Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
- Dozer
#2001 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Mozda. A mozda i ne.
A...od koga kada je oslobodite...? Srba? Hvata? Bosnjaka?
Zar to nisu sve vjekovni domicilni stanovnici ove zemlje i zar ona nije svima stvarna domovina? Uvidjas li nebulozu?
Svi rodjeni ovdje, generacijama zive ovdje, vecina u susjednim drzavama, a nekadasnjim republikama, nemaju nikoga od familije... ali - ipak im je mozak sasvim dovoljno ispran da su sami sebe ubijedili da su im to nekakve "matice".
Kada je nesto matica, to znaci da si potekao odatle. Na koji nacin je npr. Dodiku Srbija matica? Ili Covicu Hrvatska? Ili Bakiru Turska? Ili bilo kome drugom rodjenom ovdje, u Bosni, i tako generacijama unazad?
Ovo su takve idiotarije da je naprosto tesko povjerovati da su ljudi nasjeli na to, i jos se busaju i zaklinju u to... Nevjerovatno, zaista...
A meni licno ovo jeste matica, BiH. Rodjen u njoj, kao i otac, i deda, i pradeda, i cukundeda, i, i, i... Sve i svako sta i koga imam je ovdje. I to mi niko ne moze oduzeti.
Medjutim, da opet ratujem za kojekakve ENV idiote da bi oni bili na vlasti...? Tesko. Ti bujrum, ko ti brani.
Zar to nisu sve vjekovni domicilni stanovnici ove zemlje i zar ona nije svima stvarna domovina? Uvidjas li nebulozu?
Svi rodjeni ovdje, generacijama zive ovdje, vecina u susjednim drzavama, a nekadasnjim republikama, nemaju nikoga od familije... ali - ipak im je mozak sasvim dovoljno ispran da su sami sebe ubijedili da su im to nekakve "matice".
Kada je nesto matica, to znaci da si potekao odatle. Na koji nacin je npr. Dodiku Srbija matica? Ili Covicu Hrvatska? Ili Bakiru Turska? Ili bilo kome drugom rodjenom ovdje, u Bosni, i tako generacijama unazad?
Ovo su takve idiotarije da je naprosto tesko povjerovati da su ljudi nasjeli na to, i jos se busaju i zaklinju u to... Nevjerovatno, zaista...
A meni licno ovo jeste matica, BiH. Rodjen u njoj, kao i otac, i deda, i pradeda, i cukundeda, i, i, i... Sve i svako sta i koga imam je ovdje. I to mi niko ne moze oduzeti.
Medjutim, da opet ratujem za kojekakve ENV idiote da bi oni bili na vlasti...? Tesko. Ti bujrum, ko ti brani.
-
Bodkin
#2002 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Dozer wrote:Mozda. A mozda i ne.
-
daddy-kool
#2003 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Pa od Eskima koji bi dio da otcjepe i pripoje matičnom Arktiku.Dozer wrote:
Jebi ga sad...
- Dozer
#2004 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Kontam ja sta ti govoris, ali, opet kazem - uvidjas li nebulozu u tome?
Hajde da ovo "spustim" na jedan nivo, recimo Bosnjaka (a primjenjivo je i na sve ostale) - zasto su im Turci "braca"? Cemu uopste ta prica? Jer su nam oni donijeli islam ovdje, silom naravno, pa su zato "braca"?
Bosna je, ipak, nesto starija od toga...
Kao i od naturalizovanih domicilnih katolika i pravoslavaca koji prije jedva 200 godina naprasno postadose Hrvati i Srbi, samo radi iste vjere. Preciznije - radi imaginacija.
MIslim...ako se pogleda unazad, u istoriju, tek ada postaje kristalno jasno koliko je imbecilno glupo svo ovo natezanje oko etnija i religija i tih nekakvih imaginarnih i neopipljivih razlika. Fabrikovanje gluposti radi odrzavanja manjine na vlasti. Nista manje, nista vise.
Hajde da ovo "spustim" na jedan nivo, recimo Bosnjaka (a primjenjivo je i na sve ostale) - zasto su im Turci "braca"? Cemu uopste ta prica? Jer su nam oni donijeli islam ovdje, silom naravno, pa su zato "braca"?
Kao i od naturalizovanih domicilnih katolika i pravoslavaca koji prije jedva 200 godina naprasno postadose Hrvati i Srbi, samo radi iste vjere. Preciznije - radi imaginacija.
MIslim...ako se pogleda unazad, u istoriju, tek ada postaje kristalno jasno koliko je imbecilno glupo svo ovo natezanje oko etnija i religija i tih nekakvih imaginarnih i neopipljivih razlika. Fabrikovanje gluposti radi odrzavanja manjine na vlasti. Nista manje, nista vise.
-
daddy-kool
#2005 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Mora tako, jer da nije tako ne bi bilo ni Bosne a ni nas.Dozer wrote:Kontam ja sta ti govoris, ali, opet kazem - uvidjas li nebulozu u tome?
Opet, isto kao da ne znaš ovo.
Kakva crna braća ili nacionalnosti, ovdje su u pitanju susjedni neprijateljski velikodržavni projekti.
Last edited by daddy-kool on 05/09/2018 11:42, edited 2 times in total.
- Maraschino
#2006 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Pa kada je sve bajno i lijepo ko te htjede zivota lisiti? Opet domicilni, jadni, zavedeni...ne to su zlocinci.Dozer wrote:Mozda. A mozda i ne.
Treba praviti razliku izmedju Srba, Hrvata, Bosnjaka i idiota, manijaka, djikana, balija, skutorije, zlocinaca...koji su iz raznih motiva spremni ubiti komsiju svog i oteti mu djedovinu. Protiv takvih se isplati boriti.
- Maraschino
#2007 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
sada smo svi isti. balije se pale na turke, srbi na srbe a hrvati na hrvate iz hrvatske.Dozer wrote:Kontam ja sta ti govoris, ali, opet kazem - uvidjas li nebulozu u tome?
zanemariv je broj balija koji se pale na turke odnosno puno je veci broj koji bi bosnu branio od turaka za razliku od nasik komsija i susjeda.
- Dozer
#2008 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Pa, ja to stalno govorim - covjek je covjek, pa ma kako se zvao i odakle dolazio, i s takvim mogu i hocu. Idiot je idiot, pa ma kako da se zove i odakle da dolazi. I takvom kuca daleko od moje, pa da mi je i rodjeni brat.
Ali, u okruzenju u kojem je 50% ljudi spremno nekome drugom skociti za vrat radi politike, metafizike i raznih drugih fabrikovanih imaginacija...jbg...ne vidim se tu. Odoh kod klokana.
Ali, u okruzenju u kojem je 50% ljudi spremno nekome drugom skociti za vrat radi politike, metafizike i raznih drugih fabrikovanih imaginacija...jbg...ne vidim se tu. Odoh kod klokana.
- Dozer
#2009 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Eh...mnogima ovdje to ne pije vode, niti ih zanima. Takvi se kod "onih anamo" uredno nagradjuju po izlasku.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#2010 Re: off topic
Hvala na odgovoruDozer wrote:Oooo doco, kako jedr.gog wrote: Džes Dozeru dugo se nismo sreli na forumu.
Veći dio pakla su podnijeli Komandiri, pod Keme pa nadalje, i sami specijalci koji su na terenu improvizovali zbog Vikićevih gluposti, dok ga je narod gledao kao heroja,a Tifa kmečao plačno patetično "Ponesi zastavu". Myth busted, pa ti provjeravaj.
Na ovo gore, a pogotovo za ovo u zadnjem pasusu "pa ti provjeravaj", samo cu reci ovo - ne znam sto ovo meni pricas kad sam ja bio uz sve nabrojanje ljude? I vrlo dobro znam sve
Zato me i nerviraju ovi padobranci poput ovog gore, koji banu odnekud iz p.m. i pocnu s kojekakvim bajkama i pricom "ja znam infromacije".
I ovdje se nas dvojica, u principu, slazemo.Što se tiče pitanja teme: Da, žele. Prvo gomilama pravnih udara koje već sprovode i sprovodiće još više putem SNSD. A zatim ujedinjenje koje je već realnost ako se malo bolje posmatra kretanje i posjećivanje funkcionera Srbije unutar RS. Srbija je već unutra, od granice na Dobrinji. Svidjelo se to kome ili ne. Realnost je takva. Sva priča o suprotnom je mogla biti tačna da se desio slom VRS i MUP RS sa strašnim posljedicama po civile, jer je glupost vjerovati da bi ABiH bila milostiva "da se moglo i imalo". Nije se desilo jer je Alija bio plašljivi nacionalista,a vojska slaba i obavještajno rasturena, zaključno sa zadnjom generalskom postavom iza 1993-e. Dakle, odgovor je da i da. Jedino što može pomrsiti tu , organsku vezu jednog te istog naroda, jeste prisila , politička i sigurnosna, od strane velikih sila, što i jeste trenutno na snazi. Dodik je samo pas na lancu koji laje i ujeda, i u tom se snalazi najbolje od svih političara u BiH,a povodac mu drži , kao i Radovanu, sistem bezbjednosti države Srbije. Kad pomisle da je došao povoljan momenat, srpski desničari će odmah aktivirati secesiju, na ovaj ili onaj način. Oni će je zvati spajanje sa maticom,a mi ćemo kukati o secesiji i legalnosti. Prevagnuće količina ludila koju neko bude spreman da iznese na megdan. Ja lično ću istog momenta sa porodicom napustiti BiH zauvijek, odreći se državljanstva i prekinuti svaki kontakt sa BiH.
I ja cu uraditi isto ako bi se krenulo opet u onu nebulozu. Etno-nacionalisti su me mogli zajebat' jednom, i to je to. Nikad vise. S porodicom odoh, a "braca" nek' se kolju do mile volje i tako osiguraju jos 30 godina vladavine "svojih", na "svojoj vjekovnoj zemlji", i jedni, i drugi, i treci.
Ja cu negdje u Sidneju ronit' krokodilske suze u kakvoj kafani i, ako budem u mogucnosti, slati pomoc "braci" ovamo. Ali ne samo jednima, nego svima. Jedan mjesec jednima, drugi drugima, treci trecima. Sve samo s jednim ciljem - da se sto bolje i brze medjusobno potamane.
- Dozer
#2011 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Slazem se. Ali, i nazalost, ni "nasi" se ne pretrzu da novim generacijama prenesu istinu kako treba. Pogledaj samo udzbenike istorije... To je sve tako sturo i povrsno, da je zaista tesko ne upitati se - zasto je to tako?
Da ne pricamo o tome da oni koji sebe vec godinama proglasavaju jedinim braniocima drzave (znamo na koga se misli), nemaju skoro nikakvih reakcija na bilo sta sto odrade i/ili kazu druge dvije "strane", a i kada imaju, te reakcije su pateticne. I opet je nemoguce, bar meni, ne upitati se - zasto je to tako?
Ja znam zasto je, ali ako neko ima neki suvisli odgovor na ova pitanja, rado bih ga procitao.
Da ne pricamo o tome da oni koji sebe vec godinama proglasavaju jedinim braniocima drzave (znamo na koga se misli), nemaju skoro nikakvih reakcija na bilo sta sto odrade i/ili kazu druge dvije "strane", a i kada imaju, te reakcije su pateticne. I opet je nemoguce, bar meni, ne upitati se - zasto je to tako?
Ja znam zasto je, ali ako neko ima neki suvisli odgovor na ova pitanja, rado bih ga procitao.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#2012 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Brate, nije ni Nuernberg riješio smeće među Nijemcima, već mukotrpan proces u samoj zemlji i nekoliko desetaka nestanaka. Nijedan ubjeđeni anti-hitlerovac među njima mi nikada nije rekao da je "Sud" donio bilo kakvu pravdu. Hag je otišao sa jedva primjetnim efektom iza sebe. Zato jer je od početka bio mrtvorođenče međusobno posvađanih sila. Samo se sjeti otkud jebeni general Jovica Stanišić i njegov bog killera Frenki svakih dva mjeseca u Beogradu, a zvanično su bili ko fol u Scheweningenu. Otkud? Pa po garanciji CIA of USA, za koju je pašče radilo nakon što je naslutio da je Slobo sumnjičav. Kao i onaj ubica u finim rukavicama, general pukovnik Momčilo Perišić. Čovjek koji je potpisivao platne liste za 52. kadrovski centar VJ, tj. plate srpskim oficirima, u devizama, koji su komandovali u BiH, njihovim obavještajcima tipa Beare i Salapure...Otkud oni vani, živi, "pravi"? Otud što je masovno ubijanje bilo zapravo kontrolirani haos koji su isti ti licemjeri dozvolili(sa znanjem njemačkog BND i CIA-e), i ponajprije, srpskom narodu to servirali kao "nužni potez".Pa se kasnije prodali. Toliko o Haagu...da ne sječem užase Carle del Ponte i Merona..Sarajmen wrote:Prva linija odbrane od tema kao što je ova je, Haški tribunal i njegove presude.
