Zdravstvena knjizica-lijecenje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bwin

#1 Zdravstvena knjizica-lijecenje

Post by bwin »

Zna li neko da li je moguce bez zdravstvene knjizice otici po uputnicu pa u dom zdravlja da vadim neke nalaze, recimo hocu da provjerim stanje jetre i stitnjace, i ako je moguce koliko bi to kostalo s obzirom da nemam knjizice?
insomnia78

#2 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje

Post by insomnia78 »

bwin wrote:Zna li neko da li je moguce bez zdravstvene knjizice otici po uputnicu pa u dom zdravlja da vadim neke nalaze, recimo hocu da provjerim stanje jetre i stitnjace, i ako je moguce koliko bi to kostalo s obzirom da nemam knjizice?
Moguce jeste a koliko bi kostalo nemam pojma
Mozda ti je isplatnije odmah "zapucati" u kakvu privatnu kliniku da se ne zajebavas ovako
Last edited by insomnia78 on 29/04/2015 14:51, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#3 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje

Post by O'zone »

Lakše i brže ti je to uraditi u privatluku vjeruj mi.
bwin

#4 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje

Post by bwin »

Znam da je lakse ali nisam zadovoljan sa privatnicima u Tuzli, sve sam ih obisao za razlicite probleme, uopste im nije problem uraditi dodatne nepotrebne pretrage da bi uzeli jos vise para.
O'zone
Globalni moderator

#5 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje

Post by O'zone »

bwin wrote:Znam da je lakse ali nisam zadovoljan sa privatnicima u Tuzli, sve sam ih obisao za razlicite probleme, uopste im nije problem uraditi dodatne nepotrebne pretrage da bi uzeli jos vise para.
Najlakši lijek ti je onda da okreneš broj bolnice ili doma zdravlja pa nek ti kažu tačne cijene.
gilla

#6 Re: Zdravstvena knjizica-lijecenje

Post by gilla »

Ako su ozbiljnije pretrage moze te izaci i nekoliko hiljada, najbolje je raspitaj se.

Imas i opciju dobrovoljnog osiguranja u okviru javnog zdravstva, podneses zahtjev da to zelis, platis oko 434 KM, unazad za 6 mjeseci i kad te prijave dobijas mjesec osiguranja.
Onda dalje svaki mjesec placas 63 KM za ovjeru na mjesec ;-)
Post Reply