san?????

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
koka_8

#1 san?????

Post by koka_8 »

neznam gdje da stvim ovu temu..........al da vas pitam par puta mi se dogodilo kad spavam,u snu(neznam jel šta sanjamili...)počnem teško disati,i onda se trudim probudit,koda se borim da se probudim...malo sam se prepala..inače sam tjeskobna ima li to veze sa tim.......ima li ko sličnih iskustvva???
Panthera

#2 Re: san?????

Post by Panthera »

koka_8 wrote:neznam gdje da stvim ovu temu..........al da vas pitam par puta mi se dogodilo kad spavam,u snu(neznam jel šta sanjamili...)počnem teško disati,i onda se trudim probudit,koda se borim da se probudim...malo sam se prepala..inače sam tjeskobna ima li to veze sa tim.......ima li ko sličnih iskustvva???
\
ma nije to nista koka :wink: ja se znam zateci kako pravo tesko disem pa kako rezim (na neke prikaze) pa preko mene preljecu nekakvi kosturi...demoni na balkonu nesto gledaju...nekad sam se ustajao da se marisem s njima pa oni nestanu...poslije sam skonto', ma ko ih hebe :-) :-) :-) i evo u zadnje vrijeme slabo..a meni dosadno...hebi ga sam.sad me drkaju ovi sa ezanima i sa crkevnim zvonima...stavili zvucnike i automatizirali pa odvrnuli do daske...hebi ga nedaju ujutro spavat...
drugim rijecima to ti je sve stanje psihe tog dana sedmice mjeseca....a bogami nekima i godine..no sikiriki sestro!
koka_8

#3 Re: san?????

Post by koka_8 »

a jel možda se teže probudiš ili???jer ja kad iman takve neke snove trudin se probudit al mi neide pa se baš borim da se probudim da otvorim oći,ne traje to puno,nego je neugodno???'javi mi tvoje iskustvo.malo sam preplašena.......
Ninoz

#4 Re: san?????

Post by Ninoz »

koka_8 wrote:a jel možda se teže probudiš ili???jer ja kad iman takve neke snove trudin se probudit al mi neide pa se baš borim da se probudim da otvorim oći,ne traje to puno,nego je neugodno???'javi mi tvoje iskustvo.malo sam preplašena.......
Jao,ja sam mislio da sam jedini s tim problemom :D
U snu odjednom imam nek iosjecaj kao da s ene mogu pomjeriti,panika me pocne hvatati,iz sve snage pokusavam glavu okrenut iali ne ide.To traje nekih 10-15 sec.
Prosli put sam se usrao,bio sam okrenut glavom prema zidu,a imao sam osjecaj da je nesto iza mene a nisma se mogao okrenuti :D
DJ Babo

#5 Re: san?????

Post by DJ Babo »

koka_8 wrote:neznam gdje da stvim ovu temu..........al da vas pitam par puta mi se dogodilo kad spavam,u snu(neznam jel šta sanjamili...)počnem teško disati,i onda se trudim probudit,koda se borim da se probudim...malo sam se prepala..inače sam tjeskobna ima li to veze sa tim.......ima li ko sličnih iskustvva???
nije razlog za brigu ako se ne javlja cesto (pogledaj pod "Privremena paraliza")

http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/zdr ... /080630157

evo ti malo na engleskom o tom fenomenu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

ja sam paralizu u snu dozivio dva puta u zivotu, prvi put nije bilo zgodno, drugi put sam vec bio svjestan sta se desava... navodno nije problem ako se ne javlja cesto (kazu da to svako jednom dozivi)...

zanimljivo je da je to cest motiv u folkloru svih naroda svijeta (sto znaci da je ustvari rijec o vrlo cestoj pojavi koju dijeli vecina ljudi u nekoj zajednici).

http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis#Folklore
beautyfool

#6 Re: san?????

Post by beautyfool »

Moze biti i od cvijeca u sobi, ako slucajno imas cvijece u sobi gdje spavas izbaci ga, jer moze lose uticati na disanje i san.
Post Reply