Zdravko Krsmanovic

Post Reply

Kako ocjenjujete osnivanje stranke Zdravka Krsmanovica?

dobro
99
79%
lose
19
15%
nesto drugo (navedite)
7
6%

Total votes: 125

Socijalista

#101 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

Naravno da je tesko povjerovati u takvo nesto, ali nam daje ipak nadu (nama svima) da ce doci do nekih promjena. Licno mislim da ce se Krsmanovic orijentisati na istocnu RS, a Cavic na zapad. Cim pripremaju stranicu, znaci da ce biti ta stranka kao neka vrsta pokreta za promjene, obzirom da su se Krsmanovicu pridruzile razne organizacije. Svaka cast. Budemo vidjeli kako ce ici dalje. :thumbup:
essex

#102 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

Socijalista wrote:Naravno da je tesko povjerovati u takvo nesto, ali nam daje ipak nadu (nama svima) da ce doci do nekih promjena. Licno mislim da ce se Krsmanovic orijentisati na istocnu RS, a Cavic na zapad. Cim pripremaju stranicu, znaci da ce biti ta stranka kao neka vrsta pokreta za promjene, obzirom da su se Krsmanovicu pridruzile razne organizacije. Svaka cast. Budemo vidjeli kako ce ici dalje. :thumbup:
da, bosna zivi od nade od 1992 i sve je manje i sve vise nestaje a nada joj se jos uvijek prodaje...i sve tako dok je nestane. ako ti se nada i iscekuje, igraj loto...dozivotno se mozes nadati. bosna nije vise za nadanja nego za konkretne poteze i stavove, a to je korijenita promjena uslova zivota i nametnutog sistema ratom i progonima okvirno iznesena u DMS-u. svako insistiranje na DMS-u bez potpunog implementiranja annex7 je negiranje DMS-a, a s time i njegovo ponistavanje, jednostrano, od strane koja ga se ne pridrzava. tako i ovaj dvojac sa kormilarom, cisto sumnjam da ce insistirati na ovome ali sam siguran da ce uvijek se pozvati na DMS kod neupitnosti krvavih 49, prema tome ih smatram ubacenim igracima, a zbog toga i imaju kormilara u dvojcu, koji ga inace ne posjeduje...
Socijalista

#103 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

essex wrote:
Socijalista wrote:Naravno da je tesko povjerovati u takvo nesto, ali nam daje ipak nadu (nama svima) da ce doci do nekih promjena. Licno mislim da ce se Krsmanovic orijentisati na istocnu RS, a Cavic na zapad. Cim pripremaju stranicu, znaci da ce biti ta stranka kao neka vrsta pokreta za promjene, obzirom da su se Krsmanovicu pridruzile razne organizacije. Svaka cast. Budemo vidjeli kako ce ici dalje. :thumbup:
da, bosna zivi od nade od 1992 i sve je manje i sve vise nestaje a nada joj se jos uvijek prodaje...i sve tako dok je nestane. ako ti se nada i iscekuje, igraj loto...dozivotno se mozes nadati. bosna nije vise za nadanja nego za konkretne poteze i stavove, a to je korijenita promjena uslova zivota i nametnutog sistema ratom i progonima okvirno iznesena u DMS-u. svako insistiranje na DMS-u bez potpunog implementiranja annex7 je negiranje DMS-a, a s time i njegovo ponistavanje, jednostrano, od strane koja ga se ne pridrzava. tako i ovaj dvojac sa kormilarom, cisto sumnjam da ce insistirati na ovome ali sam siguran da ce uvijek se pozvati na DMS kod neupitnosti krvavih 49, prema tome ih smatram ubacenim igracima, a zbog toga i imaju kormilara u dvojcu, koji ga inace ne posjeduje...
Mislim da je drug Krsmanovic bio jako konkretan :thumbup:
essex

#104 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

Socijalista wrote:
essex wrote:
Mislim da je drug Krsmanovic bio jako konkretan :thumbup:
pa i traktorista je konkretan, to ga ne cini bosanski orjentisanim...jel' i drug istih konkretnih kredibiliteta?
Bosnolog

#105 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

Krsmanovic je samo buntovnik koji ranije najvaljuje krah Dodine diktature jer su rezultati po genocidni blentitet katastrofalni,on se sada pojavljuje kao bolji vizionar i spasitelj iste koji treba da okupi nbuntovnike i Dodine protivnike,Prije bih rekao da se ovo zove novi pokret za spas Dabicevog genocidnog ceda upakovanog u ljepsu i bilje upakovanu socijal ambalazu koja treba da presvuce dosadasnju lahko prepznatljivu Dodik-Dabicevu .

