Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

Maraschino

#1576 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

bisao wrote:
FUP neće. Jer je jednostavno formiran kao policijsko tijelo jednog dijela BiH. I njegova nadležnost je FBiH. To je fakt.
Formiran je da vodi računa o bezbjednosti građana FBIH.
To nisam ja potpisao i definisao, već neke čike davno.
BiH ima državne ili zajedničke institucije, one su nadležne za granicu. I njihov rad niko iz RS ne ometa. Štaviše na raspolaganje su im stavljene i snage MUP RS-a. Zahvaljujući tim ljudima legitimisane i privedene su stotine migranata. Životi spašeni. I dok su ti i takvi pripadnici MUP RS-a spašavali ljude sa vozova, nadvožnjaka i iz rijeka, Mektić je tvrdio da BiH nema problem... Kad odjednom ima... i odjednom bi da se krši Ustav RS-a, da bi pokazao da je eto nešto za mandata uradio...

Što se tiče solucija, njih je više. I legitimne su. Jednako kao što je legitimno pravo na samoopredjeljenje.

Što se tiče konzulata, hvala Bogu svojim radom sam stekao da ne moram prati njemačke klozete ili eventualno raznositi poštu austrijskim babama. I nimalo ne likujem nad onima koji to moraju, nažalost takvih je dosta.
Opet se pravis grbav. Sustina danasnje odluke vlade iz brloga je da se ne dozvoli pripadnicima bezbjedonosnih agencija a ne FUPa.
Drugo, Dodik je u dogovoru sa Vucicem izazvao ovu krizu sa migrantima da destabilizuje BiH.
Na kraju, najvise o migrantskoj krizi pricaju oni sto nista ili malo rade po tom pitanju a to su Dodik i njegova pudlica Cvijanovicka.
Sta su konkretno uradili osim sto su dali nalog policiji da cim prije pristigle migrante prebace na teritoriju pederacije.

...pocinjes smarati sa tim uvlakackim mentalitetom. Znam da ste braca ali i tad je previse.
gimnazija80

#1577 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by gimnazija80 »

O cemu vi ljudi pricate, o kakvim neodrzivim stanjima I promjenama uredjenja?? Stanje je potpuno odrzivo kada politicari ne bi krali i partijski zaposljavali.

Ako bi se Dodik i Bakir, pa cak i sva tri naroda u BiH, dogovorili o promjeni Dejtona, opet Dejton ne bi bio promijenjen.Nije problem u Dejtonu vec je problem u politicarima i narodu.

Protiv Dejtona najvise govore politicari, kao nismo mi krivi sto krademo i ne radimo nista, vec je problem Dejton koji treba mijenjati. Aha, kako da ne.
united bosnae

#1578 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by united bosnae »

Koga briga dali Srbi zele nezavisnu RS ili ujedinjenje sa Srbijicom (sad kada je i Kosovo postalo nezavisno, fakat je postala Srbijica).
To je isto kao kad bi dvogodisnje dijete pitao hoces li da ti hladjenje na klimi stavim na 19 ili 21 stepen C.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1579 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Slo Burner »

Malo je smjesno to sto se uzdate u Ameriku dok bosnjacki politicari vode racuna o nadzornim odborima. Ovdje se desavao genocid dok je ostatku svijeta pucao kurac. A sada je klima jos nepovoljnija. NIKO, ali NIKO nam nece pomoci ako necemo sami sebi, valjda smo to nebrojeno puta naucili. Ne zavaravajmo se da su bas sve predizborne floskule
bisao

#1580 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Maraschino wrote:
Opet se pravis grbav. Sustina danasnje odluke vlade iz brloga je da se ne dozvoli pripadnicima bezbjedonosnih agencija a ne FUPa.
Drugo, Dodik je u dogovoru sa Vucicem izazvao ovu krizu sa migrantima da destabilizuje BiH.
Na kraju, najvise o migrantskoj krizi pricaju oni sto nista ili malo rade po tom pitanju a to su Dodik i njegova pudlica Cvijanovicka.
Sta su konkretno uradili osim sto su dali nalog policiji da cim prije pristigle migrante prebace na teritoriju pederacije.
Republika Srpska. Budimo politički korektni.

