ćevapi kod želje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Petica, Sport, Devetka...

Sve dobro, a jos i sve nase...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Zmaj autobuska-odlichni
zeljo1 - odlichni
hodzic-vrlo dobri - par puta su namigivali
Cevbdzinica kod Ofir parka- vrlo dobri - dobijes luka u oko bi stalo
Mrkva-nije me niko vodio
Devetka - nije me niko vodio
pitt

Post by pitt »

kod zelje....ni cashu vode ne bih popio....zbog imena samo :D:D
TebiNesudjena

Post by TebiNesudjena »

video wrote: Kao sto ti i samo ime kaze :D :D
"Nesudjeno" :? :D

Uglavnom, meni je Zeljo1 (ne znam sto al' oni cevapi u dvici k'o da nisu isti) najbolji, ako nista, a ono zbog imena. :D
Neelix

Post by Neelix »

TebiNesudjena wrote:
video wrote: Kao sto ti i samo ime kaze :D :D
"Nesudjeno" :? :D

Uglavnom, meni je Zeljo1 (ne znam sto al' oni cevapi u dvici k'o da nisu isti) najbolji, ako nista, a ono zbog imena. :D
pih, ako tako nastavis razmisljat, bices NikomNesudjena :D
TebiNesudjena

Post by TebiNesudjena »

Bolje nego NikomSudjena :D

Je l' istina da su Travnicki cevapi bolji od Sarajevskih? :-?
van Basten

Post by van Basten »

Zavatoni wrote:
seansarah wrote:otvorila se nova cevabdzinica na carsiji iza begove...kazu haos cevapi.
zove se 9. - k`o prije ona cuvena...za mene najbolja!

Odite i probajte...ja cu za 2 sedmice :-D

Prijatno!
Bio. Jeo. Ćevapi odlični. Atmosfera potpuno drukčija. Sevdah piči non-stop. Sve u bordo boji. Isti logo. Izgleda neka Hasetova familija (unuk šta li?). Kaže lik što radi, da se uskoro otvara i na starom mjestu. Topla preporuka.
eh, moraće se tu otići na degustaciju prvom prilikom... gdje tačno iza Begove dođe?
Željo je definitivno ofalio... ko je redovan tamo (bio) neka uporedi ćevape od prije 7-8 godina i sada... ja ionako tamo idem samo kad me kakva nostalgična dijaspora ili turisti iz drugih gr4adova natjeraju (nakon što ispucam sve argumente protiv toga) i definitivno su se pokvarili
Zmaj u Hrasnom i Zmaj na stanici nisu isto... dva brata drže to, ali su se nešto sproječkali pa jedan drži jedanog, drugi drugog. Prirodom posla često jedem u onom na stanici (na pola mi puta) i zaista je fantastičan (dobro, možda nas kao redovnije mušterije malo pripazi :D ). Preporučujem pljeskavicu sa kajmakom tu.
Neelix

Post by Neelix »

TebiNesudjena wrote:Bolje nego NikomSudjena :D

Je l' istina da su Travnicki cevapi bolji od Sarajevskih? :-?
jest ako je juznoafricka pizza bolja od talijanske.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja jedino svratim u Zmaj na stanici u 4-5 ujutro da ubijem "žgeru" od alkohola, rashavizam se jednom pivom i to je to. :)
Pa onda nazad doma srednjom trakom, jer Lesi se uvijek vraća kući... :)
belay_djecko

Post by belay_djecko »

Onaj "SPECIAL" je moćan... Ona plava žemska još u Saračima povikuje: "Izvol'te, Izvol'te ima mjesta" Nemo'š je odbiti nikako :D:D
amrica

Post by amrica »

zeljo 1 ok, cevapi regulare, meni cak natrpaju i luka kad kazem bez luka, ali usluga dobra, klima radi, muzika zna biti bljak, jednom naletjela na radio kalman, katastrofa, svi konobari isto obuceni, ne vidjoh nikog da pusi, niti sam vidjela neko bahacenje.
U Zmaju probala cevape, nisu losi, ali to Bogu iza ledja, osim ako stanujes ili radis tamo. Zamisli, izadjes na cevape preko vikenda da ne kuhas, hoces birati setnju po Carsiji ili izmedju parkiranih auta oko Robota?
stachu

Post by stachu »

Po meni Mrkva je najbolja, fakat dobri cevapi jeo sam ih bas juce!
Joj, odmah sam ogladnio!
rockinfreakapotamus

Post by rockinfreakapotamus »

banjalučki sa feferonama u kastelu.... nema ravnih...

