prije mjeseca dana ugradio sam zeder...svaki put kad sam ga otkljucavo..malo se odapiro..znaci nije bilo bas lahko ga otkljucati... i kad bi okrenu kljuc, cilinder bi pod pritiskom izkocio i onda izvadim kljuc iz brave...
medjutim, nekidan sam dao rodjaku da odkljuca zeder nakon sto ga je zakljuco... i nismo mogli...zaglavio se... nakon 5 minuta cackanja nekako smo otkljucali opet...ali sada mi nije kao prije...brava se pravo lahko kljuca i otkljucava... prije sam moro malo jace pritisnuti da otkljucam zeder, a sada mi nekako bez muke...nema vise onog pritiska...
i dalje auto nema kontakta kad je zakljucan zeder, sve je ko prije..sve funkcionise kako treba...ali mi nekako cudno sto sada se lakse otkljucava i zakljucava...
jeli nesto pokvareno?
zeder, pitanje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- psiho
#2 Re: zeder, pitanje
možda se razradila brava, ne vjerujem da si mogao nešto slomiti golim rukama, ali ja bih na tvom mjestu otišao kod toga što je ugradio zeder da pogleda
- Cholina_Lokica
#3 Re: zeder, pitanje
to se ti samo nisi bio ustelio u otkljucavanju i zakljucavanju
imala sam isti problem prvih par dana, dok se nisam ustelila
normala sad, stavis kljuc, gurnes gore i okrenes i zakljicas, kad otkljucavas, isto sekundu gore, okrenes kljuc i odkljucas, cilindar se spusti dole... nikakav otpor, nikakva sila ne treba 
-
Blobi
#4 Re: zeder, pitanje
I na mom autu je isti slucaj bio, u pocetku bilo trta-mrta, a sad samo mrta. Sve fercera bez trta

- dingosp0
#5 Re: zeder, pitanje
prva 2-3 dana bilo mi je pravo komplikovano posto me zbunio ovaj momak koji mi je ugradjivo zeder...dok nisam sam skonto kako to ide..sada ga otkljucam za 2 sekunde..Dile wrote:to se ti samo nisi bio ustelio u otkljucavanju i zakljucavanjuimala sam isti problem prvih par dana, dok se nisam ustelila
normala sad, stavis kljuc, gurnes gore i okrenes i zakljicas, kad otkljucavas, isto sekundu gore, okrenes kljuc i odkljucas, cilindar se spusti dole... nikakav otpor, nikakva sila ne treba
mozda se sada brava razradila pa ide lakse, ali prije je bilo malo vise otpora...nije bukvalno sad bilo da ne mozes okrenuti kljuc ali bilo je ko pod nekim pritiskom...
ipak cu otici u servis gdje sam ugradio...za svaki slucaj...
-
LeKo
#6 Re: zeder, pitanje
Ja sam upratio da kod mene "težina" zaključavanja zavisi u koju je stranu namotan puni, kada je puni desni onda je lakše zaključati u odnosu na puni lijevi.
Kada ti se desi da neće sam odmah da iskoči, trzni malo volanom lijevo desno, i ne sekiraj se sve je to OK nema potrebe da ideš majstoru.
Kada ti se desi da neće sam odmah da iskoči, trzni malo volanom lijevo desno, i ne sekiraj se sve je to OK nema potrebe da ideš majstoru.
- atko
#7 Re: zeder, pitanje
Za pokretaca teme ... ako se u bilo kojem polozaju volana lagano potiskuje cilindar ... otidji ti tamo gdje si ugradio ... mozda je opruga zapela u nekom polozaju ... al u principu nisa strasno ... sve ce ti fercerati.
Inace kada potisnemo zeder prilikom zaklucavanja otpor stvara opruga ... medjutim u odredjenom polozaju "zub" tacno potrefi u utor na cilindricnom dijelu koji je navaren na djelu sipkde od krsta volana i tada logicno ide lakse ...

Inace kada potisnemo zeder prilikom zaklucavanja otpor stvara opruga ... medjutim u odredjenom polozaju "zub" tacno potrefi u utor na cilindricnom dijelu koji je navaren na djelu sipkde od krsta volana i tada logicno ide lakse ...

- psiho
-
tavustavus
#9 Re: zeder, pitanje
dobro je to sve no sikiriki...sve dok nema kontakta znaci da je udure...pozzz