Ovo sto sam naveo ce se realizovati u buducnosti kad tad,jer je diskriminirajuce i pravno neodrzivo kao posljedica nastanka te genocidne tvorevine njeno ime i njena struktura i na ustavnom sudu BiH ce biti osporena u buducnosti, da ne govorimo o moralno neprihvatljivoj i neodrzivoj cinjenici na duge generacijske staze ,koje ce ovom velikosrpskom politikom nanijeti najvise gubitka po same BH Srbe u ime kojih je taj projekat stvaran a kao najveca sramota cega ce se buduce generacije stidjeti a kojima je ostavljen u amanet ogroman teret upravo ostankom ovog sto sam gore u repliciranom postu napisao .NedostupaN wrote:Valjda ti je jasno da nece dobiti ni 0.1% glasova u RS bude li se zalagao i za jednu od ovih promjena o kojima pisesBosnolog wrote:Promjena njenog imena i simbola koji je diskriminirajuci za druge dvije etnicke zajednice kao i sve normalne gradane BiH je minimum minimuma,bez kojeg nece nikada biti prihvacena od strane druga dva naroda kao i procesuiranje svih ratnih zlocina i ponistavanje rezultata rata,u protivnom je Krsmanovic nastavak velikosrpske politike samo bolje upakovane ,ukoliko je to onda je za mene Dodik bolje rijesenej jer ce ubrazrati proces ustroja normalnije BiH koja ce doci kao posljedica blokade i nefunkcionisanaj sadasnjeg nakaradnog uredenja a kao posljedica odlaska MZ i OHR koji je cuva sve godine kao i nas od sukoba, upravo zbog velikosrpske politike koju sprovodi Dodik a Krsmanovic bi to malo bolje prodao.Hoces reci da je Krsmanovic bolja ambalaza iste ideologije,odnosno spasilac genocidne ovakva kava jeste ,...NedostupaN wrote:Krsmanoviceva politika nije ukidanje Republike Srpske vec decentralizacija i njen ravnomjeran ekonomski razvoj,mozda ce to neke razocarati ali to je to.
Alternativa je da daljnjeg ostajemo u ovom blatu pa ko izdura,slijedi navikavanje na sisanje motki i specijalitete pohovanje mladog korjenja,ali velikosrpstvo ne damo,nesto mi to poznato,zato do daljnjeg zivio Dodik i propast sa njim,vrijeme ce donijeti promjene a do tada duranje i sucuranje
Ja sam da se isprasi OHR i MZ iz BiH ukoliko nema konsensuza oko jacanja drzave jer je tu vise da cuva Dabicev genocitet i neodrzivo nametnuto deytonsku BiH ,a svaki ilegalni ili nasilni pokusaj secesise i ugrozavanje suvereniteta BiH ce dovesti do novog rata to jest nastavka istog tamo gdje je zaustavljen 95 kada su traktorske prikolic vec bile napunjene pred ARBiH pa istovarene spanosnosnim Dejtonskim potpisom.
Ostaje treca opcija to jest ova kojiu imamo sada ,to jest nastavak poluprotektorata i ovaj tempo dugotrajnok krepavanja genocidne tvorevine a BiH ce opstati koliko got to nekima tesko ili mrsko bili,....