Foca je kolateralna steta kao i cijela istocna gencoidna tvorevina koja je ekonomski i strateski zapostavljena i kaznjena ,jer su izabrali SP umjesto Dodik Party ,njima je ipak BL previse daleko a mrski Teheran im je sudbina kao i Nevesinnju i Trebinju Mostar umjesto sadasnja Bijeljina koja je predaleko ,stoga ne treba da cudi sto se ista prazni svakodnevno u potrazi za boljim zivotom.

Genocidni aparthejd ce odumirati na duge staze.Kada se prezasite korjenja onda ce im iz tura doci u glavu ,ono sto preostane ce se utopiti u BiH ali ce do tada proci generacijsko navikavanje na sveopstu patnju i sludivanje od strane ludaka koje izaberu samo da napakoste BiH koju toliko mrze a u njoj moraju da zive i nikako od nje da se odvoje a u kojoj se propada i tone sve dublje.

Zaista bih volio da Krsmanovic postane novi bosanski Zmaj sa Drine i povede nove snage u ime cijele BiH u noviju i sretniju buducnost ,to je za sada nazalost nerealisticno ali sam uvjeren da ce doci vrijeme i donijeti promjene i procese koje on mozda vidi i shvaca mnogo ranije od drugih u tom blentitetu kao i drugom pederalnom dijelu osakacene i ranjene BiH.

Proces ozdravljenja naseg sludenog i bolesnog drustva ce nazalost potrajati jos dugo.
Socijalista

#106 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

Bosnolog wrote:Krsmanovic je samo buntovnik koji ranije najvaljuje krah Dodine diktature jer su rezultati po genocidni blentitet katastrofalni,on se sada pojavljuje kao bolji vizionar i spasitelj iste koji treba da okupi nbuntovnike i Dodine protivnike,Prije bih rekao da se ovo zove novi pokret za spas Dabicevog genocidnog ceda upakovanog u ljepsu i bilje upakovanu socijal ambalazu koja treba da presvuce dosadasnju lahko prepznatljivu Dodik-Dabicevu .

Foca je kolateralna steta kao i cijela istocna gencoidna tvorevina koja je ekonomski i strateski zapostavljena i kaznjena ,jer su izabrali SP umjesto Dodik Party ,njima je ipak BL previse daleko a mrski Teheran im je sudbina kao i Nevesinnju i Trebinju Mostar umjesto sadasnja Bijeljina koja je predaleko ,stoga ne treba da cudi sto se ista prazni svakodnevno u potrazi za boljim zivotom.

Genocidni aparthejd ce odumirati na duge staze.Kada se prezasite korjenja onda ce im iz tura doci u glavu ,ono sto preostane ce se utopiti u BiH ali ce do tada proci generacijsko navikavanje na sveopstu patnju i sludivanje od strane ludaka koje izaberu samo da napakoste BiH koju toliko mrze a u njoj moraju da zive i nikako od nje da se odvoje a u kojoj se propada i tone sve dublje.

Zaista bih volio da Krsmanovic postane novi bosanski Zmaj sa Drine i povede nove snage u ime cijele BiH u noviju i sretniju buducnost ,to je za sada nazalost nerealisticno ali sam uvjeren da ce doci vrijeme i donijeti promjene i procese koje on mozda vidi i shvaca mnogo ranije od drugih u tom blentitetu kao i drugom pederalnom dijelu osakacene i ranjene BiH.

Proces ozdravljenja naseg sludenog i bolesnog drustva ce nazalost potrajati jos dugo.
Pa cekajte ljudi malo sto osudjujete odmah? Treba sacekati, ja se nadam eto i imam pravo kao sto ima neko pravo reci ne to cetnik bla bla, pa upravo su ove tenzije dovele do Dodinog referendumanja. Znamo ko je skrsio aprilski paket, i ko je provocirao i blebetao, pa nije tesko ni nekog naci ko ce uzvracati, mi smo ti koji su stvorili Dodika. Bojim se da cemo upravo to uraditi i sa Krsmanovicem, sacekajmo malo i da vidimo sta covjek nudi i na sta je spreman. Ne mozete nekog osudjivati samo na osnovu toga sto dolazi iz RS. ;-)
essex

#107 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

Socijalista wrote:
Bosnolog wrote:Krsmanovic je samo buntovnik koji ranije najvaljuje krah Dodine diktature jer su rezultati po genocidni blentitet katastrofalni,on se sada pojavljuje kao bolji vizionar i spasitelj iste koji treba da okupi nbuntovnike i Dodine protivnike,Prije bih rekao da se ovo zove novi pokret za spas Dabicevog genocidnog ceda upakovanog u ljepsu i bilje upakovanu socijal ambalazu koja treba da presvuce dosadasnju lahko prepznatljivu Dodik-Dabicevu .

