ZEDER ili COBRA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

hladan.preminger

#26 Re: ZEDER ili COBRA

Post by hladan.preminger »

xXBl0odXx wrote:
Ovo je fake žešći. Ovako ne može elzat bravu otvoriti, a tek Zeder.
Qler

#27 Re: ZEDER ili COBRA

Post by Qler »

Kupite Opela, Forda, nesto van VW koncerna i eto vam zastite :D Ovako dok upalis auto zaboravis gdje si posao.

Ugasis Cobra-u, otkljucas zeder/hudiny, otkljucas Mul-t-lock, pritisnes prekidac, prizoves bogove vjetra i kise i tri puta pljunes u lijevu stranu dok desnom nogom pises broj 8 ispred lijevog fara....
hladan.preminger

#28 Re: ZEDER ili COBRA

Qler wrote:Kupite Opela, Forda, nesto van VW koncerna i eto vam zastite :D Ovako dok upalis auto zaboravis gdje si posao.

Ugasis Cobra-u, otkljucas zeder/hudiny, otkljucas Mul-t-lock, pritisnes prekidac, prizoves bogove vjetra i kise i tri puta pljunes u lijevu stranu dok desnom nogom pises broj 8 ispred lijevog fara....

Ma nije tako loše. :)
Prošle sedmice na auto iz VW koncerna ugradio Houdini Lock na Hrasnom (zgrada odmah uz Bosmal). Nemaš potrebe za bilo čim drugim. Cijena 350,00 KM. Kad se naručiš bude gotovo za 2,5 - 3 sata. Ni ne primjeti se da je ugrađen, osim naljepnica na satklima.
Zaključavanje (i otključavanje) traje 5 sekundi maximum.
Do sada ni jedno nije ukradeno sa Zederom ili Houdinijem. Nema se vremena za to.
VW za fabričkom zaštitom se ukrade za 30 sekundi. 15 sekundi za elektroniku i 15 sekudni za bravu da je sjebu i brm, brm.
Da skine Zeder ili Houdini treba mu puno vremena, ako uspije ikako da ih onesposobi.
Qler

#29 Re: ZEDER ili COBRA

Post by Qler »

Ja na sluzbenom imam hudiny i zakljucavam samo kada sam negdje na putu u nekim zabitima, ili sumnjivim mjestima.. inace kako se sjetim... Dok vlasici VW-a evo zadnji primjer na vikendici, koja je tesko izolovana, auto pred samim vratima parkirano, mi sjedimo ispred, on zakljcava zedera :D
hladan.preminger

#30 Re: ZEDER ili COBRA

Qler wrote:Ja na sluzbenom imam hudiny i zakljucavam samo kada sam negdje na putu u nekim zabitima, ili sumnjivim mjestima.. inace kako se sjetim... Dok vlasici VW-a evo zadnji primjer na vikendici, koja je tesko izolovana, auto pred samim vratima parkirano, mi sjedimo ispred, on zakljcava zedera :D

To da se ne izgubi navika, pa da ga na dobrinji zaboravi zaključati! :D :D :D
Alive

#31 Re: ZEDER ili COBRA

Post by Alive »

Cafe Camargue wrote:Neki dan su mi poznaniku iz garaže ukrali Golfa 5, imao je i Zeder i Cobru.

Imao... ali dali ih je zakljucao u garazi? Puno ljudi misli ako ima garazu da su sigurni...a garazu i katanac je sigurno milion puta lakse obiti nego zeder recimo...

Ahh da... MULT LOCK slobodno zaboravite, provalili su meni u autu njega. Kasnije kada sam pogledao i kada mi je majstor u servisu objasnio kako ga provaljuju uvjeren sam da bih ga i ja obio za par minuta...

ZEDER mi je spasio auto. Nazalost nisam imao naljepnice na autu od zastita tako da su mi pokusali obiti i napravili stetu 1000 KM.

