Ako šta znači, ja sam bila u Vojnoj na komisiji?!seyo_84 wrote:Ovih zena,sto su se usutile
Stvarno niko nema da je na GAK-u bio na komisiji da mi kaze sta me ceka...
Govorim o komisiji za carski rez... Jel to to?
Moderator: anex
Ako šta znači, ja sam bila u Vojnoj na komisiji?!seyo_84 wrote:Ovih zena,sto su se usutile
Ne znam jel ista procedura na GAK-u i u Vojnoj...sarajevo_84 wrote:Ako šta znači, ja sam bila u Vojnoj na komisiji?!seyo_84 wrote:Ovih zena,sto su se usutile
Govorim o komisiji za carski rez... Jel to to?
Ja sam bila na gak-u na komisiji prije mjesec otprilike..mene nisu pregledali ginekoloski, samo su pogledali nalaze, beba nije bila dobro okrenuta i prvi je porod, dok ostale zene, su ipak pregledali..recimo kojima je beba bila prekrupna i sl..seyo_84 wrote:Ovih zena,sto su se usutile
Da budem iskrena nisam ni ja za carski,jer meni je beba okrenuta fino,eli eto ta velicina nas zezacocochanel wrote:Ja sam bila na gak-u na komisiji prije mjesec otprilike..mene nisu pregledali ginekoloski, samo su pogledali nalaze, beba nije bila dobro okrenuta i prvi je porod, dok ostale zene, su ipak pregledali..recimo kojima je beba bila prekrupna i sl..seyo_84 wrote:Ovih zena,sto su se usutile
U komisiji su bili dr lejla imsirija, dr dekovic i neki dr arap cini mi se..i jos grupa studenata![]()
inace dr lejla nije za carski ni u slucaju kad beba nije dobro okrenuta, ali meni je bio prvi porod i vec mi je bio termin tako da su ipak odlucili da bude carski.. koliko sam vidjela dr lejla je samo taj dan pregledala zene, dok ostatak komisije je posmatrao
O Boze,nadam se da su zene koje nisu zeljele publiku mogle to zahtjevatikadinica wrote:Ranije je na GAK-u bio stakleni zid na sali za porođaje, učenici i studenti su redovno bili publika![]()
Meni je prvi put bio čitav razred, drugi put sam se porodila u 7 sati, tako da nisam imala publiku. U tim momentima ti bude svejedno da čitav dunjaluk gleda
Je li nasao?Lounge Act wrote:hvala vam puno, valjda cemo ga naci, utjesno je sto ga bar u Sa ima, kod nas kazu da ga vec duze vrijeme uopce nema, a i dr je rekao da cemo ga tesko pronaci
@bizet- hvala ti puno jos jednommuz mi je danas u zenici pa sam mu rekla da potrazi
Ma svega sam ja toga svjesna,i ja cu na carski ako tako odluce,ja se nista ne pitamblufonka wrote:seyo 84
Meni je velicina bebe na drugom porodu bila indikacija za carski i ako sam prvi porod prosla bez problema prirodnim putem i prizeljkivala i drugi isti takav ipak sam odlucila drugu bebu roditi na carski jer sam se uzasno plasila vakuma, situacije kada beba ostane bez kiseonika i svih drugih komlikacija teskih poroda jer su posljedice bogami vrlo ozbiljne i svima nama poznate!
Evo ja iz svog iskustva mogu reci a prosla sam oba poroda i prirodni i carski, da se zena puno lakse i brze oporavi poslije prirodnog poroda naravno, ali i sam carski je bolje rjesenje nego povrijedjena i napacena beba!
e pa ako te on prije pregleda, mislim da oni nece gubiti ponovo vrijeme i gledati te..ne mora on biti u komisiji, on ce napisati nalaz i vidjece da te je pregledao to isto jutro i u tom slucaju stvarno nema potrebe da te ponovo gledaju..seyo_84 wrote:Mene ce moj doktor(Nikulin) i pregledati prije komisije,rekao mi je da dodjem ranije,tako da ce me i ultrazvukom pogledati i ginekoloski,kaze da imam svjeze nalaze za komisiju.Ali on najvjerovatnije nece biti u komisiji,tako da ne znam hoce li im znaciti sta to sto me on gledao prije njih.
Uh ko te pita...zna biti sala puna porodilja, svako se o sebi zabavi. Stvarno nije bitno, to ti je zadnja stvar o kojoj razmišljaš.seyo_84 wrote:O Boze,nadam se da su zene koje nisu zeljele publiku mogle to zahtjevatikadinica wrote:Ranije je na GAK-u bio stakleni zid na sali za porođaje, učenici i studenti su redovno bili publika![]()
Meni je prvi put bio čitav razred, drugi put sam se porodila u 7 sati, tako da nisam imala publiku. U tim momentima ti bude svejedno da čitav dunjaluk gledaZamisljam sebe svu onako rasirenu i u bolovima tiskam,a tamo 20 studenata umire od smijeha
pa ako je beba vec prevelika ne znam zasto zelis da sama krene..mislim stvarno, carski rez nije nista sto se ne moze podnijeti, i nekad je bolji i za majku i dijete od prirodnog..nista strasno stvarno, pogotovo ako ce ti raditi nikulin..seyo_84 wrote:Hvala vam svima na odgovorima,samo da na kraju ako Bog da sa bebom bude sve u redu,imam stvarno velik strah da se bebi sta ne desi :(Sutra ce odluciti sta ce ss nama,a ja od sinoc molim bebo da krene sama,a on nece pa nece
Pa kontam ako i dalje ima mogudnosti prirodno rado bih to iskoristilacocochanel wrote:pa ako je beba vec prevelika ne znam zasto zelis da sama krene..mislim stvarno, carski rez nije nista sto se ne moze podnijeti, i nekad je bolji i za majku i dijete od prirodnog..nista strasno stvarno, pogotovo ako ce ti raditi nikulin..seyo_84 wrote:Hvala vam svima na odgovorima,samo da na kraju ako Bog da sa bebom bude sve u redu,imam stvarno velik strah da se bebi sta ne desi :(Sutra ce odluciti sta ce ss nama,a ja od sinoc molim bebo da krene sama,a on nece pa nece
najgora je opcija da krene prirodno, napate tebe i bebu i opet zavrsis na carskom..ili u goroj varijanti zavrsis sa deset puta vise konaca nego na sekciji..