Pa cekajte ljudi malo sto osudjujete odmah? Treba sacekati, ja se nadam eto i imam pravo kao sto ima neko pravo reci ne to cetnik bla bla, pa upravo su ove tenzije dovele do Dodinog referendumanja. Znamo ko je skrsio aprilski paket, i ko je provocirao i blebetao, pa nije tesko ni nekog naci ko ce uzvracati, mi smo ti koji su stvorili Dodika. Bojim se da cemo upravo to uraditi i sa Krsmanovicem, sacekajmo malo i da vidimo sta covjek nudi i na sta je spreman. Ne mozete nekog osudjivati samo na osnovu toga sto dolazi iz RS. ;-)
zar nismo sacekali da dodo pokaze svoje pravo lice, za koje toboze okrivljuje nekog drugog, koji ga je samo istjerao na ledinu i nista vise (iako ni hamdibegu nije za vjerovati, pa potpisa baraba dayton). i sada opet, samo zato sto se opet pojavilo nego "dobro" lice treba da cekamo...ustvari, treba da idemo svojim putem,a on ako je na tom putu ili cemo mi njega stisi ili ce on nas stici; ili ce on nama prokrciti put ili cemo mi njemu prokrciti put, ali put je jedan i koji se nadju na njemu sigurno ce se prepoznati. a cekati...rekoh ti, igraj loto.
Socijalista

#108 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

Ja znam da covjeku treba dati sansu, i vjerujem da je bolji covjek nego Dodo-Refke. Prije svega za nas sviju, sta moze biti gore od Dode? (da da opet bude Dodo-Refke) Moramo malo i pozitivno razmisljati, covjek po meni zeli jacanje opcina, to je veliki plus, druga stvarje to sto dolazi iz istocnog dijela RS - znaci da zeli da pomogne tim ljudima (koji su ostavljeni na cjedilu od Dode-refketa) to je pomak, ne trebamo odmah praviti covjeka losim, namjere su mu dobre, pa cemo vidjeti.
essex

#109 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

Socijalista wrote:Ja znam da covjeku treba dati sansu, i vjerujem da je bolji covjek nego Dodo-Refke. Prije svega za nas sviju, sta moze biti gore od Dode? (da da opet bude Dodo-Refke) Moramo malo i pozitivno razmisljati, covjek po meni zeli jacanje opcina, to je veliki plus, druga stvarje to sto dolazi iz istocnog dijela RS - znaci da zeli da pomogne tim ljudima (koji su ostavljeni na cjedilu od Dode-refketa) to je pomak, ne trebamo odmah praviti covjeka losim, namjere su mu dobre, pa cemo vidjeti.
...i tako uslovljavas bosansku buducnost sa velikosrpskim nebuloznim beskonacnim pokusajima da je razvale...poslije svakog potrosenog jedan novi kojem treba dati sansu i cekati...niko nikome nedaje sanse, sanse se stvaraju i kao sto ti rekoh, dva na istom putu se lako nadju i prepoznaju...a jacanje opstina, kojih, onih "realnih" ili onih od prije velikosrpske 'ajducije? pa sa jacanjem "realnih" opstina legalizuje genocid koji je napravljen nad tim opstinama, zar ti to nije jasno? imaju vecinu u skoro svakoj opstini krvavih 49 i sa jacanjem opstina pravi privid demokratije, sto samo jeste ozakonjenje genocida.
Bosnolog

