Nikakva uvreda. Činjenica. Ne razumiješ se u nešto što se zove demografija i to prihvati. Ne mogu sad kvotovati sve tvoje demografske zaključke.Vjeruj mi da bi ti svaki ozbiljan demograf isto ponovio, a ja pri tome nisam demograf po struci, već neko ko voli demografiju i ajmo reći koliko toliko poznaje istu.razuman_covjek wrote:
Necemo se vrijedjati na licnom nivou bez nekih argumenata. Daleko smo obojica od toga da smo demografski eksperti ali zato vjerujemo ljudima kojima je to zivotni poziv. Na kraju krajeva i strucnjaci iz EU su im ukazali priznanje za njihov rad i ekspertizu.
Daješ u konkretnom slučaju paušalne subjektivne zaključke, pričaš o "sve većem faktoru"... Kad bih te upitao na čemu temeljiš to... već unaprijed znam odgovor... Stoga, lijepo fino se informišeš kod bošnjačkih demografa kakvo je demografsko stanje Bošnjaka u RS i dobićeš odgovor koji će ti reći koliko je taj tvoj stav ustvari proizvoljna teza koja nema svoj materijalni relevantni okvir.
Ta priča oko Ivanića je prenaduvana. Naročito u Podrinju. U nekoliko opština Bošnjaci su podržali kandidata SNSD-a te godine ili u najmanju ruku je odnos bio 45%-55%.