kosa

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
gradijent

#1 kosa

Post by gradijent »

pozz!!
imam 23g,masnu kosu(umjereno) imam od srednje skole,prije tri god. sam pustio kosu i prije godinu sam se osisao i primetio da mi je kosa jako oslabila i prorijedila,pored toga kosa mi se puno brze masti ako je u roku 2 dana ne operem postane enormno masna i javlja se svrab po glavi,jos nisam nikakvu strucu pomoc trazio sve u nadi da ce se situacija popraviti,sta da radim postoji li mogucnost da kosu ucinim guscom????? :?
blue flower

#2 Re: kosa

Post by blue flower »

ako te svrbi tjeme imas seboreicni dermatitis
maherka

#3 Re: kosa

Post by maherka »

Za opadanje kose najcesci uzrok je nasljednost.
Pogledaj kakvu kvalitetu kose imaju tvoji roditelji i znat´ces jeli naslijedno ili ipak privremeno .
Postoje razni samponi,losioni,tonici i vitamini za kosu ali ako je nasljednost u pitanju onda je to samo bacanje love.
Mozda je ipak najbolje da se javis doktoru. :roll:
metar_drva

#4 Re: kosa

Post by metar_drva »

:D
metar_drva

#5 Re: kosa

Post by metar_drva »

e da, zaboravih ti rec, pomoci nema - celavis. kad budu pricali o tebi govorice; "ma znas ga ba, onaj celavi!"
beautifullshinyb.

#6 Re: kosa

Post by beautifullshinyb. »

gradijent wrote:pozz!!
imam 23g,masnu kosu(umjereno) imam od srednje skole,prije tri god. sam pustio kosu i prije godinu sam se osisao i primetio da mi je kosa jako oslabila i prorijedila,pored toga kosa mi se puno brze masti ako je u roku 2 dana ne operem postane enormno masna i javlja se svrab po glavi,jos nisam nikakvu strucu pomoc trazio sve u nadi da ce se situacija popraviti,sta da radim postoji li mogucnost da kosu ucinim guscom????? :?
za masnu kosu je normalno da se mora prati svaki drugi dan, inace postane jako masna i naravno svrbi. dakle imas normalnu masnu kosu.
druga stvar; opadanje kose je normalna pojava (naravno, ako je u granicama).
tj. ovo boldirano moze biti: prolazna faza(sto je vjerovatnije) ili znak neke bolesti, bilo lokalne, bilo nedaoBog sistemne.

dakle:PRAVAC LjEKARU.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7 Re: kosa

Post by Chmoljo »

metar_drva wrote:e da, zaboravih ti rec, pomoci nema - celavis. kad budu pricali o tebi govorice; "ma znas ga ba, onaj celavi!"
George Costanza, zvani Biff :D
negrinjo_negrinjo

#8 Re: kosa

Post by negrinjo_negrinjo »

ako je seboroicni dermatitis onda je provjereno najbolji VICHY dercos imas ga u apotekama negdje je oko 25 KM...
Post Reply