Et vidiš kakve su to polarizacije. Vučić je sa Dodikom dogovorio globalni fenomen. Jeste. Onda taj gospodin Milorad uopšte nije tako lagan i mali igrač kad je sposoban realizovati globalnu krizu...

Što se tiče toga ko po pitanju migranata manje radi... ne znam da li si stvarno svjestan tog stava? A stičem utisak da si slabo upućen u materiju.

Kako sam dobro raspoložen, navešću ti samo jedan detalj organizacije Granične policije. Lično se zatekao. Nećemo o kojem je graničnom prelazu riječ, da nekome ne odradimo otkaz. Prelazim sa autom na tom graničnom prelazu. Migrant im preskače ogradu... Njih 7-8 kod kabina. Vide ga. Niko ništa. Dovikuje čovjek iza mene graničara i govori prođe ti čovjek, a ovaj u fazonu ma neka ide...

Zahvaljujući domovima zdravlja i hitnim službama bolnica u RS-u, odnosno pograničnim opštinama i gradovima spašene su desetine migranata. Žive rane su im previjane. Prvi put su se presvukli zahvaljujući Crvenom krstu. Da ne govorim da su im u pekarama davali hljeb...Mnogi su spašavani iz rijeke čamcima vatrogasnih službi...

Prema tim ljudima Republika Srpska nema nikakvu obavezu, jer se radi o ilegalcima, sem one ljudske... A pošto ti evidentno nisi dovoljno upućen, veliš da niko ništa ne radi... Radi, samo se o tim ljudskim potezima ne priča i ne promoviše, jer se smatraju normalnim.
General War

#1581 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:
Ommadawn wrote: Čuj kurči. Govorimo o Ustavu Republike Srpske. O nadležnostima MUP RS-a i FUP-a. Stvari su jasne, jedni su nadležni na jednom dijelu BiH, drugi na drugom. Mogu imati akcije isključivo uz konsenzus i dopuštanje jednog od ta dva.

Međutim, to što je gospodin Dragan pokušao biti pametan, a u isto vrijeme i kontradiktoran je drugi par opanaka.

Tvrdio je 3 mjeseca kako BiH nema problema sa migrantima, kako zajedničke institucije i njegovo ministarstvo rade perfektno posao... I odjednom promijenio ploču da eto pokaže kako su isti ti za koje je govorio da su sposobni i da nemaju problem (Granična policija BiH) nesposobni...

Stoga, na pogrešnu adresu ste uperili prst. Krivica je isključivo Mektićevog ministarstva što se pogubilo u cijeloj priči i što bi da izmišlja toplu vodu. A potom se govori kako neko nekome nešto brani, a pazi nikada do sada, a danas je 2018-ta, FUP i njegovi pripadnici nisu imali niti danas imaju nadležnost za teritoriju Republike Srpske...

Što se kaže, palačinci bez jaja nisu palačinci.
Kako te ne mrzi lagat toliko :-)
Maraschino

#1582 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

hahaaa koja ubleha.
ako ih smatraju ilegalcima koji su presli drzavnu granicu, zasto ih ne hapse nego ih kombijem dovoze do entitetske linije.
tebe je zaboljelo preskakanje ograde prema matici hrvatskoj a nikako ulazak u bih.
bisao

#1583 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Maraschino wrote:hahaaa koja ubleha.
ako ih smatraju ilegalcima koji su presli drzavnu granicu, zasto ih ne hapse nego ih kombijem dovoze do entitetske linije.
tebe je zaboljelo preskakanje ograde prema matici hrvatskoj a nikako ulazak u bih.
Pa znaš li ti kako je definisano to pitanje na državnom nivou? Pitaš me stvari koje bi morao znati. Procedura je po pitanju migranata sasvim jasna.
Vama, Bošnjacima nisu Srbi krivi što Hrvati zezaju na granici i ne puštaju ljude iz Bihaća i Kladuše. Uostalom, uglavnom je riječ o muslimanskom življu, pa i sa te kulturološko-religijske strane, razumljivo je da borave u sredinama u kojima će biti adekvatnije zbrinuti

Što se tiče Matice, moja matica je Republika Srpska. Danas i sutra.
svjezi_ustipak

#1584 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by svjezi_ustipak »

megaman4 wrote:
Nije ni to Dodiku sigurica. Americi ne trebaju dodatna sranja u Evropi zbog jednog nebitnog Dodika koji se otrgnuo s lanca i sada glumi silu i prkosi svojim mentorima sa pijanim rusima.

