zdravlje bebe: problemi sa stolicom

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
anthea

#1 zdravlje bebe: problemi sa stolicom

Post by anthea »

Imam bebu od jedanaest i po mjeseci, prije par dana u stolici se pojavila krvava sluz i to se ponovilo nekih 6 puta, i jos nekoliko puta samo sluz. Moram napomenuti da je prije toga imao neku virusnu upalicu nosa, temperatura dva dana i puno puno sekreta u nosu kojeg naravno nije znao ispuhati.Bili smo kod pedijatra i rekla je da radimo koprokulturu, vec smo dvije stolice poslali, ali cekanje me ubija. Molim vas javite mi ako je neko imao slicnu situaciju i kakav je ishod bio???
zabrinuta mama!
pozitivno

#2 Re: zdravlje bebe: problemi sa stolicom

Post by pozitivno »

Ja sam imala slicnu situaciju, samo je moja mala imala veoma cesto stolicu i to veoma mekanu (5-6 puta dnevno), isto temperatura, viroza. Sve je proslo kada smo joj "ocvrsnuli" stolicu sa mrkvom i bananom.
Nadam se da ce maleno biti bolje
anthea

#3 Re: zdravlje bebe: problemi sa stolicom

Post by anthea »

Hvala puno na odgovoru, ali moj bebac zna imati i tvrdu i meksu stolicu, u malim kolicinama nekada vise puta dnevno, ili nekad samo jednom, nemamo nekog ritma za to.Stalno citam po netu i iskreno raduje me sto niko nema bas neko lose iskustvo u vezi toga, ali i dalje sam veoma zabrinuta, razumljivo.
Dok cekam nalaze sve sto imam je nada da ce ipak biti ok, jer on je ipak i dalje jedna vesela aktivna bebica.
Jos jednom hvala na odgovoru!! Pozz!
Post Reply