Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
-
Melbourne_Australia
#901 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Sta kaze decko nema bas velike razlike izmedju rs i Fedeacije
Cesto sam u Gorazdu i u Bingo kad udjes pola srba radi
u Preventu i kod Bekte ima i previse srba iz Foce i Visegrada i Foce..Najbolji su radnici kazu svi jer se nista ne bune...Da im spustis platu na 400 ili 300 km oni bi i dalje radili je marku ne mogu zaraditi po vukojebinama u rs... Cijela Lukavica i Vojkovici a i Pale ako ne rade kao konobari onda 80%posto onih koji rade to cine u Sarajevu...Znaci za 80% teritorije u rs vrijeme je stalo, ja i dalje mislim da je tamo trenutno 1969 godina....I lik sa zadatkom dodje da ovdje prica bajke..

- bisao
#902 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Odgovor na prvo pitanje ćeš dobiti kad riješiš jednačinu.klosar pravi wrote:Evo imam volju hajde napiši u jednom postu ovo.
1 da li si za to da se ujedinite s Srbijom?
2 da li se bolje živi u RS nego u Federaciji
3 da li je tvoje misljenje da ce nas za 10 godina rapidnom brzinom uginuti dosta?
Prati korake.
Izaberi broj od 1 do 9
pomnoži ga sa 3
dodaj još 3
opet pomnoži to sa 3
dobićeš dvocifren broj saberi te dvije cifre
taj broj će ti dati odgovor
1. Nemam stav
2. Neću da ti kažem ćelavi
3. Za nezavisnost
4. Boli te briga
5. Isto za što i ti
6. Nastavak zapadnog eksperimentisanja
7. Za ujedinjenje sa Hrvatskom
8. Za Dejtonsku BiH
9. Kad se izvineš za prethodne verbalne delikte, dobićeš odgovor
10. Za centralizaciju BiH
Bolji životni standard je u FBiH, a glavni razlog zašto je to tako je ogroman administrativni aparat. 11 Vlada (10 kantonalnih i Vlada FBiH)
Ljudi umiru, nisu ptice i biljke da uginu. To me pravo da ti kažem ne zanima. Činjenica je da će se trend negativnog pp-a povećavati u FBIH, to nema nikakve veze sa nacionalizmom, već sa prirodnim tokovima. Jednako kao što je činjenica da će za 10 godina biti manje i Srba i Bošnjaka.
-
klosar pravi
#903 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Prvi dio sabiraš i brojiš mrtve u Srebrenici jel tako?
Suptilno ubadaš za pokolj?
Prvi dio sabiraš i brojiš mrtve u Srebrenici jel tako?
Suptilno ubadaš za pokolj?
- bisao
#904 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Dobio si sva tri odgovora.
Izađi malo vani, svježeg vazduha.
-
klosar pravi
#905 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Po bubrezima unutarnje krvarenje.
- manijak1
#906 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Dakle postavljač je u startu izostavio BiH kao međunarodno-pravni subjekt i kao pravnu nasljednicu Republike Bosne i Hercegovine.
Boli njega kao ćuna , šta drugi žele
Tamo gdje se zastava sa ljiljanima naziva ratnom, bježeći od historijske činjenice da je to bila zastava međunarodno priznate države , da je još uvijek u upotrebi terminologija tzv. ArmijaRBiH ; ono Republika obavezno izostavljaju.....o bosanskom jeziku ne moram ni pričat, sve u svemu jedan čisti aparthejd .O agresiji
Želje su jedno , stvarnost drugo , neki novi oružani sukob nešto treće .
A ovo
Najteže je raspametiti one koji su voljni suprotstaviti se svakom cijepanju BiH .Teško je uliti pamet onome koji nema volje, a još je teže uliti volju onome koji nema pameti.
Tako da me jednostavno nije briga šta u ovom pravcu žele Srbi .To neće dobiti.Sa kakvim god zrakom se održavali u ustajaloj žabokrečini od Velike Brbije .
Opet mogu zaključiti da sam poprilično glup što se na ovo sve osvrćem , taj dio koji se trenutno zove kako se zove , privremeno je stabilan na aparatima.
A tek ovo
-
razuman_covjek
#907 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Nije ti ispravna logika. Pa standard bi trebao da bude manji zbog ovoga sto si ti naveo. Znas ti to, ali se malo pravis. Nego, ima li kakve uloge veci BDP po glavi stanovnika u boljem standardu zivota?bisao wrote:klosar pravi wrote:Evo imam volju hajde napiši u jednom postu ovo.
Bolji životni standard je u FBiH, a glavni razlog zašto je to tako je ogroman administrativni aparat. 11 Vlada (10 kantonalnih i Vlada FBiH)
- spreca
#908 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Pa prekopirajte ustrojstvo iz Federacije?.......prvi mjesec nebi imali za benzina a kamoli za plate...ako imalo razmisljas glavom onda ces doci do zakljucka koliko je federacija otisla od rs u svakom pogledu, kad moze da finansira toliki ne proizvodni aparat....daj ba malo glavu koristi...nije sve u ciframa a pogotovu kad ih pogresno kontasbisao wrote:Odgovor na prvo pitanje ćeš dobiti kad riješiš jednačinu.klosar pravi wrote:Evo imam volju hajde napiši u jednom postu ovo.