#110 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

Krsmanovica bi trebali podrzati upravo oni koji su stvorali Dodika a nakon sto se otrijezne i shvate gdej su ih doveli bolesnici poput ,Dabica,Plavsicke ,Poplasenog i inih drugih kao i sto su izabrali dodika kojeg i danas podrzavaju.Svako nase navijanje i otvorena podrska Krsmanovicu od onih koje oni vide u svojim izapranim mozgovima neko sa kim ne zele zivjeti je sizisova rabota i mnogi njegovi protivnici ce to koristiti protiv Krsmanovica ,a koji je mnogo veci vizionar i borac za bolja prava i zastitu gradana Foce pa i drugih koje se bori za bolju buducnosti.Ljudima poput Krsmanovica i njegovim pristalicama treba pruziti ruku pmirenja i podrske ako su za istinsku BiH u kojoj ce imati svoja ljudska ,etnicka,vjerska i svaka druga prava ravnopravno i zagantovano zasticena i obezbjedena jednaka za sve,koja ce obezbejditi bolju i svijetliju buducnost za sve BH gradane i etnicke zajednice bez cega nema buducnosti.

Prvi sam koji bi zakonom zabranio registraciju Stranaka na jednoetnicki diskriminatorski motivisanih pograma koje su izvor svog zla u BiH narednih 100 godina pa i zauvijek.Takode bih kaznjavao novcano pa i zakonski svaki govor mrznje i etnicke i bilo koje druge diskriminacije stranke u ekskluzivacionim javnim istupima ili etnicki motivisanim programima bilo koje stranke uz ustavnu klauzulu gubitka prava rada kao krajnju zakonsku mjeru pri sudu BiH i ostknak na politickoj sceni BiH,cime bi se smanjile tenzije i uzalud trosena energija umjesto u programsko napredno razvojnih programa,oni se odrzavaju na vlasti sijenjem straha,nepovjerenja kako bi nas sve skupa pokradali i drzali nase zivote poput talaca cijelog zivota i na taj nacin gospodarili nasim sudbinama .Mi smo nazalost kosmicki daleko od normalnih demokratskih i civilizacijskih principa.
Mi smo odavno postali klerokleptomansko naci sovinisticko drustvo a Dodik je vrhunac tog kabadahijskog primitivizma i krkanluka protiv kojeg se Krsmanovic pobudio kao posljedia sukoba dvije dijametralne politicko stranacka koncepta i vizije,a zasigurno znam da ce imati veliki broj svojih istomisljenika koji ce ga podrzati.Mene najvise intersuje kakv je njegov stav spram BIH i nase zajednicke buducnosti kao i rezultata izbora kao i mogucim posljedicma po BiH drzavu .

Nije problem Krsmanovic,mozda bi on sutra dobio i veliki broj pristalic i glasova u pederalnom dijelu BiH ukoliko u svom programu ima po BiH i sve nas prihvatljiv program bez obzira sto on dolaizi iz grada u kome je pocinjen genocid ,etnicko ciscenje i u kome su porusene sve bogomolje naroda koji j do 92 bio vecinski.Krsmanovic je bio neko ko je zaista radio na pomirenju i simbol je jednog dugacijeg pristupa i zagovornik pomirenja sa rezultatima koji su dali nekog pomaka u Foci u poredenju sa predhodnicima koji su bili slijepi sljedbenici velikosrpskog fasisma.

Ukoliko BH Srbi ne prepoznaju u njemu nekog u cijoj viziji i programu stranke ne vide svoju bolju budunost i koga trebaju podrzati,imaju Dodika i neka ga nastave podrzavati i naredne izbore i shodno tome mogu ocekivati isto sto imamo danas ili cak mozda i rat.

Bojim se da Krsmanovic ne zavrsi kao i Bajic kojeg su su odbacili promociojim NS cime je etiketiran kao izdajnik velikosrpstva .Najmanji problem za Krsmanovica i slicne Krsmanovice ce biti da nadu koalicionog partnera u SDP-u ili drugim pro BiH strankama na drzavnom nivou,ili cak da ima i svoju stranku na cijelom prostoru BiH ako program iste bude bio jednak za sve gradane i narode i prihvatljiv svima u BiH.

Stoga nemoj da mi propisujes da sam protivnik Krsmanovica.Ja sam protivnik etnoplemskovjeskih stranacko torovskih mentaliteta pogramskih stranaka sa kojima smo izgubili toliok do sada, od rata,nesreca,razaranja porodica,gradova,podjela i svog zla koje danas imamo uz korupciju i mafijasko torovsko klerofasisticke stranke koje su upropastile nekolio generacija sa tendencijom nastavka ,dok susjedi koji su nam sve ovo planirali i nametnuli idu dalje kao i i civiliziran svijet ,mi nastavljamo da tumaramo u mraku sve ove godine odrzavajuci etnonaci torovske stranacke krimose.

