Zelene Beretke traze da se uhapsi Dino Merlin
Moderator: _BataZiv_0809
-
Kikica_mala
#1 Zelene Beretke traze da se uhapsi Dino Merlin
Zelene Beretke traze da se uhapsi Dino Merlin, te da odmah vrati stan i kucu koju je dobio od SDA!
Naime, u posljednjem broju magazina "Nacional" objavljen je intervju sa poznatom estradnom turbo-folk pjevacicom i udovicom jednog od navecih ratnih zlocinaca i mafijasa, Svetlanom Cecom Raznatovic.
U intervjuu, Svetlana Ceca Raznatovic, hrvatskom novinaru i vlasniku lista "Nacional" Ivi Pukanicu, prvi put javno priznaje da joj je pocetkom 1993, u doba najvece srbocetnicke agresije na Bosnu i Hercegovinu, poznati sarajevski muzicar i kompozitor, Dino Dervishalidovic, poznatiji kao Dino Merlin, napisao i poklonio pjesmu koja je kasnije postala jedan od najvecih hitova poznate pjevacice.
Pjesma se zove "Beograde", a jedan je od najvecih, ikad otpjevanih hitova Cece Raznatovic.
Zelene Beretke, sada traze da se doticni, uhapsi jer je prevario Sarajevo, i njegove gradjanje, i tim cinom pljuno po svemu u sta se tada, a posebno kasnije kleo.
Namjera Zelenih Beretki je da se ne shavte pogresno, i da se ne misli da oni djeluju i agituju samo protiv nemuslimana (zahtjev za otkazivanjem koncerta Bijelog Dugmeta), vec da nastoje na svaki nacin da zatite svete tradicije proteklog rata.
Naime, u posljednjem broju magazina "Nacional" objavljen je intervju sa poznatom estradnom turbo-folk pjevacicom i udovicom jednog od navecih ratnih zlocinaca i mafijasa, Svetlanom Cecom Raznatovic.
U intervjuu, Svetlana Ceca Raznatovic, hrvatskom novinaru i vlasniku lista "Nacional" Ivi Pukanicu, prvi put javno priznaje da joj je pocetkom 1993, u doba najvece srbocetnicke agresije na Bosnu i Hercegovinu, poznati sarajevski muzicar i kompozitor, Dino Dervishalidovic, poznatiji kao Dino Merlin, napisao i poklonio pjesmu koja je kasnije postala jedan od najvecih hitova poznate pjevacice.
Pjesma se zove "Beograde", a jedan je od najvecih, ikad otpjevanih hitova Cece Raznatovic.
Zelene Beretke, sada traze da se doticni, uhapsi jer je prevario Sarajevo, i njegove gradjanje, i tim cinom pljuno po svemu u sta se tada, a posebno kasnije kleo.
Namjera Zelenih Beretki je da se ne shavte pogresno, i da se ne misli da oni djeluju i agituju samo protiv nemuslimana (zahtjev za otkazivanjem koncerta Bijelog Dugmeta), vec da nastoje na svaki nacin da zatite svete tradicije proteklog rata.
-
smokljo
A dje su bili prosle godine kad je gostovala ''Lepa Brena'' u Tuzli da se njoj zabrani koncert???
A sto ne traze da funkcioneri SDA zatvore javne kuce iz kojih se siri AIDS i ostale spolno prenosive bolesti???
Glavna stvar koju bi trebali da zastite je omladina, a sta su oni uradili po tom pitanju???
Danas 70% omladine BiH zeli da napusti zemlju!
Gdje su oni po tom pitanju, zasto se ne oglase po pitanju toga?

A sto ne traze da funkcioneri SDA zatvore javne kuce iz kojih se siri AIDS i ostale spolno prenosive bolesti???
Glavna stvar koju bi trebali da zastite je omladina, a sta su oni uradili po tom pitanju???
Danas 70% omladine BiH zeli da napusti zemlju!
Gdje su oni po tom pitanju, zasto se ne oglase po pitanju toga?
-
Timotije
Merlin je uvijek bio i ostao jedan veliki pehlivan. Uvijek stoji na zici i vaga...na koju mu se stranu isplativije nageti u datom trenutku. Te pjesma Aliji, te nije to taj sto vi mislite, vec moj komsija. Te ne valja Srbija ali zato valjaju zene ratnih zlocinaca, sigurno masno placaju a i nikad ne znas za sta ti mogu valjati. Veliki (sta veliki- najveci) "patriota" BiH, presao je Evropu uzdus i poprijeko, debelo naplacujuci svoj patriotizam od nasih ljudi vani, zeljnih svega u doba onog ratnog pakla.
Kad je bas toliki Bosanac, sto ne spomenu nikad recimo Srebrenicu, ili bilo koji grad sto ih cetnici unistise. A ne, valja njemu opet raditi sa bracom, ne treba se zamjerati bezveze (uzgred budi receno, samo Edo Majka ima petlju javno reci u svojim pjesmama ono sto misli), itd, itd...zna on lijepu pjesmu napisati, samo....
Nesto ne varim te sve nase kvazi patriote za dato mjesto i trenutak, a poslije....
