Perete naruke, a ne mogu na erende kora.
Poslije citanja zadnjih peŠes strana, dodje mi ona, legendarna- uzmi, ubi, pa se pištolj-
Hebo vas kralj
Cmoljavi, mandali da ne bude sveobuhvatni harakiri medju stanovnistvom!
Jedno je biti predsjednik države pa zaposliti sina, a drugo je biti neko na rukovodećem mjestu u nekoj javnoj firmi i zaposliti familiju do petog koljena.General War wrote:Zar smo mi imali ikad "opciju"?sehohari wrote:Nisam ja rekao da je Silajdžić bio neki novi Tito, ali kažem da je opet bio najbolja opcija u to vrijeme i da je opet 10x puta manje krao nego SDA.PM72 wrote:Kad kažeš "tolikog intelektualca" očigledno nisi svjestan da je kratak ko februar a doktor je istorije iz Prištine...to ti je u onoj državi bilo kao ovi sad fakulteti sa Kobiljače.Doduše,zna srati za desetoricu i ima ljepšu spiku od Alijinog isprdka doduše i Haris je Alijin isprdak.Još bi radio kao prevodilac u Energoinvestu da mu nije bilo Alije i SDA.
Sestru i brata je smjestio u diplomatiju i dobro su se okoristili.Nabavljali su oružje iz Pakistana i naravno manji dio novca sebi odvajali.10%.Da im se nađe...kad je prestao rat onda su nabavljali motokultivatore.Šatro za borce i povratnike.
![]()
Željezeru je prodao za marku.Kuvajćanima.A oni indijcu za cifru o kojoj se šapuće...i sad ljudi robuju za 400 KM...
Kad se zasitio SDA i kad je skont'o da nije br.2 osnovao je stranku.Ona što je djelila prozore po Dobrinji za obećan glas i člansku kartu a po Trnovu telad...
Jedino dobro što je uradio - Selmicu priveo.
Ovo za željezaru: Haris jest prodao željezaru za marku, ali ne kažeš da su se u to vrijeme (a danas je i još gore) željezare masovno zatvarale. Dok je u Zenici bila zatvorena željezara (imam rodbinu tamo) nije bilo šta jest, a danas radnici tamo imaju plate po 1000KM, inžinjeri po min. 2000 KM koliko sam ja čuo.
E sad imam ja jedno pitanje: Da si ti na njegovom mjestu, zar i ti ne bi zaposlio svog sina, kćerku...? Ja lično bih, i iskreno da ti kažem, svako ko to ne uradi na takvoj poziciji je po meni ozbiljna budala.
Pa eto radi takvih " pametnih" smo ovdje gdje jesmo, imas ti sina, kcerku...imam ja, ima PM, ima Dozer...i radi takvih mutanata sto ih je babo uhljebio cekamo sadaku i nadamo se miru jer smo rat unaprijed izgubili.
On je već tu, samo moramo da ga nađemo.japin_mutapi wrote:vratiće se valter
On je već tu, samo moramo da ga nađemo.japin_mutapi wrote:vratiće se valter
svi smo mi valter, samo što više volimo da palamudimo po internetu nego da poginemo za ideale ... ako ih imamo uopštesehohari wrote:On je već tu, samo moramo da ga nađemo.japin_mutapi wrote:vratiće se valter
Najiskrenija rečenica na ovoj temi do sada, nažalostjapin_mutapi wrote:svi smo mi valter, samo što više volimo da palamudimo po internetu nego da poginemo za ideale ... ako ih imamo uopštesehohari wrote:On je već tu, samo moramo da ga nađemo.japin_mutapi wrote:vratiće se valter
Ma sve je u redu ba, samo smo danas malo neraspoloženi , vrjeme ne valja.video wrote:Ubiste sa ovim defetizmom skroz![]()
Perete naruke, a ne mogu na erende kora.
Poslije citanja zadnjih peŠes strana, dodje mi ona, legendarna- uzmi, ubi, pa se pištolj-![]()
Hebo vas kralj
Cmoljavi, mandali da ne bude sveobuhvatni harakiri medju stanovnistvom!