Narod je krojac svoje sudbine i imat ce je onakvu kakvu izabere,pa i sam Krsmanovic se moze prilagoditi zelji etno stada kao sto je od socijaldemokrate Dodika izraslo nacifasticko cudoviste sa kojem bi zaratili dan nakon odlaska MZ iz BiH ukliko bi nastavio rusiti nasu domovinu.Ali eto sve je to kleptokratiija na koju se navikavamo sve ove uzalud potrosene godine obnove nakon svega sto su generacije ispred nas stvarale,a potom porusile a nije sigurno da ovi sto su odrasli danas ne poruse ovo sto je u meduvremenu obnovljeno.
NedostupaN

#111 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by NedostupaN »

Krsmanoviceva politika nije ukidanje Republike Srpske vec decentralizacija i njen ravnomjeran ekonomski razvoj,mozda ce to neke razocarati ali to je to.
Socijalista

#112 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

@bosnolog to sto si napisao je ispravno i tacno i podrzavam taj stav moze se reci u potpunosti

@essex tvrdoglavi :D
hocemo li sacekati program stranke Krsmanovica, pa da onda dalje razgovaramo, jer ovako (priznam) necemo doci do rijesenja. Dakle, intervju koji je dao Krsmanovic (u uvodnom postu) je za mene pozitivan, covjek je rekao da entiteti ne mogu u EU! Da je za jacanje opcina, da se moramo trijeznuti i da nam je ovo zajednicka zemlja itd. itd. Sad da sam ja nesto posebno zadivljen ovim covjekom nije tacno, nego njegov pristup meni barem daje pozitivne znakove, ostavimo da vidimo sutra (sayonara kaze da ce sutra biti osnivanje) pa da onda vidimo. Usporedimo to sa Draganom Cavicem i njegovim izbornim programom. Jedno je jasno, a to je da ce se obojica zalagati za jacanje drzavnih institucija, koji su nam bitni za EU integracije. Ostajemo da vidimo. Volio bih da ovdje neko prisustvuje iz RS i da vidimo misljenje tih ljudi. (mislim na Srbe iz RS) :)
Bosnolog

#113 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

NedostupaN wrote:Krsmanoviceva politika nije ukidanje Republike Srpske vec decentralizacija i njen ravnomjeran ekonomski razvoj,mozda ce to neke razocarati ali to je to.
Promjena njenog imena i simbola koji je diskriminirajuci za druge dvije etnicke zajednice kao i sve normalne gradane BiH je minimum minimuma,bez kojeg nece nikada biti prihvacena od strane druga dva naroda kao i procesuiranje svih ratnih zlocina i ponistavanje rezultata rata,u protivnom je Krsmanovic nastavak velikosrpske politike samo bolje upakovane ,ukoliko je to onda je za mene Dodik bolje rijesenej jer ce ubrazrati proces ustroja normalnije BiH koja ce doci kao posljedica blokade i nefunkcionisanaj sadasnjeg nakaradnog uredenja a kao posljedica odlaska MZ i OHR koji je cuva sve godine kao i nas od sukoba, upravo zbog velikosrpske politike koju sprovodi Dodik a Krsmanovic bi to malo bolje prodao.Hoces reci da je Krsmanovic bolja ambalaza iste ideologije,odnosno spasilac genocidne ovakva kava jeste ,... :D
Socijalista

#114 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

sayonara wrote:
Socijalista wrote:@bosnolog to sto si napisao je ispravno i tacno i podrzavam taj stav moze se reci u potpunosti

