Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

video

#2076 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by video »

Ubiste sa ovim defetizmom skroz :twisted:
Perete naruke, a ne mogu na erende kora.

Poslije citanja zadnjih peŠes strana, dodje mi ona, legendarna- uzmi, ubi, pa se pištolj- :run:
Hebo vas kralj :twisted:

Cmoljavi, mandali da ne bude sveobuhvatni harakiri medju stanovnistvom!
Last edited by video on 05/09/2018 21:53, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2077 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by japin_mutapi »

vratiće se valter
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2078 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

General War wrote:
sehohari wrote:
PM72 wrote:Kad kažeš "tolikog intelektualca" očigledno nisi svjestan da je kratak ko februar a doktor je istorije iz Prištine...to ti je u onoj državi bilo kao ovi sad fakulteti sa Kobiljače.Doduše,zna srati za desetoricu i ima ljepšu spiku od Alijinog isprdka doduše i Haris je Alijin isprdak.Još bi radio kao prevodilac u Energoinvestu da mu nije bilo Alije i SDA.
Sestru i brata je smjestio u diplomatiju i dobro su se okoristili.Nabavljali su oružje iz Pakistana i naravno manji dio novca sebi odvajali.10%. :D Da im se nađe...kad je prestao rat onda su nabavljali motokultivatore.Šatro za borce i povratnike. :wink:

Željezeru je prodao za marku.Kuvajćanima.A oni indijcu za cifru o kojoj se šapuće...i sad ljudi robuju za 400 KM...

Kad se zasitio SDA i kad je skont'o da nije br.2 osnovao je stranku.Ona što je djelila prozore po Dobrinji za obećan glas i člansku kartu a po Trnovu telad...

Jedino dobro što je uradio - Selmicu priveo.
Nisam ja rekao da je Silajdžić bio neki novi Tito, ali kažem da je opet bio najbolja opcija u to vrijeme i da je opet 10x puta manje krao nego SDA.

Ovo za željezaru: Haris jest prodao željezaru za marku, ali ne kažeš da su se u to vrijeme (a danas je i još gore) željezare masovno zatvarale. Dok je u Zenici bila zatvorena željezara (imam rodbinu tamo) nije bilo šta jest, a danas radnici tamo imaju plate po 1000KM, inžinjeri po min. 2000 KM koliko sam ja čuo.

E sad imam ja jedno pitanje: Da si ti na njegovom mjestu, zar i ti ne bi zaposlio svog sina, kćerku...? Ja lično bih, i iskreno da ti kažem, svako ko to ne uradi na takvoj poziciji je po meni ozbiljna budala.
Zar smo mi imali ikad "opciju"?
Pa eto radi takvih " pametnih" smo ovdje gdje jesmo, imas ti sina, kcerku...imam ja, ima PM, ima Dozer...i radi takvih mutanata sto ih je babo uhljebio cekamo sadaku i nadamo se miru jer smo rat unaprijed izgubili. :-)
Jedno je biti predsjednik države pa zaposliti sina, a drugo je biti neko na rukovodećem mjestu u nekoj javnoj firmi i zaposliti familiju do petog koljena.
Osim toga, pogurati kćerku ili sina nije bh. fenomen ili balkanski, već je i na zapadu to slučaj.
PreWiBa

#2079 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

japin_mutapi wrote:vratiće se valter
On je već tu, samo moramo da ga nađemo.
PreWiBa

#2080 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

insomnia78

#2081 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by insomnia78 »

Mirnese sredi ih, Mirnese jebi im mater :lol: :lol: :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2082 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by japin_mutapi »

sehohari wrote:
svi smo mi valter, samo što više volimo da palamudimo po internetu nego da poginemo za ideale ... ako ih imamo uopšte
PreWiBa

#2083 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

japin_mutapi wrote:
sehohari wrote:
svi smo mi valter, samo što više volimo da palamudimo po internetu nego da poginemo za ideale ... ako ih imamo uopšte
Najiskrenija rečenica na ovoj temi do sada, nažalost :sad: .
PreWiBa

#2084 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

video wrote:Ubiste sa ovim defetizmom skroz :twisted:
Perete naruke, a ne mogu na erende kora.