ZEDER + neki alarm tipa KOBRE i barem ste donekle sigurni... Dakle mehanicki + elektrosnski sistem i to je to. Mada ako hoce da ga ukradu ukrast ce ga pa makar...
Alive

#32 Re: ZEDER ili COBRA

Post by Alive »

Qler wrote:Ja na sluzbenom imam hudiny i zakljucavam samo kada sam negdje na putu u nekim zabitima, ili sumnjivim mjestima.. inace kako se sjetim... Dok vlasici VW-a evo zadnji primjer na vikendici, koja je tesko izolovana, auto pred samim vratima parkirano, mi sjedimo ispred, on zakljcava zedera :D
Drug da su ti pokusali ukrasti i napravili stete par stotina maraka i da si osjetio na svojoj kozi sikiraciju zakljucavao bi i ti vjeruj mi :razz:
--usnee--

#33 Re: ZEDER ili COBRA

Post by --usnee-- »

gledaj ti u kasku mozes traziti izricito da je auto samo osigurano od kradje i ta ti se cifra spusti za 50 % ak ne i vise, to mislim da svako moze prezaliti
Brdar

#34 Re: ZEDER ili COBRA

Post by Brdar »

Ljudi, budimo posve iskreni. Nijedna zastita ne pomaze ako se namjerite na profesionalce, te zastite (zeder, cobra...) sluze samo da oduzmu vrijeme potencijalnom lopovu, jer par minuta je jako puno dok vrsite krivicno djelo u tudem autu. Svakom sekundom koju lopov izgubi povecava se mogucnost da ce neko naletiti i viditi ga. Zato ako imate WV ili Audi i ako su vam se namjerili profesionalci NE POMAZE nikakva zastita.
AmADin_gospo

#35 Re: ZEDER ili COBRA

Post by AmADin_gospo »

kupiš auto koje nije kradljivo, i netrebaš plačati kojekakve multi-tulti alarme, blokade, kanđe, panđe, kljove, kljunove, i kojekakve ostale životinjske rekvizite :D

spavaš ko beba, a netreba ti minirana garaža 8-)
Niqhtmare

#36 Re: ZEDER ili COBRA

Post by Niqhtmare »

Imam priliku da kupim drugo auto ali me strah od kradje... :(
To vozilo ima Multilock ugradjen, eh sada mene interesuje sta je cobra a sta zeder?
Sta se to dodatno ugraduje i gdje je najjeftinije?
muha_sa

#37 Re: ZEDER ili COBRA

Post by muha_sa »

Niqhtmare wrote:Imam priliku da kupim drugo auto ali me strah od kradje... :(
To vozilo ima Multilock ugradjen, eh sada mene interesuje sta je cobra a sta zeder?
Sta se to dodatno ugraduje i gdje je najjeftinije?
http://www.komel.ba/cobra-alarm.html
http://www.zeder.rs/zeder.php?lng=sr

ugradi oboje i rahat si :)
žuti

#38 Re: ZEDER ili COBRA

Post by žuti »

Fiki29 wrote:E raja ovako.... kupio sam Skodu Octaviu i predhodni vlasnik je ugradio MUL-T-LOCK novije generacije, znaci samo brava bez sipke...a posto sam cuo da on i nije neka posebna zastita (kazu da se oni razvaljuju...- samo sam cuo ali nigdje nisam procitao izvjesce policije ili tako nesto) sutra sam planirao poslije posla otici da ugradim ili ZEDER ili COBRA alarm ili META alarm....sada da cujem Vase misljenje sta je bolje ugraditi....trenutno je 70% na strani ZEDERA a 30% alarm-a.....

inace cijene su sljedece:
ZEDER - 400KM
Cobra - 550KM
Meta - 520KM
ja preporucujem zeder- :D
milojicabrzi

#39 Re: ZEDER ili COBRA

Post by milojicabrzi »

Ja kad sam kupio auto (iz VW je grupacije, 2004. godiste), na autu je bio ugradjen kobra alarm. Nisam se smio pouzdati samo u alarm, pa sam ugradio i Zeder.