@essex tvrdoglavi :D
hocemo li sacekati program stranke Krsmanovica, pa da onda dalje razgovaramo, jer ovako (priznam) necemo doci do rijesenja. Dakle, intervju koji je dao Krsmanovic (u uvodnom postu) je za mene pozitivan, covjek je rekao da entiteti ne mogu u EU! Da je za jacanje opcina, da se moramo trijeznuti i da nam je ovo zajednicka zemlja itd. itd. Sad da sam ja nesto posebno zadivljen ovim covjekom nije tacno, nego njegov pristup meni barem daje pozitivne znakove, ostavimo da vidimo sutra (sayonara kaze da ce sutra biti osnivanje) pa da onda vidimo. Usporedimo to sa Draganom Cavicem i njegovim izbornim programom. Jedno je jasno, a to je da ce se obojica zalagati za jacanje drzavnih institucija, koji su nam bitni za EU integracije. Ostajemo da vidimo. Volio bih da ovdje neko prisustvuje iz RS i da vidimo misljenje tih ljudi. (mislim na Srbe iz RS) :)
Sta ba cekati? Koga ba da mi cekamo? Nista cekati nego raspaliti svim sredstvima i covjeka potopiti prije nego sto ista pokusa uraditi. Sta on ima najavljivati, .urciti se u sudskoj, budzetskoj, medjustranackoj, regionalnoj i inim borbama sa Dodikom, sta on ima navlaciti sebi na gepek pricom o jacanju drzave BiH i opcina, kada mi to na forumu razglabamo godinama. On ce nama pricati. Mi se 'volko borimo, prsti nam pomodrili, tastature rasklimali, a on sad uz'o da formira stranku. Pih. Ne znam nikako sta ce mu stranka. Ko da i on nije mog'o, k'o i mi, sjesti i pridruziti se nasem patriotskom internet pokretu? Kako do sada nije uvidio da se sudbina ove zemlje rjesava anonimnim tipkanjem, dotipkavanjem i pritipkavanjem, a ne formiranjem stranaka i izborima. Svasta. Ma neka ga ... i 'nako ce propasti. Vid' mu obrva. S tim obrvama nema sanse. Sve ce ovo propasti. Ova zemlja ce propasti, planeta, sva trava ce se posusiti, zivotinje izumrijeti, nema nam spasa. Mozda bi nam neko i pomog'o kad bi mi samo znali kako. I zato tipkajmo braco ... samo nas tipkanje izvlaci iz krize. Ne stedimo prste ni plastiku posebno kontra svega sto misli da moze bolje od nas.
;-)
Control panel

#115 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Control panel »

ja bih ga najradije vidio u SDP-u ali je ipak bolje i ucinkovitije da formira svoju stranku i da povuce sve one koji su uz njega iz SP-a.
U RS- iz SDP-a nebi mogao puno uraditi jer SDP nema neku snagu u RS-u.
dallton

#116 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by dallton »

ma sve ce vam krsmanovic ispricati sto hocete - npr. ce vam ispricati kako se on zalaze za konstitutivnost a u opstini mu rade 4 ili 5 nesrba - kad je tolike godine na vlasti otkud toliko broj...izadje covjek s pricom - "izvinjavam se, eto oprostite malo smo pogrijesili" a djelima nastavak govori "al sad kad smo pogrijesili i protjerali vas, nemojte biti na kraj srca pa da se vracate..." ...tako ce i sa pricom "sve opstinama ovo ono" pokupiti glasove, procice izbori a onda ko bojan bajic "pa eto nije sad vrijeme za neke sustinske promjene boje se srbi preglasavanja" - a nisu se bojali dok su klali , a sad se kao boje ...otidjite u focu vidite sta je i onda pricajte bajke o krsmanovicu - kad su zadnji put dosle one silovane zene da obidju mjesto gdje su bile zatocene sacekala ih je razjarena masa (medju njima i oni koji su ucestvovali u tome) vicuci "salje vas sda, haris silajdzic, razgulite odavde" - tad ga nigdje nije bilo da pomogne, valjda je bio zauzet "gradjenjem pomirenja i trazenjem oprosta" po obliznjim kafanama...nego je vidjeo da su godine sankcija i neulaganja u focu ostavila ono sto je bio lijep grad u potpunoj propasti kao pustaru, cini mi se da je danasnji broj stanovnika otprilike na 30posto od prijeratnog, s tendencijom pada, katastrofa od mjesta...

jebo vas krsmanovic a vi njega...
NedostupaN

#117 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by NedostupaN »