3 da li je tvoje misljenje da ce nas za 10 godina rapidnom brzinom uginuti dosta?
Prati korake.
Izaberi broj od 1 do 9
pomnoži ga sa 3
dodaj još 3
opet pomnoži to sa 3
1. Nemam stav
3. Za nezavisnost
4. Boli te briga
5. Isto za što i ti
8. Za Dejtonsku BiH
Ljudi umiru, nisu ptice i biljke da uginu. To me pravo da ti kažem ne zanima. Činjenica je da će se trend negativnog pp-a povećavati u FBIH, to nema nikakve veze sa nacionalizmom, već sa prirodnim tokovima. Jednako kao što je činjenica da će za 10 godina biti manje i Srba i Bošnjaka.
-
razuman_covjek
#909 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ma ne kontas ti. Brojevi su ZVANICNI. Plate i penzije ne kasne a Novi Sad ima bolje demografske trendove od Sarajevaspreca wrote:Pa prekopirajte ustrojstvo iz Federacije?.......prvi mjesec nebi imali za benzina a kamoli za plate...ako imalo razmisljas glavom onda ces doci do zakljucka koliko je federacija otisla od rs u svakom pogledu, kad moze da finansira toliki ne proizvodni aparat....daj ba malo glavu koristi...nije sve u ciframa a pogotovu kad ih pogresno kontasbisao wrote:Odgovor na prvo pitanje ćeš dobiti kad riješiš jednačinu.klosar pravi wrote:Evo imam volju hajde napiši u jednom postu ovo.
Prati korake.
Izaberi broj od 1 do 9
pomnoži ga sa 3
dodaj još 3
opet pomnoži to sa 3
1. Nemam stav
3. Za nezavisnost
4. Boli te briga
5. Isto za što i ti
8. Za Dejtonsku BiH
- spreca
#910 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ma problem je sto covjek ne konta i ono malo mozga trosi na gluposti......e to je problem sa ljudima kojima je lakse metar ucerat u guzicu nego milimetar u glavu......to je s koljena na koljeno naucilo na tu svoju tvrdoglavu mitomaniju i sad ga mozes
on drugacije nece ili ne umije 
- manijak1
#911 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Predlažem da se po svim ovlastima moderatora zaključa ili poravni ova , za mene uvrijedljiva tema

-
razuman_covjek
#912 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
manijak1 wrote:Predlažem da se po svim ovlastima moderatora zaključa ili poravni ova , za mene uvrijedljiva tema![]()
- славянин
#913 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Cekaj treba zatvarati oci pred problemom.Problem je sto RS radi na tome da se otcijepi - drugi jos veci problem jeste sto oni koji treba da sacuvaju drzavu je jos vise dijele i trpaju u torove radi pretezno licnog interesa i nedostatka pameti i pomazu seperstistickim namjerama.razuman_covjek wrote:manijak1 wrote:Predlažem da se po svim ovlastima moderatora zaključa ili poravni ova , za mene uvrijedljiva tema![]()
Last edited by славянин on 01/08/2018 19:12, edited 1 time in total.
- manijak1
#914 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ne vidim smisao da će ova tema nekome zatvoriti ili otvoriti oči.
Vidim je samo kao dodatno naprđivanje , šta ko želi
i šta ko može od toga da ostvari.
Uz milion provokativnih namjera , BiH je propala , BiH ne treba Srbima.....BiH ne može ovo ono od istih onih koji primaju platu od BiH i tako dođosmo do svekolikog kriminala sa migrantima
Sve sadržano je u naslovu i kao pitanju , nerelevantno , da je ovo otvorio na nekom anamo tamo forumu , šta misliš šta bi bilo ?
Bil onda otvorio okice nama svima

Vidim je samo kao dodatno naprđivanje , šta ko želi
Uz milion provokativnih namjera , BiH je propala , BiH ne treba Srbima.....BiH ne može ovo ono od istih onih koji primaju platu od BiH i tako dođosmo do svekolikog kriminala sa migrantima
Sve sadržano je u naslovu i kao pitanju , nerelevantno , da je ovo otvorio na nekom anamo tamo forumu , šta misliš šta bi bilo ?
Bil onda otvorio okice nama svima
-
razuman_covjek
#915 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Evo ovako, Srbi zele prvo nezavisnu RS pa onda ujedinjenje sa Srbijom. Eto, sta cemo sad 
-
Melbourne_Australia
#916 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
I ja sam uvjek htio da igram u Real Madridu i da karam Monicu Belluci....razuman_covjek wrote:Evo ovako, Srbi zele prvo nezavisnu RS pa onda ujedinjenje sa Srbijom. Eto, sta cemo sad
-
sekerbay
#917 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Zašto prozivate rat?bisao wrote:Dobio si sva tri odgovora.