Uglavnom, Zeder daje koliko-toliko sigurnosti.
holowey

#40 Re: ZEDER ili COBRA

Post by holowey »

komel nudi neki novi model cobra alarma koji dodje sa rfid karticama...
drndalo

#41 Re: ZEDER ili COBRA

Post by drndalo »

rfid karticama ?
holowey

#42 Re: ZEDER ili COBRA

Post by holowey »

drndalo wrote:rfid karticama ?
doslo nekidan na mail

Code: Select all

Poštovani,

predstavljamo Vam ovom prilikom novi model Cobra auto alarma za zaštitu vozila od krađe sa dodatnim ID karticama. Alarm pruža potpunu zaštitu vozila od krađe, djeluje na sva vrata, haubu i prtljažnjik a posjeduje i blokadu motora.

Karakteristike modela sa dodatnim ID karticama:

- funkcije ostaju na orginalnom daljinskom upravljaču,
- vozilo nije moguče aktivirati ukoliko kartica nije u dometu od 3m oko vozila,
- kartica je namjenjena identifikaciji vlasnika ( bez dodatnih komandi),
- ukoliko lopov ukrade vaše ključeve on neće biti u mogučnosti aktivirati vozilo bez prisustva kartice,
- kartica je malih dimenzija tako da je možete nositi u novčaniku ili đepu,
- ultrazvučni senzori za zaštitu unutarnjeg prostora vozila,
- blokada motora,
- dodatno napajanje u slučaju presjecanja kablova, itd.

Za sva vaša pitanja stojimo na raspolaganju.

Naši kontakt telefoni su:  033 205- 703 ili 716- 385 

S poštovanjem,
Denis Muranović

Komel d.o.o.
Ul. M. Tita 29
71000 Sarajevo, BA
BiH
Tel./FAX:+387 (0)33 205-703
Tel./FAX +387 (0)33 216-825
www.komel.ba 
vukojebina

#43 Re: ZEDER ili COBRA

Post by vukojebina »

AmADin_gospo wrote:kupiš auto koje nije kradljivo, i netrebaš plačati kojekakve multi-tulti alarme, blokade, kanđe, panđe, kljove, kljunove, i kojekakve ostale životinjske rekvizite :D

spavaš ko beba, a netreba ti minirana garaža 8-)

de nas ziv bio prosvijetli i reci nam koje se to auto ne krade???
da nije mozda ovo?

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =4&t=94962
emko1234

#44 Re: ZEDER ili COBRA

Post by emko1234 »

cobra je tito.i meni je dosao mail.
ne postoji auto ko je se ne krade.postoje auta koja se manje il vise kradu.
TarikSA

#45 Re: ZEDER ili COBRA

Post by TarikSA »

Moj glas sa Hudiny i Cobru...ja na autu imam Mul-t-lock, Hudiny, Cobra i sve to uprakirano u avliju ispod pendzera...auto je isto kao iz prvog posta, sta ces mora se...sve me to doslo Cobra 550 (koliko se sjecam) + Mul-t-lock 450 (opet koliko me sjecanje sluzi) + Hudiny (500 KM)

Eto i onda si miran koliko toliko...a ovo da ce ga na slep dici i odvesti, pa toliko Octavija na parkingu jednom mozes naci da mislim da sa ovoliko zastita ne moze biti interesantna...druga stvar mislim da pikiraju bas ono "oridzidzi" automobile i one koji su rijetkost...ostale ne pikiraju sigurno...

A ovi sto kazu kupi drugo auto mi je isto kao da kazes imam atraktivnu zenu i ne smijem s njom u grad neko ce je po.ebati...u pravilu po njihovom trebate traziti rugobu da je niko ne dira i da mirno spavaju:):) hahahaha...daj ljudi uozbiljite se... :lol:

edit: morao sam ovim a da zacepim usta, dzaba http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =4&t=94962
emko1234

#46 Re: ZEDER ili COBRA

Post by emko1234 »

TarikSA wrote:Moj glas sa Hudiny i Cobru...ja na autu imam Mul-t-lock, Hudiny, Cobra i sve to uprakirano u avliju ispod pendzera...auto je isto kao iz prvog posta, sta ces mora se...sve me to doslo Cobra 550 (koliko se sjecam) + Mul-t-lock 450 (opet koliko me sjecanje sluzi) + Hudiny (500 KM)

Eto i onda si miran koliko toliko...a ovo da ce ga na slep dici i odvesti, pa toliko Octavija na parkingu jednom mozes naci da mislim da sa ovoliko zastita ne moze biti interesantna...druga stvar mislim da pikiraju bas ono "oridzidzi" automobile i one koji su rijetkost...ostale ne pikiraju sigurno...

