Zelena trava u bašti kafića mog
Moderator: anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Zelena trava u bašti kafića mog
Pravilo broj:
1. Ne sjedaj u baštu kafića/restorana sa PVC zelenom travom.
Za velikih vrućina, a i kada je malo svježije, gazda naredi da se pokvasi i opere zelena trava ubašti njegovog kafića/restorana. Hajvančići zvani gljivice, bakterije, rikecije, virusi,...baš nekako vole toplo vlažno, ispod suncobrana ili kakvog drveta koje pravi hladovinu. Djeca se igraju, igračka ispadne,...
Analizirajući gazdu sa psihološke tačke gledišta, a koji je ''zasadio'' plastičnu travu u bašti svog kafića/restorana, može se zaključiti da želi zaraditi ''paru nabrzaka''. Da nije to slučaj, onda bi angažovao stručne ljude da mu baštu mnogo bolje isplaniraju i urede,...ali,...to košta...
U ovakvoj bašti možete očekivati i, recimo, da vam konobar ne otvori flašicu soka ispred vas, nego je donese sa šanka već otvorenu. Najčešće je baš na zatvaraču ugraviran rok trajanja, a i niste u mogućnosti da čujete onaj zvuk svježine i ispravnosti soka ''plop'' ili ''kssšššplop''.
Gazda bi i radio-reklamom pozivao svoje potencijalne gosTe.
Pravilo broj:
2. Ako mu radio-reklama završava riječima: Posjetite nas/dođite i uvjerite se,...NE IDITE NI ZA ŽIVU GLAVU...
Svježa su sjećanja na Pomonarandžino....
Kakva su vaša pravila da nekako indirektno prepoznate šalabajzerlook u kafićima, restoranima, buregdžinicama,...trgovini,...?
1. Ne sjedaj u baštu kafića/restorana sa PVC zelenom travom.
Za velikih vrućina, a i kada je malo svježije, gazda naredi da se pokvasi i opere zelena trava ubašti njegovog kafića/restorana. Hajvančići zvani gljivice, bakterije, rikecije, virusi,...baš nekako vole toplo vlažno, ispod suncobrana ili kakvog drveta koje pravi hladovinu. Djeca se igraju, igračka ispadne,...
Analizirajući gazdu sa psihološke tačke gledišta, a koji je ''zasadio'' plastičnu travu u bašti svog kafića/restorana, može se zaključiti da želi zaraditi ''paru nabrzaka''. Da nije to slučaj, onda bi angažovao stručne ljude da mu baštu mnogo bolje isplaniraju i urede,...ali,...to košta...
U ovakvoj bašti možete očekivati i, recimo, da vam konobar ne otvori flašicu soka ispred vas, nego je donese sa šanka već otvorenu. Najčešće je baš na zatvaraču ugraviran rok trajanja, a i niste u mogućnosti da čujete onaj zvuk svježine i ispravnosti soka ''plop'' ili ''kssšššplop''.
Gazda bi i radio-reklamom pozivao svoje potencijalne gosTe.
Pravilo broj:
2. Ako mu radio-reklama završava riječima: Posjetite nas/dođite i uvjerite se,...NE IDITE NI ZA ŽIVU GLAVU...
Svježa su sjećanja na Pomonarandžino....
Kakva su vaša pravila da nekako indirektno prepoznate šalabajzerlook u kafićima, restoranima, buregdžinicama,...trgovini,...?
Last edited by PipiDugaDevetka on 24/04/2008 00:05, edited 3 times in total.
- The Nightwatchman
#2 Re: Zelena trava kafića mog
ja to nigdje nisam vidio
cuj umjetna trava....
cuj umjetna trava....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Zelena trava kafića mog
Dobro, nije umjetna trava, nego ogromna prostirka slična tepihu, zelene boje (Kao East River kada Irci slave st.Patrick-a u New York-u) napravljena od PVC-a.The Nightwatchman wrote:ja to nigdje nisam vidio![]()
cuj umjetna trava....
Jesi li čuo za nešto kao Plava trava zaborava ili za izraz Mirna Bosna - Trava rosna,...i popušena?
-
Eborg
#4 Re: Zelena trava u bašti kafića mog
Iskrzan pribor za jelo u pojedinim buregdzhinicama...Takodjer chesto pogledam i na shank i zapanjim se kada vidim konobare koji nakon WC-a koji nema tekucu vodu samo lezherno nastave sa pranjem sudja,ono "da se sapere"...
- PipiDugaDevetka
#5 Re: Zelena trava u bašti kafića mog
Kad na buregdžinici piše BureKdžinica, ja tu NE uNIlazim!
Salmonela uTuzli:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
Il ' je paranormala, il' koincidencija. Kada sam otvorio ovu temu (Vidi moj prvi post i opomenu: Svježa su sjećanja na Pomonarandžino), nisam znao šta se zbiva/lo uTuzli, a prvu vijest o ovoj ''masovki'' sam čuo u ponedjeljak, 21. 4. 2008. naveče.
Salmonela uTuzli:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
Il ' je paranormala, il' koincidencija. Kada sam otvorio ovu temu (Vidi moj prvi post i opomenu: Svježa su sjećanja na Pomonarandžino), nisam znao šta se zbiva/lo uTuzli, a prvu vijest o ovoj ''masovki'' sam čuo u ponedjeljak, 21. 4. 2008. naveče.
- pitt
#6 Re: Zelena trava u bašti kafića mog
ma vala cim vidim bilo kakav pexinluk ja preko vrata

- PipiDugaDevetka
#7 Re: Zelena trava u bašti kafića mog
Šta ako neko za hastal (U bašti) priveže kućnog ljubimca rase peksinezer?pitt wrote:ma vala cim vidim bilo kakav pexinluk ja preko vrata![]()
![]()
![]()
U ''Najboljem susjedluku'' - ''Mercatorju''1, meni serviralo čaj od ''male kamile'' sa limunom i karminom.
Rekoh deliji da servira to ponovo i još mu rekoh da može ''sa jajima'' (Muškarac i za šankom bio), al' sa karminom, yok!
-
melb26sa
#8 Re: Zelena trava u bašti kafića mog
Je li to mislis na bureKdzincu kraj markala? Meni je ta pravo dobra, uvijek tikvenice kad trazim a cisto svePipiDugaDevetka wrote:Kad na buregdžinici piše BureKdžinica, ja tu NE uNIlazim!
- PipiDugaDevetka
#9 Re: Zelena trava u bašti kafića mog
Svako pravilo ima svoj izuzetak. Ma, ni tikve/bundeve/buće nisu više što su bile. Jednom farmeru samonikla jedna Stambolka od 350kg, a njegovom komšiji stabljika od kukuruza visoka 5 metara.
Šejtan ili Nečastivi je, izgleda, ušao u Sarajevo:
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080424073
Šejtan ili Nečastivi je, izgleda, ušao u Sarajevo:
-
Kjajević Majko
#10 Re: Zelena trava u bašti kafića mog
Najgore je kad sve fino izgleda i atmosfera je ugodna i onda ti donese mokar tanjir. 
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#11 Re: Zelena trava u bašti kafića mog
Ja ovu veliku jagodu vidjeh kod Vjecne vatre ne pred KatedralomPipiDugaDevetka wrote: Šejtan ili Nečastivi je, izgleda, ušao u Sarajevo: