Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

bisao

#1426 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Obožavamo kad nas vrijeđate i podcjenjujete. To nam odaje utisak straha i neracionalnosti vaše strane. ;-)
PM72

#1427 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Ne vrijeđam te.Ja ti tepam.Čak se suzdržavam da napišem šta bih ti rekao u facu.I nemoj sebi umišljati da si reprezent čitavog srpskog naroda.Srbin je Tesla,Čola,Ćopić,Brega,Đole,Nole :thumbup: ... a ti si obični smrad ispranog mozga koji provocira i hinjski ujeda.
seln

#1428 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

bisao wrote:To nam odaje utisak straha i neracionalnosti vaše strane. ;-)
Ubio se za srpskog vozda... zna dobro procjeniti protivnik ai okolnosti. :D
bisao

#1429 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

PM72 wrote:Ne vrijeđam te.Ja ti tepam.Čak se suzdržavam da napišem šta bih ti rekao u facu.I nemoj sebi umišljati da si reprezent čitavog srpskog naroda.Srbin je Tesla,Čola,Ćopić,Brega,Đole,Nole :thumbup: ... a ti si obični smrad ispranog mozga koji provocira i hinjski ujeda.
Ti si divan i odgojen mladić. Sve si vidio. I ono što nisi jesi. Svugdje stigao, odradio i utek'o. Patriota.
Međutim, u svoj toj količini ponosa zanemaruješ da je Bosna država tri naroda. Samim time i tri pogleda na tri etape.
Svi nabrojani su ponos srpskog roda. I još njih gomila. A to suzdržavanje je opet vrsta straha. Jer me ne poznaješ, a plašiš se da mi kažeš što misliš. Tu se razlikujemo. Ispade da si licemjeran.
seln

#1430 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

bisao wrote:
PM72 wrote:Ne vrijeđam te.Ja ti tepam.Čak se suzdržavam da napišem šta bih ti rekao u facu.I nemoj sebi umišljati da si reprezent čitavog srpskog naroda.Srbin je Tesla,Čola,Ćopić,Brega,Đole,Nole :thumbup: ... a ti si obični smrad ispranog mozga koji provocira i hinjski ujeda.
Ti si divan i odgojen mladić. Sve si vidio. I ono što nisi jesi. Svugdje stigao, odradio i utek'o. Patriota.
Međutim, u svoj toj količini ponosa zanemaruješ da je Bosna država tri naroda. Samim time i tri pogleda na tri etape.
Svi nabrojani su ponos srpskog roda. I još njih gomila. A to suzdržavanje je opet vrsta straha. Jer me ne poznaješ, a plašiš se da mi kažeš što misliš. Tu se razlikujemo. Ispade da si licemjeran.
To ti njega navlacis na ban? :wink:
Jes vidio sto ti je pametna srpska glava...
PM72

#1431 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Kao prvo- nisam mladić.Bio sam nekad,sad sam zreo čovjek a mladost su mi sjebali oni koji su ti mozak isprali i napravili od tebe četničića.
Ja sam svoj patriotizam odradio tamo gdje sam trebao - ne za tastaturom.I ostao čista obraza.
I nikad nisam rekao da je Bosna samo "nečija".Ili je svačija ili ničija.Ne dam ni tebi ni bilo kome da svojata ovu zemlju i da kaže da ima veća prava.Na bilo kom pedlju te zemlje.Boga se malo bojim a tebe nimalo a neću da ti napišem šta mislim o tvom preseravanju jer bi fasovao ban.Samo radi toga.Takvi kao što si ti,bilo balije jal četničiči- ne nalaze se u mom okruženju i izbjegavaju me.Ja imam u porodici Srbe i ponosan sam na njih ali sam alergičan na fašiste bilo koje nacije i boje.
PM72

#1432 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

seln wrote:
bisao wrote:
To ti njega navlacis na ban? :wink:
Jes vidio sto ti je pametna srpska glava...
:lol: :lol: :lol:
bisao

#1433 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Eto jedna zajednička osobina. Oba smo protiv fašista. Divno.
Ja u svakom smislu, a nadam se da i ti nisi samo formalno.

Što se obraza tiče, to je stvar percepcije. Isto je i sa uvredama. Nije važno šta kaže, već ko kaže.