željo i zmaj sve gori i gori....
petica i hodžić... ono meso samo što ne počne da muče
devetku sam prije gotivio pravo... moram sad da odem iza begove što prije :D
neutral

Post by neutral »

samo Hodzic i Kastel
Sarafcina

Post by Sarafcina »

zmaj autobuska, po meni, trenutno najbolji cevapi u gradu
zmaj iza robota
kastel banjalucki

u onoj drugoj banjaluckoj su dobre telece krpice
a ostale cevabdzinice .... zeljo 1 i 2, hodzic (kvalitetni su, imam osjecaj da je samo meso u cevapima, odnosno da ima vrlo malo primjesa), special.
Better Man

Post by Better Man »

Kastel je bez premca! Željo 1 je dobar nikad nisam imao problema! Sport je bio dobar dok ga nisu zatvorili! Otkako je ponovo otvoren nisam išao tamo. Mrkva je bezveze! Na poslu jednom naručili iz Mrkve i uzmem ja kombinaciju! Sudžukice loše, a i čevapi bezveze!
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

pitt wrote:kod zelje....ni cashu vode ne bih popio....zbog imena samo :D:D
Najbolje ti je onda kod onoga na 50 kecu...kod Brke najbolji...ma da je Zeljo dobar najbolji...zbog imena :oops:
Stihy

Post by Stihy »

Hahaha mircerku treba za ruku pa odvest da testira.... :D

Sto se tice otrova na bjelavama,jednom sam u 3 ujutro otiso po burgere i imao sam sta vidjeti.Da kazem razotrkivena tajna receptura.Kako je mjesio smjesu za cevape odokativno mogu reci da je jedno 10% meso,a ostalo sve ajvar i ljeb.

Jedna vrlo bitna cinjenica je da vecina moje raje (a kvalifikacija da im se uvazi pravo govora je da imaju 80 i > kila) smatra da su najbolje cevape jeli u Travniku i da imaju poljev.

E sad kad se diskutuje o cevapima niko ne spominje poljev.
Isto ko da je neko ne pisano pravilo da svi kazu a fuj a masno (eto cevapi su inace nemasno jelo a i ako su masni razblazi to luk) a svi trpaju ko lopatom.

I jos jedna stvar sto mora biti vazda somun.U tz sam jeo cevape (srednja zalost) al mi je lola stavio lepinju hrskavu sa poljevom i ne da sam se oleshio nego sam se obzdero i naravno shvatio znacenje srednje porcije (mala sa cijelom lepinjom).
shadow

Post by shadow »

kako fk ili ti nk zeljo krupnim koracima grabi ka drugoj ligi tako se i istoimena cevabdzinica srozala..
jedem kod Hodzica, hem su cevapi saso mange, hem je pitar, idu pare u prave ruke:-D
flora.sa

Post by flora.sa »

zmaj...dooobri
zeljo meni dobar
mrkva...nije losa, mada kod mrve, najmanje jedem cevape

banjalucke ne volim, malo mi previse se osjeti bijeli luk u njima...jela par puta u Kastelu, a i mjesto je ko prkno :D , sjedne 5-tero ljudi, i vec je guzva...

hodzic - nisam jela nikad, tako da ne mogu ni da kazem kakvi su, raja pria da su mnogo dobri, kad probam javim se...

specijal...mogu se jesti...

najvise razocarala Ilidzanka, koja je prije razvaljivala, a sada dotakla dno dna...

i ne volim somune sa ovim kako ga zovete "poljevom" tj. kad se bas napare pa mast curi sa njih...to mi je odvratno...dovoljno je somun nabaciti samo 2-3 minuta na cevape na rostilju, cisto da ne bude bas suh, ali vala ni da kapa sa njega...ovako dođe ko da su ga masnom vodom poljevali...
Neelix