Bosnolog wrote:
NedostupaN wrote:Krsmanoviceva politika nije ukidanje Republike Srpske vec decentralizacija i njen ravnomjeran ekonomski razvoj,mozda ce to neke razocarati ali to je to.
Promjena njenog imena i simbola koji je diskriminirajuci za druge dvije etnicke zajednice kao i sve normalne gradane BiH je minimum minimuma,bez kojeg nece nikada biti prihvacena od strane druga dva naroda kao i procesuiranje svih ratnih zlocina i ponistavanje rezultata rata,u protivnom je Krsmanovic nastavak velikosrpske politike samo bolje upakovane ,ukoliko je to onda je za mene Dodik bolje rijesenej jer ce ubrazrati proces ustroja normalnije BiH koja ce doci kao posljedica blokade i nefunkcionisanaj sadasnjeg nakaradnog uredenja a kao posljedica odlaska MZ i OHR koji je cuva sve godine kao i nas od sukoba, upravo zbog velikosrpske politike koju sprovodi Dodik a Krsmanovic bi to malo bolje prodao.Hoces reci da je Krsmanovic bolja ambalaza iste ideologije,odnosno spasilac genocidne ovakva kava jeste ,... :D
Valjda ti je jasno da nece dobiti ni 0.1% glasova u RS bude li se zalagao i za jednu od ovih promjena o kojima pises
Socijalista

#118 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

dallton wrote:ma sve ce vam krsmanovic ispricati sto hocete - npr. ce vam ispricati kako se on zalaze za konstitutivnost a u opstini mu rade 4 ili 5 nesrba - kad je tolike godine na vlasti otkud toliko broj...izadje covjek s pricom - "izvinjavam se, eto oprostite malo smo pogrijesili" a djelima nastavak govori "al sad kad smo pogrijesili i protjerali vas, nemojte biti na kraj srca pa da se vracate..." ...tako ce i sa pricom "sve opstinama ovo ono" pokupiti glasove, procice izbori a onda ko bojan bajic "pa eto nije sad vrijeme za neke sustinske promjene boje se srbi preglasavanja" - a nisu se bojali dok su klali , a sad se kao boje ...otidjite u focu vidite sta je i onda pricajte bajke o krsmanovicu - kad su zadnji put dosle one silovane zene da obidju mjesto gdje su bile zatocene sacekala ih je razjarena masa (medju njima i oni koji su ucestvovali u tome) vicuci "salje vas sda, haris silajdzic, razgulite odavde" - tad ga nigdje nije bilo da pomogne, valjda je bio zauzet "gradjenjem pomirenja i trazenjem oprosta" po obliznjim kafanama...nego je vidjeo da su godine sankcija i neulaganja u focu ostavila ono sto je bio lijep grad u potpunoj propasti kao pustaru, cini mi se da je danasnji broj stanovnika otprilike na 30posto od prijeratnog, s tendencijom pada, katastrofa od mjesta...

jebo vas krsmanovic a vi njega...
imas temp.? :D
dallton

#119 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by dallton »

mislis temperament? :D nemam ...ovo sam vec napisao jedno 5,6 puta, pa ide tekst tecno... :mrgreen:
Socijalista

#120 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

dallton wrote:mislis temperament? :D nemam ...ovo sam vec napisao jedno 5,6 puta, pa ide tekst tecno... :mrgreen:
:lol:
dallton

#121 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by dallton »

pa jest nema ih tacno - ali pitam sto ih nema, ako je krsmanovic tolike godine tu, a tako je dobar?
a ako ti je jedini odgovor "daj sta das" onda si nahebao...
_majevica_

#122 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by _majevica_ »