Rusi imaju ogromnih problema o kojima se ne govori previse. Da se sad upuste u sukob sa Amerikom, ne bi mogli izdrzati jer su ekonomski i vojno dosta inferiorniji u odnosu na njih.

Zato vise i nisu mogli ratovati u siriji jer su ekonomski i vojno ograniceni.

Balkan je teritorij koji su rusi pokusavali vijekovima unazad pokoriti ali nikada nisu uspjeli, niti ce. Posto imam poznanike u crnoj gori koji mi govore da su rusi prodali skoro sve nekretnine dole jer im se navodno ne isplati ulagati.

Prema tome, imaju Amerikanci nacina i metoda kako da se obracunaju sa svojim ucenicima, kakav je i Dodik.

Sa trumpom u BIjeloj kuci ne bih se toliko oslanjao na Amerikance. I ne bih toliko potcjenjivao Ruse. Hint: Sirija, Gruzija.

Potcjenjivanje drugih i oslanjanje na lazne saveznike puno vas je kostalo u zadnjem ratu. Da vam se opet o glavu ne obije.
Maraschino

#1585 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

bisao wrote:
Pa znaš li ti kako je definisano to pitanje na državnom nivou? Pitaš me stvari koje bi morao znati. Procedura je po pitanju migranata sasvim jasna.
Vama, Bošnjacima nisu Srbi krivi što Hrvati zezaju na granici i ne puštaju ljude iz Bihaća i Kladuše. Uostalom, uglavnom je riječ o muslimanskom življu, pa i sa te kulturološko-religijske strane, razumljivo je da borave u sredinama u kojima će biti adekvatnije zbrinuti

Republika Srpska do zadnjeg Hrvata. :D
bisao

#1586 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Hrvati su naše komšije, konstitutivni narod i kao takvi u BiH zaslužuju sav respekt i istovremeno zaslužuju da imaju legitimnog predstavnika svojih političkih ciljeva. S Hrvatima nikada nismo i nikada nećemo biti u vezi. Niti vezati zastave.

Image

Na primjeru vaše ljubavi shvatili smo da je zdravica bila duga, ali veza skromna, a rastanak težak, prljav veš se još iznosi.
Maraschino

#1588 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Maraschino »

bisao wrote:Hrvati su naše komšije, konstitutivni narod i kao takvi u BiH zaslužuju sav respekt i istovremeno zaslužuju da imaju legitimnog predstavnika svojih političkih ciljeva. S Hrvatima nikada nismo i nikada nećemo biti u vezi. Niti vezati zastave.

Image

Na primjeru vaše ljubavi shvatili smo da je zdravica bila duga, ali veza skromna, a rastanak težak, prljav veš se još iznosi.
Osim kada prigusti kao onomad preko Vlasica pa se i iste pjesme pjevale. :D
General War

#1589 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

gimnazija80 wrote:General war, prije smo se zajednickim snagama sprdali sa onima koji velicaju Rusiju, a ti sada postavljas sta je izjavio nebitni Lavrov.

Izjave Lavrova su cisto politikantske, pa Rusija gore stvari govori za Kosovo, pa sta je uradila? Sami Vucic bi napenalio Dodika da nesto pokusa, a cak I ako pokusa mimo volje Amerike, Srbi bi katastrofalno prosli u tom sukobu.
Momentalno bi dobili sankcije, bilo bi i bombardovanje, hapsenje Dodika it'd zbog krsenja Dejtona.
Mozemo se i sad zajebavat, ali ne stoji tvoja tvrdnja...enitet nema pravo na katastarsku svojinu, ko god ti je drugacije rekao lafina te:
Odlukom Ustavnog suda BiH broj U 1/11 navedeno da je pravo države BiH da regulira pitanje državne imovine, što proizlazi i iz odredbe člana IV/4.e) Ustava BiH, te da prvenstveno država BiH ima pravo nastaviti da regulira državnu imovinu, odnosno da je titular državne imovine.
gimnazija80

#1590 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by gimnazija80 »

Znam ja dobro to, ali nebitno je to. Incident oko imovine je obicna provokacija Dodika sa ciljem da izazove reakcije na drugoj strani, a onda krece odbrana RS-a. Vec vidjeno.

