Zdravstvena knjizica-lijecenje
Moderator: anex
-
bwin
#1 Zdravstvena knjizica-lijecenje
Zna li neko da li je moguce bez zdravstvene knjizice otici po uputnicu pa u dom zdravlja da vadim neke nalaze, recimo hocu da provjerim stanje jetre i stitnjace, i ako je moguce koliko bi to kostalo s obzirom da nemam knjizice?
- insomnia78
#2 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje
Moguce jeste a koliko bi kostalo nemam pojmabwin wrote:Zna li neko da li je moguce bez zdravstvene knjizice otici po uputnicu pa u dom zdravlja da vadim neke nalaze, recimo hocu da provjerim stanje jetre i stitnjace, i ako je moguce koliko bi to kostalo s obzirom da nemam knjizice?
Mozda ti je isplatnije odmah "zapucati" u kakvu privatnu kliniku da se ne zajebavas ovako
Last edited by insomnia78 on 29/04/2015 14:51, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#3 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje
Lakše i brže ti je to uraditi u privatluku vjeruj mi.
-
bwin
#4 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje
Znam da je lakse ali nisam zadovoljan sa privatnicima u Tuzli, sve sam ih obisao za razlicite probleme, uopste im nije problem uraditi dodatne nepotrebne pretrage da bi uzeli jos vise para.
- O'zone
- Globalni moderator
#5 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje
Najlakši lijek ti je onda da okreneš broj bolnice ili doma zdravlja pa nek ti kažu tačne cijene.bwin wrote:Znam da je lakse ali nisam zadovoljan sa privatnicima u Tuzli, sve sam ih obisao za razlicite probleme, uopste im nije problem uraditi dodatne nepotrebne pretrage da bi uzeli jos vise para.
-
gilla
#6 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje
Ako su ozbiljnije pretrage moze te izaci i nekoliko hiljada, najbolje je raspitaj se.
Imas i opciju dobrovoljnog osiguranja u okviru javnog zdravstva, podneses zahtjev da to zelis, platis oko 434 KM, unazad za 6 mjeseci i kad te prijave dobijas mjesec osiguranja.
Onda dalje svaki mjesec placas 63 KM za ovjeru na mjesec
Imas i opciju dobrovoljnog osiguranja u okviru javnog zdravstva, podneses zahtjev da to zelis, platis oko 434 KM, unazad za 6 mjeseci i kad te prijave dobijas mjesec osiguranja.
Onda dalje svaki mjesec placas 63 KM za ovjeru na mjesec