...
Moderator: anex
-
hocu_ponovo
- Edin H.
#2 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Jedno kilu do dvije 
- chengaba
#3 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Ma nek mozes i 5 kila, racunaj da je to voda koju ces nadoknaditi, pa i prebaciti cim pocnes opet jesti...hocu_ponovo wrote:koliko mogu smrsati za 1 sedmicu ako jedem samo jabuke????
-
hocu_ponovo
#4 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
joj malo je toEdin H. wrote:Jedno kilu do dvije
- Edin H.
#5 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Gdje je hica?hocu_ponovo wrote:joj malo je toEdin H. wrote:Jedno kilu do dvije
- PeshtA
#6 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
zaboravi, ipak su to sheceri ....
evo ti iz licnog iskustva, ako hoces brzo da smrsas, ali neku manju kolicinu kg
jedi hranu bez ugljikohidrata, znaci bez krompira, hljeba, slatkisa, graha, rize, pohovanog mesa, tjestenina,
jedes mesa, pecenog, kuhanog, przenog na ulju (ali ne pohovanog), grilanog koliko zelis, salate, povrca (osim krompira, graha, rize), bez voca, mlijeko sa sto manje masnoce ako vec nemozes bez njega ... i dnevno hodaj, shetaj barem 1-2 kilometra (nije to toliko puno koliko se cini) ... ja sam prvu sedmicu gubio skoro kilogram dnevno ... ali nakon nekih 7-10 krene skroz sporo ... pij puno vode, ne sokova, ne alkoholnih pica itd ...
evo ti iz licnog iskustva, ako hoces brzo da smrsas, ali neku manju kolicinu kg
jedi hranu bez ugljikohidrata, znaci bez krompira, hljeba, slatkisa, graha, rize, pohovanog mesa, tjestenina,
jedes mesa, pecenog, kuhanog, przenog na ulju (ali ne pohovanog), grilanog koliko zelis, salate, povrca (osim krompira, graha, rize), bez voca, mlijeko sa sto manje masnoce ako vec nemozes bez njega ... i dnevno hodaj, shetaj barem 1-2 kilometra (nije to toliko puno koliko se cini) ... ja sam prvu sedmicu gubio skoro kilogram dnevno ... ali nakon nekih 7-10 krene skroz sporo ... pij puno vode, ne sokova, ne alkoholnih pica itd ...
-
Eborg
#7 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Za početak izbaci večeru, hljeb i slatkiše. Vidjet ćeš kako ide to brzo. 
-
SoulSeeker
#8 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Možeš piti čak i samu vodu bez ičega, ali nećeš smršati ako u kompletan proces ne ukomponuješ i fizičko naprezanje.hocu_ponovo wrote:koliko mogu smrsati za 1 sedmicu ako jedem samo jabuke????
Nemoj jesti samo jabuke čitavu sedmicu jer se to negativno može odraziti na dosta toga. Pokušaj sa manjim obrocima, preskači doručak, izbjegavaj meso, tjesteninu, i slatkiše, a pred spavanje jedi samo voće u manjim količinama, i naravno...bavi se pojačano fizičkim poslovima. Naglo mršanje nipošto ne preporučujem, dakle u svemu idi polagano.
- chengaba
#9 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Sjo stručnjaka.SoulSeeker wrote:Možeš piti čak i samu vodu bez ičega, ali nećeš smršati ako u kompletan proces ne ukomponuješ i fizičko naprezanje.hocu_ponovo wrote:koliko mogu smrsati za 1 sedmicu ako jedem samo jabuke????
Nemoj jesti samo jabuke čitavu sedmicu jer se to negativno može odraziti na dosta toga. Pokušaj sa manjim obrocima, preskači doručak, izbjegavaj meso, tjesteninu, i slatkiše, a pred spavanje jedi samo voće u manjim količinama, i naravno...bavi se pojačano fizičkim poslovima. Naglo mršanje nipošto ne preporučujem, dakle u svemu idi polagano.
Kvalitetan doručak i brda piletine su najbolje što može da uradi...
-
SoulSeeker
#10 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Iz određenih razloga sam morao sa 103 kilograma smršati na 95, i sada sam jako blizu toj cifri.chengaba wrote:Sjo stručnjaka.
Svakako, samo još dodaj još i kilograme putera od kikirikija, i to je to.chengaba wrote:Kvalitetan doručak i brda piletine su najbolje što može da uradi...
-
Zak d Fak
#11 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Jedi samo rizu na vodi... ako ne crknes, smrsat ces. i to mnogo... 
- Topla voda
#12 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
teoretski,ako se udavis jabukom,mozes smrsati mnogo vise nego sto ti treba 
-
*mima*
#13 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
hocu_ponovo wrote:koliko mogu smrsati za 1 sedmicu ako jedem samo jabuke????
-
duboka_misao
#14 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
@mima je upravu, nista jabuke de ti samo suhih sljiva jedi vidjces cuda*mima* wrote:hocu_ponovo wrote:koliko mogu smrsati za 1 sedmicu ako jedem samo jabuke????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nista neces smrsat
- madnessa
#15 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
chengaba je upotpunosti upravu... malo edukacije nije na odmet prije nego se sugovornik pocne ismijavati...SoulSeeker wrote:Svakako, samo još dodaj još i kilograme putera od kikirikija, i to je to.chengaba wrote:Kvalitetan doručak i brda piletine su najbolje što može da uradi...
http://www.proteinpower.com/drmike/keto ... d-ketosis/
u biti je kljucno ne gubiti misicnu masu nego masnocu. mnogi mrsajuci gube misice, a salo ostaje, pa kad se udebljaju ponovo nabace salo, a misice ne formiraju. dijeta bogata proteinima i sa jako malo ugljikohidrata postize upravo da se salo topi. jeste da treba vremena da se salo pocne topiti, ali sa tjelesnom aktivnoscu se i to vrijeme znatno skrati, a i tjelo se lijepo formira.
za sedam dana je nemoguce zdravo smrsati vise od 1kg. idealno je gubiti oko 0.5kg. uostalom niko se jos nije udebljao 10kg za 7dana, pa ne treba ni da mrsa tim tempom. niti moze.
