Prime oni i djete samo sa majcinim. Otpusnim pismo ne mora biti zdravstvena.holowey wrote:bolnice po automatizmu obavjestavaju maticne urede o rodjenju djece, pa ako se ti ne pojavis u maticnom uredu da prijavis svoje dijete u roku 30 dana, doci ce ti obavijest da si zakonski obavezan da to uradis... ja sam svog klinju prijavio u prvoj sedmici da bi sto prije mogao dobiti zdravstvenu knjizicu, jer dok ja zavrsim svoj dio papirologije, pa dok firma i zzo zavrse svoje, treba vremena, a nikad ne znas sta moze naici (naslusao se iskustava drugih roditelja, bakterija ova ona, osip, alergija, bla bla, truc truc)... prvo dijete, pa me odmah uhvatila neka paranoja
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
duboka_misao
#3726 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- holowey
#3727 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jbg ko ce ga znati...isao sam na sigurno...kao sto napisah, prvo dijete i odmah panika, da sam tad bio ove pameti, drugacije bih mnogo toga uradio...duboka_misao wrote:Prime oni i djete samo sa majcinim. Otpusnim pismo ne mora biti zdravstvena.holowey wrote:bolnice po automatizmu obavjestavaju maticne urede o rodjenju djece, pa ako se ti ne pojavis u maticnom uredu da prijavis svoje dijete u roku 30 dana, doci ce ti obavijest da si zakonski obavezan da to uradis... ja sam svog klinju prijavio u prvoj sedmici da bi sto prije mogao dobiti zdravstvenu knjizicu, jer dok ja zavrsim svoj dio papirologije, pa dok firma i zzo zavrse svoje, treba vremena, a nikad ne znas sta moze naici (naslusao se iskustava drugih roditelja, bakterija ova ona, osip, alergija, bla bla, truc truc)... prvo dijete, pa me odmah uhvatila neka paranoja
-
duboka_misao
#3728 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I mi smo saznali na tezi nacin mali pokupio mrsu u bolnici i morali bukvalno za tri dana na pedijatriju,nista od papira naravno nismo imali osim mog otpusnog i rekose nam da moze, cudi me da su tako fleksibilni.holowey wrote:jbg ko ce ga znati...isao sam na sigurno...kao sto napisah, prvo dijete i odmah panika, da sam tad bio ove pameti, drugacije bih mnogo toga uradio...duboka_misao wrote:Prime oni i djete samo sa majcinim. Otpusnim pismo ne mora biti zdravstvena.holowey wrote:bolnice po automatizmu obavjestavaju maticne urede o rodjenju djece, pa ako se ti ne pojavis u maticnom uredu da prijavis svoje dijete u roku 30 dana, doci ce ti obavijest da si zakonski obavezan da to uradis... ja sam svog klinju prijavio u prvoj sedmici da bi sto prije mogao dobiti zdravstvenu knjizicu, jer dok ja zavrsim svoj dio papirologije, pa dok firma i zzo zavrse svoje, treba vremena, a nikad ne znas sta moze naici (naslusao se iskustava drugih roditelja, bakterija ova ona, osip, alergija, bla bla, truc truc)... prvo dijete, pa me odmah uhvatila neka paranoja
-
kakavdanakneiskustvu
#3729 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vidio bebača danas prvi put!!!!
-
safran
#3730 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I? Na koga liči?kakavdanakneiskustvu wrote:vidio bebača danas prvi put!!!!
-
kakavdanakneiskustvu
#3731 Re: Bebe - ALL ABOUT!
safran wrote:I? Na koga liči?kakavdanakneiskustvu wrote:vidio bebača danas prvi put!!!!![]()
![]()
![]()
valjda na mene,ne znam,oplako sam pa nisam bio u stanju u to gledati
- manekenka u penziji
#3732 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Meni srce puno kad čitam Dankove postove. Da ste živi i zdravi!
A ime?
A ime?
-
kakavdanakneiskustvu
#3733 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Meni srce puno kad čitam Dankove postove. Da ste živi i zdravi!
A ime?
ime kad kući dođe moj bebač
- Magarece_godine
#3734 Re: Bebe - ALL ABOUT!
kakavdanakneiskustvu wrote:vidio bebača danas prvi put!!!!
-
safran
#3735 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Danak, šala mala - najblesavije pitanje koje neko može postaviti. Mada, kad sam drugog bebana rodila mama u sobi do moje je rodila svoj klon.kakavdanakneiskustvu wrote:safran wrote:I? Na koga liči?kakavdanakneiskustvu wrote:vidio bebača danas prvi put!!!!![]()
![]()
![]()
- JanuaryJones
#3736 Bebe - ALL ABOUT!
Moj je klon moga muža, bukvalno mini verzija. Svi mi kažu da moram sebi drugo roditi da liči na menesafran wrote: Danak, šala mala - najblesavije pitanje koje neko može postaviti. Mada, kad sam drugog bebana rodila mama u sobi do moje je rodila svoj klon.
