Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

Javor

#151 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Javor »

славянин wrote:
Javor wrote:
Streptokok wrote: Da ti pojasnim ono sto vec znas. Ti u srebrenici su bili zrtva fasizma a ovi na traktorima su fasisti i zlocinci i traktor je jedini lijek. Evo pogledaj kako se hrvatska izlijecila i postala normalna drzava, usla u eu, a vidi bosnu, traktoristi jevvuku u varsavski pakt.
Zašto USA, NATO i svijet tako nisu izliječili Bosnu i Hercegovinu, već su na pola njene teritorije legalizirali etnički čistu srpsku državu u državi?
Zasto bih ? Jesu li nam duzni nesto bili ? Bosna im je u rangu Bangladesa bila - jedina sreca sto smo u Evropi pa su djelovali manje vise i na kraju kad im je prekipilo odradili oluju i doveli u 50/50 stanje u BiH - niko nije pobijedio,niko nije izgubio a rat stao m. Sa njihove strane super pravicno.To o zaustavljanju prodora prema Banja Luci - ljudi malo amneziju dobiju pa zaborave da su Hrvati stali a VRS krenula u kontraofanzivu na Sanski Most - a sve i da je pusteno da se proba nastaviti na Banja Luku sta bi posle bilo je veoma upitno (dali bi Srbija zvanicno krenula u rat) ..
Pa vidiš, citirani gospodin iznad mene kmeči što Srbi nisu uklonjeni iz BiH, a USA i međunarodna zajednica su jasno odredile da Srbi i Srpska moraju da opstanu. Po njihovom mišljenju je to pravično rješenje, kao što spominješ.

Citiranom gospodinu ne preostaje ništa drugo nego da se pomiri sa tom činjenicom.
LBVIEW

#152 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by LBVIEW »

Kikibombona wrote:
LBVIEW wrote:Prosvjetli me, o pravednice, koju to ustasku ikonografiju, da nije mozda zastavu hrvatskog naroda? Sta bi se tek moglo reci za jebenu kokardu i ocila pod kojima je pocinjen UZP i genocid?
Sto se te mantre o zrtvama fasizma tice, vrlo dobro znas kako su istom pravdali UZP i genocid,a pozivajuci se na isti su Srbi zapoceli rat i zlocine "kako im se ne bi ponovio Jasenovac".
Sto se traktora i bjezanije tice , logicki slijed jedne zlocinacke politike koji je rezultirao UZP(presuda Marticu & co) i etnickim ciscenjem trecine Hrvatske. Iz bosnjackog ugla isto tako prihvatljiv rasplet dogadjaja, jer da su knindze i ostali olos usli u Bihac, a nije da nisu pokusavali, napravili bi 10 Srebrenica. Da ne spominjem kako su upravo ti Banijici ostali po zlu upamceni po Prijedoru, Bosanskom Novom... prilikom okupacije tog dijela B Krajine. :oops:
To se ne spominje, nego se Oluja tretira izolirano od desavanja ranije. Sve u svemu, racun za stratesko-politicki promasaj - hej saka jada bi presecela Hrvatsku i naplacivla carinu(Martic) - poslati na pravu adresu: onom sto pociva pod lipom u Pozarevcu, a moze i AVu s pickastim usnama, isti kurac. :izet:
Za zlocine, koje niko ni ne spori, ima sud.
U pravu si, kod HV i HVO nije bilo ustaske ikonografije, ustaskih pjesama i ustaskih povika. :lol: Ne znam onda na cemu je notorni ustasa, Tompson, stekao popularnost. Ima ona divna pjesma: '...Jasenovac i Gradiska Stara, to je kuca Maksovih mesara... u Capljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila...' itd.

A slika sa ustaskom ikonografijom ima server oborim....

Image

Mene ne zanima pozadina necega, ne zelim uopste ulaziti u tu pricu.

Vezivanje traktora i opanaka za Srbe, takav vid ismijavanja, je F A S I Z A M, rasizam i ksenofobija.

Likovati nad progonom civila moze samo bolestan um.

Tu nema nikakvog opravdanja, svako ko to radi za mene je fasista i nema diskusije.
Jah, kompletna HV nosila ustaska znakovlja i pjevala ustaske pjesme.
E vidis, meni je itekako bitna pozadina, jer niti se Oluja, a niti SANA 95, a i zbog nje isto kmece, desila sama od sebe - postoji hronologija desavanja, a ona nedvosmisleno ukazuje ko i kako je sve zapoceo, kao i da se ovakakav kraj mogao nazrijeti. Sto neko rece, zbijeg civila jeste tragedija, ali druga strana medalje su necuveni zlocini u kojem, ako vec nisu ucestvovali, dobar dio ovih na traktorima jeste nijemo posmatrao/precutno podrzavao. Racuni jesu dosli na naplatu i onima koji nisu krivi, samo lista krivaca je podugacka, a na Balkanu happy-enda nema, sve ostalo je patetika i relativizacija krivice.
Jer zlo ciniti, a dobru se nadati ne ide.
Grob te ne jebo - "ljudi" zive sasvima normalno pored masovnih grobnica u koje su potrpali dojucerasnje komsije i susjede, nakon toga priskrbe si "patent" za sekundarne i tercijalne, dakle citava sela znaju i sute ko ckepi, pa kad se rtana sreca okrene trban ih zaliti?
Last edited by LBVIEW on 26/07/2018 00:25, edited 2 times in total.
It_is_a_Leclerc