On se ne bori za ideale pa je opet postao budala.PM72 wrote:A Bora čorba davno pjevao -za ideale ginu budale...
Oh, cijenjeni PM...moj lapsus, izvinjaJEm se. U pravu si 100%PM72 wrote:Kolega Dozer,moram te malo ispraviti.halali![]()
Ovoj zemlji se crno piše sljedećih 20-30 godina a ne za 20-30 godina.
Haris Silajdžić je lično, imenom i prezimenom, potpuno odgovoran za današnju situaciju u BiH.sehohari wrote:
Ja ni danas ne shvatam skroz zašto ga ne podnosite. Mislim, i meni nije drago zašto je aprilski paket odbijen, ali realno gledano, da nije bilo Silajdžiča, do paketa ne bi ni došlo, a dao nam je dosta stvari na BiH nivou (vojsku, SIPU, PDV i tkd.), tj. dao je Bosni kakvu-takvu državnost, a spsasio je i zeničku željezaru. Po SDOOO mi bi i danas imale "izvorne nadležnosti", a i bila je i milina gledati tolikog intelektualca na TV-u, čovjek koji zna šta priča, u odnosu na ovog bradonju danas.
Mogu li da znam šta ti podrazumijevaš pod "odbranom Bosne"? Ako pod tim podrazumjevaš braniti žene i djecu od silovatelja, braniti komšije, porodicu i sl. od ubijanja i protjerivanja, onda ja to očekujem, da.PM72 wrote:e ovaj zadnji pasus si u potpunosti pogodio.Ja se ne želim boriti a vlastitom sinu bi pucao u koljeno i napravio ga invalidom samo da ne uzme pušku u ruke jer sam ja bio budala pa poletio da "branim Bosnu"...
To se kod vas mladih "patriota" zove-defetizam?
Mogu li da znam šta ti podrazumijevaš pod "odbranom Bosne"? Ako pod tim podrazumjevaš braniti žene i djecu od silovatelja, braniti komšije, porodicu i sl. od ubijanja i protjerivanja, onda ja to očekujem, da.PM72 wrote:e ovaj zadnji pasus si u potpunosti pogodio.Ja se ne želim boriti a vlastitom sinu bi pucao u koljeno i napravio ga invalidom samo da ne uzme pušku u ruke jer sam ja bio budala pa poletio da "branim Bosnu"...
To se kod vas mladih "patriota" zove-defetizam?
Faza 1 - Haris i SBiH.PM72 wrote:![]()
Harisova je -100% BiH...bez entiteta...i nako toga Mile uzletio...kako Haris reče 100% BiH nikad je manje nije bilo...
Prvo, neces ti nikoga zaganjati nego ce oni morati tebe,PM72 wrote:Bilo-ne ponovilo se.I ne može se ponoviti na onaj način.Koliko vidim,sad bi mi trebali njih zaganjat jer hoće da se odvoje,kao što su oni nas kad smo mi htjeli da se odvojimo...
e ja u ovom sranju što nam spremaju nemam namjeru da učestvujem.
Mislim da me baš niste shvatili. Ja ne kažem da nešto strašno volim Silajdžića, nego da je u odnosu na Bakira i njegovo kompaniju danas bio opet bolji. Bakir je mogao da akcizama sredi Dodika za nekih 2 mjeseca, da RS spadne na koljena, a ovako mu je produžio vijek za još jedan mandat.horkesh wrote:Haris Silajdžić je lično, imenom i prezimenom, potpuno odgovoran za današnju situaciju u BiH.sehohari wrote:
Ja ni danas ne shvatam skroz zašto ga ne podnosite. Mislim, i meni nije drago zašto je aprilski paket odbijen, ali realno gledano, da nije bilo Silajdžiča, do paketa ne bi ni došlo, a dao nam je dosta stvari na BiH nivou (vojsku, SIPU, PDV i tkd.), tj. dao je Bosni kakvu-takvu državnost, a spsasio je i zeničku željezaru. Po SDOOO mi bi i danas imale "izvorne nadležnosti", a i bila je i milina gledati tolikog intelektualca na TV-u, čovjek koji zna šta priča, u odnosu na ovog bradonju danas.
