je li nas ima jos?
Zelena lutrija
- _Gea_
#1 Zelena lutrija
ljudi, da li je iko medju vama prijavljen i izvucen za 2014??? upravo sam provjerila i saznala da su me selektovali, ne znam gdje udaram
sama sam prijavljena, po prvi put. nisam cak ni diplomirala jos. jednostavno nisam vjerovala da ima ista od ovoga kad sam se prijavljivala. sad me uhvatio sok i nevjerica, i nekakav strah. sta da radim dalje.
je li nas ima jos?
je li nas ima jos?
-
miki27A
#2 Re: Zelena lutrija
Cestitke Gea, mene su izvukli za 2012:) Jesi li procitala uputstvo: znaci gledas odgovaras li o kvalifikacijama: imas 4 razreda srednje (minimum)i tako to. Ako da: idi se slikaj (mislim da idu 2 slike: napomeni da su slike za americku vizu, ima onaj hodzic, hadzic na bascarsiji zna covjek sta radi), popuni ona dva formulara, napravi dvije kopije (jednu za tebe za svaki slucaj) i salji u KY (ja sam slala BH brzom postom, doslo me je 38KM (prije 2 godine) a ima onaj tracking no. Za dalje idi na zelenalutrija.com ima raje i tamo, pomoci ce ti (a meni mozes ovdje na pp ako hoces detaljnije)
Jos jednom cestitam!
Jos jednom cestitam!
-
izgubljena dusa
#3 Re: Zelena lutrija
Nismo prosli
Poslate dvije aplikacije, jedna na ime muza, druga na moje ime .... i nista... nisu nas izvukli
Cekam oktobar pa cu ponovo poslati
Poslate dvije aplikacije, jedna na ime muza, druga na moje ime .... i nista... nisu nas izvukli
Cekam oktobar pa cu ponovo poslati
-
izgubljena dusa
#4 Re: Zelena lutrija
Gea cestitam_Gea_ wrote:ljudi, da li je iko medju vama prijavljen i izvucen za 2014??? upravo sam provjerila i saznala da su me selektovali, ne znam gdje udaramsama sam prijavljena, po prvi put. nisam cak ni diplomirala jos. jednostavno nisam vjerovala da ima ista od ovoga kad sam se prijavljivala. sad me uhvatio sok i nevjerica, i nekakav strah. sta da radim dalje.
je li nas ima jos?
za paniku nema mjesta.
Na ovom linku imas dosta informacija
http://www.zelenalutrija.com/
puno srece u narednim "koracima"
-
afmodb
#5 Re: Zelena lutrija
Gea, Iskrene cestitke.
-
Gistro_bancho
#6 Re: Zelena lutrija
ove godine treće izvlačenje na koje se prijavljujemo i ja i supruga, ništa....
((
- _Gea_
#7 Re: Zelena lutrija
hvala svima na cestitkama
ja sam se u medjuvremenu sabrala i saznala sve kako i sta. puno srece drugima u narednom krugu!
-
filozofija
#8 Re: Zelena lutrija
Gea nek' je sa srecom i hairli 
Ja i supruga se prijavili ove godine, ali nismo izvuceni! Cekamo oktobar, pa ona jovo na novo!
Ja i supruga se prijavili ove godine, ali nismo izvuceni! Cekamo oktobar, pa ona jovo na novo!
- zlokotlokrp01
#9 Re: Zelena lutrija
Pozdrav.
Prelistavao sam forum u nadi da nadjem odgovor na moj problem (a mozda i nije).
Naime izvucen sam na green card lottery za 2014
case nr 2014EU00000xxx,
poslao sam formulare u kentucky, ali na mjestu gdje se upisuje mjesta gdje ste boravili duze od 6 mjeseci za suprugu nismo upisali jednu adresu jer je bila prijavljena u bosni i na toj adresi, i nismo upisali i iz razloga sto bi se ta dva vremena preklopila, sto bi svako rekao da je nemoguce, pa smo upisali adresu rodjenja na kojoj i sad boravimo, sad me zanima dali ako oni to nekom provjerom nadju da ona postoji na dvije adrese moze da nam pravi probleme za intervju,i ako moze sta bi bilo najpametnije da uradimo po tom pitanju. Inace na toj adresi je bila prije 10-15 godina.
