Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
duboka_misao

#3726 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

holowey wrote:bolnice po automatizmu obavjestavaju maticne urede o rodjenju djece, pa ako se ti ne pojavis u maticnom uredu da prijavis svoje dijete u roku 30 dana, doci ce ti obavijest da si zakonski obavezan da to uradis... ja sam svog klinju prijavio u prvoj sedmici da bi sto prije mogao dobiti zdravstvenu knjizicu, jer dok ja zavrsim svoj dio papirologije, pa dok firma i zzo zavrse svoje, treba vremena, a nikad ne znas sta moze naici (naslusao se iskustava drugih roditelja, bakterija ova ona, osip, alergija, bla bla, truc truc)... prvo dijete, pa me odmah uhvatila neka paranoja :D
Prime oni i djete samo sa majcinim. Otpusnim pismo ne mora biti zdravstvena.
holowey

#3727 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by holowey »

duboka_misao wrote:
holowey wrote:bolnice po automatizmu obavjestavaju maticne urede o rodjenju djece, pa ako se ti ne pojavis u maticnom uredu da prijavis svoje dijete u roku 30 dana, doci ce ti obavijest da si zakonski obavezan da to uradis... ja sam svog klinju prijavio u prvoj sedmici da bi sto prije mogao dobiti zdravstvenu knjizicu, jer dok ja zavrsim svoj dio papirologije, pa dok firma i zzo zavrse svoje, treba vremena, a nikad ne znas sta moze naici (naslusao se iskustava drugih roditelja, bakterija ova ona, osip, alergija, bla bla, truc truc)... prvo dijete, pa me odmah uhvatila neka paranoja :D
jbg ko ce ga znati...isao sam na sigurno...kao sto napisah, prvo dijete i odmah panika, da sam tad bio ove pameti, drugacije bih mnogo toga uradio... :D
duboka_misao

#3728 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

holowey wrote:
duboka_misao wrote:
jbg ko ce ga znati...isao sam na sigurno...kao sto napisah, prvo dijete i odmah panika, da sam tad bio ove pameti, drugacije bih mnogo toga uradio... :D
I mi smo saznali na tezi nacin mali pokupio mrsu u bolnici i morali bukvalno za tri dana na pedijatriju,nista od papira naravno nismo imali osim mog otpusnog i rekose nam da moze, cudi me da su tako fleksibilni.
kakavdanakneiskustvu

#3729 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

vidio bebača danas prvi put!!!!
safran

#3730 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

kakavdanakneiskustvu wrote:vidio bebača danas prvi put!!!!
I? Na koga liči? :lol: :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#3731 Re: Bebe - ALL ABOUT!

safran wrote:

valjda na mene,ne znam,oplako sam pa nisam bio u stanju u to gledati
manekenka u penziji

#3732 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

Meni srce puno kad čitam Dankove postove. Da ste živi i zdravi!
A ime?
kakavdanakneiskustvu

#3733 Re: Bebe - ALL ABOUT!

manekenka u penziji wrote:Meni srce puno kad čitam Dankove postove. Da ste živi i zdravi!
A ime?

ime kad kući dođe moj bebač
Magarece_godine

#3734 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
safran

#3735 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

kakavdanakneiskustvu wrote:
safran wrote:

Danak, šala mala - najblesavije pitanje koje neko može postaviti. Mada, kad sam drugog bebana rodila mama u sobi do moje je rodila svoj klon.
JanuaryJones

#3736 Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

safran wrote: Danak, šala mala - najblesavije pitanje koje neko može postaviti. Mada, kad sam drugog bebana rodila mama u sobi do moje je rodila svoj klon.
Moj je klon moga muža, bukvalno mini verzija. Svi mi kažu da moram sebi drugo roditi da liči na mene :D

Sent from my iPad using Tapatalk
niko_niko_kao_ja

#3737 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

safran wrote: Danak, šala mala - najblesavije pitanje koje neko može postaviti. Mada, kad sam drugog bebana rodila mama u sobi do moje je rodila svoj klon.
sta hoces, ti imas dva klona :D
suspect_zero

#3738 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suspect_zero »

