Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

Dozer

#2026 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Dozer »

Pitar sa Kariba wrote:Ma jbte "domovina"!

Ovo je bruka i sramota. Vise je doslo policije nego boraca, sto pokazuje koliko se SDA bratija boji naroda, a istovremeno i koliko je boracka populacija razjedinjena i neslozna.

Zalosno, i za jedne i za druge.
seln

#2027 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

Dozer wrote:

Ovo je bruka i sramota. Vise je doslo policije nego boraca, sto pokazuje koliko se SDA bratija boji naroda, a istovremeno i koliko je boracka populacija razjedinjena i neslozna.

Neka, jebali ih oni... dok su bili pretorijanska garda SDA u obracunu sa politickim protivnicima, tad je bilo dobro.
Sad ponestalo sadake, pa prestala ljubav.
seln

#2028 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

Inace, malo pratim temu.... fascinantno!
Mogla bi neka emisija tipa "Opstanak", epizoda "Fight of Baliyas". Dovoljno je da dodje neki wannabe cetnicic i baci kost, ostalo ce odraditi balijska sujeta. Do krvi ce se vrijedjati i udarati, a sve da bi dokazali ko je bolje informisan.
Ommadawn

#2029 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Ommadawn »

Dozer wrote:

Protiv sam bilo kakvog nasilja i ovo stvarno nije u redu ali... Ovi borci traze sadaku za sebe. Ne traze bolje uredjenje u drzavi. Ne traze bolje skole, puteve, organizaciju, strogo kaznjavanje nepotizma i korupcije.
Point.

#2030 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Point. »

U BiH i dalje vlada mentalitet "a gdje sam ja tu", u svim porama društva. Na žalost.
Maraschino

#2031 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

Dozer wrote:

Za sve ovo krivi su ovi bijednici sto prose za mrvice dok su im kolege hajrovale.
Prvo su trebali hebat mamu svim udruzenjima, razbucat ih, pitat predsjednike raznih organizacija da poloze racune koliko i gdje su pare.
Para je bilo i dovoljno samo da su se ravnomjerno rasporedile.

Ovo su oni sto su malo ili nikako dobili i sad se sjetili toga.
muzicar_iz_parka

#2032 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by muzicar_iz_parka »

Ovakva BiH u suštini valja svima osim običnom narodu.
Sastanu se plemenske vođe u kakvoj kafani i dogovore "reforme", uvijek brzo nađu kompromis kada su pare u pitanju, za TV jedni prave nezavisnu RS drugi brane suverenu BiH, hrvatska komponenta se "bori" za pravo naroda.

Mile Dodik koliko god đubre bio pošteno je priznao da nikakva škola ne vrijedi ako se ne znaš uglaviti.
decembar2017

#2033 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by decembar2017 »

Pricam neki dan sa covjekom koji je citavu agresiju proveo u borbenoj jedinici Armije RBIH i koji danas zivi u svojoj kuci u manjem entitetu i povela se prica o tome da li mu je zao sto se borio, da li se razocarao od onoga sto (ni)je dobio od drzave i samo je pokazao na sehidsko mezarje u blizini na kojem su zakopani ubijeni Bosnjaci iz tog kraja , ubijeni ne u borbi vec po kucama i okolnim logorima, i kaze , parafraziram:

"Ja sam uzeo pusku u ruke da ne bi zavrsio kao i oni i da oni koji ne mogu da se brane ne bi zavrsili kao i oni, kada sam je uzeo nisam ni razmisljao , niti se nadao nekim penzijama, benificjama i ostalom i ako treba i danas bi opet isto uradio. Ko se nadao dozivotnoj penziji taj se danas razocarao ali to je njihov a ne moj problem. " .

A sto se tice ovo da li cetnici zele pripojenje ili nezavisnost niko da se pita kako bi to napravili jedno ili drugo ? Koja je to " republika srpska " koja bi se odvojila/pripojila ? Da li je moguce teritoriju na kojoj se danas zvanicno nalazi manji entiet odvojiti/pripojiti ? Sta se Brckom, sta sa Gorazdem ?
Sta sa dijelovima gdje su im saveznici na vlasti, hoce li se i oni moci da odvoje/pripoje matici rvackoj ?

