I pomirila sam se s tim, svakom napomenem da me uhvatio pms
P M S ????!!!
Moderator: anex
- nebojeplavo
Uh ja imam grozne promjene raspolozenja, svaki sat vremena
cas tuzna, cas ljuta, cas razdrazljiva, cas vesela
a tek sto imam napade jedenja
-
mamica papucarka
kako sad deveras sa muzembesana wrote:Pa i jeste...ostavio me...ali nije me dokrajčiogentoo wrote:Predlazem da on tebe ostavi jednom u tom periodu,da te dokrajci![]()
![]()
A šta, ti si zlica neka?
- Amazonka27
njah...ja se nakon 5 godina zaljubila...spucao me zestok pms...zatersala liku i dobila nogu
poslije toga imam drugacije simpotme...zavucem se pod deku i prespavam tri dana...majke mi, ni na posao ne idem...valja posao cuvai vidi kakav je vakat 
-
shin
mamica papucarka wrote:kako sad deveras sa muzembesana wrote:Pa i jeste...ostavio me...ali nije me dokrajčiogentoo wrote:Predlazem da on tebe ostavi jednom u tom periodu,da te dokrajci![]()
![]()
A šta, ti si zlica neka?Nije valjda da svaki mjesec i sa njim raskidas
Zatvori je u trap sa krompirom.
- In_side
Ja sam pila Voltaren rapid, medutim zeludac sam skrsila od njega mada sam samo pila daj udarni dan.
Sad sam presla na Ketonal i mogu ti rec da mi fakat pomogne 10 do 15 min se smirim zagrijem i onda ko nova .Ja sam peh da mi se cesto desi da dobijem na poslu, i jedino sam zensko na poslu, zatvorim vrata od kancelarije i napisem na vratima ne ulazi ujedam.
Sta ce postuju tih pola sata.

Sad sam presla na Ketonal i mogu ti rec da mi fakat pomogne 10 do 15 min se smirim zagrijem i onda ko nova .Ja sam peh da mi se cesto desi da dobijem na poslu, i jedino sam zensko na poslu, zatvorim vrata od kancelarije i napisem na vratima ne ulazi ujedam.
Sta ce postuju tih pola sata.
-
EliasVeskot
haj sad PMS, al sta je PMDD
What Is PMDD?
Premenstrual dysphoric disorder (PMDD) can interfere with a woman’s relationships and her ability to get through the day. It is the severity and consistency of a combination of emotional and physical symptoms that determine whether a woman has PMS or PMDD. With PMDD, the mood swings, irritability, anxiety, tension, hopelessness and sadness can all be extreme and overwhelming. Physically, a woman with PMDD may experience debilitating fatigue, insomnia, listlessness and problems like headache and/or increased sensitivity to pain that don’t respond to ordinary treatment. Symptoms of PMDD generally start 7 to 10 days before menstruation begins and disappear within a few days after the bleeding begins.
The cause of PMDD – like the cause of PMS – is unknown. But most doctors and researchers believe symptoms are brought about by the hormonal ups and downs of the menstrual cycle. Recent medical studies demonstrate a relationship between lower-than-normal levels of the brain chemical serotonin and the onset of PMDD symptoms.
When lifestyle modifications do not help, treatment options for both PMS and PMDD can include oral contraceptives (birth control pills) that suppress ovulation and help even out the menstrual cycle’s hormonal fluctuations.2 Of course, it’s critical to discuss your treatment options with your healthcare provider, so you can feel better sooner.
What Is PMDD?
Premenstrual dysphoric disorder (PMDD) can interfere with a woman’s relationships and her ability to get through the day. It is the severity and consistency of a combination of emotional and physical symptoms that determine whether a woman has PMS or PMDD. With PMDD, the mood swings, irritability, anxiety, tension, hopelessness and sadness can all be extreme and overwhelming. Physically, a woman with PMDD may experience debilitating fatigue, insomnia, listlessness and problems like headache and/or increased sensitivity to pain that don’t respond to ordinary treatment. Symptoms of PMDD generally start 7 to 10 days before menstruation begins and disappear within a few days after the bleeding begins.
The cause of PMDD – like the cause of PMS – is unknown. But most doctors and researchers believe symptoms are brought about by the hormonal ups and downs of the menstrual cycle. Recent medical studies demonstrate a relationship between lower-than-normal levels of the brain chemical serotonin and the onset of PMDD symptoms.
When lifestyle modifications do not help, treatment options for both PMS and PMDD can include oral contraceptives (birth control pills) that suppress ovulation and help even out the menstrual cycle’s hormonal fluctuations.2 Of course, it’s critical to discuss your treatment options with your healthcare provider, so you can feel better sooner.
-
mamica papucarka
meni nije jasno sta tebi treba??? Za PMS ili za mentruacione bolove??? Za PMS ne znam da iko ista pije
Inace, kako sam rodila djecu, manje imam problema i sa PMS-om i sa ovim drugim.(prije je bilo uzasno
) Nekad nemam ama bas nikakvih simptoma. Jedino sto osjetim jeste ovulaciju . Tada me stomak malo potmulo boli.
Inace, kako sam rodila djecu, manje imam problema i sa PMS-om i sa ovim drugim.(prije je bilo uzasno
-
mamica papucarka
Voltaren ti je jak, nemoj njega. Otidju i apoteku pa trazi kakve blaze tabletice.besana wrote:Hvala ti mLogoIn_side wrote:Ja sam pila Voltaren rapid, medutim zeludac sam skrsila od njega mada sam samo pila daj udarni dan.
Sta ce postuju tih pola sata.![]()
- ja_cura_
joj, sad mi pravo zao lava na slici iznad... kako se scucurio...
ja nemam licno problema ni prije ni za vrijeme, hvala bogu
jedna prijateljica konstantno pije ta tri dana baralgin, a druga je imala strasne bolove, i to sve dok nije rodila (bas kao sto i mama papucarka rece) doktorica mojoj prijateljici rece: nista dok se ne prociste svi kanali! 
ja nemam licno problema ni prije ni za vrijeme, hvala bogu
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Ja sam negdje cuo da zene samo istinu govore za vrijeme PMS-a...
Dodje ti to nesto ko "In vino veritas", prevedeno na naski "In PMS is duh truth".
Zato me nikad nisu privlacile zene brez PMS-a. Sta ce mi to? Dodje mi to ko musko s vaginom. Stabilno i racionalno. Ne, prava oznake zene je PMS. Npr. PMS-a nema kad je zena mlada ni stara, jelte. E, onda se ne zove zena vec dijete i starica. Tako da sve sto zena jest je PMS. Zbog toga trebate voljeti svoj PMS, uzivati u njemu, i naravno, maltretirati druge, terorizam je pokazalo se opravdak ako cilj opravdava sredstvo.
Ja PMS uspjesno ljecim trojako.
Pleskom, mitom sto u kesu sto u karticama (telefonskim naravno, muko moja predji na drugoga...) i bobama koje ne sluze ni za sto osim da namire ticu u glavi...
Dodje ti to nesto ko "In vino veritas", prevedeno na naski "In PMS is duh truth".
Zato me nikad nisu privlacile zene brez PMS-a. Sta ce mi to? Dodje mi to ko musko s vaginom. Stabilno i racionalno. Ne, prava oznake zene je PMS. Npr. PMS-a nema kad je zena mlada ni stara, jelte. E, onda se ne zove zena vec dijete i starica. Tako da sve sto zena jest je PMS. Zbog toga trebate voljeti svoj PMS, uzivati u njemu, i naravno, maltretirati druge, terorizam je pokazalo se opravdak ako cilj opravdava sredstvo.
Pleskom, mitom sto u kesu sto u karticama (telefonskim naravno, muko moja predji na drugoga...) i bobama koje ne sluze ni za sto osim da namire ticu u glavi...
-
zemo_online
Sta vama zenama priroda sve dade ,pa i taj PMS.Valjda to ,osim negativne,ima i pozitivnu stranu.Ja ne znam sta je to zato sto ne zelim da znam.
- lady midnight
ja se fakat u cijelom zhivotu nisam naslushala toliko priche i spominjanja PMSa kao u ovoj nepunoj godini dana na forumu.
nisam nikad ni imala tih simptoma - ali mi forum lagano vezhe shuhvu... po istom principu po kojem se na pravdi boga osjecash kriv kad te policajac zaustavi i pochne ispitivati
pochnesh se pitati da nisi mozhda ipak shta skrivio, iako znash da nisi
:D
i onda se neshto pitam... poremecaj prije menstruacije, poremecaji i tegobe za vrijeme menstruacije, poremecaj poslije menstruacije --- sve sa slichnim simptomima... pa koliko nam onda ostaje vremena kad nismo... poremecene

