P M S ????!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Uh ja imam grozne promjene raspolozenja, svaki sat vremena :roll: cas tuzna, cas ljuta, cas razdrazljiva, cas vesela :-) :lol: a tek sto imam napade jedenja :shock: :lol:
I pomirila sam se s tim, svakom napomenem da me uhvatio pms :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

Post by gentoo »

Predlazem da on tebe ostavi jednom u tom periodu,da te dokrajci :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

besana wrote:
gentoo wrote:Predlazem da on tebe ostavi jednom u tom periodu,da te dokrajci :D
Pa i jeste...ostavio me...ali nije me dokrajčio 8) :D

A šta, ti si zlica neka? :roll:
kako sad deveras sa muzem :lol: Nije valjda da svaki mjesec i sa njim raskidas :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

njah...ja se nakon 5 godina zaljubila...spucao me zestok pms...zatersala liku i dobila nogu :D poslije toga imam drugacije simpotme...zavucem se pod deku i prespavam tri dana...majke mi, ni na posao ne idem...valja posao cuvai vidi kakav je vakat :D
shin

Post by shin »

mamica papucarka wrote:
besana wrote:
gentoo wrote:Predlazem da on tebe ostavi jednom u tom periodu,da te dokrajci :D
Pa i jeste...ostavio me...ali nije me dokrajčio 8) :D

A šta, ti si zlica neka? :roll:
kako sad deveras sa muzem :lol: Nije valjda da svaki mjesec i sa njim raskidas :D

Zatvori je u trap sa krompirom.
konyan

Post by konyan »

Uzima moja djevojka neke biljne preparate. Nisam mogao da vjerujem svojim ocima. Druga zena. :D :D
In_side

Post by In_side »

Ja sam pila Voltaren rapid, medutim zeludac sam skrsila od njega mada sam samo pila daj udarni dan.
Sad sam presla na Ketonal i mogu ti rec da mi fakat pomogne 10 do 15 min se smirim zagrijem i onda ko nova .Ja sam peh da mi se cesto desi da dobijem na poslu, i jedino sam zensko na poslu, zatvorim vrata od kancelarije i napisem na vratima ne ulazi ujedam.

Sta ce postuju tih pola sata. :D :D
EliasVeskot

Post by EliasVeskot »

haj sad PMS, al sta je PMDD

What Is PMDD?
Premenstrual dysphoric disorder (PMDD) can interfere with a woman’s relationships and her ability to get through the day. It is the severity and consistency of a combination of emotional and physical symptoms that determine whether a woman has PMS or PMDD. With PMDD, the mood swings, irritability, anxiety, tension, hopelessness and sadness can all be extreme and overwhelming. Physically, a woman with PMDD may experience debilitating fatigue, insomnia, listlessness and problems like headache and/or increased sensitivity to pain that don’t respond to ordinary treatment. Symptoms of PMDD generally start 7 to 10 days before menstruation begins and disappear within a few days after the bleeding begins.

The cause of PMDD – like the cause of PMS – is unknown. But most doctors and researchers believe symptoms are brought about by the hormonal ups and downs of the menstrual cycle. Recent medical studies demonstrate a relationship between lower-than-normal levels of the brain chemical serotonin and the onset of PMDD symptoms.

When lifestyle modifications do not help, treatment options for both PMS and PMDD can include oral contraceptives (birth control pills) that suppress ovulation and help even out the menstrual cycle’s hormonal fluctuations.2 Of course, it’s critical to discuss your treatment options with your healthcare provider, so you can feel better sooner.
mamica papucarka

meni nije jasno sta tebi treba??? Za PMS ili za mentruacione bolove??? Za PMS ne znam da iko ista pije :D
Inace, kako sam rodila djecu, manje imam problema i sa PMS-om i sa ovim drugim.(prije je bilo uzasno :roll: ) Nekad nemam ama bas nikakvih simptoma. Jedino sto osjetim jeste ovulaciju . Tada me stomak malo potmulo boli.
mamica papucarka

besana wrote:
In_side wrote:Ja sam pila Voltaren rapid, medutim zeludac sam skrsila od njega mada sam samo pila daj udarni dan.
Sad sam presla na Ketonal i mogu ti rec da mi fakat pomogne 10 do 15 min se smirim zagrijem i onda ko nova .Ja sam peh da mi se cesto desi da dobijem na poslu, i jedino sam zensko na poslu, zatvorim vrata od kancelarije i napisem na vratima ne ulazi ujedam.

Sta ce postuju tih pola sata. :D :D
Hvala ti mLogo :D
Voltaren ti je jak, nemoj njega. Otidju i apoteku pa trazi kakve blaze tabletice.
Tesssa

Post by Tesssa »

cim mi naumpadne Kinder Bueno ja znam koliko je sati :D

Nervozna dva dana (podnosljivo) i to je to :D
pockets

Post by pockets »

cokolada je meni rjesenje za sve probleme :D
konyan

Post by konyan »

Jaranice, evo ovako, raspitao sam se.