:) :)
safran

#3739 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

niko_niko_kao_ja wrote:
sta hoces, ti imas dva klona :D
ovaj drugi jeste, imam foto dokumentaciju a prvi je ipak malo udrobljen. a ova beba mi je bila nevjerovatna, od prvog momenta - ista mama, još i curica.
kakavdanakneiskustvu

#3740 Re: Bebe - ALL ABOUT!

safran wrote:
safran wrote:

Danak, šala mala - najblesavije pitanje koje neko može postaviti. Mada, kad sam drugog bebana rodila mama u sobi do moje je rodila svoj klon.[/quote]

ima kosu na mene i mog tatu,visoke zaliske,bar se meni učinilo tako u tih pola sata
DaffyDuck

#3741 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by DaffyDuck »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

jbm ti Bosnu, ne mogu da vjerujem da ti nisu ranije dali da ga vidis :twisted:
kakavdanakneiskustvu

#3742 Re: Bebe - ALL ABOUT!

DaffyDuck wrote:

pa ne mogu ući u zeničkoj bolnici u porođajni odjel,a danas ga vidio u sarajevu na jezeru
JanuaryJones

#3743 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

kakavdanakneiskustvu wrote:
DaffyDuck wrote:

pa ne mogu ući u zeničkoj bolnici u porođajni odjel,a danas ga vidio u sarajevu na jezeru
Što su vas prebacili?

Sent from my iPad using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#3744 Re: Bebe - ALL ABOUT!

JanuaryJones wrote:
DaffyDuck wrote:

Što su vas prebacili?

Sent from my iPad using Tapatalk[/quote]

smanjen kalcij kod bebe
vazi

#3745 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vazi »

@danak, da se to brzo reguisati, taj nivo kalcija..hoce to ako je majka dijabeticar ili ako je bio manjak kisika dok je bebica bila u pupi...u glavnom uspjesno se sanira u prvim danima po rodjenju.

jos malo strpljenja pa ce bebce kuci :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3746 Re: Bebe - ALL ABOUT!

vazi wrote:@danak, da se to brzo reguisati, taj nivo kalcija..hoce to ako je majka dijabeticar ili ako je bio manjak kisika dok je bebica bila u pupi...u glavnom uspjesno se sanira u prvim danima po rodjenju.

jos malo strpljenja pa ce bebce kuci :thumbup:

nadam se,hvala
dama_u_crnom

#3747 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

Kada ste vi bebama počeli uvoditi gluten, odnosno hranu koja sadrži gluten? Negdje kažu da se počne od 6 mjeseci, negdje tek od 8 pa ne znam da li da počnem.. Mojoj curicu je 6 mjeseci, a od 4 mjeseca smo počeli sa čvrstom hranom..
kakavdanakneiskustvu

#3748 Re: Bebe - ALL ABOUT!

je li neko imao problema sa smanjenim kalcijom kod novorođenčeta,zna li ko koliko su parametri za to?
vazi

#3749 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vazi »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li neko imao problema sa smanjenim kalcijom kod novorođenčeta,zna li ko koliko su parametri za to?
cini mi se ovdje je manjak kalcija kod novorodjencadi ako je nivo ispod 70mg/l (1,75mmol/l ) - prepisala sam ti vrijednosti a sama nemam s tim iskustva. Koji je nivo kod vaseg momka, sta kazu ljekari? Nemoj paniciti, da se to rijesiti, kakav je nivo magnezija?

Sve sto sam procitala o tome kaze da je najcesce prolaznog karaktera, proce i kod vaseg momka akBd
putujucidzindas

#3750 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

dama_u_crnom wrote:Kada ste vi bebama počeli uvoditi gluten, odnosno hranu koja sadrži gluten? Negdje kažu da se počne od 6 mjeseci, negdje tek od 8 pa ne znam da li da počnem.. Mojoj curicu je 6 mjeseci, a od 4 mjeseca smo počeli sa čvrstom hranom..
Ja sam slucajno bila kod pedijatrice kad je malom bilo 6 mjeseci, pa sam pitala doktoricu sta ona savjetuje. Uglavnom, rekla mi je da je bolje da to isprobamo ranije - reakcija na gluten nije toliko cesta koliko je se mi plasimo, a u svakom slucaju, dijete ce bolje reagovati dok jos doji. Tako smo mi poceli postepeno od 6. mjeseca i sve bilo OK.
Post Reply