Nije problem smijeniti Dodika, ali sta onda? Koga postaviti? Ko god dodje bice isti jer narod takve bira. Narod je problem u BiH I to se ne moze ispraviti.Narod voli nacionalizam, partijska zaposljavanja,kradju,vrijedjanje drugoga itd.

Amerika garantuje cjelovitost drzave I ona nista vise od toga ne moze uciniti, niti zeli. U Bosni postoje tri naroda, a ne dva, sto dodatno otezava situaciju.
Gor123

#1591 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Gor123 »

Opet ti druže o Amerikancima, ma bolan puca njima kurac za nama!
spreca

#1592 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

bisao wrote:

:thumbup: a prekosutra neizvEsnost odnosno ( znam da ce ti pozliti....uzmi tabletu prije gledanja :mrgreen: :lol: )
Image
Image
Ommadawn

#1593 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Ommadawn »

bisao wrote:
Ommadawn wrote: Znam ja dečko o čemu ti pišeš ali spominjati da FUP tu NIKADA neće imati nadležnosti je pomalo - kurčevito.

Uzmi u obzir da je RS samo entitet u jednoj državi.
Ta država ima dva entiteta a to košta masu novca ako se pri tom uzme u obzir da je država najsiromašnija u Europi. Dakle ovakav status quo je neodrživ.
Hajde da se RS odvoji. Od čega će živjeti?
Pripojiti Srbiji? Taman im nije dosta njihovog jada i bijede nego će još jedan pride.
Šta je solucija? Unitarna Bosna i Hercegovina.
Drugi je par opanaka što ti to ne želiš.
Nego, stani u red pred kakav strani konzulat i predaj za vizu. Baš kao i tvoji sugrađani sa drugačijim simbolima na majicama i ogrlicama, malo drugačijim imenima ali u istim govnima.
FUP neće. Jer je jednostavno formiran kao policijsko tijelo jednog dijela BiH. I njegova nadležnost je FBiH. To je fakt.
BiH ima državne ili zajedničke institucije, one su nadležne za granicu. I njihov rad niko iz RS ne ometa. Štaviše na raspolaganje su im stavljene i snage MUP RS-a. Zahvaljujući tim ljudima legitimisane i privedene su stotine migranata. Životi spašeni. I dok su ti i takvi pripadnici MUP RS-a spašavali ljude sa vozova, nadvožnjaka i iz rijeka, Mektić je tvrdio da BiH nema problem... Kad odjednom ima... i odjednom bi da se krši Ustav RS-a, da bi pokazao da je eto nešto za mandata uradio...

Što se tiče solucija, njih je više. I legitimne su. Jednako kao što je legitimno pravo na samoopredjeljenje.

Što se tiče konzulata, hvala Bogu svojim radom sam stekao da ne moram prati njemačke klozete ili eventualno raznositi poštu austrijskim babama. I nimalo ne likujem nad onima koji to moraju, nažalost takvih je dosta.
Ja tebi jedno a ti meni o migrantima i kako prelaze rijeku. Pusti sad priču o njima.

Legitimno je pravo na samoopredijeljenje ali time se krši Ustav države Bosne i Hercegovine a RS je sastavni dio te države.

Koju ti soluciju problema vidiš onda? Tvrdiš da ih ima više. Izvoli ih prezentirati.

To što si ti dovoljno zaradio pa ne moraš u red ispred konzulata je više iznimka. Ali činjenično stanje je da ljudi napuštaju BiH. A to je rezultat nacionalističke politike koja na ovim prostorima traje 30 godina. Solucija?

Ne tvrdim da 90% građana RS svakim danom idu na posao u Federaciju ali dobar dio zapravo to radi. Primjerice građani Foče u Goražde, građani Istočnog Sarajeva u Sarajevo - a ima naravno primjera i obrnuto. Šta dobijaš otcijepljenjem? Dobar dio nezaposlenih.
Da bi došao iz Foče u Banjaluku moraš proći kroz Federaciju. Stavljanjem granice, to se još otežava.
Otcijepljenjem se produbljava sukob i eto još jednog otežavanja tu. Trebaš prevući robu iz BL u Foču, ispadne te skuplja pita nego tepsija. Primjerice.