Čuj, on nam dao nadležnosti na bh. nivouPa sve to je BiH dobila dok su nam Amerikanci bili saveznici. Hej, usred ratova u Afganistanu i Iraku, Ameri su i dalje ovdje zavrtali ruke, jačali državu, prenosili nadležnosti... Osjećali su odgovornost prema BiH jer su bili tvorci nakaradnog Dejtona. Čak i Aprilski paket, sam po sebi ogromno - ooogromno - poboljšanje u odnosu na Dejtonski ustav, je trebao biti samo prva stepenica.
Ali neeee, nije se Harisu svidjelo da ne bude član Predsjedništva i reče historijsko "njet" Amerima. Da pokaže da može. Ovi rekli, hajde dobro, radite sad kako znate i umijete i...
Evo nas.
A da je znao palamuditi milozvučno, jeste. Za njega je moja mati glasala jer je onako "lijep i pametan". Onda je izabran u Predsjedništvo, Dodik preuzeo uzde u RS-u. I, šta onda? Organizovao kamp na Koševu za izdvajanje Srebrenice iz RS-a. Wow.
Posljednje dvije godine mandata ga nigdje nije bilo.
12 godina nakon toga, BiH pred raspadom, Haris se ispalio i boli ga ona stvar, ali - džaba, i dalje ima poštovalaca.
Nevjerovatno.
Mislim da me baš niste shvatili. Ja ne kažem da nešto strašno volim Silajdžića, nego da je u odnosu na Bakira i njegovo kompaniju danas bio opet bolji. Bakir je mogao da akcizama sredi Dodika za nekih 2 mjeseca, da RS spadne na koljena, a ovako mu je produžio vijek za još jedan mandat.horkesh wrote:Haris Silajdžić je lično, imenom i prezimenom, potpuno odgovoran za današnju situaciju u BiH.sehohari wrote:
Čuj, on nam dao nadležnosti na bh. nivouPa sve to je BiH dobila dok su nam Amerikanci bili saveznici. Hej, usred ratova u Afganistanu i Iraku, Ameri su i dalje ovdje zavrtali ruke, jačali državu, prenosili nadležnosti... Osjećali su odgovornost prema BiH jer su bili tvorci nakaradnog Dejtona. Čak i Aprilski paket, sam po sebi ogromno - ooogromno - poboljšanje u odnosu na Dejtonski ustav, je trebao biti samo prva stepenica.
Ali neeee, nije se Harisu svidjelo da ne bude član Predsjedništva i reče historijsko "njet" Amerima. Da pokaže da može. Ovi rekli, hajde dobro, radite sad kako znate i umijete i...
Evo nas.
A da je znao palamuditi milozvučno, jeste. Za njega je moja mati glasala jer je onako "lijep i pametan". Onda je izabran u Predsjedništvo, Dodik preuzeo uzde u RS-u. I, šta onda? Organizovao kamp na Koševu za izdvajanje Srebrenice iz RS-a. Wow.
Posljednje dvije godine mandata ga nigdje nije bilo.
12 godina nakon toga, BiH pred raspadom, Haris se ispalio i boli ga ona stvar, ali - džaba, i dalje ima poštovalaca.
Nevjerovatno.
ma sretno vam bilo uz tekbir...Maraschino wrote:Prvo, neces ti nikoga zaganjati nego ce oni morati tebe,PM72 wrote:Bilo-ne ponovilo se.I ne može se ponoviti na onaj način.Koliko vidim,sad bi mi trebali njih zaganjat jer hoće da se odvoje,kao što su oni nas kad smo mi htjeli da se odvojimo...
e ja u ovom sranju što nam spremaju nemam namjeru da učestvujem.
Drugo, znamo da te vise sukobi ne interesuju i ne moras to stalno ponavljati.
Trece, male su mogucnosti u slucaju izbijanja sukoba da te moze nesreca zaobici a ti mozes zabijati glavu u pijesak koliko hoces.
Cetvrto, opet mi ne trazimo belaj nego nas belaj stigne.
Na trenutnoj politickoj sceni - ne.Maraschino wrote:Valjali vam iko?