-
barby02
#16 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Ja mislim da mozes dvije i po kile za 7 dana. Medicinski je dozvoljeno dvije (ako je osoba mlada i zdrava).
Jedi jednom dnevno, zavaravaj se cajevima ali ne vise od 3 solje, jogurt od visnje ili ananasa (dijuretik je) i moras tacno odluciti sta jedes. Smrsaces i kad jedes grisini i jogurt ali samo to . . .i ne zajedno. .
Jedi jednom dnevno, zavaravaj se cajevima ali ne vise od 3 solje, jogurt od visnje ili ananasa (dijuretik je) i moras tacno odluciti sta jedes. Smrsaces i kad jedes grisini i jogurt ali samo to . . .i ne zajedno. .
- Cholina_Lokica
#17 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
tako ces samo za koji dan poceti padati u nesvijest za koji dan...
- sinus
#18 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Za sedmicu možeš smršati 27-30 kilograma zavisi koliko jako stegneš kajiš oko struka.
- HAVANA
#19 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
babyline wrote:ako hoces brze da smrsas nemoj pojesti cijelu jabuku a svaki zalogaj zalij sa casom vode
Nešto si zaboravila.
Trebala bi voditi ljubav prije i poslije obroka.Ne mora zalijevat.
- parkaš
#20 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Iskreno,hocu_ponovo wrote:koliko mogu smrsati za 1 sedmicu ako jedem samo jabuke????
nije pitanje koliko mozes nego koliko smijes smrsati. Ima posebna tablica koliko posto tvoje tezine smijes gubiti mjesecno.
I budi oprezan jer se mozes grdno zajebati kao npr ja. Za 5 mjeseci sam sisao sa 120 na 100 KG zbog problema s ledjima. Izgubio sam kilazu ali i magnezijum, zeljezo dobre masnoce vitamine minerale. Secer mi je poceo skakati gore dole...sve u svemu jebena zajebancija. Trebace mi najmanje 1 godina da vratim balans i organizam u normalu.
- alcho
#21 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Ti stvarno veze nemas. Da preskace dorucak? Ma genije si...SoulSeeker wrote:Iz određenih razloga sam morao sa 103 kilograma smršati na 95, i sada sam jako blizu toj cifri.chengaba wrote:Sjo stručnjaka.
Svakako, samo još dodaj još i kilograme putera od kikirikija, i to je to.chengaba wrote:Kvalitetan doručak i brda piletine su najbolje što može da uradi...
- alica.k
#22 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
:S
eating disorder much?
eating disorder much?
-
samo malo
#23 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Brze dijete ne postoje, to su ublehe, moguce je smrsati samo uz reduciranje hrane i malo vise fizicke aktivnosti, i to je malo duzi proces sto je najbitnije.
- Ma.Le.Na
#24 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
malo progooglaj Dukanovu dijetu
u prvoj fazi te dijete za sedmicu se izgubi poprilicno kg...cak 4-5..
bitno je da ne provodis samo ovu fazu!! nego i ostale 3...da ne bi doslo do jojo efekta
inace ovu dijetu lately hvale gdje stignu...nije na odmet probati..
u prvoj fazi te dijete za sedmicu se izgubi poprilicno kg...cak 4-5..
bitno je da ne provodis samo ovu fazu!! nego i ostale 3...da ne bi doslo do jojo efekta
inace ovu dijetu lately hvale gdje stignu...nije na odmet probati..
-
BosanaC100/100
#25 Re: koliko mogu smrsati za sedmicu ???
Kako doslo tako i otislo, t.j. koliko brzo smrsas toliko brzo ces se udebljati(a vjerovatno i prebaciti prijasnju tezinu).To je nepisano pravilo brzih dijeta.Ukoliko zaista zelis da gubis tezinu, nemoj da izbacujes niti jednu vrstu hrane u pocetku,a posebno ne obroke(dorucak,veceru ...).Smanji kolicinski svaki obrok.To smanjenje radi postepeno.Pretjerivanje bilo kakve vrste ne valja, samim time ni pretjerana konzumacija kupusa,jabuka itd..Ukljuci neku fizicku aktivnost u svoj zivot.Recimo za pocetak vise setaj..nakon par dana pocni da trcis..otprilike trebas da dodjes na neki nivo kada ces moci aktivno da vjezbas/trcis barem 45 min, jer do 30 min trosis energiju koju si u toku tog dana unio/unijela,a tek nakon toga trosis zalihe energije koje je organizam napravio ranije(citaj salce).Pozeljno bi bilo posjetiti nutricionistu,obaviti nalaze itd,on ce da te uputi/napravi ti dijetu, tj odredi sta trebas da jedes a sta da izbjegavas.U biti, proteini su za vecinu ljudi ok(govedina,pileca prsa,pureca prsa,ne masna riba(izbjegavati som-a,oslic je dobar,pastrmka,sardine...)),pokusati jesti integralnu tijesteninu,rizu,hljeb umjesto obicnih....konzumirati ugljikohidrate prije fizicke aktivnosti(trebaju ti kao energija za vjezbanje,a potrosis ih u toku vjezbe), a nakon proteine.Vremenom konzumirati sve manje i manje masnoca....to su neke osnovne upute za pravilno gubljenje na tezini/oblikovanje tijela,malo je komplikovanije ali je dugotrajno i ZDRAVO
)