Poslije citanja zadnjih peŠes strana, dodje mi ona, legendarna- uzmi, ubi, pa se pištolj- :run:
Hebo vas kralj :twisted:

Cmoljavi, mandali da ne bude sveobuhvatni harakiri medju stanovnistvom!
Ma sve je u redu ba, samo smo danas malo neraspoloženi , vrjeme ne valja. :-)

Iskreno da vam kažem, ja ni dan danas ne shvatam šta bi Srbima u RS-u uopšte donijelo pripajanje Srbiji... Mislim, ovoliko godina se bore protiv "prenosa nadležnosti", a ustvari se zalažu za potpuno ukidanje istih.
PM72

#2085 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

A Bora čorba davno pjevao -za ideale ginu budale...
PreWiBa

#2086 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

PM72 wrote:A Bora čorba davno pjevao -za ideale ginu budale...
On se ne bori za ideale pa je opet postao budala.

Mi se svi borimo za ideale, na ovaj ili onaj način, samo je pitanje koliko smo spremni da se borimo. Za mene je svako ko se ne želi dovljno boriti za ideale najobičniji beskičmenjak i čovjek kojeg bi trebali zaobići, jer je on teoretski spreman da sve učini za lični interes.
Dozer

#2087 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Dozer »

PM72 wrote:Kolega Dozer,moram te malo ispraviti.halali :lol:
Ovoj zemlji se crno piše sljedećih 20-30 godina a ne za 20-30 godina.
Oh, cijenjeni PM...moj lapsus, izvinjaJEm se. U pravu si 100% :D
-----

A, sta kazete...defetizam? OK...hajmo ovako (a ovo sam u zadnjih 6-7 godina na ovom forumu pitao bar 50x, i nikada mi niko nije dao nikakav odgovor):
Navesti bar 3 stvari koje su SDA/SNSD/SDS/HDZs & vladajuca Co. uradili u BiH, a da su pozitivne za sve gradjane.
Pri ovome se misli na sfere obrazovanja, ekonomije, zdravstva, infrastrukture, socijalne zastite.
Bujrum.

A ja cu za svaku od ovih sfera u svakom momentu navesti po bar 5 stvari kojima su sve unazadili i dugorocno pokopali.
Last edited by Dozer on 05/09/2018 22:34, edited 2 times in total.
PM72

#2088 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

e ovaj zadnji pasus si u potpunosti pogodio.Ja se ne želim boriti a vlastitom sinu bi pucao u koljeno i napravio ga invalidom samo da ne uzme pušku u ruke jer sam ja bio budala pa poletio da "branim Bosnu"...
To se kod vas mladih "patriota" zove-defetizam?
horkesh

#2089 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

sehohari wrote:
Ja ni danas ne shvatam skroz zašto ga ne podnosite. Mislim, i meni nije drago zašto je aprilski paket odbijen, ali realno gledano, da nije bilo Silajdžiča, do paketa ne bi ni došlo, a dao nam je dosta stvari na BiH nivou (vojsku, SIPU, PDV i tkd.), tj. dao je Bosni kakvu-takvu državnost, a spsasio je i zeničku željezaru. Po SDOOO mi bi i danas imale "izvorne nadležnosti", a i bila je i milina gledati tolikog intelektualca na TV-u, čovjek koji zna šta priča, u odnosu na ovog bradonju danas.
Haris Silajdžić je lično, imenom i prezimenom, potpuno odgovoran za današnju situaciju u BiH.

