kamen spoticanja wrote:
taman rekoh evo ga na temu kad on opet o meni...procitaj chmoljo moj prvi post na temu ,pa onda svoje pitanje na temu pa ces vidjet o cijoj se infantilnosti radi

ukratko pusti se suplje...
i ko uopste prica o ljubavi...upravo pricamo o interesima a nas je da turska bude najjaci faktor na balkanu...posebno da bude faktor u beogradu...i na dobrom je putu da to postane...jer nam se tu interesi poklapaju...kad kazem nama mislim na probosanske snage i sirenje neootomanizma kao projekta koji traje jako dugo(vjeruj mi ta stvar je starija od akp-a,mozda i od samog erdogana

)slusaj dodika malo pazljivije ovih dana u veze s turcima...sve ce ti se samo kazat
i ko uopste prica o pospremanju nase kuce...vadis stvari iz konteksta price nekih drugih forumasa i oni za i onih protiv turaka po defaultu...ne znam kakve to veze ima s mnom...ili je to fakat dokaza inferiornosti...ali tvoje na zadanu temu...
sam MAP mnogo vise znaci nama i opstanku drzave nego turskom interesu da ostani ovde...ejup ganic u sarajevu,ne u beogradu i v.v.batko u sarajevu ne u podgorici su dokazi da nam jaka zaledjina treba...ne zbog ganica ili batka nego zbog drzave...
dakle tema je suplja i tema je dnevnopoliticka...kao i onomad radoncicevo pljuvanje po erdoganu samo zato sto mu je haris siladjic sjedio u krilu a ne on...nista drugo...

spomenem u jednoj rečenici tvoj odnos prema meni i odmah je čitav post o tebi.

briga mene za tebe.
ti pričaš o ljubavi (prethodno spomenute hanume, prijateljstvo tokom rata itd. itd.), ti to gledaš blagonaklono. ti to gledaš kroz neki romantizam.
nemam ni ja ništa protiv toga da imamo jaku zaleđinu ko god on bio. ali ja zazirem i od svakog ko nas želi iskoristiti pa odbaciti, krenuvši od dotičnih, pa sve do stare kurve Evrope. već bilo. i od jednih i od drugih. više puta.
spominjanje našeg nesistematskog pristupa u politici jeste upravo zbog toga što bi nas lizanje dupeta sa bilo kim može lako obiti o glavu. možda Turska i postane prva sila tu, na Balkanu (ona tu jeste prva sila, samo što još nije toliko prisutna). šta onda?
mene nije strah Turaka, mene je strah naše "elite", koja bi za sitne pare prodavala sve što se prodati može raznoraznim mešetarima kojih uvijek i svugdje ima kad nanjuše svježu krv. isto me tako strah naše gluposti, pa tako se nejasnim tonovima priča o Turskoj kao o našoj majci. isključiva vezanja za bilo koju svjetsku silu je za mene idiotluk ravan katastrofi. svaki mali narod koji je uradio to, ostavljao je svoja crijeva na frontovima hiljadama milja od svojih kuća. ne samo mi. eto, ima lektira iz srednje "Hrvatski bog Mars"... ista stvar.
ući u NATO i vremenom u EU, a u isto vrijeme imati dobre odnose sa Istokom je odlična stvar. pogotovo ako bismo ušli prije Turske.
šta Turska želi, ne znamo ni ti, ni ja. možda znamo otprilike, u tragovima, ali ne znamo ono najbitnije: na koji će način to ostvariti i koliko su spremni daleko ići u tome.