Post by Neelix »

opet ovi o travniku nekakvom :D :D
a sto sam ja dobru tjesteninu u urugvaju jeo....jebes talijansku kakva je ova :D :D
flora.sa

Post by flora.sa »

Neelix wrote:opet ovi o travniku nekakvom :D :D
a sto sam ja dobru tjesteninu u urugvaju jeo....jebes talijansku kakva je ova :D :D
sto me podjseti na pricu kakvu je pizzu moja kolegica u Seulu jela :D :D ...kaze i taj pakao od 7 dana gladovanja nikom pozeljela ne bi :D :D :D
branimir_s

Post by branimir_s »

shadow wrote:kako fk ili ti nk zeljo krupnim koracima grabi ka drugoj ligi tako se i istoimena cevabdzinica srozala..
jedem kod Hodzica, hem su cevapi saso mange, hem je pitar, idu pare u prave ruke:-D
Hodzic pitar???? Ovo je najbolja provala na svijetu.
walkabout

Post by walkabout »

branimir_s wrote:
shadow wrote:kako fk ili ti nk zeljo krupnim koracima grabi ka drugoj ligi tako se i istoimena cevabdzinica srozala..
Hodzic pitar???? Ovo je najbolja provala na svijetu.
Zavisi na kojeg mislis - jedan jeste a drugi ne znam. Od ovoga sto jeste, zet mu je vatreni zeljovac !

A sto se tice njihovih cevapa - Hodzici su ponajbolji u Sarajevu. :-D

A i ukupno gledajuci, sigurno da stoji tvrdnja da nigdje nema cevapa kao na Bascarsiji (mada se tu i tamo moze naci izuzetak). To sto se desi da se ponekad serviraju nepeceni, ili se nadje komadic kosti, ili nemaju dovoljno mesa - i za to ima nacin, prijaviti inspekciji (vjerovatno 90% ljudi to i ne uradi - a morali bi, bice efekta, kad tad). Slicno je i sa losom uslugom - mislim da polako ali sigurno prolazi vrijeme onih sto se cerekaju i mrko gledaju iza kase, onih sto puse cigare i peku cevape, onih sto masnom krpom prebrisu sto ispred tebe pa bude jos masniji nego sto je bio, itd.

Mislim da bi se veoma brzo podigao kvalitet u cevabdzinicama (i slicnim radnjama) kada bi se donijela zakonska regulativa da svaka radnja mora imati na vidnom mjestu broj telefona na koji se musterije mogu zaliti ako nisu zadovoljni. Imam osjecaj da bi se u roku od 6 mjeseci nakon uvodjenja ovog zakona primijetila dobra razlika u usluzi i kvalitetu.

I pomenuo bih jos nesto - u jednoj od radnji na Bascarsiji (zaboravio sam gdje - bilo je prije 20-ak godina) je pisao jedan jako fin slogan (nesto slicno nisam vidio nigdje drugdje):

Ako niste zadovoljni, recite nama - ako ste zadovoljni, recite drugima!

Posteno od vlasnika, nema sta.
Sogan

Post by Sogan »

digresija: dijaspora koja odrzava mit o Zeljinim cevapima nje prava dijaspora :oops: mi :D iz principa ne objedamo u ugostiteljskim objektima ispred kojih nema adekvatno parkiraliste za eksponiranje auta :D

P.S. na ovoj diskusiji se stice dojam da je pola forumasa imalo iskustvo lomljenja zuba ili trovanja probavnog sustava cevapima :? :shock:

P.P.S. U Krajini smo imali, naravno banjaluckog formata, ovu kategorizaciju porcija:

velika (lepinja i 4x4 table cevapa)
srednja (lepinja i 3x4 table cevapa)
mala (pola lepinje i 2x4 table cevapa)

a blizu skola i vecih OUR-a sortiman je od domisljatih poduzetnika bio prosiren i na:

sindikalna (lepinja i 1x4 table cevapa) - kupovala se direktno, ne preko sindikata :D
djacka (pola lepinje i 1x4 table cevapa)

:D
Post Reply