Samo za Zeljka i protiv HDZ
Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
- 512MB
#1176 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Samo za Zeljka i protiv HDZ
- bisao
#1177 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
A zašto ne gospodin Šefik?

- General War
#1178 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
bisao wrote:I ko su Bošnjaci da tvrde kako više vole BiH? I ko su Bošnjaci da drugima biraju Člana predsjedništva? I kosu Bošnjaci da se bave ko je dovoljno patriota, a ko nije? Sve su to pitanja koja nemaju odgovor ili barem konkretan. Samo bez 1992-1995 pamfleta. Pričamo o sadašnjosti i budućnosti. O odnosu i ustanovljavanju. Nikakvim puškama, mecima i uspjesima...General War wrote: Tako je, nije nicija djedovina ni exkluzivitet...ko su srbi da sami mjenjaju imena gradova, da sami nekaakve referendume zakazuju, da PC svojataju, namecu ime i pismo, da ne priznaju presude suda...i da ne nabrajam vise...budi dosLedan.
Ma nemoj, ti bi krenuo odakle najmanje boli
Ima odgovor, samo sto si zacepio usi..ja tebi o srbima, ti meni o hrvatima
Zeljko je MJERA...a i on je light verzija kakog bi ja licno doveo
- bisao
#1179 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ne pričamo o bolu. Već o budućnosti.
Neki bol povezuju i sa muškim polnim organom, rjeđe sa ženskim.
Uostalom oktobar će nam reći koliko smo blizu ili daleko u pogledu budućnosti. To bi po svemu sudeći mogao biti i najveći ispit za bošnjačko-hrvatske odnose. Nama ni iz džepa, ni u džep. Prateći tu praksu biranja drugome, dakako shvatamo da dvostruki aršini nisu izumrli.
Neki bol povezuju i sa muškim polnim organom, rjeđe sa ženskim.
Uostalom oktobar će nam reći koliko smo blizu ili daleko u pogledu budućnosti. To bi po svemu sudeći mogao biti i najveći ispit za bošnjačko-hrvatske odnose. Nama ni iz džepa, ni u džep. Prateći tu praksu biranja drugome, dakako shvatamo da dvostruki aršini nisu izumrli.
- General War
#1180 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Hafize brate zar ti trebaju dvije teme oko iste stvari da se natezemo

Imas putovnicu, biraj sebi buducnost.

Imas putovnicu, biraj sebi buducnost.
- Point.
#1181 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Opet ista priča.bisao wrote:Јedino besmisleno je birati drugom narodu političkog predstavnika. U konkretnom slučaju Komšića.Seawolf wrote:U ovom što si napisao, ogleda se sva besmislenost tvojih stavova.bisao wrote:Srbi u FBiH ne treba da glasaju uopšte. Ionako im federalna vlast ništa pomogla nije.
Uostalom, kada bi kriterij za korištenje biračkog prava bilo to koliko je entitetska vlast pomogla stanovnicima entiteta, onda niti Srpkinje i Srbi u Republici Srpskoj, uopšte nikada ne bi trebali glasati.
Zaista ne vidim logičan i razuman razlog da Srbi biraju člana Predsjedništva iz reda hrvatskog, odnosno bošnjačkog naroda.
Što se ostalog tiče...no coment.
Razumi da se bira predstavnik iz bhs naroda, da svaki građanin glasa za koga hoće, da ne piše nigdje u Ustavu da Hrvat može glasati samo za Hrvata, Bošnjak za Bošnjak, Srbin za Srbina. Haj skontaj tu jednostavnu činjenicu pa se onda ponovo prijavi na forum.
- Point.
#1182 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Pa valjda je jasno da Bošnjaci najviše vole BiH od svih naroda koji žive u njoj. Srbi ništa neće da imaju sa imenom Bosna, negirate bosanski jezik, negirate Bosnu kao državu, ljutite se kad vas u Beogradu nazovu bosancima, sve prefikse bosanski ste izbacili iz gradova, sela i zaselaka, i onda se pitaš ovakva besmislena pitanja?bisao wrote:
I ko su Bošnjaci da tvrde kako više vole BiH? I ko su Bošnjaci da drugima biraju Člana predsjedništva? I kosu Bošnjaci da se bave ko je dovoljno patriota, a ko nije?
- Kejn
#1183 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Bit će Šefko i Komšo 
- bisao
#1184 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Jednostavno nije tako. Ja kao Srbin iz Republike Srpske ne mogu glasati za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda... Da se ne ponavljam koliko bi to bilo retardirano, da imam takvu mogućnost.Point. wrote: Opet ista priča.
Razumi da se bira predstavnik iz bhs naroda, da svaki građanin glasa za koga hoće, da ne piše nigdje u Ustavu da Hrvat može glasati samo za Hrvata, Bošnjak za Bošnjak, Srbin za Srbina. Haj skontaj tu jednostavnu činjenicu pa se onda ponovo prijavi na forum.
- Point.
#1185 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ko te spriječava?
Ja mogu da dam svoj glas Željku, što ću i učiniti sa zadovoljstvom.
Ja mogu da dam svoj glas Željku, što ću i učiniti sa zadovoljstvom.
- bisao
#1186 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Počinjem sumnjati kako ti svjesno postavljaš pitanja na koja unaprijed znaš odgovor.
Ali kako sam danas nagodan odgovoriću ti da Srbi iz Republike Srpske, odnosno građani Republike Srpske mogu birati samo člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda...
Ali kako sam danas nagodan odgovoriću ti da Srbi iz Republike Srpske, odnosno građani Republike Srpske mogu birati samo člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda...
- Point.
-
razuman_covjek
#1188 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Sudeci prema trenutnim demografskim trendovima i ovo se uskoro mijenja. Bosnjaci su vec na proslim izborima odlucili da Ivanic pobjedi te ce u buducnosti postajati sve veci faktor u manjem entitetu. To i ne cudi sa obzirom na trenutne demografske trendove u manjem entitetu. Cini mi se da se prema nekim pouzdanim procjenama broj Bosnjaka stalno povecava. Trenutno ih je oko 200 hiljada. Svakim danom provedenim u statusu quo gradjanska drzava pa i u manjem entitetu je sve bliza i bliza.bisao wrote: Ali kako sam danas nagodan odgovoriću ti da Srbi iz Republike Srpske, odnosno građani Republike Srpske mogu birati samo člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda...
- bisao
#1189 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Sam si se dotakao teze da svaki građanin glasa za koga hoće... a ja ti ukazah da nije tako. Jedino adekvatno, imajući u vidu svu specifičnost prostora na kojem živimo da deklarisani Hrvati glasaju za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Bošnjaci iz bošnjačkog, Srbi iz srpskog, sve drugo je pišanje uz vjetar i novo eksperimentisanje.Point. wrote:A Bošnjaci?
- bisao
#1190 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Ti si svojim postovima pokazao da nemaš veze sa demografijom. Kao otprilike ja sa kulturom Zelenoortskih ostrva, stoga...razuman_covjek wrote:Sudeci prema trenutnim demografskim trendovima i ovo se uskoro mijenja. Bosnjaci su vec na proslim izborima odlucili da Ivanic pobjedi te ce u buducnosti postajati sve veci faktor u manjem entitetu. To i ne cudi sa obzirom na trenutne demografske trendove u manjem entitetu. Cini mi se da se prema nekim pouzdanim procjenama broj Bosnjaka stalno povecava. Trenutno ih je oko 200 hiljada. Svakim danom provedenim u statusu quo gradjanska drzava pa i u manjem entitetu je sve bliza i bliza.bisao wrote: Ali kako sam danas nagodan odgovoriću ti da Srbi iz Republike Srpske, odnosno građani Republike Srpske mogu birati samo člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda...
