radenska, mi smo imali takav slucaj. proliv odn. ucestala stolica kod bebaca trajala mjesec i po, pokusali sve ali nista nije pomoglo. na kraju nije dobio nikakvu dijagnozu i sve smo svalili na zuberadenska wrote:Zene, bebac proliv 30ak puta uadnjih 36 sati. Ne znam vise sta da radim. Vodlila ga doktoru, kaze mlijeko bez laktoze, rizina sluz i supice malo. Da mi linex baby da mu mijesam s cajem.
Ima li jos sta da pomaze. Cim promijenim pelenu, on odmah kaki. Najgore je da su mu crijeva vec toliko ostecena da ima malo krvi u stolici ali pedijatrica kaze da je to normalno poslije toliko stolica. Nalazi mu uredni hvala Bogu.
Ako ima jos nesto da pomaze, cijelu noc nismo zaspali.
daji mu sto vise banane, rize, krompira, jabuke i mrkve. ono sto obavezno trebas uzeti su oni hippovi ors sokovi za rehidraciju. mog malog su spasili od dehidriranja.
nama su ljekari preporucili humanu hn (adaptirano mlijeko) ali je nju malo teze naci (jedino je bilo u onoj apoteci u mercatoru na socijalnom i apoteci dina). od nje se znacajno smanjio broj stolica. ako ne nadjes, ima kod mene jedina kutija neotpakovana.
i ne brini, i moj mali je imao stolicu i do 30 puta dnevno i ispocetka vidljive tragove krvi (poslije samo mikroskopski), ali se sve sredilo samo od sebe.
i da, jos nesto, nemoj ga predugo drzati na dijeti. tvoj mali je krupna beba, njemu treba dosta hrane, a tesko da se on moze zasititi od rize i jabuke. moj mali se poceo oporavljati tek kad nas je jedna doktorica napala i rekla da ga prestanemo izgladnjivati.