Privatna putnička osiguranja su vrlo skupa, a do informacija se prilično teško dolazi
Zdravstveno osiguranje u Sarajevu za strance
Moderator: anex
-
stoprocentna
#1 Zdravstveno osiguranje u Sarajevu za strance
Kakve su mogućnosti zdravstvenog osiguranja za vrijeme privremenog boravka u Sarajevu - 6 mjeseci?
Privatna putnička osiguranja su vrlo skupa, a do informacija se prilično teško dolazi
- Dr.medicine
#2 Re: Zdravstveno osiguranje u Sarajevu za strance
to pogledaj sa svojim osiguravajucim društvom odakle dolazis. da li oni pokrivaju tvoje osiguranje izvan države iz koje dolazis.
ako da, onda dobijes potvrdu na određeni period s kojom ides dr, a koja se fakturise tvom osiguranju
ako da, onda dobijes potvrdu na određeni period s kojom ides dr, a koja se fakturise tvom osiguranju
-
The Realist
#3 Re: Zdravstveno osiguranje u Sarajevu za strance
Ako ostaješ 6 mjeseci, znači da moraš dobiti dozvolu za privremeni boravak, a nakon što istu dobiješ možeš uzeti osiguranje koje i mi koristimo, preko zavoda, s tim da moraš platiti odmah za unazad 6 mjeseci, plus nakon toga po 60 KM svaki mjeseci (na početku znači 420KM).stoprocentna wrote:Kakve su mogućnosti zdravstvenog osiguranja za vrijeme privremenog boravka u Sarajevu - 6 mjeseci?
Do tada možeš samo neko privatno, koje moraš ionako izvaditi, da bi mogla dobiti dozvolu u privremeni boravak (godinu dana vrijedi), 90KM u Bosna Sunce Osiguranju, a mislim da nešto i u Sanasi ima i jeftiniji su. Za privatna se dobro raspitaj šta pokrivaju, jer znam da Bosna Sunce pokriva do 1000KM i to u svojoj poliklinici, s tim da oni ustvari pokrivaju 50% od cijene, pa do 1000KM taj trošak može iznositi (ako nešto košta kod njih 500KM, ti bi 250 platila), tako da suštinski se ništa ne dobije što je praktično korisno. Za Sanasu nisam siguran, samo sam kratko vidio cijene i mislim da sam vidio i osiguranja.
Btw. ako si državljanka BiH i imaš negdje prijavljeno prebivalište, onda samo otići u zavod i platiti za unazad 6 mjeseci i nakon toga za svaki mjesec po 60KM. Sada ne znam je li to preskupo.
- aurora313
#4 Re: Zdravstveno osiguranje u Sarajevu za strance
Možda je najbolje GRAWE osiguranje.stoprocentna wrote:Kakve su mogućnosti zdravstvenog osiguranja za vrijeme privremenog boravka u Sarajevu - 6 mjeseci?
Ja uzmem zdravstveno osiguranje na godinu dana kada idem van BiH autom, i košta me nekih 80 KM.
U tvom slučaju, predpostavljam da će te moći osigurati dok si ovdje. Imaš li licnu kartu ili bar BH pasoš?
Kontaktiraj ih: [email protected].. Link je 'živ'.
-
ram ahm kad
#5 Re: Zdravstveno osiguranje u Sarajevu za strance
Zna li neko kakva je situacija za zdravstveno osiguranje za drzavljanku Srbije koja se treba udati za drzavljanina BiH, koji je zaposlen i osiguran, i oboje bi da zive u KS?
Da li ona moze biti osigurana preko zaposlenog muza ili mora posebno placati zdravstveno za vrijeme privremenog boravka, dok ne dobije dvojno drzavljanstvo?
Da li ona moze biti osigurana preko zaposlenog muza ili mora posebno placati zdravstveno za vrijeme privremenog boravka, dok ne dobije dvojno drzavljanstvo?