I moze li to sve proci tako mirno kao sto neki zele da nas uvjere ?

P.S 1 Ono sto sam ranije naveo u vezi Cegara i optuzbi na racun Vikica sam zelio da ilustrujem omladini koji ovo prate kako se prodaju m*da pod bubrege pod parolom " ja bio tu, ja sve znam " i to od ljudi koji to rade pod punim imenom i prezimenom i slikom, tako da ih ne cudi kada to isto rade anonimni forumasi.

P.S 2 Planirati pobjeci/otici u trenutku kada pocnu sukobi ili malo prije izbijanja je isti nivo genijalnosti kao i planirati zavezati sigurnosni pojas u autu u trenutku saobracajne nesrece :thumbup:
Dozer

#2034 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Dozer »

seln wrote:Inace, malo pratim temu.... fascinantno!
Mogla bi neka emisija tipa "Opstanak", epizoda "Fight of Baliyas". Dovoljno je da dodje neki wannabe cetnicic i baci kost, ostalo ce odraditi balijska sujeta. Do krvi ce se vrijedjati i udarati, a sve da bi dokazali ko je bolje informisan.
Kao sto si mogaoa primijetiti, od mene nije vidio nikakve detalje, kojima se tako svesrdno nadao :D
NeDirajSirotinju

#2035 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by NeDirajSirotinju »

Kao što Decembar kaže. Nema ništa od vojnika koji kalkuliše hoće li imati kakvog hajra poslije rata, kakvu penziju. Ideš da rokaš čete, znaš da se možda nećeš vratiti, i svjestan si da će neko kupiti kajmak na osnovu tvojih ratnih djela i kostiju, ali ja bih radije poginuo ko čovjek braneći domovinu nego živio u miru od balinluka ko zadnji smrad i jad u nekom stančiću čekajući terminalnu bolest da ga dokrajči.
Fudo387

#2036 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

Nek’ vam je Bog na pomoci, ja ga jebem kome je u tom s brda s dola sklepanom provizoriju dobro.
Obicnom smrtniku ostaje da se pravi lud, gleda svoja posla, i nekako prezivi.
Druga opcija je hvatanje noge, tesko izvodljiva, al’ moze se iznaci nacina.
Jebo ti drzavu u kojoj svaki dan neka masa trazi 200 maraka sadake mjesecno, i onda je druga masa pendreci za 600 maraka mjesecno.
Dai Boze da to izadje na hajr.
I jebo svoju mamu onu dosadnu, kako mu vise ne dodije?
20 godina trubi istu pricu, usteko je para za unucad, i ne bi popustio, ne bi se sklon’o u stranu, pustio nekog pametnijeg, djaba sto je vec na svim poljima dokazo da ne zna ni kako, ni kuda, djaba. Pristace da sve voda odnese, al’ on mora biti lolaklni firer.
I jebem i tebe Alija, i tvoju viziju, i halku, i Scepu, i Zlatka, i Nerku. I tebe Pedja i onu Sabinu nabijem na qrac. Mrs svi u pizdu matere svoje, i ja s vama sto ovo gledam i citam.
studiorum_tuzlaensis

#2037 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Banksy wrote:
Maraschino wrote:
zanemariv je broj balija koji se pale na turke odnosno puno je veci broj koji bi bosnu branio od turaka za razliku od nasik komsija i susjeda.
Griješiš. Bosanski Srbi i Hrvate žele dekonstrukciju i raspad Bosne, tu nema sumnje. Prvi, da bi se pripojili matici, drugi, da bi i zvanično bili 'svoji na svome', s maglovitom vizijom pripojenja matici, ako se za to steknu uvjeti. Radili su i rade na tome predano, i radiće i dalje, to nam mora biti jasno. A za boldano se dobro upitaj stoje li stvari baš tako kako priželjkuješ. Ja mislim da više nije tako. Bosna 1998 i Bosna 2018. su dvije, k'o nebo i zemlja različite zemlje i različiti ljudi. Nema tog svijeta o kojem pričaš više ovdje, pomrlo je to i iselilo i iseljava i dalje. Danas je to tupa, bezoblična, polupismena masa, uhljebljena na budžet, raznim povlasticama kupljena da bude poslušna i šutljiva. Ono što odluče elite, i što im se kaže da treba i mora, biće ono što će biti, bez riječi. Nažalost, na Bošnjake i bošnjačke elite je opet pao najteži teret, ovaj put odluke o opstojnosti Bosne, na njima je i ni na kome drugom. Bojim se, ovi vrhovi i elite nisu dorasli povijesnom zadatku.

