Zdravstveno osiguranje, novcana naknada

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
m11d0

#1 Zdravstveno osiguranje, novcana naknada

Post by m11d0 »

Pozz.
Zaposlen sam u privatnoj firmi u kojoj se radnicima ne uplacuje zdravstveno, penziono..., a po isteku ugovora navrsava se 8 mjeseci radnog odnosa pa imam (???) pravo na novcanu naknadu od FZZZ.

E zanima me da li imam pravo na tu novcanu naknadu jer direktor nije uplacivao te prihode (zdravstveno, penziono... sta se vec sve uplacuje)

I hocu li imati pravo na zdravstveno osiguranja od FZZZ s obzirom da mi on do sad (a ne vjerujem ni da ce ikad) nije uplacivao. ?

Hvala unaprijed i STOP IZRABLJIVANJU RADNIKA.
ilkbahar

#2 Re: Zdravstveno osiguranje, novcana naknada

Post by ilkbahar »

dobit ces i jedno i drugo, bez obzira na neuplacene doprinose, jer ce drzava za neuplacaene doprinose da ganja poslodavaca a ne tebe.nisi ti kriv sto konj krade drzavu.

KAd budes isao na biro da se prijavis i ostvaris svoja prava nece ti traziti nikakvu potvrdu da su doprinosi uredno uplaceni. i sam ne spominji nista oko uplate doprinosa. ponesi radnu knjižicu u kojoj je uredno upisan datum odjave, i rjesenje o otkazu ugovora o radu. najbitnije je da ispunjavas uvjete vezane za duzinu trajanja tog radnog odnosa i naravno da si se u predvidjenom roku prijavio na biro. ako zakasnis gubis i pravo na zdravsrveno i naknadu.

sretno
nirvana79

#3 Re: Zdravstveno osiguranje, novcana naknada

Post by nirvana79 »

u Tuzlanskom kantonu tačnije Gradačac
kada ideš na biro traže dokaz da su uplaćeni doprinosi zadnji 8 mjeseci ako nisu nema ni novčane
naknade e sad neznam kako je u drugim kantonima

pozdrav
Post Reply