Mikrodermoabrazija
Moderator: anex
-
Delon78
#1 Mikrodermoabrazija
Pozdrav..
Interesuje me koji kozmeticki salon u Sarajevu nudi tretman mikrodermoabrazije kisikom,,kakve su cijene,,
i kakva su vasa iskustva s ovim ???,,,
Hvala....
Interesuje me koji kozmeticki salon u Sarajevu nudi tretman mikrodermoabrazije kisikom,,kakve su cijene,,
i kakva su vasa iskustva s ovim ???,,,
Hvala....
- femme
#2 Re: Mikrodermoabrazija
Kozmeticki salon Biba, doktor Edin Suljagic (cijene ne znam) i Doktor Karabeg na klinici ili u svojoj privatnoj ordinaciji.
Ja sam trebala raditi tu dermoabraziju, medjutim doktor me odgovorio. Sve zavisi sta je u pitanju? Ako imas neku drugu terapiju za uklanjanje toga sto zelis, okreni se tome...
Ja sam trebala raditi tu dermoabraziju, medjutim doktor me odgovorio. Sve zavisi sta je u pitanju? Ako imas neku drugu terapiju za uklanjanje toga sto zelis, okreni se tome...
-
darprirode
#3 Re: Mikrodermoabrazija
Ja sam isto to htjela raditi,jer imam male oziljke od akni,ali su me odgovorili i rekli da je bolje lasersko odstranjivanje oziljaka..Nasla sam neku polikliniku u Zagrebu koja to radi,ali ovdje osim dr. Suljevica ni za kog nisam cula
- femme
#4 Re: Mikrodermoabrazija
Eto ja znam jos za Karabega, ali opet kazem ako ti nije prijeko potrebno nemoj....
Meni su rekli da mikrodermoabrazijom skidam bradavice po licu, koje se zovu plocaste, nisu one klasicne. A skinula sam ih narodnim lijekom 
- Ductus Holedocus
#5 Re: Mikrodermoabrazija
Zna li neko kakvu carobnu smjesicu..kremicu..,za skidanje pjegica 
- femme
#6 Re: Mikrodermoabrazija
Ako su od sunca, nema ti spasa....
Ja sam od sunca dobila te po nosu, prekrivam ih puderom...
Imaju kreme u apotekama "Avene" kozmetika, to sam cula od nkih cura, a ne znam koliko je je efikasno jer nisam probala...
Imaju kreme u apotekama "Avene" kozmetika, to sam cula od nkih cura, a ne znam koliko je je efikasno jer nisam probala...
-
Delon78
#8 Re: Mikrodermoabrazija
femme wrote:Eto ja znam jos za Karabega, ali opet kazem ako ti nije prijeko potrebno nemoj....Meni su rekli da mikrodermoabrazijom skidam bradavice po licu, koje se zovu plocaste, nisu one klasicne. A skinula sam ih narodnim lijekom
hvala na informacijama,,
u pitanju su oziljci od akni,,
znas li slucajno neki narodni lijek koji je dobar za oziljke,.
-
blue bear
#9 Re: Mikrodermoabrazija
Kozmeticki salon Vedrana,na Alipasinom...Mikrodermoabrazija sa kristalima.....
-
nadja.salihbay
#10 Re: Mikrodermoabrazija
Ja sam slučajno nabasala na forumu na stranicu http://www.dermaclinica.ba. Bio super forum dok su se svađali,sad dosada.
Piše da imaju i skidanje pjegica i dermoabraziju kisikom (samo se zove dermablasting). Nisam bila ali su reviews dosta pozitivne.
Piše da imaju i skidanje pjegica i dermoabraziju kisikom (samo se zove dermablasting). Nisam bila ali su reviews dosta pozitivne.
-
ja2
#11 Re: Mikrodermoabrazija
Karabeg radi klasicu dermoabraziju, to je bukvalno skidanje povrsinskog sloja koze, a oporavak je jako dug i prilicno je bolno i stresno. Moja tetka je to radila zbog oziljaka od akni. Morala je to obaviti u zimskom periodu, a ona je to uradila pred sami kraj zime. Danima je lezala kuci otecenog i upaljenog lica. A kada je izaslo prvo proljetno sunce lice joj je bilo uzasno speceno jer je postalo osjetljivo. Ona je imala velike i duboke oziljke, sada su oni manje vidljivi ali jos uvijek ih ima, a ono sto je dobra strana dermoabrazije je to sto su joj uklonili i neke sitnije bore.
Medjutim, dermaclinica koliko sam shvatila radi mikrodermoabraziju sto je manje agresivna metoda a i oporavak je mnogo kraci i laksi. I ja imam neke oziljke od akni i rado bi ih se rjesila pa ako neko ima informaciju o toj mikrodermoabraziji, nacinu, oporavku i cijeni neka napise.
Medjutim, dermaclinica koliko sam shvatila radi mikrodermoabraziju sto je manje agresivna metoda a i oporavak je mnogo kraci i laksi. I ja imam neke oziljke od akni i rado bi ih se rjesila pa ako neko ima informaciju o toj mikrodermoabraziji, nacinu, oporavku i cijeni neka napise.
-
FrozenCastle
#12 Re: Mikrodermoabrazija
Ima li kod da je radio mikrodermoabraziju, a da su fino mu to uradili?