#153 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by It_is_a_Leclerc »

A čujte... Želim i ja Bugattija, hladan jeger i Adrianu Limu na zadnjem sjedištu, pa nema.

Želje su jedno, realnost nešto drugo.

Ili da citiram među Srbima omiljenog, a odnedavno krepalog lorda Carringtona - "Gentlemen, don't dream dreams".
LBVIEW

#154 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by LBVIEW »

славянин wrote:
Javor wrote:
Streptokok wrote: Da ti pojasnim ono sto vec znas. Ti u srebrenici su bili zrtva fasizma a ovi na traktorima su fasisti i zlocinci i traktor je jedini lijek. Evo pogledaj kako se hrvatska izlijecila i postala normalna drzava, usla u eu, a vidi bosnu, traktoristi jevvuku u varsavski pakt.
Zašto USA, NATO i svijet tako nisu izliječili Bosnu i Hercegovinu, već su na pola njene teritorije legalizirali etnički čistu srpsku državu u državi?
Zasto bih ? Jesu li nam duzni nesto bili ? Bosna im je u rangu Bangladesa bila - jedina sreca sto smo u Evropi pa su djelovali manje vise i na kraju kad im je prekipilo odradili oluju i doveli u 50/50 stanje u BiH - niko nije pobijedio,niko nije izgubio a rat stao m. Sa njihove strane super pravicno.To o zaustavljanju prodora prema Banja Luci - ljudi malo amneziju dobiju pa zaborave da su Hrvati stali a VRS krenula u kontraofanzivu na Sanski Most - a sve i da je pusteno da se proba nastaviti na Banja Luku sta bi posle bilo je veoma upitno (dali bi Srbija zvanicno krenula u rat) ..
Srbi su krenuli u kontaofanzivu pa dobili popicci. :izet:
Kikibombona

#155 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Kikibombona »

hatemondays wrote:Kakvu bi terapiju prepisao tzv. civilima koji spavaju pored masovnih grobnica a ne bi usta otvorili da makar kazu ljudima da dostojno ukopaju svoje najmilije. E vidis ti su za mene gori fasisti nego neki mangup koji se uhvatio puske. Puska ti puska mi jebi ga pa ko ziv ko mrtav, ali zamisli starca ili dijete imati masovnu grobnicu pored mjest gdje zivis i mirno spavas i sutis nema tih para da progovoris a znas sta se desilo. Zato su se desili traktori zato sto masa tog naroda misli isto. Da ne pricam o izmjestanju masovnig grobnica pa Hico nije to radio, zapalili su ljude u Pionirskoj i poslije uklone sve ostatke da se ne zna sta je bilo, nijedan komsija iz ulice jos nije progovorio sta je bilo. Grob te jebo Hitler ubijao Jevreje ali nije zabiljezen slucaj da su se izmjestale grobnice to samo ovi monstrumi mogu izmisliti. Za ubijanje i protjerivanje civila nema opravdanja ali zvati nekog civilom koji prikriva zlocin je malo licemjerno, uostalom u sudu ako znas za slucaj ubistva i sakrivas postajes saucesnik u istom i slijedi kazna.
Potpisujem sve osim boldanog.

Bjezanija se prvenstveno desava radi straha. Tu se ne mora raditi samo o strahu za zivot, mada je taj strah jaci od svakog i covjek cesto ocekuje najgore. Ljudi smatraju da ce biti podlozeni ponizenjima, sikaniranjima, uvredama, prebijanjima, da nece biti ravnopravni itd., smatraju da ce im zivot pod vlascu pobjednicke vojske biti nemoguc, te zato napustaju dom. Tesko je napustiti dom.