To se zove Ulje zutog nocurka i pravi ga Natural Wealth. Kostaju oko 20 KM, cini mi se da rece. :D Sa srecom. Znam da meni cine dobro. :D
bug

Post by bug »

kony, ekspert za PMS :D
ja nikakvih simptoma imam, mozda zato sto sam uvijek nadrkana :D:D
konyan

Post by konyan »

bug wrote:kony, ekspert za PMS :D
ja nikakvih simptoma imam, mozda zato sto sam uvijek nadrkana :D:D
Jesi li ti to susta suprotnost forumskoj sebi. :D Ja tebe dozivljavam kao kamilicu jednu malu. :D
tech10

Post by tech10 »

I lavice imaju isti problem. :D

Image
Dori

Post by Dori »

JA - NEMAM - Image !!!

:x

Image
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

joj, sad mi pravo zao lava na slici iznad... kako se scucurio...

ja nemam licno problema ni prije ni za vrijeme, hvala bogu :D jedna prijateljica konstantno pije ta tri dana baralgin, a druga je imala strasne bolove, i to sve dok nije rodila (bas kao sto i mama papucarka rece) doktorica mojoj prijateljici rece: nista dok se ne prociste svi kanali! :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Ja sam negdje cuo da zene samo istinu govore za vrijeme PMS-a...

Dodje ti to nesto ko "In vino veritas", prevedeno na naski "In PMS is duh truth".

Zato me nikad nisu privlacile zene brez PMS-a. Sta ce mi to? Dodje mi to ko musko s vaginom. Stabilno i racionalno. Ne, prava oznake zene je PMS. Npr. PMS-a nema kad je zena mlada ni stara, jelte. E, onda se ne zove zena vec dijete i starica. Tako da sve sto zena jest je PMS. Zbog toga trebate voljeti svoj PMS, uzivati u njemu, i naravno, maltretirati druge, terorizam je pokazalo se opravdak ako cilj opravdava sredstvo.

Ja PMS uspjesno ljecim trojako.

Pleskom, mitom sto u kesu sto u karticama (telefonskim naravno, muko moja predji na drugoga...) i bobama koje ne sluze ni za sto osim da namire ticu u glavi...
zemo_online

Post by zemo_online »

Sta vama zenama priroda sve dade ,pa i taj PMS.Valjda to ,osim negativne,ima i pozitivnu stranu.Ja ne znam sta je to zato sto ne zelim da znam.
lady midnight

Post by lady midnight »

ja se fakat u cijelom zhivotu nisam naslushala toliko priche i spominjanja PMSa kao u ovoj nepunoj godini dana na forumu.

nisam nikad ni imala tih simptoma - ali mi forum lagano vezhe shuhvu... po istom principu po kojem se na pravdi boga osjecash kriv kad te policajac zaustavi i pochne ispitivati :D pochnesh se pitati da nisi mozhda ipak shta skrivio, iako znash da nisi :D:D

i onda se neshto pitam... poremecaj prije menstruacije, poremecaji i tegobe za vrijeme menstruacije, poremecaj poslije menstruacije --- sve sa slichnim simptomima... pa koliko nam onda ostaje vremena kad nismo... poremecene :? :?

i zaista, zaista me interesuje: je li moguce da PMSa u ovolikoj mjeri ne bi ni bilo da nije cosmopolitana i slichnih priruchnika koji ce nam spremno objasniti da postoje specifichne stvarchice koje uzrokuju specifichno "zhensko ponashanje" ...prije sto godina su isto govorili za histeriju... eto, ako mozhe struchno misljenje (po mogucnosti ne od nosferatua, on mi je malo naporan za chitati :D)
Last edited by lady midnight on 13/02/2008 02:36, edited 2 times in total.
Ergot

Post by Ergot »

Nosferatu wrote:

Pleskom, mitom sto u kesu sto u karticama (telefonskim naravno, muko moja predji na drugoga...) i bobama koje ne sluze ni za sto osim da namire ticu u glavi...
Jasta, pleskom licis zene u ameriki, sine brete ohani malo, nemoj tolko pleeskati, patisi ziv bio. I dite, nemoj ji podmicivati, nemoj ji uciti na to, a i ne prilici se to tebi, jesil hecim il si svodnik? Al glavno je da smanjis pleeskanje, da neb zaglavio u zatvor, cujem da u ameriki lice hemoroide u zatvoru, imo nemo dobijes terapiju. Nisu to ni Coralici ni Begove Kafane.
Last edited by Ergot on 13/02/2008 02:46, edited 2 times in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

Nosferatu wrote:

Pleskom,
:shock: :roll:
maccarona

Post by maccarona »

nemam tih problema :D da kucnem u drvo :D to su mi jedina 4 dana kad sam sva svoja :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:nemam tih problema :D da kucnem u drvo :D to su mi jedina 4 dana kad sam sva svoja :D :D :D
:lol: :lol: :lol:

al PMS je pitanje kakva si prije tih 4 dana kad si "pri sebi" :-)
Post Reply