Ne peru svi guzice i raznose poštu koji odu vani u inostranstvo. A i oni koji to rade, zarađuju pošteno. Šta je problem s time? Pomažeš nemoćnim ljudima, to je čak i humano. Sad što smo mi sa Balkana razmažena gospoda pa nam je to ispod časti je druga stvar.
Point.

#1594 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Point. »

Ommadawn wrote:
bisao wrote:
Ommadawn wrote: Znam ja dečko o čemu ti pišeš ali spominjati da FUP tu NIKADA neće imati nadležnosti je pomalo - kurčevito.

Uzmi u obzir da je RS samo entitet u jednoj državi.
Ta država ima dva entiteta a to košta masu novca ako se pri tom uzme u obzir da je država najsiromašnija u Europi. Dakle ovakav status quo je neodrživ.
Hajde da se RS odvoji. Od čega će živjeti?
Pripojiti Srbiji? Taman im nije dosta njihovog jada i bijede nego će još jedan pride.
Šta je solucija? Unitarna Bosna i Hercegovina.
Drugi je par opanaka što ti to ne želiš.
Nego, stani u red pred kakav strani konzulat i predaj za vizu. Baš kao i tvoji sugrađani sa drugačijim simbolima na majicama i ogrlicama, malo drugačijim imenima ali u istim govnima.

Ja tebi jedno a ti meni o migrantima i kako prelaze rijeku. Pusti sad priču o njima.

Legitimno je pravo na samoopredijeljenje ali time se krši Ustav države Bosne i Hercegovine a RS je sastavni dio te države.

Koju ti soluciju problema vidiš onda? Tvrdiš da ih ima više. Izvoli ih prezentirati.

To što si ti dovoljno zaradio pa ne moraš u red ispred konzulata je više iznimka. Ali činjenično stanje je da ljudi napuštaju BiH. A to je rezultat nacionalističke politike koja na ovim prostorima traje 30 godina. Solucija?

Ne tvrdim da 90% građana RS svakim danom idu na posao u Federaciju ali dobar dio zapravo to radi. Primjerice građani Foče u Goražde, građani Istočnog Sarajeva u Sarajevo - a ima naravno primjera i obrnuto. Šta dobijaš otcijepljenjem? Dobar dio nezaposlenih.
Da bi došao iz Foče u Banjaluku moraš proći kroz Federaciju. Stavljanjem granice, to se još otežava.
Otcijepljenjem se produbljava sukob i eto još jednog otežavanja tu. Trebaš prevući robu iz BL u Foču, ispadne te skuplja pita nego tepsija. Primjerice.

Ne peru svi guzice i raznose poštu koji odu vani u inostranstvo. A i oni koji to rade, zarađuju pošteno. Šta je problem s time? Pomažeš nemoćnim ljudima, to je čak i humano. Sad što smo mi sa Balkana razmažena gospoda pa nam je to ispod časti je druga stvar.
Kolega Ommadawn, vrlo dobro napisano. Posebno ovaj zadnji dio. Nikad mi neće biti jasno ovo balkansko šprdanje sa ljudima koji rade u staračkim domovima i općenito sa starijim i iznemoglim. Nadasve human i častan posao i fino plaćen.
bisao

#1595 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

@Ommadawn

Pa ti si potegnuo priču kako je nadmeno reći da FUP neće u RS. Logično da neće. ;-) Jer nema nadležnost.

Soluciju sam već naveo. 23 godine nakon rata su pokazale da zajedno nismo u stanju napraviti iskorak. Preciznije biti ozbiljno društvo. Konkretnije eknomski i socijalno stabilno. Politički racionalno. Stoga zaista ne vidim potrebu da i dalje mi Srbi, vi Bošnjaci i Hrvati budemo dio eksperimenta međunarodne zajednice koja je od sva tri naroda napravila pacove za laboratorije. Pošto je isto tako stvoren duh totaliteta da je za neuspjeh kriv isključivo neko drugi, zašto bi onda i nastavili traćenje vremena i života u zajednici koja nema skoro pa ništa zajedničko? To je dakle moj stav, za nekoga možda degutantan, pogrešan, ali je moj. Konkretno u državi sve zabole za BiH. Jedino im je bitan nacionalni interes. Ne postoji praktično ni jedna suštinska stvar oko koje se 3 naroda slažu. Stoga kad već on nije bosanskohercegovački, sasvim je racionalno razmišljati o drugačijoj vrsti sudbine od ove što bi Andrić rekao nelogične.

