Zeleni predizborni bezobrazluk

fakat

#126 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by fakat »

Neokonzervativizam? Pa naveo sam, mislio sam da je to ocigledno, kucam sa telefona pa ne mogu dokazivati tu tvrdnju ali eto to je moj je utisak.
insomnia78

#127 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by insomnia78 »

Pa ne znam. Evo ja zivim na tom zapadu pa ga uopste ne primjetim. Cak mislim da drustvo postaje preliberalno
славянин

#128 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Pa ne znam. Evo ja zivim na tom zapadu pa ga uopste ne primjetim. Cak mislim da drustvo postaje preliberalno
Image
Banksy

#129 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Banksy »

fakat wrote:
Banksy wrote:
JThomas wrote:kao i religija generalno, uostalom :mrgreen:
Religija i novi konzervativizam su u modi na cijeloj planeti, negdje su aplikacije i manifestacije blaže, negdje rigidne, ali generalno, to je sad in i sigurno će potrajati, po meni, to je civilizacijski korak unazad, nešto što je trebalo biti prekoračen stepenik na putu novog prosvjetiteljstva i napretka, možda i nekog susreta i križanja nauke i religije u budućnosti, a ono, krenulo se unazad, u dokidanje sekularnih, demokratskih temelja i obrazaca društva, i to organizirano, svako u svojoj religiji i na svojoj teritoriji, gdje je možda kršćanski fundamentalizam i žešći od islamskog, i to na prostorima na kojima se nije očekivala njegova reinkarnacija u tom obimu,
tako da jašemo globalni proces, ali kao postratno društvo koje ni demokratske standarde još nije usvojilo kako treba, već iz polukomunističkog uskočilo pravo u novo doba konzervativnog, religijskog rivajvla, i to s postratnim traumama gdje je rat uglavnom vođen na religijskim crtama, dobar tekst, već sam postavljala,
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a/7426926/
Dobro zapazanje. Nakon liberalnih hippy sezdesetih i sedamdesetih danas imamo neokonzervativizam sirom svijeta, posebno tkzv. zapadnog. Cudan obrat ali definitivno globalnog karaktera. Ne kazem ni da je to nesto samo po sebi lose, samo konstatiram, iako meni licno nije po volji. Nije samo rijec o religiji, na primjer gubljenje sloboda, odsustvo buntovnistva, konsolidacija medija, velicanje materijalizma kroz pop kulturu, itd.
Tačno. Očevi i djedovi su nam se borili za prava žena, spolova, radnika, jednakost i bratstvo, mi teško uspostavljeno u 21. st. razgrađujemo. Ja mislim da je to loše. Nije logično točak civilizacije vraćati unatrag, to nema nikakvog smisla. Brojne sociološke studije ukazuju na retrogradnost aktuelnog povijesnog trenutka, u već civiliziranim demokratskim društvima pogotovo. Ali široka je to priča, ne samo za ovu temu, već i za forum. Pravo pitanje je zašto nam se to dešava i šta to nije ponuđeno i dato, ko to nije dao odgovore, pa da glave okrećemo nazad.
kmirsad

#130 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by kmirsad »

Mislim da više nikome nije važno, sem nekolicini nas idealista kojima čestitost i moral još uvijek nešto znače, šta je i koliko je nešto dobro ili loše...
Sve je retrogradno, pokvareno... i smrdi...
Nebitno... sudnji dan je ionako na pragu... kuca na vrata...ostaje nam da žalimo za propuštenim.
B.B. je jednom izjavila... svijet je mali, svi ćemo se sresti... u krevetu... i ladno slagala. :twisted:
Đaba sam čekao svoj red za susret...
pemanapemani

#131 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by pemanapemani »

Pa bio je i Advent u Hastahani.

Sutra može pravoslavsna slava Nikoljdan u At Mejdanu, prekosutra za naše prijatelje Rome Đurđevdan u Velikom parku, pa Pesah u Ferhadiji...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#132 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Truba »

bio sam jučer na bistriku sveti anto jelte
fra pop je bar 4 puta ponovio ako postite ne mora to svak znati, ako dajete milostinju nemojte da vas drugi vide

odmah sam se sjetio ovog topika
pemanapemani

#133 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by pemanapemani »

Black swan wrote:bio sam jučer na bistriku sveti anto jelte
fra pop je bar 4 puta ponovio ako postite ne mora to svak znati, ako dajete milostinju nemojte da vas drugi vide

Ti si odličan primjerak samozatajnog i skromnog vjernika. :thumbup:
JThomas

#134 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by JThomas »

što da daje ako se neće vidjeti :mrgreen:

danas, kod nas, religija je za većinu onako k'o razbiti odjevnu kombinaciju šarenim čarapama. stejtment i asesoar :mrgreen:
kmirsad

#135 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by kmirsad »

pemanapemani wrote:Pa bio je i Advent u Hastahani.