Sto ljudi - sto cudi. Svaki covjek ima razlicite strahove. Od protivnicke vojske se vazda bjezalo. I taj strah je uvijek opravdan. Uvijek neko plati glavom sto je ostao, neko bude izlozen drugim vrstama sikaniranja. Konkretno, Oluja, pobijeno je dosta staraca koji nisu htjeli napustiti svoje kuce. Sta bi bilo da su svi ostali? Da li bi bilo vise ubistava? Neminovno. Da li bi bilo silovanja? Neminovno. Da li bi bilo sikaniranja? Neminovno. Bjezanija je itekako opravdana. Kamo srece da su se pokupili i oni starci sto ostase i glavom platise.
Kikibombona

#156 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote:Jah, kompletna HV nosila ustaska znakovlja i pjevala ustaske pjesme.
E vidis, meni je itekako bitna pozadina, jer niti se Oluja, a niti SANA 95d, a i zbog nje isto kmece, desila sama od sebe - postoji hronologija desavanja, a ona nedvosmisleno ukazuje ko i kako je sve zapoceo, kao i da se ovakakav kraj mogao nazrijeti. Sto neko rece, zbijeg civila jeste tragedija, ali druga strana medalje su necuveni zlocini u kojem, ako vec nisu ucestvovali, dobar dio ovih na traktorima jessu nijemo posmatrali/precutno podrzavali. Racuni jesu dosli na naplatu i onima koji nisu krivi, samo lista krivaca je podugacka, a na Balkanu happu-enda nema, sve ostalo je patetika i relativizacija krivice.
Jer zlo ciniti, a dobru se nadati ne ide.
Grob te ne jebo - "ljudi" zive sasvima normalno pored masovnih grobnica u koje su potrpali dojucerasnje komsije i susjede, nakon toga priskrbe si "patent" za sekundarne i tercijalne, dakle citava sela znaju i sute ko ckepi, pa kad se rtana sreca okrene trban ih zaliti?
Isto tako imas srpske izgovore da nakon genocida nisu mogli pristati na nezavisnu drzavu, posebno ne onu HDZ-ovsku, koja je od pocetka bila anti-srpska. Oni tako pravdaju sva sranja koja su napravili.

Vidi, ne postoji nijedan zlocin i zlo, koje se ikad i igdje desilo, za koje nema 100 opravdanja (ma sta sto 1 000 000). Zato ne zelim ulaziti u spiralu hronologije, povoda, uzroka, opravdanja, objasnjenja itd.

Ja sam po ovom pitanju nemilosrdan. Imam bliskog clana u porodici cije stavove dozivljavam kao fasisticke. Da mi je iz oka ispao, nece mu pomoci. Malo je ublazio stavove al' jos uvijek nije dobar. Imao je teske porodicne tragedije u ratu, cak razumijem pozadinu i saosjecam se, ali nemam razumjevanja i opravdanja za fasisticke stavove. Tacka. Njegov otac i mater su dozivjeli isto pa nisu imali takve stavove, dok su bili zivi. Dakle, on je dopustio da mu mrznja razdere mozdane celije, nije se tome opirao, mazohisticki je u tome uzivao. Jadan je onaj ko mrzi. Meni je zlo kada mrzim pet minuta, mogu misliti kako je onima koji mrze cijeli zivot.

Imam clana porodice koji je 2SR dozivio nezamislivu tragediju. Kao maloljetnom djetetu, pred ocima, strijeljani su otac i majka. I ta osoba, dok je bila ziva, nikad nije etiketirala i mrzila kolektive. Upravo suprotno, ostro je osudjivala svaki vid generalizacije. Ja sam odrastao u takvom okruzenju, te me je ta i jos neki price oblikovala za citav zivot.

U tebi osjetim neku negativnost kao ni u jednom drugom forumasu. Vjerujem da si imao tesku ratnu sudbinu. Ja mogu shvatiti da neko tako osjeca, da mrzi sve, da je kivan na sve, da jednom narodu zeli sve najgore, da je osvetljobiv itd itd... ali to ne mogu prihvatiti kao normalno i reci: 'ok, razumijem, imas pravo'.
General War

#157 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

hatemondays wrote:
Kikibombona wrote:
Ommadawn wrote:To sa traktorima kad vidis i jeste zapravo tragedija. Narod koji napusta svoju rodnu grudu nije nista drugo nego tragedija. Ali druga strana TE medalje je:
Ovi sa puskama nisu za zaljenja. Izabrali su svoj put. Srpski fasisti sa puskama su zasluzili sve lose sto im se desilo. Sam pao - sam se ubio.

Mozda ni civili nisu za zaljenja, niko ne mora zaliti. Bolesno je tome se radovati, osjecati slast i zadovoljstvo radi toga. To jasno ukazuje na poremecaj u mozgu.