Ili da nastavimo biti dio zamisli međunarodnog faktora koji smatra da tri naroda nisu ništa bolje ni zaslužila već da žive u društvu bezvlašća i haosa iz kojeg će mladi odlaziti, a penzioneri biti maskote parkova i ulica... U društvu u kojem se neće ništa drugo cijeniti do kravatirani profiteri i sumorna slika pogrešnog sistema vrijednosti. Preciznije u visoko podjeljenom društvu koje će svakoga dana pričati kako bi ono bilo uspješno, ali mu ne daju. I kako je njegov interes, interes svih drugih u državi... Zanemarujući da nacionalni i državni interes nisu jedno te isto...
gimnazija80

#1596 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by gimnazija80 »

Bisao, ti opet o razdruzivanju. Vec sam ti rekao, ako bi se cak I dogovorili Bakir, Dodik I Covic, a narodi to iskreno podrzali, ni tada ne bi bilo razdruzivanju.Zato sto je to suprotno ugovoru u Dejtonu, a Amerika ne krsi ugovore.

Dakle, nece covjek iz Laktasa odlucivati o tome, vec USA. Ako nesto pokusate, slijede van kasetne bombe.
bisao

#1597 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Nigdje ja nisam ni rekao da je gospodin Milorad taj koji će proglasiti nezavisnost mimo Dejtonskog sporazuma i dogovora Amerike i Rusije. Nemojmo imputirati.
To prosto nije politički racionalizam.
Mi smo prosto kao država pokušaj međunarodne zajednice da vidi mogu li i koliko uspješno živjeti tri strane sa potpuno drugačijim stavovima, težnjama i percepcijama. Svjesni su i oni svih posljedica takve igre. Svjesni su da su debelo zasrali. I čini mi se da je i njima jasno da su bili krajnje nekorektni prema 3 naroda koja su stavili u vlastiti eksperiment i od BiH napravili malu Jugoslaviju.
gimnazija80

#1598 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by gimnazija80 »

Gor123 wrote:Opet ti druže o Amerikancima, ma bolan puca njima kurac za nama!

Kako mislis puca im q? Da nije Amerike, drzave BiH ne bi bilo.
gimnazija80

#1599 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by gimnazija80 »

bisao wrote:Nigdje ja nisam ni rekao da je gospodin Milorad taj koji će proglasiti nezavisnost mimo Dejtonskog sporazuma i dogovora Amerike i Rusije. Nemojmo imputirati.
To prosto nije politički racionalizam.
Mi smo prosto kao država pokušaj međunarodne zajednice da vidi mogu li i koliko uspješno živjeti tri strane sa potpuno drugačijim stavovima, težnjama i percepcijama. Svjesni su i oni svih posljedica takve igre. Svjesni su da su debelo zasrali. I čini mi se da je i njima jasno da su bili krajnje nekorektni prema 3 naroda koja su stavili u vlastiti eksperiment i od BiH napravili malu Jugoslaviju.

Ne postoji nikakva medjunarodna zajednica, postoji samo Amerika koja odlucuje o svemu, a sve druge zemlje slijede njenu politiku.

Ne postoji nikakav eksperiment, vec je sadasnja Bosna izraz kompromisa, koji su potpisale sve tri strane.Pa, vi sami ste htjeli ovakvu Bosnu i to ste potpisali. Sta je sad problem? Hocete da mijenjati to? Ajde pokusate, da vidim tog junaka koji ce pokusati da promijeni Dejton.To bi znacilo rat sa Amerikom.

Rusija nema nikakav uticaj, nema novac,prijatelje...ima samo nuklearno oruzje koje ce upotrijebiti ako bude napadnuta.I zasto bi se onda neko dogovarao sa takvom Rusijom? Ko hebe nebitne Ruse I koga boli q sta oni misle...uostalom I Rusija je garant Dejtona.

Eto kakva je to zemlja, ona sama garant Dejtona a javno prijeti da ce srusiti Dejton.Toliko o ruskoj rijeci.
bisao

#1600 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Sve su Rusi samo ne nebitni. 8-)
Locked