imam 23g,masnu kosu(umjereno) imam od srednje skole,prije tri god. sam pustio kosu i prije godinu sam se osisao i primetio da mi je kosa jako oslabila i prorijedila,pored toga kosa mi se puno brze masti ako je u roku 2 dana ne operem postane enormno masna i javlja se svrab po glavi,jos nisam nikakvu strucu pomoc trazio sve u nadi da ce se situacija popraviti,sta da radim postoji li mogucnost da kosu ucinim guscom?????
kosa
Moderator: anex
-
gradijent
#1 kosa
pozz!!
imam 23g,masnu kosu(umjereno) imam od srednje skole,prije tri god. sam pustio kosu i prije godinu sam se osisao i primetio da mi je kosa jako oslabila i prorijedila,pored toga kosa mi se puno brze masti ako je u roku 2 dana ne operem postane enormno masna i javlja se svrab po glavi,jos nisam nikakvu strucu pomoc trazio sve u nadi da ce se situacija popraviti,sta da radim postoji li mogucnost da kosu ucinim guscom?????
-
blue flower
#2 Re: kosa
ako te svrbi tjeme imas seboreicni dermatitis
- maherka
#3 Re: kosa
Za opadanje kose najcesci uzrok je nasljednost.
Pogledaj kakvu kvalitetu kose imaju tvoji roditelji i znat´ces jeli naslijedno ili ipak privremeno .
Postoje razni samponi,losioni,tonici i vitamini za kosu ali ako je nasljednost u pitanju onda je to samo bacanje love.
Mozda je ipak najbolje da se javis doktoru.
Pogledaj kakvu kvalitetu kose imaju tvoji roditelji i znat´ces jeli naslijedno ili ipak privremeno .
Postoje razni samponi,losioni,tonici i vitamini za kosu ali ako je nasljednost u pitanju onda je to samo bacanje love.
Mozda je ipak najbolje da se javis doktoru.
- metar_drva
#5 Re: kosa
e da, zaboravih ti rec, pomoci nema - celavis. kad budu pricali o tebi govorice; "ma znas ga ba, onaj celavi!"
-
beautifullshinyb.
#6 Re: kosa
za masnu kosu je normalno da se mora prati svaki drugi dan, inace postane jako masna i naravno svrbi. dakle imas normalnu masnu kosu.gradijent wrote:pozz!!
druga stvar; opadanje kose je normalna pojava (naravno, ako je u granicama).
tj. ovo boldirano moze biti: prolazna faza(sto je vjerovatnije) ili znak neke bolesti, bilo lokalne, bilo nedaoBog sistemne.
dakle:PRAVAC LjEKARU.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7 Re: kosa
George Costanza, zvani Biffmetar_drva wrote:e da, zaboravih ti rec, pomoci nema - celavis. kad budu pricali o tebi govorice; "ma znas ga ba, onaj celavi!"
-
negrinjo_negrinjo
#8 Re: kosa
ako je seboroicni dermatitis onda je provjereno najbolji VICHY dercos imas ga u apotekama negdje je oko 25 KM...