Čuj, on nam dao nadležnosti na bh. nivou :D Pa sve to je BiH dobila dok su nam Amerikanci bili saveznici. Hej, usred ratova u Afganistanu i Iraku, Ameri su i dalje ovdje zavrtali ruke, jačali državu, prenosili nadležnosti... Osjećali su odgovornost prema BiH jer su bili tvorci nakaradnog Dejtona. Čak i Aprilski paket, sam po sebi ogromno - ooogromno - poboljšanje u odnosu na Dejtonski ustav, je trebao biti samo prva stepenica.

Ali neeee, nije se Harisu svidjelo da ne bude član Predsjedništva i reče historijsko "njet" Amerima. Da pokaže da može. Ovi rekli, hajde dobro, radite sad kako znate i umijete i...

Evo nas.

A da je znao palamuditi milozvučno, jeste. Za njega je moja mati glasala jer je onako "lijep i pametan". Onda je izabran u Predsjedništvo, Dodik preuzeo uzde u RS-u. I, šta onda? Organizovao kamp na Koševu za izdvajanje Srebrenice iz RS-a. Wow.

Posljednje dvije godine mandata ga nigdje nije bilo.

12 godina nakon toga, BiH pred raspadom, Haris se ispalio i boli ga ona stvar, ali - džaba, i dalje ima poštovalaca.

Nevjerovatno.
PM72

#2090 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

:thumbup:
Harisova je -100% BiH...bez entiteta...i nako toga Mile uzletio...kako Haris reče 100% BiH nikad je manje nije bilo...
PreWiBa

#2091 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

PM72 wrote:e ovaj zadnji pasus si u potpunosti pogodio.Ja se ne želim boriti a vlastitom sinu bi pucao u koljeno i napravio ga invalidom samo da ne uzme pušku u ruke jer sam ja bio budala pa poletio da "branim Bosnu"...
Mogu li da znam šta ti podrazumijevaš pod "odbranom Bosne"? Ako pod tim podrazumjevaš braniti žene i djecu od silovatelja, braniti komšije, porodicu i sl. od ubijanja i protjerivanja, onda ja to očekujem, da.
Maraschino

#2092 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

Valjali vam iko?
PreWiBa

#2093 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

PM72 wrote:e ovaj zadnji pasus si u potpunosti pogodio.Ja se ne želim boriti a vlastitom sinu bi pucao u koljeno i napravio ga invalidom samo da ne uzme pušku u ruke jer sam ja bio budala pa poletio da "branim Bosnu"...
Mogu li da znam šta ti podrazumijevaš pod "odbranom Bosne"? Ako pod tim podrazumjevaš braniti žene i djecu od silovatelja, braniti komšije, porodicu i sl. od ubijanja i protjerivanja, onda ja to očekujem, da.
PM72

#2094 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Bilo-ne ponovilo se.I ne može se ponoviti na onaj način.Koliko vidim,sad bi mi trebali njih zaganjat jer hoće da se odvoje,kao što su oni nas kad smo mi htjeli da se odvojimo...
e ja u ovom sranju što nam spremaju nemam namjeru da učestvujem.
Dozer

#2095 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Dozer »

PM72 wrote::thumbup:
Harisova je -100% BiH...bez entiteta...i nako toga Mile uzletio...kako Haris reče 100% BiH nikad je manje nije bilo...
Faza 1 - Haris i SBiH.
Faza 2 - A-SDA
Faza 3 - Fahro i SBB
Faza 4 - Sepic
Faza 4.1 - Konakovic

Izvor svake faze - SDA.
Rezultat izbora nakon svake faze "razlaza" - SDA opet na vlasti, zahvaljujuci upravo ovim "otcijepljenim".

Modus operandi vise nego jasan - cim nanjuse pad podrske na izvorima, formira se nova frakcija, po pravilu "nezadovoljnika" politikom SDA, a kojom SDA samo nastoji pokupiti one glasace koji nece glasati direktno za njih. I cim se izbori zavrse, svi ovi "nezadovoljni otpadnici" autoamtsku uskoce u koaliciju sa SDA.