Hvala najljepsa.
case nr 2014EU00000xxx,
poslao sam formulare u kentucky, ali na mjestu gdje se upisuje mjesta gdje ste boravili duze od 6 mjeseci za suprugu nismo upisali jednu adresu jer je bila prijavljena u bosni i na toj adresi, i nismo upisali i iz razloga sto bi se ta dva vremena preklopila, sto bi svako rekao da je nemoguce, pa smo upisali adresu rodjenja na kojoj i sad boravimo, sad me zanima dali ako oni to nekom provjerom nadju da ona postoji na dvije adrese moze da nam pravi probleme za intervju,i ako moze sta bi bilo najpametnije da uradimo po tom pitanju. Inace na toj adresi je bila prije 10-15 godina.
Hvala najljepsa.
- zlokotlokrp01
#10 Re: Zelena lutrija
I Cestitam svim sretnim dobitnicima.
u frci sam pa zaboravih cestitat
u frci sam pa zaboravih cestitat
- Lacrosse
#11 Re: Zelena lutrija
Niste vi njima toliko interesantni.zlokotlokrp01 wrote:Pozdrav.
case nr 2014EU00000xxx,
Hvala najljepsa.
Provjerice mozda potrvde o nekaznjavanju ili listu zlocinaca, i slicno.
A to gdje je ko zivjeo, pa 50% nasih u Americi su dosli ko izbjeglice, a dosli iz federacije.
Ti sad mislis da je neko raspitivao se koji je dio Sarajeva, Doboja i Brckog bio nas a koji nije.
Jebe se njih, bitno je da sta vece ne slazes.
A oko ovih stvari nemoj mnogo gubiti ni mira ni sna.
Najbitnije je da si izvucen i da se spremas da dolazis.
Cestitke svim dobitnicima a onim koji nisu izvuceni pokusajte jos koji put....
- zlokotlokrp01
#12 Re: Zelena lutrija
Evo ovako pise na formularu:
List below all places you lived for at least six months since reaching the age 16, icluding places in your country of nationality.
Begin with your present residence.
Dali se ovo odnosi posto nam je zamlja of nationality , upisao sam bih i ovdje pisem sve gdje je zivjela u bih, ne odnosi se na druge drzave? jeslm li u pravu?
Hvala najljepsa
List below all places you lived for at least six months since reaching the age 16, icluding places in your country of nationality.
Dali se ovo odnosi posto nam je zamlja of nationality , upisao sam bih i ovdje pisem sve gdje je zivjela u bih, ne odnosi se na druge drzave? jeslm li u pravu?
Hvala najljepsa
-
putnik29
#13 Re: Zelena lutrija
@ Zlokotlokrp,zlokotlokrp01 wrote:Evo ovako pise na formularu:
Hvala najljepsa
Ovo se odnosi na sve drzave, naravno ukoliko ti je prebivaliste tamo bilo duze od 6 mjeseci.
- zlokotlokrp01
#14 Re: Zelena lutrija
Ok a sta se moze desit posto nismo upisali to, i nije se odjavljivala iz bih, jel nas mogu diskvalificirat il odbit za vizu?
-
putnik29
#15 Re: Zelena lutrija
Teoretski da, ali ipak sve zavisi o kojoj se zemlji rade i imaju li pristupa nekoj boazi podataka u kojoj ce se pojaviti ta osoba.zlokotlokrp01 wrote:Ok a sta se moze desit posto nismo upisali to, i nije se odjavljivala iz bih, jel nas mogu diskvalificirat il odbit za vizu?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16 Re: Zelena lutrija
ja sam igrao jedno 2-3 puta i ništa
pa sam odustao
kad ono počinje idući ciklus?
malo sam ispao iz fola
pa sam odustao
malo sam ispao iz fola
-
DON_eARL
#17 Re: Zelena lutrija
Meščini u novembru. Sad mi krivo što nisam prošle godine popunio prijavu.Black swan wrote:ja sam igrao jedno 2-3 puta i ništa
pa sam odustao![]()
malo sam ispao iz fola
-
izgubljena dusa
#18 Re: Zelena lutrija
DV 2014 - on-line prijava pocela 02.10.2012 i trajala do 03.11.2012.DON_eARL wrote:Meščini u novembru. Sad mi krivo što nisam prošle godine popunio prijavu.Black swan wrote:ja sam igrao jedno 2-3 puta i ništa
pa sam odustao![]()
malo sam ispao iz fola
Rezultati objavljeni 01.05.2013.