Kad je bas toliki Bosanac, sto ne spomenu nikad recimo Srebrenicu, ili bilo koji grad sto ih cetnici unistise. A ne, valja njemu opet raditi sa bracom, ne treba se zamjerati bezveze (uzgred budi receno, samo Edo Majka ima petlju javno reci u svojim pjesmama ono sto misli), itd, itd...zna on lijepu pjesmu napisati, samo....
Nesto ne varim te sve nase kvazi patriote za dato mjesto i trenutak, a poslije....
-
smokljo
A sto fino lijepo ista gospoda iz zelenih Beretki nije zasukala rukave pa otisla u Srbrenicu i tamo pomogla nase povratnike???
Zasto su dozvolili da se sva omladina koja je prezivjela svu tu golgotu iseli van BiH?
Merlin je svima rekao ko je i sta je i da se ne stidi toga!
A cinjenica je da para nema vjere, nacije, rase, drzave... para jedino ima kolicinu!
Nije samo on proputovao Evropu, Ameriku i Australiju uzduz i poprijeko na racun dijaspore, proputvali su ga svi oni sto pjevaju turbo-folk, proputovale su vala i te Zelene Beretke, isto ko i svi ostali!

Zasto su dozvolili da se sva omladina koja je prezivjela svu tu golgotu iseli van BiH?
A cinjenica je da para nema vjere, nacije, rase, drzave... para jedino ima kolicinu!
Nije samo on proputovao Evropu, Ameriku i Australiju uzduz i poprijeko na racun dijaspore, proputvali su ga svi oni sto pjevaju turbo-folk, proputovale su vala i te Zelene Beretke, isto ko i svi ostali!
-
Division
Dijasporac okani se Zelenih Beretki, uFati se stoje, cece, knindze i slicnih cobana sto ti prilici.smokljo wrote:A sto fino lijepo ista gospoda iz zelenih Beretki nije zasukala rukave pa otisla u Srbrenicu i tamo pomogla nase povratnike???
-
smokljo
Ja ti nisam u klasicnoj dijaspori, vec u tzv. studentskoj, a da znas da sam iz BiH prvi put iziso 99', ja bi rado volio ''uFatit'' stoju, cecu i ostale cobanice njima slicne!Division wrote: Dijasporac okani se Zelenih Beretki, uFati se stoje, cece, knindze i slicnih cobana sto ti prilici.
A cobane tebi ostavljam...
Vidi se da si odnekle sljego!
Ti mi znas ko je ko na ovom forumu!
-
Stitch__
sa svime se slazem osim sa boldovanim tekstom. navedi mi jednu lijepu pjesmu koju je ON napisao? ali pazi, ON nije ni prince, ni manu chao, ni UB40, ni grupa Heart, ni sta ja znam cije je jos pjesme pokrao. ON se prodaje kao "umjetnik" a ustvari je mrtvi lopinash nista bolji nego ovi politicari i ini kriminalci, samo sto je nasao suptilniji nacin da KRADE. sto se tice ove "vage" o kojoj govoris, treba naglasiti da mu vise ne odgovara nekadasnji stih "...zbog nje sam izdao Boga, i staru ljubav, i sve sto sveto je...", pa tako on u novoj verziji pjesme glasi "...zbog nje sam izdao sve, i staru ljubav...." FUJ FUJ FUJ, sutra da SDP pobijedi na izborima ponovo bi pjevao staru verziju. i treba ga uhapsitiTimotije wrote:Merlin je uvijek bio i ostao jedan veliki pehlivan. Uvijek stoji na zici i vaga...na koju mu se stranu isplativije nageti u datom trenutku. Te pjesma Aliji, te nije to taj sto vi mislite, vec moj komsija. Te ne valja Srbija ali zato valjaju zene ratnih zlocinaca, sigurno masno placaju a i nikad ne znas za sta ti mogu valjati. Veliki (sta veliki- najveci) "patriota" BiH, presao je Evropu uzdus i poprijeko, debelo naplacujuci svoj patriotizam od nasih ljudi vani, zeljnih svega u doba onog ratnog pakla.
- Alfons Kauders
Beograd za Cecu ?Stitch__ wrote:sa svime se slazem osim sa boldovanim tekstom. navedi mi jednu lijepu pjesmu koju je ON napisao? ali pazi, ON nije ni prince, ni manu chao, ni UB40, ni grupa Heart, ni sta ja znam cije je jos pjesme pokrao. ON se prodaje kao "umjetnik" a ustvari je mrtvi lopinash nista bolji nego ovi politicari i ini kriminalci, samo sto je nasao suptilniji nacin da KRADE. sto se tice ove "vage" o kojoj govoris, treba naglasiti da mu vise ne odgovara nekadasnji stih "...zbog nje sam izdao Boga, i staru ljubav, i sve sto sveto je...", pa tako on u novoj verziji pjesme glasi "...zbog nje sam izdao sve, i staru ljubav...." FUJ FUJ FUJ, sutra da SDP pobijedi na izborima ponovo bi pjevao staru verziju. i treba ga uhapsitiTimotije wrote:Merlin je uvijek bio i ostao jedan veliki pehlivan. Uvijek stoji na zici i vaga...na koju mu se stranu isplativije nageti u datom trenutku. Te pjesma Aliji, te nije to taj sto vi mislite, vec moj komsija. Te ne valja Srbija ali zato valjaju zene ratnih zlocinaca, sigurno masno placaju a i nikad ne znas za sta ti mogu valjati. Veliki (sta veliki- najveci) "patriota" BiH, presao je Evropu uzdus i poprijeko, debelo naplacujuci svoj patriotizam od nasih ljudi vani, zeljnih svega u doba onog ratnog pakla.
