san?????
Moderator: anex
-
koka_8
#1 san?????
neznam gdje da stvim ovu temu..........al da vas pitam par puta mi se dogodilo kad spavam,u snu(neznam jel šta sanjamili...)počnem teško disati,i onda se trudim probudit,koda se borim da se probudim...malo sam se prepala..inače sam tjeskobna ima li to veze sa tim.......ima li ko sličnih iskustvva???
- Panthera
#2 Re: san?????
\koka_8 wrote:neznam gdje da stvim ovu temu..........al da vas pitam par puta mi se dogodilo kad spavam,u snu(neznam jel šta sanjamili...)počnem teško disati,i onda se trudim probudit,koda se borim da se probudim...malo sam se prepala..inače sam tjeskobna ima li to veze sa tim.......ima li ko sličnih iskustvva???
ma nije to nista koka
drugim rijecima to ti je sve stanje psihe tog dana sedmice mjeseca....a bogami nekima i godine..no sikiriki sestro!
-
koka_8
#3 Re: san?????
a jel možda se teže probudiš ili???jer ja kad iman takve neke snove trudin se probudit al mi neide pa se baš borim da se probudim da otvorim oći,ne traje to puno,nego je neugodno???'javi mi tvoje iskustvo.malo sam preplašena.......
-
Ninoz
#4 Re: san?????
Jao,ja sam mislio da sam jedini s tim problemomkoka_8 wrote:a jel možda se teže probudiš ili???jer ja kad iman takve neke snove trudin se probudit al mi neide pa se baš borim da se probudim da otvorim oći,ne traje to puno,nego je neugodno???'javi mi tvoje iskustvo.malo sam preplašena.......
U snu odjednom imam nek iosjecaj kao da s ene mogu pomjeriti,panika me pocne hvatati,iz sve snage pokusavam glavu okrenut iali ne ide.To traje nekih 10-15 sec.
Prosli put sam se usrao,bio sam okrenut glavom prema zidu,a imao sam osjecaj da je nesto iza mene a nisma se mogao okrenuti
-
DJ Babo
#5 Re: san?????
nije razlog za brigu ako se ne javlja cesto (pogledaj pod "Privremena paraliza")koka_8 wrote:neznam gdje da stvim ovu temu..........al da vas pitam par puta mi se dogodilo kad spavam,u snu(neznam jel šta sanjamili...)počnem teško disati,i onda se trudim probudit,koda se borim da se probudim...malo sam se prepala..inače sam tjeskobna ima li to veze sa tim.......ima li ko sličnih iskustvva???
http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/zdr ... /080630157
evo ti malo na engleskom o tom fenomenu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis
ja sam paralizu u snu dozivio dva puta u zivotu, prvi put nije bilo zgodno, drugi put sam vec bio svjestan sta se desava... navodno nije problem ako se ne javlja cesto (kazu da to svako jednom dozivi)...
zanimljivo je da je to cest motiv u folkloru svih naroda svijeta (sto znaci da je ustvari rijec o vrlo cestoj pojavi koju dijeli vecina ljudi u nekoj zajednici).
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis#Folklore
- beautyfool
#6 Re: san?????
Moze biti i od cvijeca u sobi, ako slucajno imas cvijece u sobi gdje spavas izbaci ga, jer moze lose uticati na disanje i san.koka_8 wrote:neznam gdje da stvim ovu temu..........al da vas pitam par puta mi se dogodilo kad spavam,u snu(neznam jel šta sanjamili...)počnem teško disati,i onda se trudim probudit,koda se borim da se probudim...malo sam se prepala..inače sam tjeskobna ima li to veze sa tim.......ima li ko sličnih iskustvva???