Sent from my iPad using Tapatalk
- niko_niko_kao_ja
#3737 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sta hoces, ti imas dva klonasafran wrote: Danak, šala mala - najblesavije pitanje koje neko može postaviti. Mada, kad sam drugog bebana rodila mama u sobi do moje je rodila svoj klon.
-
suspect_zero
#3738 Re: Bebe - ALL ABOUT!
-
safran
#3739 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ovaj drugi jeste, imam foto dokumentaciju a prvi je ipak malo udrobljen. a ova beba mi je bila nevjerovatna, od prvog momenta - ista mama, još i curica.niko_niko_kao_ja wrote:sta hoces, ti imas dva klonasafran wrote: Danak, šala mala - najblesavije pitanje koje neko može postaviti. Mada, kad sam drugog bebana rodila mama u sobi do moje je rodila svoj klon.
-
kakavdanakneiskustvu
#3740 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Danak, šala mala - najblesavije pitanje koje neko može postaviti. Mada, kad sam drugog bebana rodila mama u sobi do moje je rodila svoj klon.[/quote]safran wrote:safran wrote:I? Na koga liči?kakavdanakneiskustvu wrote:vidio bebača danas prvi put!!!!![]()
![]()
![]()
ima kosu na mene i mog tatu,visoke zaliske,bar se meni učinilo tako u tih pola sata
- DaffyDuck
#3741 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jbm ti Bosnu, ne mogu da vjerujem da ti nisu ranije dali da ga vidis
-
kakavdanakneiskustvu
#3742 Re: Bebe - ALL ABOUT!
DaffyDuck wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:vidio bebača danas prvi put!!!!![]()
![]()
![]()
pa ne mogu ući u zeničkoj bolnici u porođajni odjel,a danas ga vidio u sarajevu na jezeru
- JanuaryJones
#3743 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Što su vas prebacili?kakavdanakneiskustvu wrote:DaffyDuck wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:vidio bebača danas prvi put!!!!![]()
![]()
![]()
pa ne mogu ući u zeničkoj bolnici u porođajni odjel,a danas ga vidio u sarajevu na jezeru
Sent from my iPad using Tapatalk
-
kakavdanakneiskustvu
#3744 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Što su vas prebacili?JanuaryJones wrote:DaffyDuck wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:vidio bebača danas prvi put!!!!![]()
![]()
![]()
Sent from my iPad using Tapatalk[/quote]
smanjen kalcij kod bebe
- vazi
#3745 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@danak, da se to brzo reguisati, taj nivo kalcija..hoce to ako je majka dijabeticar ili ako je bio manjak kisika dok je bebica bila u pupi...u glavnom uspjesno se sanira u prvim danima po rodjenju.
jos malo strpljenja pa ce bebce kuci
-
kakavdanakneiskustvu
#3746 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vazi wrote:@danak, da se to brzo reguisati, taj nivo kalcija..hoce to ako je majka dijabeticar ili ako je bio manjak kisika dok je bebica bila u pupi...u glavnom uspjesno se sanira u prvim danima po rodjenju.
nadam se,hvala
-
dama_u_crnom
#3747 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kada ste vi bebama počeli uvoditi gluten, odnosno hranu koja sadrži gluten? Negdje kažu da se počne od 6 mjeseci, negdje tek od 8 pa ne znam da li da počnem.. Mojoj curicu je 6 mjeseci, a od 4 mjeseca smo počeli sa čvrstom hranom..
-
kakavdanakneiskustvu
#3748 Re: Bebe - ALL ABOUT!
je li neko imao problema sa smanjenim kalcijom kod novorođenčeta,zna li ko koliko su parametri za to?
- vazi
#3749 Re: Bebe - ALL ABOUT!
cini mi se ovdje je manjak kalcija kod novorodjencadi ako je nivo ispod 70mg/l (1,75mmol/l ) - prepisala sam ti vrijednosti a sama nemam s tim iskustva. Koji je nivo kod vaseg momka, sta kazu ljekari? Nemoj paniciti, da se to rijesiti, kakav je nivo magnezija?kakavdanakneiskustvu wrote:je li neko imao problema sa smanjenim kalcijom kod novorođenčeta,zna li ko koliko su parametri za to?
Sve sto sam procitala o tome kaze da je najcesce prolaznog karaktera, proce i kod vaseg momka akBd
- putujucidzindas
#3750 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam slucajno bila kod pedijatrice kad je malom bilo 6 mjeseci, pa sam pitala doktoricu sta ona savjetuje. Uglavnom, rekla mi je da je bolje da to isprobamo ranije - reakcija na gluten nije toliko cesta koliko je se mi plasimo, a u svakom slucaju, dijete ce bolje reagovati dok jos doji. Tako smo mi poceli postepeno od 6. mjeseca i sve bilo OK.dama_u_crnom wrote:Kada ste vi bebama počeli uvoditi gluten, odnosno hranu koja sadrži gluten? Negdje kažu da se počne od 6 mjeseci, negdje tek od 8 pa ne znam da li da počnem.. Mojoj curicu je 6 mjeseci, a od 4 mjeseca smo počeli sa čvrstom hranom..