-
razuman_covjek
#1191 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Necemo se vrijedjati na licnom nivou bez nekih argumenata. Daleko smo obojica od toga da smo demografski eksperti ali zato vjerujemo ljudima kojima je to zivotni poziv. Na kraju krajeva i strucnjaci iz EU su im ukazali priznanje za njihov rad i ekspertizu.bisao wrote:Ti si svojim postovima pokazao da nemaš veze sa demografijom. Kao otprilike ja sa kulturom Zelenoortskih ostrva, stoga...razuman_covjek wrote:Sudeci prema trenutnim demografskim trendovima i ovo se uskoro mijenja. Bosnjaci su vec na proslim izborima odlucili da Ivanic pobjedi te ce u buducnosti postajati sve veci faktor u manjem entitetu. To i ne cudi sa obzirom na trenutne demografske trendove u manjem entitetu. Cini mi se da se prema nekim pouzdanim procjenama broj Bosnjaka stalno povecava. Trenutno ih je oko 200 hiljada. Svakim danom provedenim u statusu quo gradjanska drzava pa i u manjem entitetu je sve bliza i bliza.bisao wrote: Ali kako sam danas nagodan odgovoriću ti da Srbi iz Republike Srpske, odnosno građani Republike Srpske mogu birati samo člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda...
- Point.
#1192 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Demokratija i slobodni izbori ne priznaju represije pri izborima. Jedan čovjek - jedan glas. I kraj priče. Sve ostalo vodi u apartheid a apartheid, kao što znamo, ne pije vode U EU kojoj težimo. Stoga.bisao wrote:Sam si se dotakao teze da svaki građanin glasa za koga hoće... a ja ti ukazah da nije tako. Jedino adekvatno, imajući u vidu svu specifičnost prostora na kojem živimo da deklarisani Hrvati glasaju za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Bošnjaci iz bošnjačkog, Srbi iz srpskog, sve drugo je pišanje uz vjetar i novo eksperimentisanje.Point. wrote:A Bošnjaci?
- tandmand
#1193 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Oni ako hoće, neka Komšu zovu "sused" ...Kejn wrote:Bit će Šefko i Komšo
-
razuman_covjek
#1194 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Sve osim istinske demokratije i principa “jedan covjek jedan glas” je pisanje uz vjetar. Neodrzivo je imati tako neke vjestacke podjele kada 80% stanovnistva zeli gradjansku drzavu. Istinska demokratija nema alternativu. I jednostavno ne moze jedan mali procenat populacije na silu praviti neke necivilizacijske podjele. Naravno nismo jos na tom postotku ali smo veoma blizu. Ono sto je najbitnije vrijeme radi za nas.bisao wrote:Sam si se dotakao teze da svaki građanin glasa za koga hoće... a ja ti ukazah da nije tako. Jedino adekvatno, imajući u vidu svu specifičnost prostora na kojem živimo da deklarisani Hrvati glasaju za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Bošnjaci iz bošnjačkog, Srbi iz srpskog, sve drugo je pišanje uz vjetar i novo eksperimentisanje.Point. wrote:A Bošnjaci?
- Point.
#1195 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Naravno. Ovo što oni žele faktički je da zauvijek ostanemo u ovom status quo stanju. Sistem da onemogućiš nekome da glasa 2 od 3 kandidata ne prolazi ni u Južnom Sudanu, kamoli u EU.razuman_covjek wrote:Sve osim istinske demokratije i principa “jedan covjek jedan glas” je pisanje uz vjetar. Neodrzivo je imati tako neke vjestacke podjele kada 80% stanovnistva zeli gradjansku drzavu. Istinska demokratija nema alternativu. I jednostavno ne moze jedan mali procenat populacije na silu praviti neke necivilizacijske podjele. Naravno nismo jos na tom postotku ali smo veoma blizu. Ono sto je najbitnije vrijeme radi za nas.bisao wrote:Sam si se dotakao teze da svaki građanin glasa za koga hoće... a ja ti ukazah da nije tako. Jedino adekvatno, imajući u vidu svu specifičnost prostora na kojem živimo da deklarisani Hrvati glasaju za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Bošnjaci iz bošnjačkog, Srbi iz srpskog, sve drugo je pišanje uz vjetar i novo eksperimentisanje.Point. wrote:A Bošnjaci?