A eto, kad smo već ušli u diskusiju, možeš li ti iznijeti svoje mišljenje o tome zašto i zbog čega smatraš da bi Srbi, Bošnjaci i Hrvati morali živjeti zajedno, ako to ne žele? Samo bez onih teza o tome da ko ne želi da živi zajedno da ide iz države.
PM72

#1434 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Za razliku od tebe,ja sam bio u svakom dijelu ove zemlje.U svakom gradu i 70% sela.I nigdje mi niko nije rekao - bježi odavde što sam Bošnjak nego sam primljen domaćinski i kako treba...
Sa svakom sam uspostavio zajednički kontakt i priču i niko mi nije rekao da neko treba da ide ili da je to samo njihovo.To što pojedici seru pred kamerom zarad sopstvenih interesa - drugi je padež.
Znam dvojcu ljudi sa Pala što rade u jednoj sarajevskoj kafani i koji ljudima odgovore sa "Alejkumu selam" kad neko uđe i nazove selam.To njih ne vrijeđa,takvo je podneblje,većinski grad a para slatka.Bolje odgovoriti "Alejkumu selam" nego raditi za 20 KM u pilani.

dakle,spaja nas interes ne ljubav.Bingo otvara prodavnice u svakom grad u RS i niko nije rekao neću da radim za gazdu iz Tuzle.Dakle,ne moramo se voljeti ali se treba poštovati.RS je nastala oružjem i genocidom i tu nema spora i nijedan Bošnjak neće pristati da se trenutni status tog BH entiteta promjeni.Srebrenica,Foča,Bjeljina,Vlasenica,Bratunac,Višegrad,Prijedor,Zvornik, itd su bila većinska muslimanska mjesta i iz njih su Muslimani protjerani oružjem.Srbi imali silu,oružje i podrškuBeograda da očiste područja na kojima su bili manjina.I sad da to neko "halali"?
Nemoj biti smiješan.
bisao

#1435 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Nisi odgovorio na pitanje. Te upadice kako su neki Srbi pozdravili nekog sa "Alejkum i selam" za 20 marki nisu nikakav argument. O vjerodostojnosti uopšte da ne govorim.

Dakle.
Zbog čega smatraš da bi Srbi, Bošnjaci i Hrvati morali živjeti zajedno, ako to ne žele?
PM72

#1436 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Spusti se malo na zemlju - nisi inspektor (čuj nisam mu odgovorio na pitanje :-) ) .Pametnom je i išaret dosta a budali moraš crtati.
bisao

#1437 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

To o pameti je takođe relativno. Iz svega navedenog vidim da nemaš odgovor na pitanje. Nisi jedini.
razuman_covjek

#1438 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

Polako momci smirite se. Vidim da se kolega iz manjeg entiteta bas uzrujao. Kolega PM72 inace ovako prica tako da se on manje uznemirio. Svi narodi u BIH imaju svoje interese i OK je raditi na njima. Znamo interes svakog od njih. Bosnjaci konkretno polazu nade u demografiju i naseljavanje ogromnog broja imigranata iz islamskih zemalja. Druga strana medalje su ogromna iseljavanja Srba i Hrvata iz BIH. Ko god vrijedi ode u Hrvatsku ili Srbiju. Bosnjaci nemaju rezervnu drzavu tako da ostaju u BIH a eventualno poneki Bosnjak ode u dalje na zapad. Sa druge strane imigranti iz islamskih zemalja vide BIH kao raj na zemlji. Prelijepa priroda slicnost zapadu te mogu ispovjedati islam slobodno. Zato odlucuju da ostaju ovdje i formiraju velike porodice. Srbi polazu nade u Ruse i da ce Rusi ovdje biti glavni igrac te zauzeti se za njih. Licno mislim da ce biti samo iskoristeni za Krim jer realno Rusima bi samo bio ekonomski trosak baviti se ovim prostorima. Znamo da im je ekonomija losija od na primjer Italije. Druga opcija je da hoce da zakuhaju ovdje i naprave scenario Sirije. U tom slucaju biti ce krvi do koljena. Sreca imamo dosta boraca sa iskustvom iz Sirije.
bisao

#1439 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Pošto si ironičan u 96% postova, razumijem što koristiš ovo "po neki Bošnjak ode na Zapad". ;-)
PM72

#1440 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

razuman_covjek wrote:Bosnjaci konkretno polazu nade u demografiju i naseljavanje ogromnog broja imigranata iz islamskih zemalja. Sreca imamo dosta boraca sa iskustvom iz Sirije.
Ti ako imaš dvije čiste u glavi - Bog me ubio.Ko bolan polaže nade u emigrante - u kuću ti se doselili i imao zeta afganistanca jal pakistanca dabogda.I o kakvim ti iskustvima i borcima iz Sirije pričaš - grom te u šumu okreno?
Tvrtko II Kotromanić

