Mikrodermoabrazija

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Delon78

#1 Mikrodermoabrazija

Post by Delon78 »

Pozdrav..

Interesuje me koji kozmeticki salon u Sarajevu nudi tretman mikrodermoabrazije kisikom,,kakve su cijene,,
i kakva su vasa iskustva s ovim ???,,,

Hvala....
femme

#2 Re: Mikrodermoabrazija

Post by femme »

Kozmeticki salon Biba, doktor Edin Suljagic (cijene ne znam) i Doktor Karabeg na klinici ili u svojoj privatnoj ordinaciji.

Ja sam trebala raditi tu dermoabraziju, medjutim doktor me odgovorio. Sve zavisi sta je u pitanju? Ako imas neku drugu terapiju za uklanjanje toga sto zelis, okreni se tome... :)
darprirode

#3 Re: Mikrodermoabrazija

Post by darprirode »

Ja sam isto to htjela raditi,jer imam male oziljke od akni,ali su me odgovorili i rekli da je bolje lasersko odstranjivanje oziljaka..Nasla sam neku polikliniku u Zagrebu koja to radi,ali ovdje osim dr. Suljevica ni za kog nisam cula
femme

#4 Re: Mikrodermoabrazija

Post by femme »

Eto ja znam jos za Karabega, ali opet kazem ako ti nije prijeko potrebno nemoj.... :) Meni su rekli da mikrodermoabrazijom skidam bradavice po licu, koje se zovu plocaste, nisu one klasicne. A skinula sam ih narodnim lijekom :D
Ductus Holedocus

#5 Re: Mikrodermoabrazija

Post by Ductus Holedocus »

Zna li neko kakvu carobnu smjesicu..kremicu..,za skidanje pjegica :?
femme

#6 Re: Mikrodermoabrazija

Post by femme »

Ako su od sunca, nema ti spasa.... :D Ja sam od sunca dobila te po nosu, prekrivam ih puderom... :)
Imaju kreme u apotekama "Avene" kozmetika, to sam cula od nkih cura, a ne znam koliko je je efikasno jer nisam probala...
Delon78

#7 Re: Mikrodermoabrazija

Post by Delon78 »

:-)
Delon78

#8 Re: Mikrodermoabrazija

Post by Delon78 »

femme wrote:Eto ja znam jos za Karabega, ali opet kazem ako ti nije prijeko potrebno nemoj.... :) Meni su rekli da mikrodermoabrazijom skidam bradavice po licu, koje se zovu plocaste, nisu one klasicne. A skinula sam ih narodnim lijekom :D

hvala na informacijama,,

u pitanju su oziljci od akni,,
znas li slucajno neki narodni lijek koji je dobar za oziljke,. :-D
blue bear

#9 Re: Mikrodermoabrazija

Post by blue bear »

Kozmeticki salon Vedrana,na Alipasinom...Mikrodermoabrazija sa kristalima.....
nadja.salihbay

#10 Re: Mikrodermoabrazija

Post by nadja.salihbay »

Ja sam slučajno nabasala na forumu na stranicu http://www.dermaclinica.ba. Bio super forum dok su se svađali,sad dosada.
Piše da imaju i skidanje pjegica i dermoabraziju kisikom (samo se zove dermablasting). Nisam bila ali su reviews dosta pozitivne.
ja2

#11 Re: Mikrodermoabrazija

Post by ja2 »

Karabeg radi klasicu dermoabraziju, to je bukvalno skidanje povrsinskog sloja koze, a oporavak je jako dug i prilicno je bolno i stresno. Moja tetka je to radila zbog oziljaka od akni. Morala je to obaviti u zimskom periodu, a ona je to uradila pred sami kraj zime. Danima je lezala kuci otecenog i upaljenog lica. A kada je izaslo prvo proljetno sunce lice joj je bilo uzasno speceno jer je postalo osjetljivo. Ona je imala velike i duboke oziljke, sada su oni manje vidljivi ali jos uvijek ih ima, a ono sto je dobra strana dermoabrazije je to sto su joj uklonili i neke sitnije bore.

Medjutim, dermaclinica koliko sam shvatila radi mikrodermoabraziju sto je manje agresivna metoda a i oporavak je mnogo kraci i laksi. I ja imam neke oziljke od akni i rado bi ih se rjesila pa ako neko ima informaciju o toj mikrodermoabraziji, nacinu, oporavku i cijeni neka napise.
FrozenCastle

#12 Re: Mikrodermoabrazija

Post by FrozenCastle »

Ima li kod da je radio mikrodermoabraziju, a da su fino mu to uradili?
Post Reply