Ne moras zaliti Hatidzu i njenog muza i djecu, ne moras zaliti zrtve Jasenovca, ali je bolesno nad tragicnim sudbinama likovati. To je za mene, iako nisam strucnjak, na granicama sadizma i sociopatije. Da je medicina dovoljno razvijena, tim ljudima bih definitivno propisivao terapije kojima se lijece takve pojave.
Kakvu bi terapiju prepisao tzv. civilima koji spavaju pored masovnih grobnica a ne bi usta otvorili da makar kazu ljudima da dostojno ukopaju svoje najmilije. E vidis ti su za mene gori fasisti nego neki mangup koji se uhvatio puske. Puska ti puska mi jebi ga pa ko ziv ko mrtav, ali zamisli starca ili dijete imati masovnu grobnicu pored mjest gdje zivis i mirno spavas i sutis nema tih para da progovoris a znas sta se desilo. Zato su se desili traktori zato sto masa tog naroda misli isto. Da ne pricam o izmjestanju masovnig grobnica pa Hico nije to radio, zapalili su ljude u Pionirskoj i poslije uklone sve ostatke da se ne zna sta je bilo, nijedan komsija iz ulice jos nije progovorio sta je bilo. Grob te jebo Hitler ubijao Jevreje ali nije zabiljezen slucaj da su se izmjestale grobnice to samo ovi monstrumi mogu izmisliti. Za ubijanje i protjerivanje civila nema opravdanja ali zvati nekog civilom koji prikriva zlocin je malo licemjerno, uostalom u sudu ako znas za slucaj ubistva i sakrivas postajes saucesnik u istom i slijedi kazna.
Tako je, kao i lažni navodi s namjerom sirenja mrznje...Hitler je inace gradio krematorijume shodno jevrejskim obicajima i onih koje je ubijao po logorima?
Inace, kakvu bi ti terapiju isto prepisao s obzirom na tvoj stav, bosnjackim predstavnicima koji ucestvuju u radu te genocidne tvorevine barem na etitetskom nivou? Da li i to izgleda kako kazes malo licemjerno?
Traktori su se desavali u svim smjerovima od pocetka rata, a te koje pominjes nemaju nikakve veze sa bosnom.
Leverage

#158 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Leverage »

It_is_a_Leclerc wrote:A čujte... Želim i ja Bugattija, hladan jeger i Adrianu Limu na zadnjem sjedištu, pa nema.

Želje su jedno, realnost nešto drugo.

Ili da citiram među Srbima omiljenog, a odnedavno krepalog lorda Carringtona - "Gentlemen, don't dream dreams".
To je kazao Lord David Owen ako se ne varam.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#159 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Kikibombona wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Streptokok wrote:Koga boli spolni organ sta zlocinci zele?
:thumbup: :bih:

Sve njihove zelje se svode na brzinu traktora. :wink:
Bolestan rasizam. Sta traktori trebaju znaciti, da su Srbi zatucane seljacine? Radovati se egzodusu naroda moze samo bolestan um.

Isto tako su holandske psihopate ismijavali Bosnjakinje radi dimaja, govorili da su prljave i neuredne. Ta bolest mi je na istom nivou ove sa traktorima.
Kiki, procitaj jos jednom post iznad, a posebno ono boldirano i podvuceno. Ako ti stitis takve i smatras da je moj post rasisticki, to je tvoj problem, a ne moj. Nemoj povrsno citati. Zivio ti meni.
Fudo387

#160 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:
LBVIEW wrote:Prosvjetli me, o pravednice, koju to ustasku ikonografiju, da nije mozda zastavu hrvatskog naroda? Sta bi se tek moglo reci za jebenu kokardu i ocila pod kojima je pocinjen UZP i genocid?
Sto se te mantre o zrtvama fasizma tice, vrlo dobro znas kako su istom pravdali UZP i genocid,a pozivajuci se na isti su Srbi zapoceli rat i zlocine "kako im se ne bi ponovio Jasenovac".
Sto se traktora i bjezanije tice , logicki slijed jedne zlocinacke politike koji je rezultirao UZP(presuda Marticu & co) i etnickim ciscenjem trecine Hrvatske. Iz bosnjackog ugla isto tako prihvatljiv rasplet dogadjaja, jer da su knindze i ostali olos usli u Bihac, a nije da nisu pokusavali, napravili bi 10 Srebrenica. Da ne spominjem kako su upravo ti Banijici ostali po zlu upamceni po Prijedoru, Bosanskom Novom... prilikom okupacije tog dijela B Krajine. :oops:
To se ne spominje, nego se Oluja tretira izolirano od desavanja ranije. Sve u svemu, racun za stratesko-politicki promasaj - hej saka jada bi presecela Hrvatsku i naplacivla carinu(Martic) - poslati na pravu adresu: onom sto pociva pod lipom u Pozarevcu, a moze i AVu s pickastim usnama, isti kurac. :izet:
Za zlocine, koje niko ni ne spori, ima sud.
U pravu si, kod HV i HVO nije bilo ustaske ikonografije, ustaskih pjesama i ustaskih povika. :lol: Ne znam onda na cemu je notorni ustasa, Tompson, stekao popularnost. Ima ona divna pjesma: '...Jasenovac i Gradiska Stara, to je kuca Maksovih mesara... u Capljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila...' itd.

A slika sa ustaskom ikonografijom ima server oborim....

Image

Mene ne zanima pozadina necega, ne zelim uopste ulaziti u tu pricu.

Vezivanje traktora i opanaka za Srbe, takav vid ismijavanja, je F A S I Z A M, rasizam i ksenofobija.