Nesto ne varim te sve nase kvazi patriote za dato mjesto i trenutak, a poslije....taj bi i majku prodo za pare
- Alfons Kauders
Nikad nisam boravio u KP Foca, tako da sumnjam "da me Alija"...pitt wrote:Da te nije Alija?
-
Stitch__
tamo gdje je suuuuuuuuunce tamo gdje su zvjezdeeeeeeeeee.....
tamo gdje je neeeebo bez oblaaakaaaaaaa
gdje seeee......neshto
gdje se occciiiii....neshto
ne bi sjalaaaaaa vako jakooo
ova nasaaaaaaa lijepa avlijaaaaa
ja bi svjetloooo zvao mraaakom
da te nijeeeee dinin komshijaaaaa
tamo gdje je neeeebo bez oblaaakaaaaaaa
gdje seeee......neshto
gdje se occciiiii....neshto
ne bi sjalaaaaaa vako jakooo
ova nasaaaaaaa lijepa avlijaaaaa
ja bi svjetloooo zvao mraaakom
da te nijeeeee dinin komshijaaaaa
-
bane
HEHEHEHEHE
smiješne su ove beretke, ili već koja kapa. Pa koji su oni faktor da odlučuju o tome kome će se šta oduzeti ili dati. Problem ove države je u tome , što svako vodi tudja posla, a svoj će sutra raditi. Evo čitam digli se traže i da se koncert Bijelog Dugmeta odgodi. Možda umesto Dine i Dugmeta najbolje da dodju neke iranske ilahije i da deru. Jel iko prije rata znao za Ilahije ? Prava originalna bosanska muzika je SEVDAH i ROCK n ROLL. Sve ostalo je nakaznost društva proizvedena uticajem narkomana sa zapada i dileja sa istoka.....
-
JBL
#23 Re: Zelene Beretke traze da se uhapsi Dino Merlin
A gdje si ti bio/bila zadnjih 12 godina?
Cuj, "prvi put javno priznaje"
To da je on autor, da mu pjesma jos uvijek nije placena (dogovoren je bio %) i da je predao pjesmu na aerodromu) je bilo receno vec 1000 na 1000 mjesta.
"prvi put javno prizanaje"

To da je on autor, da mu pjesma jos uvijek nije placena (dogovoren je bio %) i da je predao pjesmu na aerodromu) je bilo receno vec 1000 na 1000 mjesta.
"prvi put javno prizanaje"
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Dokle vise ovako???
da me pamcenje sluzi kako treba, nasla bih temu i onaj post koji je ostavio jedan borac Armije BiH gdje je napisao otprilike ovako" nase*em se ja u usta ovima sto laprdaju , ja sam u ratu dao steku cigara za novi album Dragane Mirkovic"....
toliko o tome da se ta muzika ne slusa ovdje....
svako drugo auto sto prodje sarajevom, drma karleusha iz njega...
a sve fol rokeri i sevdalije...jest al u klincu .....
pozorista nam poluprazna, a pricamo o kulturi.....
sto se tice Merlina, dobro krade pjesme...krao ih je i plavi orkestar (kad se samo sjetim pjesme NEKA LJUBI SE ISTOK I ZAPAD, bila mi je predraga)....
svi kradu...Brega pogotovo....
zalite se cika Paddyju da se pozabavi reformom zakona o autorskim pravima....pa ih tuzite...
PS pjesma Beograd je Cecu vratila na velika vrata....i zato turbofolkeri vole Dinu
da me pamcenje sluzi kako treba, nasla bih temu i onaj post koji je ostavio jedan borac Armije BiH gdje je napisao otprilike ovako" nase*em se ja u usta ovima sto laprdaju , ja sam u ratu dao steku cigara za novi album Dragane Mirkovic"....
toliko o tome da se ta muzika ne slusa ovdje....
svako drugo auto sto prodje sarajevom, drma karleusha iz njega...
a sve fol rokeri i sevdalije...jest al u klincu .....
pozorista nam poluprazna, a pricamo o kulturi.....
sto se tice Merlina, dobro krade pjesme...krao ih je i plavi orkestar (kad se samo sjetim pjesme NEKA LJUBI SE ISTOK I ZAPAD, bila mi je predraga)....
svi kradu...Brega pogotovo....
zalite se cika Paddyju da se pozabavi reformom zakona o autorskim pravima....pa ih tuzite...
PS pjesma Beograd je Cecu vratila na velika vrata....i zato turbofolkeri vole Dinu