-
Seyfo
#1196 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Bili ista osoba ili ne,Hafis i bisao se slazu i postadose jedan drugom dragi i bitni,vezani interesom i floskulom "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj". Bas kao Dodik i Covic. Izgrle se,izljube,dogovore se kako jos vise razbijati Bosnu,jos jedan cmok i onda Covic pravac Zagreb kod svojih slaviti Oluju,a Dodik pravac istok sa svojima osudjivati je. A jos im se pljuvacka od poljupca onog drugog nije osusila.
- bisao
#1197 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Jedino što državu može ojačati je princip da svaki od naroda glasa za svog predstavnika. Ako ništa drugo, svaki narod dobija legitimnog predstavnika koji će zastupati interese tog naroda. Pošteno. Za lokalne izbore neka svako glasa po volji za koga hoće.Point. wrote: Demokratija i slobodni izbori ne priznaju represije pri izborima. Jedan čovjek - jedan glas. I kraj priče. Sve ostalo vodi u apartheid a apartheid, kao što znamo, ne pije vode U EU kojoj težimo. Stoga.
Jer kao što ranije napisah, BiH je država tri naroda i svi zaslužuju jednaku mogućnost da imaju legitimnog predstavnika. Čim se narušio taj princip, narušila se i bilo kakva mogućnost prosperiteta. U cijelom tom pasulju, Srbi nisu učestvovali... njihova krivica je najmanja.
- Point.
#1198 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Jedino što državu može ojačati je princip jedan čovjek - jedan glas. Onemogućavati građanima pravo na slobodan izbor i tjeranje u nacionalne torove pri izborima još više dijele državu i kao takvi nismo dobrodošli u EU.bisao wrote:Jedino što državu može ojačati je princip da svaki od naroda glasa za svog predstavnika. Ako ništa drugo, svaki narod dobija legitimnog predstavnika koji će zastupati interese tog naroda. Pošteno. Za lokalne izbore neka svako glasa po volji za koga hoće.Point. wrote: Demokratija i slobodni izbori ne priznaju represije pri izborima. Jedan čovjek - jedan glas. I kraj priče. Sve ostalo vodi u apartheid a apartheid, kao što znamo, ne pije vode U EU kojoj težimo. Stoga.
Jer kao što ranije napisah, BiH je država tri naroda i svi zaslužuju jednaku mogućnost da imaju legitimnog predstavnika. Čim se narušio taj princip, narušila se i bilo kakva mogućnost prosperiteta. U cijelom tom pasulju, Srbi nisu učestvovali... njihova krivica je najmanja.
- bisao
#1199 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Primjer Komšića je pokazao da je taj stav utopija.
Da ne govorim o glavnim karakteristikama odnosa tri naroda, iz toga bi proisteklo grubo kršenje osnovnih prava i inženjering, zasnovanona populacinim procentima i sistemu nas je više mi se za sve pitamo.
To bi bila klasična radikalna demokratija u kojoj bi po tom principu, treba biti pošten, vjerovatno u oba entiteta nastupio apsolutizam. A da ne govorimo šta bi bilo na državnom nivou, uz to je i kršenje Dejtonskog sporazuma.
Onaj ko zanemaruje činjenicu da je legitimnost isključivo u stavu nacionalnog, jednostavno ne želi dobro multikulturalnom segmentu države.
Da ne govorim o glavnim karakteristikama odnosa tri naroda, iz toga bi proisteklo grubo kršenje osnovnih prava i inženjering, zasnovanona populacinim procentima i sistemu nas je više mi se za sve pitamo.
To bi bila klasična radikalna demokratija u kojoj bi po tom principu, treba biti pošten, vjerovatno u oba entiteta nastupio apsolutizam. A da ne govorimo šta bi bilo na državnom nivou, uz to je i kršenje Dejtonskog sporazuma.
Onaj ko zanemaruje činjenicu da je legitimnost isključivo u stavu nacionalnog, jednostavno ne želi dobro multikulturalnom segmentu države.
- duh_sa_sjekirom
#1200 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?
Kakvih oblutaka ima da se kotrljaju po ovom forumu...