Likovati nad progonom civila moze samo bolestan um.

Tu nema nikakvog opravdanja, svako ko to radi za mene je fasista i nema diskusije.
Ok je empatija,
Samo, ne primjecujem da neko roni suze za civilima Drezdena. Jebi ga, nije da nisu zaiskali. Isti slucaj i sa hrvatskim Srbima.
Kikibombona

#161 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Kikibombona »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Kiki, procitaj jos jednom post iznad, a posebno ono boldirano i podvuceno. Ako ti stitis takve i smatras da je moj post rasisticki, to je tvoj problem, a ne moj. Nemoj povrsno citati. Zivio ti meni.
Ta prica sa traktorima je ruzna jednako kao prica Holandjana o dmijama. Zasto se ti traktori tako potenciraju? Da li se na taj nacin zeli poniziti srpski narod, okarakterisati kao seljacki? Cetnici su bjezali na tenkovima i u vojnim kamionima, u mercedesima, nisu na traktorima, budi siguran u to. Na traktorima je mahom bjezala mrtva sirotinja, seljaci, starci, zene i djeca.

Evo ko je na traktorima, gola sirotinja. Nemoj njih ismijavati, nije lijepo.

Image
Image
Image
Image
Image

Ovdje imas video povlacenja dijela srpske vojske iz Kinina, gdje se vidi da bjeze na tenkovima i u kamionima. Njih ismijavaj, govori im sta hoces, nema nikakvih problema.

https://www.youtube.com/watch?v=-Aux-R0cwRM

Ruzno je jedan narod ismijavati radi traktora, opanaka ili recimo dimija. Ne ide. Ruzno je radovati se egzodusu civila. To je velika tragedija.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#162 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

General War wrote:
Kikibombona wrote:
Streptokok wrote:Da ti pojasnim ono sto vec znas. Ti u srebrenici su bili zrtva fasizma a ovi na traktorima su fasisti i zlocinci i traktor je jedini lijek. Evo pogledaj kako se hrvatska izlijecila i postala normalna drzava, usla u eu, a vidi bosnu, traktoristi jevvuku u varsavski pakt.
Ti sa traktora su potomci zrtava fasizma. Ne zaboravi da je Jasenovac najveca klaonica u historiji Balkana. Ti ljudi su bjezali od vojske koja je bastinila ustasku ikonografiju. Starci koji su ostali su u dobroj mjeri masakrirani.

Ne moze cijeli narod biti fasisticki. To je kao da ja tebe ili nekoga ko je musliman, nazovem islamskim teroristom radi ISIL-a ili al-Kaide. Ne moze.

Ismijavanje seljaka sa traktorima je rasizam jednak ismijavanju muslimanke u dimijama. To je bolest za sebe.
Isimijavanje zena, djece i staraca koji bjeze od pogubljenja....je bolest.
A de ti nama reci sto su te zene, djeca i starci bjezali odakle su bjezali, a nisu bjezali, recimo iz Zagreba ili tamo nije bilo Srba. Istu to mantru koriste i za Blajburg: zene , djeca , starci...ma, daj...
Kikibombona

#163 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:Ok je empatija,
Samo, ne primjecujem da neko roni suze za civilima Drezdena. Jebi ga, nije da nisu zaiskali. Isti slucaj i sa hrvatskim Srbima.
Ja ronim. Bombardovanje Drezdena je bilo nehumano, osvetnicko. Rusko-americka trka za Berlin, koja je nehumana, je kostala milione zivota. O ruskim silovanjima bolje da ne govorim. Te zlocine, nad Nijemcima, ne moze opravdati taman da je Hitler pobio 1 000 000 000 ljudi. Za zlo nema opravdanja - nikakvog.

Vidi sta su Amerikanci uradili u Mosulu i Raki. Za ono zlo nema opravdanja, kakav god bio ISIL. Neduzni civili su masakrirani radi prekomjerne upotrebe sile. Bacali su napalm i razne druge otrove. Amnesti sada udara po Amerikancima zbog toga.
Fudo387

#164 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:
Fudo387 wrote:Ok je empatija,
Ja ronim. Bombardovanje Drezdena je bilo nehumano, osvetnicko. Rusko-americka trka za Berlin, koja je nehumana, je kostala milione zivota. O ruskim silovanjima bolje da ne govorim. Te zlocine, nad Nijemcima, ne moze opravdati taman da je Hitler pobio 1 000 000 000 ljudi. Za zlo nema opravdanja - nikakvog.

