...
Moderator: anex
- neprilagodjena
#126 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Ovdje ne prikazuju Oprah
odlucila sam da idem na obicnu dijetu i da trcim navece.
- DoctorSa
#127 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Za jednu sedmicu ne možeš smršati ni kilograma
Jeste da će ti vaga pokazati da si smršala 1-5 kg zavisno od tvoje težine 50-150, ali to što si izgubila je samo VODA koja je prijeko potrebna organizmu. A baš bi volio da te vidim sedam dana na jabukama.
Već vidim maximalno 2-3 dan kako padaš u nesvjest:) Glukoza (šečer) je jako bitna za rad mozga i mišića. A zamisli ako ju ne unosiš. MOzak bez hrane?????

Već vidim maximalno 2-3 dan kako padaš u nesvjest:) Glukoza (šečer) je jako bitna za rad mozga i mišića. A zamisli ako ju ne unosiš. MOzak bez hrane?????
- seen
#128 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
^^jedini komentar koji sam procito sto ima smisla....
ovdje 99.999999999% vas nema bojma o dijeti, ishrani i mrsanju....
nije samo nemoj jesti nista i vozdra.... ima tu jos mnogo ...
prvo moras znati "caloric maintenance" znaci koliko calorija moras da pojedes dnveno da sacuvas trenutnu tezinu
Onda ako hoces da smrsas npr ako ti je kaloric maintenance" 2500 kalorija na dan...moras ici u deficit ...
znaci umjesto 2500 calorija dnevno, jedes 2000...
caloric maintenance se moze saznati preko interneta, stavis tezinu, koliko si visok, i jos par stvari...
Raja misli, probudis se ujtru jedes za dorucak i onda nista ne jedes cijeli dan...
najbolje je jesti 5-6 puta dnevno, ali ne da odes kod zelje i 6 puta jedes po 10 cevapa s kajmakom...
vec jede s u manjim obrocima, sa dovoljno proteina, zdravih ugljikohidrata, i zdrave masti...kao maslenova mast
ima tu jos mnogo, sta valja jesti i sta ne valja...
naglo mrsanje, i losa ishrana i los stil ishrane moze da dode do toga da ogranizam pocine da koristi misice za energiju, to znaci da ako jedes jednom u danu, organizam iskoristi tu hranu za energiju, ali ako ti nista ne jedes poslje toga i gladujes...organizam pocne da koristi misice za energiju...to se desi jer organizam pusti hormon koji unistava misice i koristi ih za energiju...isto se desi sa salom na tijelu, organizam przi to salo da bi koristio to za energiju... isto ako jedes npr 4500 kalorija dnevno a izdrzna cifra ti je 2500...onda organizam pocinje da skuplja masnocu jer nemoze da je iskoristi svu za energiju...
Ako kome treba pomoci u vezi mrsanja i tako, nek mi se javi na PP..mogu pomoci...
ali za sve treba truda, zdrave ishrane, i opet MNOGO TRUDA...
ne mozes jedan dan da jedes fino, a sutra odes i pojedes kilu bureka...
ovdje 99.999999999% vas nema bojma o dijeti, ishrani i mrsanju....
nije samo nemoj jesti nista i vozdra.... ima tu jos mnogo ...
prvo moras znati "caloric maintenance" znaci koliko calorija moras da pojedes dnveno da sacuvas trenutnu tezinu
Onda ako hoces da smrsas npr ako ti je kaloric maintenance" 2500 kalorija na dan...moras ici u deficit ...
znaci umjesto 2500 calorija dnevno, jedes 2000...
caloric maintenance se moze saznati preko interneta, stavis tezinu, koliko si visok, i jos par stvari...
Raja misli, probudis se ujtru jedes za dorucak i onda nista ne jedes cijeli dan...
najbolje je jesti 5-6 puta dnevno, ali ne da odes kod zelje i 6 puta jedes po 10 cevapa s kajmakom...
vec jede s u manjim obrocima, sa dovoljno proteina, zdravih ugljikohidrata, i zdrave masti...kao maslenova mast
ima tu jos mnogo, sta valja jesti i sta ne valja...
naglo mrsanje, i losa ishrana i los stil ishrane moze da dode do toga da ogranizam pocine da koristi misice za energiju, to znaci da ako jedes jednom u danu, organizam iskoristi tu hranu za energiju, ali ako ti nista ne jedes poslje toga i gladujes...organizam pocne da koristi misice za energiju...to se desi jer organizam pusti hormon koji unistava misice i koristi ih za energiju...isto se desi sa salom na tijelu, organizam przi to salo da bi koristio to za energiju... isto ako jedes npr 4500 kalorija dnevno a izdrzna cifra ti je 2500...onda organizam pocinje da skuplja masnocu jer nemoze da je iskoristi svu za energiju...
Ako kome treba pomoci u vezi mrsanja i tako, nek mi se javi na PP..mogu pomoci...
ali za sve treba truda, zdrave ishrane, i opet MNOGO TRUDA...
ne mozes jedan dan da jedes fino, a sutra odes i pojedes kilu bureka...
-
MAN-lion's coach
#129 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Haha jedan biser iz judo kluba.
Umotali se u smećarsku vreću,radili trening voda prštala na sve strane...
Poslije smo otišli na doner!

