Opet se pravis grbav. Sustina danasnje odluke vlade iz brloga je da se ne dozvoli pripadnicima bezbjedonosnih agencija a ne FUPa.bisao wrote:
FUP neće. Jer je jednostavno formiran kao policijsko tijelo jednog dijela BiH. I njegova nadležnost je FBiH. To je fakt.
Formiran je da vodi računa o bezbjednosti građana FBIH.
To nisam ja potpisao i definisao, već neke čike davno.
BiH ima državne ili zajedničke institucije, one su nadležne za granicu. I njihov rad niko iz RS ne ometa. Štaviše na raspolaganje su im stavljene i snage MUP RS-a. Zahvaljujući tim ljudima legitimisane i privedene su stotine migranata. Životi spašeni. I dok su ti i takvi pripadnici MUP RS-a spašavali ljude sa vozova, nadvožnjaka i iz rijeka, Mektić je tvrdio da BiH nema problem... Kad odjednom ima... i odjednom bi da se krši Ustav RS-a, da bi pokazao da je eto nešto za mandata uradio...
Što se tiče solucija, njih je više. I legitimne su. Jednako kao što je legitimno pravo na samoopredjeljenje.
Što se tiče konzulata, hvala Bogu svojim radom sam stekao da ne moram prati njemačke klozete ili eventualno raznositi poštu austrijskim babama. I nimalo ne likujem nad onima koji to moraju, nažalost takvih je dosta.
Drugo, Dodik je u dogovoru sa Vucicem izazvao ovu krizu sa migrantima da destabilizuje BiH.
Na kraju, najvise o migrantskoj krizi pricaju oni sto nista ili malo rade po tom pitanju a to su Dodik i njegova pudlica Cvijanovicka.
Sta su konkretno uradili osim sto su dali nalog policiji da cim prije pristigle migrante prebace na teritoriju pederacije.
...pocinjes smarati sa tim uvlakackim mentalitetom. Znam da ste braca ali i tad je previse.