Sutra može pravoslavsna slava Nikoljdan u At Mejdanu, prekosutra za naše prijatelje Rome Đurđevdan u Velikom parku, pa Pesah u Ferhadiji...
:lol: :lol: :lol:Čović računa na glasove Bošnjaka... :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#136 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Truba »

pemanapemani wrote:

ja sam ________ od ovce jelte :D

aj živjeli
pemanapemani

#137 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by pemanapemani »

Black swan wrote:
pemanapemani wrote:

ja sam ________ od ovce jelte :D

aj živjeli
Ako mi vjeruješ nisam to ni pomislio.

Samo mi je malo smješno da neko ko se hvali kako u tramvaju obilježava stranice knjige koju čita slikom Krista Pankreatora, koji svako malo kroz priču provuče citat iz Biblije ili općenito neki religijski element, drži pridiku kako bi post i milostinju (vjerska pitanja) trebalo držati u tajnosti.

Stvarno ništa lično. Vi današnji vjernici ste kao jaje jajetu. Najveći neprijatelji ateisti i oni koji ne prakticiraju vjeru kako ste vi zamislisli da treba. U nedostatku navedenih, glođete se između sebe.
Jebi ga, meni ne smeta, apsolutna ste većina u državi i to nastojim poštovati.

Hajd živjeli.
DrugaGimnazija

#138 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by DrugaGimnazija »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
triconja wrote:
dezurni_ucenik wrote:Kad su iftari to je sda seljakluk, kad su bozicni koncerti i ponocke onda se ponose sto su multikulty.
Treba sve to zakonom ogranicit, i jedni i drugi zakrce ceste, nemre se prolazit, treba vjerske propagande ogranicit u svoja ceter zida.
vjerske propagande u cetiri zida
gej paradu u cetiri zida
sve u cetiri zida
sta ce nam demokratija
ha ja
Haha, zamisljam kako bi ovdje prosla gej parada. Gadjali bi ih organizovano sa balkona.
Tvrtko II Kotromanić

#139 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Tvrtko II Kotromanić »

DrugaGimnazija wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:
vjerske propagande u cetiri zida
gej paradu u cetiri zida
sve u cetiri zida
sta ce nam demokratija
ha ja
Haha, zamisljam kako bi ovdje prosla gej parada. Gadjali bi ih organizovano sa balkona.
sumnjam da bi bilo nekog nasilja
u Srbiji je to puno napetije bilo, imali su i velikih nereda pa eno, sad im je premijerka lezbejka
u Hrvatskoj na pocetku takodjer nekog gundjanja, eno neki dan parada odrzana u ZAgrebu, niko nista
pemanapemani

#140 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by pemanapemani »

Gej parada bi prosla relativno ok, kada bi gejevi dali pare onome kome treba.
Nesto slicno kako je to rijesio shupak Brega sa Zelenim beretkama poslije izjave da nije htio svirati za "Alijino Sarajevo".

Velikim patriotima i vjernicima su pare Bog otac, Krist Pankreator, Boziji poslanik, Jahve...
Hare Krisna Hare Rama, a u nosu topi se jos pola grama...
Ukratko, more sve za pare.

Valjda ce i ulazak u raj/dzenet platiti parama ili bitcoinima.
kakavdanakneiskustvu

#141 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by kakavdanakneiskustvu »

pemanapemani wrote:Gej parada bi prosla relativno ok, kada bi gejevi dali pare onome kome treba.
Nesto slicno kako je to rijesio shupak Brega sa Zelenim beretkama poslije izjave da nije htio svirati za "Alijino Sarajevo".

Velikim patriotima i vjernicima su pare Bog otac, Krist Pankreator, Boziji poslanik, Jahve...

nisam to znao
pemanapemani

#142 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by pemanapemani »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pemanapemani wrote:Gej parada bi prosla relativno ok, kada bi gejevi dali pare onome kome treba.

nisam to znao
Kruži priča da je Švrakićima uplatio nekoliko hiljada KM.

Nakon bezobrazno šupačke izjave u Danima da nije htio svirati za Alijino Sarajevo tokom agresije na RBiH, Švrakići i ekipa digli frku i odjednom se nekoliko dana pred koncert situacija smirila kao da izjava nikad nije izašla iz Breginih usta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#143 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Chmoljo »

postoje mnogo gore manifestacije zelenog bezobrazluka u vidu jahanja ovo malo privrede što je ostalo ili igranje emocijama žrtava.

javni iftar može biti sa mjerom ili parada kiča i krkanluka, to na kraju bude do organizatora, ali sasvim sigurno ne zaslužuje ovako koncipiranu temu.
Locked