https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-p ... a/7791837/
HOĆE LI SE VIŠE PRESTATI PISATI MATICA, kakva matica više, teritorije BiH nemaju nikakve matične veze sa navedenim državama.
Banksy

#2038 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Banksy »

studiorum_tuzlaensis wrote:
HOĆE LI SE VIŠE PRESTATI PISATI MATICA, kakva matica više, teritorije BiH nemaju nikakve matične veze sa navedenim državama.
To je njihovo opravdanje i njihova percepcija (kojom sami od sebe u BiH prave dijasporu i manjinu), trebala sam navodnike, da ne bi bilo nesporazuma, mislila sam da je jasno, smiri se :D
fakat

#2039 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by fakat »

Nije bas tako lako zbrisati cim zagusti. Ljudi imaju poslove, kredite, mozda svoj biznis, imovinu, imaju djecu koja idu u skolu, stare roditelje, itd. Nije ni tako lako otici u stranu zemlju gdje te ne cekaju papiri za duzi ostanak, gdje nemas stan, posao, redovan prihod, skolu za djecu, itd. Dalje, ko moze garantovati da ce iduci rat biti kao kopija proslog, da ce sve biti isto, da ce se bjezati na isti nacin? A sve se moze vrlo lako izbjeci samo uz malo volje takozvane medjunarodne zajednice da se iz politickog zivota maknu destruktivne i kriminalne snage koje zemlju vode u tom pravcu, i tu nema nikakve mudrosti niti relativizacije, zna se ko su. Pitanje je koliko to oni uopste zele, i sta uopste zele? Druga opcija je mirno pustiti da RS postane nesto nalik NagornoKarabahu ili J.Osetiji ili S.Kipru, Donjecku,itd. Moguce je cak i to, bez ikakvog sukoba. Medjutim, ni njihova secesija ne bi isla tako lagano iako gromoglasno zvuci kad se pominje u propagandne svrhe, ali oni imaju entitet iz tri dijela cije konture izgledaju ko rascopana lubenica, a nemaju vise silu da kao nekada i vec su najsiromasniji u Evropi, jos im samo treba nova izolacija, itd. Jesu dovoljno ludi ali nisu vise dovoljno jaki. Kao prijetnja secesija zvuci wow ali na terenu .... :run:
studiorum_tuzlaensis

#2040 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Banksy wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:
To je njihovo opravdanje i njihova percepcija (kojom sami od sebe u BiH prave dijasporu i manjinu), trebala sam navodnike, da ne bi bilo nesporazuma, mislila sam da je jasno, smiri se :D
moram halali...

ali ježim se od priče o pripajanju naše DRŽAVE BiH, bilo kome i u bilo kakvom obliku. Kako se to može dovoditi u pitanje?

Pa čovječe, ovakva BiH postoji više od hiljadu godina, kroz historiju je imala veću državotvornost nego te dvije vazalne državice Srbije i Hrvatske.
Banksy

#2041 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
Nek’ vam je Bog na pomoci, ja ga jebem kome je u tom s brda s dola sklepanom provizoriju dobro.
Jebo ti drzavu u kojoj svaki dan neka masa trazi 200 maraka sadake mjesecno, i onda je druga masa pendreci za 600 maraka mjesecno.
20 godina trubi istu pricu, usteko je para za unucad, i ne bi popustio, ne bi se sklon’o u stranu, pustio nekog pametnijeg, djaba sto je vec na svim poljima dokazo da ne zna ni kako, ni kuda, djaba. Pristace da sve voda odnese, al’ on mora biti lolaklni firer.
I jebem i tebe Alija, i tvoju viziju, i halku, i Scepu, i Zlatka, i Nerku. I tebe Pedja i onu Sabinu nabijem na qrac. Mrs svi u pizdu matere svoje, i ja s vama sto ovo gledam i citam.
najzad...
Dozer