sayonara wrote:4. Jos prije pet godina Krsmanovic je usred Trebinja iznio svoj prijedlog ustavne reforme. Kao prvi politicar iz RS mrtav - hladan je rekao da se zalaze za jacu opcinu (u kojoj gradjani rjesavaju 90% svojih problema) i jacu drzavu (jer samo BiH, a ne entiteti ili kantoni mogu u NATO i EU). Tada je rekao da formiranje srednjeg nivoa vlasti treba da bude predmet referenduma gradjana koji ce ga i finansirati, ali je u medjuvremenu korigirao taj stav. I dalje se zalaze za jacu drzavu i opcinu, uz ostanak entiteta koji bi prenijeli dio svojih nadleznosti ka dolje i ka gore.
Bez obzira na zalaganje za jacu BiH, Krsmanoviceva popularnost medju gradjanima Foce (dva puta na izborima i jednom na referendumu o povjerenju nacelniku) u stalnom je porastu. Nakon kongresa SP, koja se otvoreno priklonila SNSD-u Krsmanovic je dobio podrsku Bilece, Drvara, Petrovca, kao i cijele Sarajevske regije. Po prvi put na sceni u manjem entitetu je politicar koji ne mrzi drzavu u kojoj zivi, a ima podrsku znacajnog broja gradjana, koji je Srbin a s kojim se slaze vecina normalnih ljudi iz svih naroda i covjek koji se zalaze za istinu o ratu i kaznjavanje zlocinaca, bolji zivot pod okriljem NATO-a i EU, razvoj gradova sem Banja Luke, Laktasa i Sarajeva i smanjenje administracije. Ako je to velikosrpska politika ja sam velikosrbin i po
Da ne citiram citav post ali evo bar ovo :D i usput clanu @daltonu...da odgovorim...
Posto radim i zivio sam u RS-u u voh zadnjih 10 godina tacnije od 99 god..Susretao sam se od obicnih onih gradjana koji
su isti obicni gradjani kao i u Federaciji.Krsmanovic je mozda samo malo vise isplivao na povrsinu u trenutno aktuelnoj
prici..Medjutim hocu da kazem da osim obicnih radnika tj napacenog svijeta u RS-u ima i dosta skolovanih ala Krsmanovica
tako da je netacno tvrditi da je on jedini ili neznatna manjina u RS-u koja voli BiH ili ljudi koji hoce da zive normalno u
ovoj nasoj jedinoj BiH i to u multietnickom sastavu.Imamo cak primjera i omladine koja nije zapamtila ljepote zivota
prije 92 godine ali i oni se adaptiraju u normalno multietnicko drustvo jer isti su isti kao omladina u Federaciji.Stoji da
je to manjina u RS-u ali nikako nije neznatna tj.nistavna manjina.Treba malo pametne politike i da se uklone nacionalisti
u oba entiteta i moglo bi se opet lijepo zivjeti u cjelovitoj BiH.
U deset godina u RS-u ja kao borac ABiH sto nisam nikada krio i nikada nisam imao nikakvih problema u RS-u a kretao
sam se od B.Luke gdje sam zivio do Bijeljine i okolice :)
Siti su i u RS-u kao i u Federaciji vec vise supljih prica nacionalista i torova..ljudi se sve vise okrecu poslovima jer se bilo tesko postenom covjeku snaci poslije socijalizma na privatizaciju i neznajuci -neiskustvom su se nasukali svi na price
nacionalista koji su pokrali i enormno se obogatili u oba entiteta.
dallton

#123 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by dallton »

sayonara wrote:
dallton wrote:pa jest nema ih tacno - ali pitam sto ih nema, ako je krsmanovic tolike godine tu, a tako je dobar?
a ako ti je jedini odgovor "daj sta das" onda si nahebao...
je l mislis da povratak u RS zavisi od jednog nacelnika opstine? i sta je potrebno obezbijediti da bi se neko iz sarajeva vratio u RS? Kad odgovoris na ta dva pitanja sve ce ti se samo kazati
a sta ti mislis da treba? za pocetak recimo ti treba sta....?
dallton

#124 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by dallton »

eh sad si dobro objasnio, to je vec utemeljeno misljenje :-D
Socijalista

#125 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

Narodi kod nas su prezivjeli grohote, gonjenja, stradanja, ubistva itd. najvise Bosnjaci to znamo svi i o tome nema halabuke, jasno je i da su druga dva naroda (iako ne istim intenzitetom kao Bosnjaci) prezivjeli odredjene torture. Zasto mi sad ovdje navodimo proslost, pa eto da opet imamo o cemu zamarti narod. Zar nam nije dosta toga? Zar nam dijeca moraju proci isto (ili ja licno posto nisam sudjelovao u ratu) isto? Ja zelim da imam nesto od svog zivota u BiH, ali mi moramo raditi na tome. Zato kazem da je Krsmanovic ustvari da on pokusava da zblizi narod i da ih pridobije za stvarna pitanja obicnog gradjanina, a ne o nekakvim torovima itd. itd. znate vec morate samo pogledati danasnju vlast. Ja licno imam svoje politicko opredjeljenje i ono je poznato svima na forumu (politika), ali isto tako zelim da imamo i nekog u drugom entitetu ko moze barem da krene s mrtve tacke. Podrzavam i stavove druga Krsmanovica i zato sto pokazuje znacaj pripadnosti Srpskog naroda Bosni i Hercegovini. Pojavio se je odjednom i sa par poteza i dijela u Foci je pridobio glasace, i to one koji jedva prezivljavaju na ovim prostorima, koji su siti prica o Referendumima (nas Refko :D ) i laznim i bjedno lazljivim izjavama Refke kriminalca i lazljivca teskog milionera s velikim imanjem, koji je stekao varajuci ne samo narod u RS-u nego nas sviju.
Post Reply