Nije valjda da sve ovo jos niste skontali, za sve ove godine...?

Najveca smijurija i spin koji su izveli je bio s Fahrom i demonstracijama 02-2014, kada je bila ona paljevina. 48h nakon toga sve glavesine su na TV i radiju mucale istu mantru kako se odgovorni moraju kazniti, unezvijerenih pogleda i bijelih faca, jer su znali da nema odgovornih i da je sve krenulo spontano. A toga se oni najvise boje. I danasnja kolicina murije je dokaz toga.
A onda su skontali da je Fahro "novi na sceni", pa se s njim dogovorili da on presutno preuzme odgovornost, kao da je SBB ono organizovao, pa izmislise onog nekakvog nesretnika s Molotovljevim koktelima u gepeku, a koji je, kao, clan SBB-a, pljuvali i napadali Fahru par dana, i narod to popusio.
I poletio narod za Fahrom da iste godine i njemu daju glasove. A ovaj odmah nakon izbora - u koaliciju. Pa se sad opet, ko fol, kolju, a zapravo je opet ista situacija - SDA jos vise usrala motku, znaju da ce ove godine popusiti momacku kolicinu glasova, pa se opet nisani na "otpadnike" i njihove glasove, i koalicije, logicno.
Zivi bili, pa vidjeli.
Maraschino

#2096 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:Bilo-ne ponovilo se.I ne može se ponoviti na onaj način.Koliko vidim,sad bi mi trebali njih zaganjat jer hoće da se odvoje,kao što su oni nas kad smo mi htjeli da se odvojimo...
Prvo, neces ti nikoga zaganjati nego ce oni morati tebe,
Drugo, znamo da te vise sukobi ne interesuju i ne moras to stalno ponavljati.
Trece, male su mogucnosti u slucaju izbijanja sukoba da te moze nesreca zaobici a ti mozes zabijati glavu u pijesak koliko hoces.
Cetvrto, opet mi ne trazimo belaj nego nas belaj stigne.
PreWiBa

#2097 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

horkesh wrote:
sehohari wrote:
Ja ni danas ne shvatam skroz zašto ga ne podnosite. Mislim, i meni nije drago zašto je aprilski paket odbijen, ali realno gledano, da nije bilo Silajdžiča, do paketa ne bi ni došlo, a dao nam je dosta stvari na BiH nivou (vojsku, SIPU, PDV i tkd.), tj. dao je Bosni kakvu-takvu državnost, a spsasio je i zeničku željezaru. Po SDOOO mi bi i danas imale "izvorne nadležnosti", a i bila je i milina gledati tolikog intelektualca na TV-u, čovjek koji zna šta priča, u odnosu na ovog bradonju danas.
Haris Silajdžić je lično, imenom i prezimenom, potpuno odgovoran za današnju situaciju u BiH.

Čuj, on nam dao nadležnosti na bh. nivou :D Pa sve to je BiH dobila dok su nam Amerikanci bili saveznici. Hej, usred ratova u Afganistanu i Iraku, Ameri su i dalje ovdje zavrtali ruke, jačali državu, prenosili nadležnosti... Osjećali su odgovornost prema BiH jer su bili tvorci nakaradnog Dejtona. Čak i Aprilski paket, sam po sebi ogromno - ooogromno - poboljšanje u odnosu na Dejtonski ustav, je trebao biti samo prva stepenica.

Ali neeee, nije se Harisu svidjelo da ne bude član Predsjedništva i reče historijsko "njet" Amerima. Da pokaže da može. Ovi rekli, hajde dobro, radite sad kako znate i umijete i...

Evo nas.

A da je znao palamuditi milozvučno, jeste. Za njega je moja mati glasala jer je onako "lijep i pametan". Onda je izabran u Predsjedništvo, Dodik preuzeo uzde u RS-u. I, šta onda? Organizovao kamp na Koševu za izdvajanje Srebrenice iz RS-a. Wow.