pa ako ti je zelja prirodno, ne boj se..smatraj da je ispunjena heh:) oni preferiraju prirodni cak i kada ne bi trebali..pogotovo ako ti lejla bude u komisiji:) ne znam, ali ako ti nikulin preporuci sekciju ja se ne bih pravila pametna nego bih i pred komisijom insistirala na istoj zbog sigurnosti bebe, ako vec sama sebi nisi bitna:)seyo_84 wrote:Pa kontam ako i dalje ima mogudnosti prirodno rado bih to iskoristilacocochanel wrote:pa ako je beba vec prevelika ne znam zasto zelis da sama krene..mislim stvarno, carski rez nije nista sto se ne moze podnijeti, i nekad je bolji i za majku i dijete od prirodnog..nista strasno stvarno, pogotovo ako ce ti raditi nikulin..seyo_84 wrote:Hvala vam svima na odgovorima,samo da na kraju ako Bog da sa bebom bude sve u redu,imam stvarno velik strah da se bebi sta ne desi :(Sutra ce odluciti sta ce ss nama,a ja od sinoc molim bebo da krene sama,a on nece pa nece
najgora je opcija da krene prirodno, napate tebe i bebu i opet zavrsis na carskom..ili u goroj varijanti zavrsis sa deset puta vise konaca nego na sekciji..Ma vidjet cu ujutru kad doktor uzme svjeze mjere bebine sta ce reci on,a na kraju i komisija,oni valjda znaju najbolje.A ako bude carski kontam da ce mi on raditi,valjda to tako ide,posto me vodi od pocetka ?
I jos jedno pitanje,za kad su ti bili zakazali carski?Mislim koliko dana nakon komisije ?
ma bas i ne crkaju od smijehaseyo_84 wrote:O Boze,nadam se da su zene koje nisu zeljele publiku mogle to zahtjevatikadinica wrote:Ranije je na GAK-u bio stakleni zid na sali za porođaje, učenici i studenti su redovno bili publika![]()
Meni je prvi put bio čitav razred, drugi put sam se porodila u 7 sati, tako da nisam imala publiku. U tim momentima ti bude svejedno da čitav dunjaluk gledaZamisljam sebe svu onako rasirenu i u bolovima tiskam,a tamo 20 studenata umire od smijeha
Joj, eto te ko i ja. Ja sve bila dogovorila mnogo unaprijed da cu prirodno, u kadi, pa ako ne bude moglo, onda bih na stocicu, ap ako i to ne bude OK, onda cu ko sve druge zene. E onda mi u 8. mjesecu moj doktor opali samar, kaze - nema sanse prirodno da te pustim, ides na carski, beba prekrupna, nema dalje price. Ajoj, moje drame. Ja i dalje hocu prirodno, odem kod Masica placuci - hocu prirodno, moj mi doktor ne da. Masic me pregleda, kaze carski, termin - sljedeca sedmica. Izadje bebac 3 sedmice ranije, masala momcina 3.800, glavonja praviseyo_84 wrote:Hvala ti puno,a svom dr u potpunosti vjerujem,tako da cu se sloziti sa svim sto on sutra predlozi,a nadam se da ce ga i komisija poslusati
ona preferira prirodno, rekla sam ti..a velicina bebe joj nije indikacija za sekciju..? sta ti je nikulin napisao na nalazu, jel i on za sekciju..? ne znam stvarno ssta bih ti rekla, kod poroda nikad ne znas kako ce ici, moze super, a moze i malo teze..to mi se cini krupna beba da bi se jos cekalo..seyo_84 wrote:Ja svjeze sa komisije(komisija mi je bila sama dr.Leila Imsirija).
Prvo me je jutros moj dr.pregledao,bebina glava je jako visoko,ne otvaram se i beba ima 4330gr.
Dr.Leila me opet ginekoloski pregledala iako sam joj rekla da me doktor prije pola sata gledao i jako je gruba,suze su mi krenule na oci,a kad sam dosla kuci sam vidjela da sam i prokrvarila od njenog pregleda.Njen je zakljucak da me doktor bezveze poslao na komisiju,mogu ja cekati jos 7 dana,pa ako ne krene samo ona bi da se meni inducira porod,kao ako ni indukcija ne uspije uvjek postoji hitan carski rez![]()
Zgrozena sam,nisam ja pokusni kunic,pa eto svasta cemo nesto probati,pa sta bude.Stvarno ne znam sta da radim,moj doktor mi je rekao da dodjem u srijedu na kontrolu,pa mi dajte savjet? Sta da mu kazem,moze li on ista samnom uraditi na svoju ruku ili stvarno mora sve preko komisije?