#1441 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Tvrtko II Kotromanić »

razuman_covjek wrote:Polako momci smirite se. Vidim da se kolega iz manjeg entiteta bas uzrujao. Kolega PM72 inace ovako prica tako da se on manje uznemirio. Svi narodi u BIH imaju svoje interese i OK je raditi na njima. Znamo interes svakog od njih. Bosnjaci konkretno polazu nade u demografiju i naseljavanje ogromnog broja imigranata iz islamskih zemalja. Druga strana medalje su ogromna iseljavanja Srba i Hrvata iz BIH. Ko god vrijedi ode u Hrvatsku ili Srbiju. Bosnjaci nemaju rezervnu drzavu tako da ostaju u BIH a eventualno poneki Bosnjak ode u dalje na zapad. Sa druge strane imigranti iz islamskih zemalja vide BIH kao raj na zemlji. Prelijepa priroda slicnost zapadu te mogu ispovjedati islam slobodno. Zato odlucuju da ostaju ovdje i formiraju velike porodice. Srbi polazu nade u Ruse i da ce Rusi ovdje biti glavni igrac te zauzeti se za njih. Licno mislim da ce biti samo iskoristeni za Krim jer realno Rusima bi samo bio ekonomski trosak baviti se ovim prostorima. Znamo da im je ekonomija losija od na primjer Italije. Druga opcija je da hoce da zakuhaju ovdje i naprave scenario Sirije. U tom slucaju biti ce krvi do koljena. Sreca imamo dosta boraca sa iskustvom iz Sirije.
:lol: :lol:
razuman_covjek

#1442 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:Pošto si ironičan u 96% postova, razumijem što koristiš ovo "po neki Bošnjak ode na Zapad". ;-)
Ozbiljno diskutujemo i baratamo suhim cinjenicama. Sa obzirom koliko Bosnjaka ima u BiH onda taj procenat jeste veoma mali. Sa druge strane Hrvati na primjer kojih je 5 puta manje u BIH odlaze u velikim brojevima. Veoma slicno je sa Srbima. To su fakti i nema mjesta ironiji kada se prica o ovako ozbiljnim temama kao sto je iseljavanje naroda.
bisao

#1443 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Znaš li ti koliko je Bošnjaka iselilo iz Podrinja i Posavine u posljednjih 5 godina?
Fudo387

#1444 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

bisao wrote:Nisi odgovorio na pitanje. Te upadice kako su neki Srbi pozdravili nekog sa "Alejkum i selam" za 20 marki nisu nikakav argument. O vjerodostojnosti uopšte da ne govorim.

Dakle.
Zbog čega smatraš da bi Srbi, Bošnjaci i Hrvati morali živjeti zajedno, ako to ne žele?
Pa ne moras ako ne zelis, alternativa ti je belaj.
razuman_covjek

#1445 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:Znaš li ti koliko je Bošnjaka iselilo iz Podrinja i Posavine u posljednjih 5 godina?
Budimo ozbiljni i posmatrajmo na nivou drzave jer je jedino to trenutno relevantno. Broj Bosnjaka raste dok broj drugih naroda se smanjuje. Hrvati su manjina i Srbi idu uzurbano prema tome. Nazalost.
bisao

#1446 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

razuman_covjek wrote: Budimo ozbiljni i posmatrajmo na nivou drzave jer je jedino to trenutno relevantno. Broj Bosnjaka raste dok broj drugih naroda se smanjuje. Hrvati su manjina i Srbi idu uzurbano prema tome. Nazalost.
Posavina i Podrinje nisu dio države? Ili ne znaš podatke? Pomenuo si suHe činjenice... :lol:
espn

#1447 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by espn »

I jednih i drugih i trecih pada. Samo negdje brze, negdje sporije.
seln

#1448 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

bisao wrote:
razuman_covjek wrote: Budimo ozbiljni i posmatrajmo na nivou drzave jer je jedino to trenutno relevantno. Broj Bosnjaka raste dok broj drugih naroda se smanjuje. Hrvati su manjina i Srbi idu uzurbano prema tome. Nazalost.
Posavina i Podrinje nisu dio države? Ili ne znaš podatke? Pomenuo si suHe činjenice... :lol:
bisenija, ko ti je taj cvikeras na avataru?
razuman_covjek

#1449 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:
Polako, sve je u redu. Nisi shvatio ali evo objasniti cu ti posto si bosanac. Tvoje pitanje je na nivou ovog: "Znas li ti koliko je Srba napustilo moju ulicu tj. Ulicu Hamdije Kresevljakovica ove godine?". Mislim da ti je ocito sada da nema smisla postavljati takva pitanja. Mozemo se ozbiljno baviti ovim temama tako sto promatramo situaciju na nivou citave BIH.
bisao

#1450 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Priznajem. Sjajno troluješ. ;-)
Što je najfrapantnije ti ustvari nemaš pojma o demografiji. Priznajem, neću ti više nijedno pitanje postaviti.
Locked