#2042 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Dozer »

fakat wrote:Nije bas tako lako zbrisati cim zagusti. Ljudi imaju poslove, kredite, mozda svoj biznis, imovinu, imaju djecu koja idu u skolu, stare roditelje, itd. Nije ni tako lako otici u stranu zemlju gdje te ne cekaju papiri za duzi ostanak, gdje nemas stan, posao, redovan prihod, skolu za djecu, itd. Dalje, ko moze garantovati da ce iduci rat biti kao kopija proslog, da ce sve biti isto, da ce se bjezati na isti nacin? A sve se moze vrlo lako izbjeci samo uz malo volje takozvane medjunarodne zajednice da se iz politickog zivota maknu destruktivne i kriminalne snage koje zemlju vode u tom pravcu, i tu nema nikakve mudrosti niti relativizacije, zna se ko su. Pitanje je koliko to oni uopste zele, i sta uopste zele? Druga opcija je mirno pustiti da RS postane nesto nalik NagornoKarabahu ili J.Osetiji ili S.Kipru, Donjecku,itd. Moguce je cak i to, bez ikakvog sukoba. Medjutim, ni njihova secesija ne bi isla tako lagano iako gromoglasno zvuci kad se pominje u propagandne svrhe, ali oni imaju entitet iz tri dijela cije konture izgledaju ko rascopana lubenica, a nemaju vise silu da kao nekada i vec su najsiromasniji u Evropi, jos im samo treba nova izolacija, itd. Jesu dovoljno ludi ali nisu vise dovoljno jaki. Kao prijetnja secesija zvuci wow ali na terenu .... :run:
I sve ovo stoji, naravno.
emric

#2043 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by emric »

Fudo387 wrote:I jebem i tebe Alija, i tvoju viziju, i halku, i Scepu, i Zlatka, i Nerku. I tebe Pedja i onu Sabinu nabijem na qrac. Mrs svi u pizdu matere svoje, i ja s vama sto ovo gledam i citam.
I na kraju jebi i sam sebe? Pošteno.
Fudo387

#2044 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

emric wrote:
Fudo387 wrote:I jebem i tebe Alija, i tvoju viziju, i halku, i Scepu, i Zlatka, i Nerku. I tebe Pedja i onu Sabinu nabijem na qrac. Mrs svi u pizdu matere svoje, i ja s vama sto ovo gledam i citam.
I sam sebe jebem.
Eto.
emric

#2045 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by emric »

Fudo387 wrote:
emric wrote:
I sam sebe jebem.
Eto.
Fair enough.
Fudo387

#2046 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
najzad...
Sta najzad?
Ma nije bona, ne mogu da shvatim taj mentalni sklop pa da me ubijes. Ne zna, ne umije, dobio milion sansi, svaku promasio, pa cek, je l’ dosta?
Mislim,
Sta mu vise treba?
Sta hoce?
seln

#2047 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

Fudo387 wrote: Sta mu vise treba?
Sta hoce?
Ne treba mu nista vise, ali ne zeli da prepusti drugima.
Kao kad star jebac ljubomorno cuva mladu trebu... on joj ne moze nista, ali je ne da drugom.
Banksy

#2048 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote: najzad...
Sta najzad?
upalio...
emric

#2049 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by emric »

bisao wrote:Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Žele da ispune vlastite prognoze da će ih na kraju ostati toliko da će svi stati pod jedno drvo.

I hoćemo li, administratori, katančiti već jednom ovu nakaznu temu?
Maraschino

#2050 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

Fudo387 wrote:
Sta najzad?
Ma nije bona, ne mogu da shvatim taj mentalni sklop pa da me ubijes. Ne zna, ne umije, dobio milion sansi, svaku promasio, pa cek, je l’ dosta?
Mislim,
Sta mu vise treba?
Sta hoce?

.
Last edited by Maraschino on 05/09/2018 17:03, edited 1 time in total.
Locked