12 godina nakon toga, BiH pred raspadom, Haris se ispalio i boli ga ona stvar, ali - džaba, i dalje ima poštovalaca.

Nevjerovatno.
Mislim da me baš niste shvatili. Ja ne kažem da nešto strašno volim Silajdžića, nego da je u odnosu na Bakira i njegovo kompaniju danas bio opet bolji. Bakir je mogao da akcizama sredi Dodika za nekih 2 mjeseca, da RS spadne na koljena, a ovako mu je produžio vijek za još jedan mandat.

I da, da nam nisu bili Ameri mi danas ne bi imali ništa, ali je opet trebalo nekoga da ih ubijedi.
PreWiBa

#2098 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

horkesh wrote:
sehohari wrote:

Evo nas.

Nevjerovatno.
Mislim da me baš niste shvatili. Ja ne kažem da nešto strašno volim Silajdžića, nego da je u odnosu na Bakira i njegovo kompaniju danas bio opet bolji. Bakir je mogao da akcizama sredi Dodika za nekih 2 mjeseca, da RS spadne na koljena, a ovako mu je produžio vijek za još jedan mandat.

I da, da nam nisu bili Ameri mi danas ne bi imali ništa, ali je opet trebalo nekoga da ih ubijedi.
PM72

#2099 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Maraschino wrote:
PM72 wrote:Bilo-ne ponovilo se.I ne može se ponoviti na onaj način.Koliko vidim,sad bi mi trebali njih zaganjat jer hoće da se odvoje,kao što su oni nas kad smo mi htjeli da se odvojimo...
Prvo, neces ti nikoga zaganjati nego ce oni morati tebe,
Drugo, znamo da te vise sukobi ne interesuju i ne moras to stalno ponavljati.
Trece, male su mogucnosti u slucaju izbijanja sukoba da te moze nesreca zaobici a ti mozes zabijati glavu u pijesak koliko hoces.
Cetvrto, opet mi ne trazimo belaj nego nas belaj stigne.
ma sretno vam bilo uz tekbir...
Dozer

#2100 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Dozer »

Maraschino wrote:Valjali vam iko?
Na trenutnoj politickoj sceni - ne.
Niko se nije pokazao ni dovoljno pametan, ni voljan, ni spreman da se uhvati stvarnog razvoja drzave i drustva. Da ne pricamo o tome da isti oni koji su vodili rat danas vode i mir...Nigdje veze.

A, pogotovo da ne pricamo o tome kakve su to sve gnjide od ljudi... Pogledajte CIK i izborne liste... Svi nosioci lista, a koji su istovremeno najcesce i sefovi stranaka, nalaze se i kao prvi ispred svojih stranaka na - kompenzacionim listama.
Jadno da jadnije ne moze. I zapravo samo pokazuje sta je njihov jedini politicki cilj - uhljebljenje i lova s budzeta. Lezi hljebe da te jedem...to im je osnovna parola.

Ja jos u ovoj predizbornoj kampanji ne cuh nikoga da je spomenuo bilo kakvu konkretnu strategiju i njene korake vezano za unapredjenje obrazovnog sistema, ekonomije, zdravstva, itd.. Samo nekakvo suplje tuc-muc, velike isprazne rijeci bez ikakvog znacenja, nista konkretno. Niko.
Samo su 2 moguca rzloga za to - ili su zaista totalni glupaci i nemaju pojma sta i kako da rade da bi se stvari pokrenule naprijed, ili nemaju volje za to jer im je savrseno dobro i ovako.
Ja mislim da su oba razloga u pitanju, a jedan vuce drugi - posto nemamo pojma sta cemo i kako cemo, hajde da se bar uslihtamo u fotelje i palamudimo naredne 4 godine. Sve placeno, logicno.
Locked