- Ommadawn
#2013 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Dozer wrote:Mozda. A mozda i ne.
- Ommadawn
#2014 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Naravno, trazis uzrok.Sarajmen wrote:Mi ne treba da optužujemo srpski narod, već institucije koje su pored zločina koje su organizirale i podržale, nametnule šutnju tom narodu, pa on danas ne smije pogledati nijedan strani film koji direktno ili indirektno govori kako je RS stvarana. Ne žele da mlade generacije Srba vide u slici i riječi dokumenata, niti verzije istih, o etničkom čišćenju i genocidu.
I naravno, sve ono što se neljudski desilo na područjima pod našom kontrolom, jasno ukažemo da to nije ispravno i da se ogradimo od tih slučajeva i posljedica koje su proizvele. Ovo zbog nas samih.
- Ommadawn
#2015 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Prosjecan Srbin u Republici Srpskoj prica o srpstvu i Srbiji ali sanja i gleda kako da ode u Njemacku, Sloveniju, Austriju, Skandinaviju.
Dzaba mu patriotsko busanje u prsa i vikanja na sva usta o pravoslavnoj braci Rusima i slicne gluposti kad nema sta da jede.
Kao i onaj krmak sto je digao nekakav spomenik Mladicu u Kalinoviku, metnuo reflektore i nadzorne kamere. Eto mu pameti. Sta ima neko od toga? Pojede novac a ne generira nista osim mrznje. Ko ce to od Bosnjaka ili Hrvata ici u Kalinovik? Na kraju nece niko ni obracati paznju na tu glupost...
Dzaba mu patriotsko busanje u prsa i vikanja na sva usta o pravoslavnoj braci Rusima i slicne gluposti kad nema sta da jede.
Kao i onaj krmak sto je digao nekakav spomenik Mladicu u Kalinoviku, metnuo reflektore i nadzorne kamere. Eto mu pameti. Sta ima neko od toga? Pojede novac a ne generira nista osim mrznje. Ko ce to od Bosnjaka ili Hrvata ici u Kalinovik? Na kraju nece niko ni obracati paznju na tu glupost...
-
Fudo387
#2016 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Kako?daddy-kool wrote:Ali ćeš se vratiti kada oslobodimo domovinu?
Evo, cak i da imas vojne i diplomatske resurse za tu zajebanciju, sta ces uraditi?
Pricamo o milion i kusur ljudi, gdje ces sa njima?
Nabiti ih traktorom u srbiju, hrvatsku...nedje?
Bi l’ stavio svoj potpis na takvu naredbu?
I da sve uradis, sta poslije?
Ogroman prostor zjapi prazan, koga ces naseliti?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2017 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ma jbte "domovina"!
-
daddy-kool
#2018 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Nikog ne protjerivati, samo uspostaviti kontrolu granica, hapšenje odgovornih.Fudo387 wrote:Kako?daddy-kool wrote:Ali ćeš se vratiti kada oslobodimo domovinu?
Evo, cak i da imas vojne i diplomatske resurse za tu zajebanciju, sta ces uraditi?
-
Fudo387
#2019 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Valjda ti je jasno da bi to znacio rat, i da oni koje bi da hapsis imaju mehanizme da masu povedu u sukob.daddy-kool wrote:Nikog ne protjerivati, samo uspostaviti kontrolu granica, hapšenje odgovornih.Fudo387 wrote:Kako?daddy-kool wrote:Ali ćeš se vratiti kada oslobodimo domovinu?
Vec vidjeno.
-
daddy-kool
#2020 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ili to il da se poklopimo ušima kad bude referendum za otcjepljenje šumske.Fudo387 wrote:
Valjda ti je jasno da bi to znacio rat, i da oni koje bi da hapsis imaju mehanizme da masu povedu u sukob.