Vidi sta su Amerikanci uradili u Mosulu i Raki. Za ono zlo nema opravdanja, kakav god bio ISIL. Neduzni civili su masakrirani radi prekomjerne upotrebe sile. Bacali su napalm i razne druge otrove. Amnesti sada udara po Amerikancima zbog toga.
Nemam ja problem sa tim, jeste nehumano, jeste zlo.
No, kad pravis zlo tesko da ce ti se vratiti dobrim.
Zato imas izbor da budes pristojan, civilizovan, a ne da koljes okolo, pa kad te opauci po usima ajjjj nije fer, nije lijepo.
LBVIEW

#165 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by LBVIEW »

General War wrote: Tako je, kao i lažni navodi s namjerom sirenja mrznje...Hitler je inace gradio krematorijume shodno jevrejskim obicajima i onih koje je ubijao po logorima?
Inace, kakvu bi ti terapiju isto prepisao s obzirom na tvoj stav, bosnjackim predstavnicima koji ucestvuju u radu te genocidne tvorevine barem na etitetskom nivou? Da li i to izgleda kako kazes malo licemjerno?
Traktori su se desavali u svim smjerovima od pocetka rata, a te koje pominjes nemaju nikakve veze sa bosnom.
Ma nikako s BiH veze nemaju, samo sto su s bracom iz BiH pokusali u Bihacu napraviti ono sto su u Srebrenici. :oops:
hatemondays

#166 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by hatemondays »

Kikibombona wrote:
hatemondays wrote:Kakvu bi terapiju prepisao tzv. civilima koji spavaju pored masovnih grobnica a ne bi usta otvorili da makar kazu ljudima da dostojno ukopaju svoje najmilije. E vidis ti su za mene gori fasisti nego neki mangup koji se uhvatio puske. Puska ti puska mi jebi ga pa ko ziv ko mrtav, ali zamisli starca ili dijete imati masovnu grobnicu pored mjest gdje zivis i mirno spavas i sutis nema tih para da progovoris a znas sta se desilo. Zato su se desili traktori zato sto masa tog naroda misli isto. Da ne pricam o izmjestanju masovnig grobnica pa Hico nije to radio, zapalili su ljude u Pionirskoj i poslije uklone sve ostatke da se ne zna sta je bilo, nijedan komsija iz ulice jos nije progovorio sta je bilo. Grob te jebo Hitler ubijao Jevreje ali nije zabiljezen slucaj da su se izmjestale grobnice to samo ovi monstrumi mogu izmisliti. Za ubijanje i protjerivanje civila nema opravdanja ali zvati nekog civilom koji prikriva zlocin je malo licemjerno, uostalom u sudu ako znas za slucaj ubistva i sakrivas postajes saucesnik u istom i slijedi kazna.
Potpisujem sve osim boldanog.

Bjezanija se prvenstveno desava radi straha. Tu se ne mora raditi samo o strahu za zivot, mada je taj strah jaci od svakog i covjek cesto ocekuje najgore. Ljudi smatraju da ce biti podlozeni ponizenjima, sikaniranjima, uvredama, prebijanjima, da nece biti ravnopravni itd., smatraju da ce im zivot pod vlascu pobjednicke vojske biti nemoguc, te zato napustaju dom. Tesko je napustiti dom.

Sto ljudi - sto cudi. Svaki covjek ima razlicite strahove. Od protivnicke vojske se vazda bjezalo. I taj strah je uvijek opravdan. Uvijek neko plati glavom sto je ostao, neko bude izlozen drugim vrstama sikaniranja. Konkretno, Oluja, pobijeno je dosta staraca koji nisu htjeli napustiti svoje kuce. Sta bi bilo da su svi ostali? Da li bi bilo vise ubistava? Neminovno. Da li bi bilo silovanja? Neminovno. Da li bi bilo sikaniranja? Neminovno. Bjezanija je itekako opravdana. Kamo srece da su se pokupili i oni starci sto ostase i glavom platise.
E moj Kiki ja sam ti prosao obje strane, 6 mjeseci na Grbavici, radni logor , Batkove ruke prosao, kada sam presao na slobodnu teritoriju pravac kod Ramiza Cele u jedinicu I docekao rata ziv hvala Bogu. Spomeno sam na drugoj temi da mi je Srbin spasio glavu ali Srbi su me poveli da je skinu takodje.Naveo sam ti primjer Pionirske gdje mi je nestala vecina familije sa majcine strane. Dakle imao sam dosta razloga da drugoj strani jebem mater kad sam dosao na slobodnu teritoriju. Zivio sam u Avde Jabucice po prelasku, dvije komsinice Srpkinje, rekao sam da ih niko ne smije da dira.Najlakse je bijes kaliti na slabijima, nazalost sta su Srbi radili sa slabijima od sebe je za enciklopediju. Ali opet ponavljam meni su veca govna ovi zatajivaci zlocina a takvih je na pretek.Ali na kraju vazno je hatemondays spava mirno ko beba nema nocnih mora, ne bude me krikovi neduzne djece, zena I staraca.Nadam se da I komsije u Pionirskoj spavaju mirno.
Jo's jedan primjer komsinica Srpkinja place istim prezivjelim komsijama iz Pionirske kako joj je sin poginuo na Olovu kao vojnik ali ne bi ta progovorila ko je odveo njene komsije u zivu lomacu.Ona ocekuje simpatije grob te jebo , sin osvajac kenuo iz Visegrada da ratuje po Olovu.
Tuzno je ali zamisli kad bi ljudi postavili video streljanja mladica od strane skorpiona vidio bi koliko bi lajkova dobio video.O tome pricam Kiki za tu bolest lijeka nema.
spreca