i zaista, zaista me interesuje: je li moguce da PMSa u ovolikoj mjeri ne bi ni bilo da nije cosmopolitana i slichnih priruchnika koji ce nam spremno objasniti da postoje specifichne stvarchice koje uzrokuju specifichno "zhensko ponashanje" ...prije sto godina su isto govorili za histeriju... eto, ako mozhe struchno misljenje (po mogucnosti ne od nosferatua, on mi je malo naporan za chitati
)
nisam nikad ni imala tih simptoma - ali mi forum lagano vezhe shuhvu... po istom principu po kojem se na pravdi boga osjecash kriv kad te policajac zaustavi i pochne ispitivati
i onda se neshto pitam... poremecaj prije menstruacije, poremecaji i tegobe za vrijeme menstruacije, poremecaj poslije menstruacije --- sve sa slichnim simptomima... pa koliko nam onda ostaje vremena kad nismo... poremecene
i zaista, zaista me interesuje: je li moguce da PMSa u ovolikoj mjeri ne bi ni bilo da nije cosmopolitana i slichnih priruchnika koji ce nam spremno objasniti da postoje specifichne stvarchice koje uzrokuju specifichno "zhensko ponashanje" ...prije sto godina su isto govorili za histeriju... eto, ako mozhe struchno misljenje (po mogucnosti ne od nosferatua, on mi je malo naporan za chitati
Last edited by lady midnight on 13/02/2008 02:36, edited 2 times in total.
- Ergot
Jasta, pleskom licis zene u ameriki, sine brete ohani malo, nemoj tolko pleeskati, patisi ziv bio. I dite, nemoj ji podmicivati, nemoj ji uciti na to, a i ne prilici se to tebi, jesil hecim il si svodnik? Al glavno je da smanjis pleeskanje, da neb zaglavio u zatvor, cujem da u ameriki lice hemoroide u zatvoru, imo nemo dobijes terapiju. Nisu to ni Coralici ni Begove Kafane.Nosferatu wrote:
Last edited by Ergot on 13/02/2008 02:46, edited 2 times in total.

!!!