Vec vidjeno.
-
Fudo387
#2021 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ne moras se poklopiti usima, taj potez ne bi niko priznao, a bez muhura iz vasingtona i brisela djaba budalesu.daddy-kool wrote:Ili to il da se poklopimo ušima kad bude referendum za otcjepljenje šumske.Fudo387 wrote:
Valjda ti je jasno da bi to znacio rat, i da oni koje bi da hapsis imaju mehanizme da masu povedu u sukob.
Vec vidjeno.
Pretvorili bi to u izolavanu prciju u kojoj bi za pet godina pocrkali od gladi. Nemaju kud.
-
daddy-kool
#2022 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Isto ko i Osetija, NagornoKarabah i Krim...Fudo387 wrote:
Ne moras se poklopiti usima, taj potez ne bi niko priznao, a bez muhura iz vasingtona i brisela djaba budalesu.
Pretvorili bi to u izolavanu prciju u kojoj bi za pet godina pocrkali od gladi. Nemaju kud.
Plus onda nemaš izlaza na Savu, a Srbija ti u Lukavici...
Uz svestranu saradnju HDZ BiH na uspostavljanju pravne države ...
Neće to dozvoliti MZ, a ima i Inzko da iskaže zabrinutost..
Jah, pravi odgovor je isti čas uspostaviti kontrolu granica, pa onda tražiti politički dogovor.
- Banksy
#2023 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Griješiš. Bosanski Srbi i Hrvate žele dekonstrukciju i raspad Bosne, tu nema sumnje. Prvi, da bi se pripojili matici, drugi, da bi i zvanično bili 'svoji na svome', s maglovitom vizijom pripojenja matici, ako se za to steknu uvjeti. Radili su i rade na tome predano, i radiće i dalje, to nam mora biti jasno. A za boldano se dobro upitaj stoje li stvari baš tako kako priželjkuješ. Ja mislim da više nije tako. Bosna 1998 i Bosna 2018. su dvije, k'o nebo i zemlja različite zemlje i različiti ljudi. Nema tog svijeta o kojem pričaš više ovdje, pomrlo je to i iselilo i iseljava i dalje. Danas je to tupa, bezoblična, polupismena masa, uhljebljena na budžet, raznim povlasticama kupljena da bude poslušna i šutljiva. Ono što odluče elite, i što im se kaže da treba i mora, biće ono što će biti, bez riječi. Nažalost, na Bošnjake i bošnjačke elite je opet pao najteži teret, ovaj put odluke o opstojnosti Bosne, na njima je i ni na kome drugom. Bojim se, ovi vrhovi i elite nisu dorasli povijesnom zadatku.Maraschino wrote:
zanemariv je broj balija koji se pale na turke odnosno puno je veci broj koji bi bosnu branio od turaka za razliku od nasik komsija i susjeda.
https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-p ... a/7791837/
- Hajvan
#2024 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
jako puno defetista
poruka za iste:
u trenutku raspada domovine (koji prizeljkuju), nadam se da ce se zateci u istoj te da nece uteci “oslobodilackim” snagama sa istoka, a i zapada…
poruka za iste:
u trenutku raspada domovine (koji prizeljkuju), nadam se da ce se zateci u istoj te da nece uteci “oslobodilackim” snagama sa istoka, a i zapada…
-
Fudo387
#2025 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ok.daddy-kool wrote:Isto ko i Osetija, NagornoKarabah i Krim...Fudo387 wrote:
Ne moras se poklopiti usima, taj potez ne bi niko priznao, a bez muhura iz vasingtona i brisela djaba budalesu.
Plus onda nemaš izlaza na Savu, a Srbija ti u Lukavici...
Uz svestranu saradnju HDZ BiH na uspostavljanju pravne države ...
Neće to dozvoliti MZ, a ima i Inzko da iskaže zabrinutost..
Jah, pravi odgovor je isti čas uspostaviti kontrolu granica, pa onda tražiti politički dogovor.
Treba ti 200 000 do zuba naoruzanih vojnika i 400 tenkova.
I zBismiletom.
Mozemo ovako tri dana, iz supljeg u prazno.