#167 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by spreca »

Javor wrote:
5 puta postavljas ovo pitanje....de nam ti onda reci zasto...ocito znas odgovor kad ovo ponavljas na svakoj stranici bar dva puta
Kikibombona

#168 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Kikibombona »

hatemondays wrote:E moj Kiki ja sam ti prosao obje strane, 6 mjeseci na Grbavici, radni logor , Batkove ruke prosao, kada sam presao na slobodnu teritoriju pravac kod Ramiza Cele u jedinicu I docekao rata ziv hvala Bogu. Spomeno sam na drugoj temi da mi je Srbin spasio glavu ali Srbi su me poveli da je skinu takodje.Naveo sam ti primjer Pionirske gdje mi je nestala vecina familije sa majcine strane. Dakle imao sam dosta razloga da drugoj strani jebem mater kad sam dosao na slobodnu teritoriju. Zivio sam u Avde Jabucice po prelasku, dvije komsinice Srpkinje, rekao sam da ih niko ne smije da dira.Najlakse je bijes kaliti na slabijima, nazalost sta su Srbi radili sa slabijima od sebe je za enciklopediju. Ali opet ponavljam meni su veca govna ovi zatajivaci zlocina a takvih je na pretek.Ali na kraju vazno je hatemondays spava mirno ko beba nema nocnih mora, ne bude me krikovi neduzne djece, zena I staraca.Nadam se da I komsije u Pionirskoj spavaju mirno.
Jo's jedan primjer komsinica Srpkinja place istim prezivjelim komsijama iz Pionirske kako joj je sin poginuo na Olovu kao vojnik ali ne bi ta progovorila ko je odveo njene komsije u zivu lomacu.Ona ocekuje simpatije grob te jebo , sin osvajac kenuo iz Visegrada da ratuje po Olovu.
Tuzno je ali zamisli kad bi ljudi postavili video streljanja mladica od strane skorpiona vidio bi koliko bi lajkova dobio video.O tome pricam Kiki za tu bolest lijeka nema.
Jarane, treba imati muda pa spasiti zivot nekome kome je zlikovac namijenio smrt. Samim tim i sebe dovodis u smrtnu opasnosti. Na takvo herojstvo je spreman veoma mali broj ljudi.

Uzmi kao primjer danas lokalne kabadahije. Malo ko se smije umijesati i spasiti covjeka od njihovog linca. Normalni ljudi uglavnom izbjegavaju nevolju. Cijeli tramvaj je gledao ubistvo Denisa Mrnjavca.

Koliko ljudi u Sarajevu bi fizicki zaustavilo Ismeta Bajramovica da vidi kako maltretira nekoga, nebitno na naciju i pozadinu? Ljudi se ne zele zamjeriti sa ludjacima i svoj zivot dovoditi u opasnost.

Sto se tice zene ciji je sin poginuo kao vojnik... Ne mora znaciti da ona ista zna. Ne vjerujem da cijeli Visegrad sve zna. Da li mislis da svi bugojanski Bosnjaci znaju ko je ubio Hrvate i gdje ih je zakopao a da o tome podmuklo sute? Ja mislim da ne znaju. Vjerovatno zna mali broj ljudi i oni iz razlicitih razloga sute. Mozda neko ne zeli dovesti svoj zivot u opasnost radi ljudi koji su svakako mrtvi. Mozda neko suti iz oholosti itd. Zlocinac se trudi prikriti zlocin, ne zeli da o tome prica cijeli grad.

Suprotni primjeri su grobnice poput Tomasice. Tamo je ukopan veliki broj ljudi. Za to je potrebna mehanizacija i dosta logistike. Nemoguce je da lokalno stanovnistvo to ne primjeti i da se za to sazna. Medjutim, to ne znaci da su Prjedorcani znali sve o tome. Tomasica se nalazi na prilicno nepristupacnom terenu, bas zato sto se zlocinac trudio sto bolje zataskati zlocin. Seljani iz okoline, koji su sigurno znali da je tamo neko zakopan, su sramno sutjeli. Da li su bolesni u glavu, da li su se plasili, da li su sami sudjelovali u zatrpavanju zrtava...!?? Vjerovatno ima svega pomalo. Selo je konzervativno i zatvoreno, stvori se zavjet sutnje. I opet su Tomasicu otkrila dva lokalna Srbina koja su sudjelovala u zatrpavanju i koja su se pokajala. Odbili su uzeti nagradu od 25 000 eura na koju su imali pravo. To naravno ne opravdava njihov zlocinacki karakter iako su se otkrivanjem lokacije malo iskupili i izrazili kajanje.
Streptokok