Nemoj cekati novembar, prijave pocinju pocetkom oktobra. Mislim da je prvi ponedeljak u oktobru.
-
M.P.
#19 Re: Zelena lutrija
Vidim da niste u toku. U SAD ce se promijeniti zakon o imigraciji ovog ljeta. Jedan mali njegov dio predvidja ukidanje lutrije. Znaci nema vise lutrije. Ko se izvukao do sada i otisao to je to. Dzaba cekate Oktobar, ovo je bilo poslednje izvlacenje.
-
izgubljena dusa
#20 Re: Zelena lutrija
Pa dobro, kad dodje ljeto i kad promjene zakonM.P. wrote:Vidim da niste u toku. U SAD ce se promijeniti zakon o imigraciji ovog ljeta. Jedan mali njegov dio predvidja ukidanje lutrije. Znaci nema vise lutrije. Ko se izvukao do sada i otisao to je to. Dzaba cekate Oktobar, ovo je bilo poslednje izvlacenje.
Do tada, cekamo oktobar
- Bosnian_vines
#21 Re: Zelena lutrija
Kad na stranici upišu da je lutrija više nemoguća. Treba prestati. A zasad, zašto ne pokušatiizgubljena dusa wrote:Pa dobro, kad dodje ljeto i kad promjene zakonM.P. wrote:Vidim da niste u toku. U SAD ce se promijeniti zakon o imigraciji ovog ljeta. Jedan mali njegov dio predvidja ukidanje lutrije. Znaci nema vise lutrije. Ko se izvukao do sada i otisao to je to. Dzaba cekate Oktobar, ovo je bilo poslednje izvlacenje..
Do tada, cekamo oktobar
- cehaja
#23 Re: Zelena lutrija
Tramp: Amerika je sledeća Grčka
Sjedinjene Američke Države bi uskoro mogle da postanu sledeća Španija ili Grčka u smislu finansijskog kolapsa, smatra milijarder Donald Tramp.
Prema njegovom mišljenju, Amerika više nije bogata zemlja.
"Kada nisi bogat moraš da pozajmljuješ novac. Mi pozajmljujemo novac od Kineza i drugih. Imamo 16 triliona dolara duga", rekao je Tramp u gostovanju na televiziji Foks .
Tramp je dodao da će se dug od 16 triliona dolara uskoro povećati i da će doći do pada rejtinga.
"Kada imate dug 21-22 triliona dolara dolazi do kraha, bez obzira koliko vi rezali troškove", objasnio je Tramp .
Milijarder je rekao kako Americi trenutno ne ide dobro i da je " recesija možda prelepa reč ", mislecći na stanje u kome se zemlja nalazi.
Nezaposlenost koja je između 15 i 16 odsto, pad kreditne sposobnosti i naduvavanje duga stvaraju sumornu sliku SAD.
Sjedinjene Američke Države bi uskoro mogle da postanu sledeća Španija ili Grčka u smislu finansijskog kolapsa, smatra milijarder Donald Tramp.
Prema njegovom mišljenju, Amerika više nije bogata zemlja.
"Kada nisi bogat moraš da pozajmljuješ novac. Mi pozajmljujemo novac od Kineza i drugih. Imamo 16 triliona dolara duga", rekao je Tramp u gostovanju na televiziji Foks .
Tramp je dodao da će se dug od 16 triliona dolara uskoro povećati i da će doći do pada rejtinga.
"Kada imate dug 21-22 triliona dolara dolazi do kraha, bez obzira koliko vi rezali troškove", objasnio je Tramp .
Milijarder je rekao kako Americi trenutno ne ide dobro i da je " recesija možda prelepa reč ", mislecći na stanje u kome se zemlja nalazi.
Nezaposlenost koja je između 15 i 16 odsto, pad kreditne sposobnosti i naduvavanje duga stvaraju sumornu sliku SAD.
-
kec75
#24 Re: Zelena lutrija
Sto se tice nezaposlenosti nije tacno da je 15-16 % nego 7.6 % na nivou USA. Ovo ja vjerujem moze svako potvrdit ko zivi u USA.
Ima posla za sve ko hoce da radi
Pozdrav.
Ima posla za sve ko hoce da radi
Pozdrav.
- Salcho
#25 Re: Zelena lutrija
Mozda jedan od najbogatijih ljudi u USA ne zna da je tako kako kazes.