- bisao
#918 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Gdje sam ja to prozivo i pozivao na rat?
Protiv sam bilo kakvih sukoba. Istovremeno teze da bi eventualni razlaz tri naroda neminovno značio i sukob. Za sukob je potrebno dvoje. Kao i za svađu. Stranci su odlučili kako će biti 1995., tako da bi uskoro opet strani interes mogao učiniti od BiH "žrtveno jagnje". Ko će u toj situaciji biti na dobitku, ko na gubitku... vidjećemo. Živimo u demokratskom društvu gdje valjda imamo pravo na drugačiji stav. Moj je takav. Mislim krajnje korektno da pričam onako kako mislim, a ne kako neko želi čuti. Nisam nikakav dupljak. Pošteno rekao šta mislim. Svjestan da najveći broj forumaša ima dijametralno suprotno mišljenje.
Protiv sam bilo kakvih sukoba. Istovremeno teze da bi eventualni razlaz tri naroda neminovno značio i sukob. Za sukob je potrebno dvoje. Kao i za svađu. Stranci su odlučili kako će biti 1995., tako da bi uskoro opet strani interes mogao učiniti od BiH "žrtveno jagnje". Ko će u toj situaciji biti na dobitku, ko na gubitku... vidjećemo. Živimo u demokratskom društvu gdje valjda imamo pravo na drugačiji stav. Moj je takav. Mislim krajnje korektno da pričam onako kako mislim, a ne kako neko želi čuti. Nisam nikakav dupljak. Pošteno rekao šta mislim. Svjestan da najveći broj forumaša ima dijametralno suprotno mišljenje.
-
megaman4
#919 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Znas koliko strance boli briga za BiH?bisao wrote:Gdje sam ja to prozivo i pozivao na rat?
Nikoliko. Mi smo za njih samo obicna igracka.
Oni su ostvarili svoj cilj. Unisten je jedan stabilan sistem, te drustvena imovina je data u ruke privatnim licima.
To je bio cilj ratova na ovim prostorima.
A ti i dalje mastaj da je RS bitna strancima. Postajes dosadan i naporan.
-
asker
#920 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Tvoj jedini trijumf je taj da je tema ovoliko opstala i nabila toliko stranica.bisao wrote:Gdje sam ja to prozivo i pozivao na rat?
Po meni, a shodno nazivu teme, drugi post po redu je trebao biti "boli nas kurac" i da se ista zakljuca.
Vidio sam da si napisao "od medvjeda niko nije pobjegao" na nekoj od predhodnih stranica.
Sta reci, koju posluku porati, kome?
Tuga
-
dert
#921 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
bisao wrote:Teško je uliti pamet onome koji nema volje, a još je teže uliti volju onome koji nema pameti.
to ti sebi
-
Seyfo
#922 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Jedini zakljucak nakon ovoliko stranica je da je mitomanija u glavama nadjacala zdrav razum. Dzaba sto su dva i dva cetiri ako mitomanija kaze da je pet.
-
sekerbay
#923 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Prizivate, prizivate. Sam znaš da je nemoguće da dođe do otcjepljenja bez da se potežu sablje i drugo oružje.bisao wrote:Gdje sam ja to prozivo i pozivao na rat?
Znači ne postoji način.
Ne znam da l još uvijek postoji stranica četničkog pokreta brčko, ali sam onomad na istoj pročitao neš zanimljivo...
Helem, priznaju da su se voljeli pomarisati sa našom armijom, ali su umirali od straha kad čuju da su na nekom ratištu mudzahedini.
E sad, budući da sad imamo oko 50k selefija i da su isti u miru dobri za vozikanje arapskih turista i da im je primarna namjena u ratu, moš zamislit kako bi to izgledalo. Brale, ćerali bi vas do beograda.
De sad opet ozbiljno.
Budući da je brčko distrikt, koji dio rs-a bi guro tu nezavisnost, istočni il zapadni?
I vaši tj srbi kažu da bi u slučaju sukoba zapadni dio rs-a pao za sedmicu il dvije a da bi se istočni održao par mjeseci.
Sad, budući da je činjenica da bošnjaci neće dopustiti nezavisnost tj proglašenje iste automatski znači početak sukoba, kao i to da bi u tom eventualnom sukobu srbi fasovali ko nikad, kako misliš ostvariti tu zamisao?
- mO k3
#924 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ma da mogu da proglase odradili bi to vec u zadnje 2-3 godine .....
-
Seyfo
#925 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
U tom eventualnom ratu ne bi ucestvovao Dodikov sin,to je jedino sigurno. Ucestvovali bi oni koji dovoljno puse mitomaniju. A sto se tice hipotetskog mirnog razlaza i nezavisnosti,jedino sto bi se Srbima u zivotu promijenilo je da bi mnoooogo cesce mijenjali pasos. Dva stembilja dnevno:na poso i s posla.