#169 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Streptokok »

Kikibombona wrote:[q

Svako ko etiketira cijeli narod kao zlocinacki, genocidan ili kako god, je fasista. .
a šta ako taj narod zaista i jeste u debeloj većini zločinački i genocidan, kako ga onda nazvati?

je li se iko od tog naroda, mislim i na civile, sada spreman odreći onoga što su priskrbili genocidom?

je li iko od tog naroda, mislim i na civile, danas osuđuje taj genocid ili ga možda relativiziraju i zataškavaju?
bisao

#170 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Kako pojedinci ismijavaju etničko čišćenje u Hrvatskoj... Sramno.

Ali tema nije etničko čišćenje u Hrvatskoj.

Već kusuranje velikih sila.
Streptokok

#171 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Streptokok »

bisao wrote:Kako pojedinci ismijavaju etničko čišćenje u Hrvatskoj... Sramno.

misliš na ono 91-95

muha_sa

#172 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by muha_sa »

bisao wrote:Kako pojedinci ismijavaju etničko čišćenje u Hrvatskoj... Sramno.

jel Sarajevo etnicki ocišceno :?

kako ružan izraz :-) etnicko cišcenje--tata ga jebo ko ga izmisli
Ommadawn

#173 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Ommadawn »

Pa evo uzmi podatak da većina ljudi u ex Yu pati za Titom i SFRJ. A isti su ljudi glasali za pad socijalizma na prvim demokratskim izborima 1990. I za koga su glasali? Za nacionalističke stranke. Pa ih je bilo masa koji su tražili oružje da bi pobili one druge misleći da će im biti dobro. Pa dobili oružje, pobili, protjerali one druge pored kojih su decenijama živjeli samo zato što se drugačije mole Bogu. I kad je sve stalo, kad su se svi umorili i zapišali teritorije te shvatili koliki kurac su popušili - odjednom “Eh da je Tito živ, bilo nam je dobro...”
Kad su bili oni jadni Yutelovi koncerti za mir, nekoliko momaka iz moje zgrade krenulo na koncert. To simboli na njima “peace”, ako nije na majici jeste na ogrlici. Zagrljeni, sretni, mladi...
Godinu dana kasnije trojica njih zagrljeni, sretni, mladi u uniformama odlaze tako na ratište ali umjesto “peace” imaju kokarde.
I onda godinama kasnije mi se jave preko Facebooka te ono “Pa đe si komšija, šta ima kako tvoji, kad ćeš u Banjaluku?”.
Da se razumijemo, niko od te navedene trojice me tokom rata nije ružno pogledao ali šta su radili na ratištu mogu samo zamisliti.
muha_sa

#174 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by muha_sa »

Ommadawn wrote:Pa evo uzmi podatak da većina ljudi u ex Yu pati za Titom i SFRJ. A isti su ljudi glasali za pad socijalizma na prvim demokratskim izborima 1990. I za koga su glasali? Za nacionalističke stranke. Pa ih je bilo masa koji su tražili oružje da bi pobili one druge misleći da će im biti dobro. Pa dobili oružje, pobili, protjerali one druge pored kojih su decenijama živjeli samo zato što se drugačije mole Bogu. I kad je sve stalo, kad su se svi umorili i zapišali teritorije te shvatili koliki kurac su popušili - odjednom “Eh da je Tito živ, bilo nam je dobro...”
Kad su bili oni jadni Yutelovi koncerti za mir, nekoliko momaka iz moje zgrade krenulo na koncert. To simboli na njima “peace”, ako nije na majici jeste na ogrlici. Zagrljeni, sretni, mladi...
Godinu dana kasnije trojica njih zagrljeni, sretni, mladi u uniformama odlaze tako na ratište ali umjesto “peace” imaju kokarde.
I onda godinama kasnije mi se jave preko Facebooka te ono “Pa đe si komšija, šta ima kako tvoji, kad ćeš u Banjaluku?”.
Da se razumijemo, niko od te navedene trojice me tokom rata nije ružno pogledao ali šta su radili na ratištu mogu samo zamisliti.
sjecaš li se dolaska na vlast balkanskog kasapina Miloševica i mitingašenja :?

mnogo prije neg su i postojale te nacionalisticke stranke (ne do bog da ih branim :-) )

svi se fataju posljedica a o uzroku niko ni rijeci :-)
LBVIEW

#175 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by LBVIEW »

Cuj Kikija "ne znaju", pa slave javno, cak su, smislili i prgodne stihove. :oops:
U istom tom Prijedoru, Visegradu, Foci, Vlasenici, Zvorniku... postoji zavjera sutnje - "niko nista ne zna", a nedostaje po par hiljada ljudi :evil:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ma ... ije-strane
Locked