Umotali se u smećarsku vreću,radili trening voda prštala na sve strane...
Poslije smo otišli na doner!
- bez_ideje
#130 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Danas se vagala,za 5 dana 2 i po kile sletila ....Bila na jugu,jela domaci sir,salatu,hljeb.......i to jela vise nego inace........fizicki rad i samo fizicki rad... Farmerke ko na ofingeru
Mozes smrsat itekako.....jedi koliko hoŠ,ustaj u 6 ,lijezi u 9
Mozes smrsat itekako.....jedi koliko hoŠ,ustaj u 6 ,lijezi u 9
-
lavanda23
#131 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
E draga moja ili moj,ne znam sta je.Ma i nebitno.Zelim ti samo ukratko svoju pricu ispricati.
Uvjek sam bila ko top model.Ali kako me momak ostavio udebljala se nenormalno.
kad sam to shvatila rekla sam da cu okrenut novi list i vratit se u staru princezu.
Prvo samo voce,pa kasnje neke djete sa tv-a i iz novina itd...itd...itd.....
Medjutim sta se desilo smrsam kobiva 2 kg i poslje se udebljam 7-8kg.
U medjuvremenu upoznam jednog psihologa i on mi je oci otvorio.
SVE JE U GLAVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To je JEDINI uspjeh za uspjeh.
Trebas samo jednom sebi reci:Od sada,ne od sutra,necu vise posustati u jelu.Jest cu samo zdravo i u pola od sadasnjeg jela.Prvih dana bit ce ti sigurno tesko,ali kad prebrodis sve bit ces ponosan na sebe sto si uspjeo.
Uz sve to kreni na fitnes,ma kako ti tesko palo i vidjet ces rezultat.Ja sam 17 kg bez muke smrsala i sad sam tako sretna sto mi sve od prije moze.Izvini ako ti dosadujem.Samo zelim da podjelim sa drugima ono sto je istina.Znaci neme za sedam dana samo jabuke,to je nezdravo i kostat ce te svega.

Uvjek sam bila ko top model.Ali kako me momak ostavio udebljala se nenormalno.
kad sam to shvatila rekla sam da cu okrenut novi list i vratit se u staru princezu.
Prvo samo voce,pa kasnje neke djete sa tv-a i iz novina itd...itd...itd.....
Medjutim sta se desilo smrsam kobiva 2 kg i poslje se udebljam 7-8kg.
U medjuvremenu upoznam jednog psihologa i on mi je oci otvorio.
SVE JE U GLAVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To je JEDINI uspjeh za uspjeh.
Trebas samo jednom sebi reci:Od sada,ne od sutra,necu vise posustati u jelu.Jest cu samo zdravo i u pola od sadasnjeg jela.Prvih dana bit ce ti sigurno tesko,ali kad prebrodis sve bit ces ponosan na sebe sto si uspjeo.
Uz sve to kreni na fitnes,ma kako ti tesko palo i vidjet ces rezultat.Ja sam 17 kg bez muke smrsala i sad sam tako sretna sto mi sve od prije moze.Izvini ako ti dosadujem.Samo zelim da podjelim sa drugima ono sto je istina.Znaci neme za sedam dana samo jabuke,to je nezdravo i kostat ce te svega.
- Ljuska_u_BaklaFi
#132 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Kupish pahuljice (zobene, jecmene ili razeve, ima u svakom marketu u odjelu za dijabeticare ili kutku zdrave hrane)
kupish i jednu kesicu psenicnih mekinja pa dodajes u zdjelicu po kasiku, a ja nekad kupim i zobene klice pa dodajem. Priprema zitarica ovisi o ukusu ali i mastovitosti. Mozes ih pripremiti s mlijekom, jogurtom ili sokom. Nacin na koji ih ja najvise volim ( a imam i certifikat od nekog ko ih takodje voli tako
) je da ih navece nakiselim u neki vocni jogurt do ujutro, ujutro su vec nabubrile i samo im dodam malo toplog mlijeka, kasiku meda, i nekog voca nasjeckam (suhog ili svjezeg svejedno). Ponekad ubacim i malo cimeta i budu preukusne i nisam gladna sve do rucka popodne. Svaki dan promijenim vrstu voca koju ubacujem te tako im mijenjam ukus i nikad mi ne dosade 
-
nova_korisnica
#133 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
izvadis jedan umnjak ili dva...i da vidis kako kg spadaju...ne mozes jesti i da hoces (tehnicki je tesko izvodljivo) i kad pocne period kada mozes ponovo otvoriti usta kako treba, onda fino pocni sa zdravijom ishranom i sportom i eto 
- iceman ze
#134 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
imate na forumu, ljudi koji mogu datri stvarno dobre savjete, posebno na temi o teretani i sportu......
ja sam licno smrsao sa 104 kg na 94 kg, s tim da sam visok 187 cm.......
i to otprilike za 3 mjeseca......
naravno ne postoji magicno rjesenje, nego dosta truda i odricanja. Ja sam prakticirao sport (teretana, trcanje, plivanje) + casovi plesa+ pravilna prehrana.....dakle ovaj sublimat aktivnosti i pravilne prehrane doveo je do trazenih rezultata. Sto se tice prehrane, naucio sam paziti na unos kalorija, to vam @sitna.buranija moze objasniti, covjek je nacitaniji......dakle uglavnom kontolisao sam unos kalorija na dnevnoj bazi, upoznao vrijednost pojedinog povrca, voca, mese, zitarica i ostalih prerardjevina, ispocetka je tesko sve to sracunati, ali se vremenom covjek nauci, tako da mi danas shoping u marketu nisu frustrirajuci, i lako se daju omisliti obroci......i da napomenem da uopste ne gladujem, i hranim se kvalitetnije....