A ovi sto kazu kupi drugo auto mi je isto kao da kazes imam atraktivnu zenu i ne smijem s njom u grad neko ce je po.ebati...u pravilu po njihovom trebate traziti rugobu da je niko ne dira i da mirno spavaju:):) hahahaha...daj ljudi uozbiljite se... :lol:

edit: morao sam ovim a da zacepim usta, dzaba http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =4&t=94962
stavi minu ispod papucice gasa i odskocnu na zadnje sjediste :D malo mi je to previse zastite.ja imam cobru i full kasko.imam i garazu i rotvajlera.pa ko voli nek izvoli.ne pada mi na pamet spavat u autu.
TarikSA

#47 Re: ZEDER ili COBRA

Post by TarikSA »

Nije losa ideja sa minom, al nisam siguran da je legalno...nekad davno sam negdje naletio na neki alarm koji zvekne lopova strujom i usmrti ga odmah...naravno ni to ne mislim da je legalno, al da je dobro jeste sigurno:):) mozda bi policija trebala da dijeli takve alarme ili recimo ASA da ih ugrađuje serijski:):) u svakom slucaju hvala na prijedlogu, a nista nije previse vjeruj mi...da zaboravio sam da imam i ja kasko jos 2god....

Pozzz :run:
emko1234

#48 Re: ZEDER ili COBRA

Post by emko1234 »

najgore od svega je sto ni lopovi vise nisu kosto su bili prije.prije si znao sta traze i sta kradu i sta hoce.i ko mora i ko ne mora da se sekira.sad je to sve otislo u neku stvar materinu dok su poceli da kradu auta stara po 20 godina.al to su sve ovi narkomani.sve pobit treba ko kerove.
Fiki29

#49 Re: ZEDER ili COBRA

Post by Fiki29 »

žuti wrote:
Fiki29 wrote:E raja ovako.... kupio sam Skodu Octaviu i predhodni vlasnik je ugradio MUL-T-LOCK novije generacije, znaci samo brava bez sipke...a posto sam cuo da on i nije neka posebna zastita (kazu da se oni razvaljuju...- samo sam cuo ali nigdje nisam procitao izvjesce policije ili tako nesto) sutra sam planirao poslije posla otici da ugradim ili ZEDER ili COBRA alarm ili META alarm....sada da cujem Vase misljenje sta je bolje ugraditi....trenutno je 70% na strani ZEDERA a 30% alarm-a.....

inace cijene su sljedece:
ZEDER - 400KM
Cobra - 550KM
Meta - 520KM
ja preporucujem zeder- :D
Ugradio sam ZEDER u kombinaciji sa mul-t-lock koji sam imao i evo godina ipo hvala bogu nikad nista.....a naljepnice su na prozorima i pozadi na gepeku ona od mul-t-lock .......

sto jest jest treba mi 30 sekundi do minut da ih otkljucam....zakljucavanje ide brze.....ali sta je tu je....makar spavam bezbrizno......
jasko__

#50 Re: ZEDER ili COBRA

Post by jasko__ »

Ljudi koliko treba vremena da se postavi Zeder...danas sam se naručio, ali dobio termin u 4, a znam da rade do 5...kao produžiće malo da bi završili...sad me strah da mi šta ne poj.e.bu zbog žurbe, je.b.e se radniku za moju letvu i kako će to odraditi, da je njemu kući :D ...pa da znam na kraju jesu li smrljavili ili odradili kako treba...jer ipak je to cackanje po letvi volana
Post Reply