Zdravko Čolić

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Danco

#1 Zdravko Čolić

Post by Danco »

Listajući teme foruma nigdje nisam mogao da nađem temu "Zdravko Čolić" začudio sam se, da ovako velika ličnost i faca nema sopstvenu temu na forumu. Pa se posle začuđenja bacih na posao i napravih ovu temu.
Volio bih da pišete svoja mišljenja o njemu, njegovim pjesmama i njegovim koncertima počevši od prvog pa sad do ovog na beogradskom Ušću. :D
Evo jedne prelepe pesme za početak
Uživajte ! :D
dugmee

#2 Re: Zdravko Čolić

Post by dugmee »

Bila sam na Marakani i Kosevu od tih vecih koncerata... uglavnom veliki sam fan. Imala sam priliku i upoznati ga, savrsen je. Sta reci za njega, oim da je pokazao na Uscu da je jedina i prava zvijezda ex-yu, moze se reci i svjetska zvijezda! Niko ne daje toliko paznje svakom fanu kao on tokom koncerta ...

Evo jedan mali intervju sa Dragoljubom Djuricicem, koji je sa Zdravkom odsvirao stotine koncerata i svirao na sve tri Marakane: http://www.politika.rs/rubrike/spektar/ ... ac.sr.html
amortizer

#3 Re: Zdravko Čolić

Post by amortizer »

Danco wrote:Listajući teme foruma nigdje nisam mogao da nađem temu "Zdravko Čolić" začudio sam se, da ovako velika ličnost i faca nema sopstvenu temu na forumu. Pa se posle začuđenja bacih na posao i napravih ovu temu.
Volio bih da pišete svoja mišljenja o njemu, njegovim pjesmama i njegovim koncertima počevši od prvog pa sad do ovog na beogradskom Ušću. :D
Evo jedne prelepe pesme za početak
Uživajte ! :D
Zato imamo http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzi ... /110629100 :D
alcho

#4 Re: Zdravko Čolić

Post by alcho »

Evo i ja izrazavam svoje cudjenje...ovako: :shock:
irvinx1

#5 Re: Zdravko Čolić

Post by irvinx1 »

alcho wrote:Evo i ja izrazavam svoje cudjenje...ovako: :shock:
Nego jesi ti nasao ikada onu pjesmu sa film/tv... pita te Omar? :D
Danco

#6 Re: Zdravko Čolić

Post by Danco »

dugmee wrote:Bila sam na Marakani i Kosevu od tih vecih koncerata... uglavnom veliki sam fan. Imala sam priliku i upoznati ga, savrsen je. Sta reci za njega, oim da je pokazao na Uscu da je jedina i prava zvijezda ex-yu, moze se reci i svjetska zvijezda! Niko ne daje toliko paznje svakom fanu kao on tokom koncerta ...

Evo jedan mali intervju sa Dragoljubom Djuricicem, koji je sa Zdravkom odsvirao stotine koncerata i svirao na sve tri Marakane: http://www.politika.rs/rubrike/spektar/ ... ac.sr.html
U potpunosti se slažem s' Vama da je najveća Ex-Yu zvijezda, a Bogami i svjetska ! :D
just principe

#7 Re: Zdravko Čolić

Post by just principe »

bolje da nisi otvorio temu :roll:
mrtva kokoš

#8 Re: Zdravko Čolić

Post by mrtva kokoš »

rodjen je pod sretnom zvijezdom inace...
BiH-x

#9 Re: Zdravko Čolić

Post by BiH-x »

Potpuno nezanimljiv pjevac. A koliko ja znam ne pise ni vlastite pjesme. Uglavnom zivi od stare slave, kao i H. Varesanovic.
dugmee

#10 Re: Zdravko Čolić

Post by dugmee »

Nemoj da nam zaboravljate K. Montena i A. Dedica, i oni su pisali divne hitove za Colu. Pa sama pomisao da covjek ne moze da izabere 40 hitova za jedan koncert da otpjeva (kad su sve hit do hita) onda to nesto govori. Neki pjevaci ne mogu ni 20skupiti i ne pjevaju ni 3h sveukupno sa gostima.

Mislim, da nema potrebe raspravljati o Coli, kao sto neko rece...jednom rjecju Gospodin!
irvinx1

#11 Re: Zdravko Čolić

Post by irvinx1 »

Dobar je Cola... dobar glas i stas :D
To sto ne pise pjesme, nema veze, pa nije kantautor...vecina pop pjevaca sebi ne radi tekstove i muziku...
Danco

#12 Re: Zdravko Čolić

Post by Danco »

just principe wrote:bolje da nisi otvorio temu :roll:
Zašto ? Imaš nešto "pametnije" i "bolje" ?
just principe

#13 Re: Zdravko Čolić

Post by just principe »

Danco wrote:
ne, meni ne smeta ni najmanje, cak stavise drago mi je da si otvorio,.Ipak je Cola brend

ali pazi, imaju ovi sto vrebaju iz prikrajka i pljuju po svemu sto je nase, zbog toga sam to rekao...Kad otvoris podforum Muzika vidis da svi slusaju stranu muziku, sta ce ljudi znaju sta je dobro :skoljka:
Danco

#14 Re: Zdravko Čolić

Post by Danco »

just principe wrote:
Danco wrote:
ne, meni ne smeta ni najmanje, cak stavise drago mi je da si otvorio,.Ipak je Cola brend

ali pazi, imaju ovi sto vrebaju iz prikrajka i pljuju po svemu sto je nase, zbog toga sam to rekao...Kad otvoris podforum Muzika vidis da svi slusaju stranu muziku, sta ce ljudi znaju sta je dobro :skoljka:
Za te stvari valjda postoji administratorski tim, koji eliminiše "sve" uvrede. :roll:
dugmee

#15 Re: Zdravko Čolić

Post by dugmee »

Nista ja tu ne bi dirala :-D Mislim da je pokazao kako se pjeva uzivo i jos na stranom jeziku!
Nasi neki pjevaci ne znaju pricati na maternjem, a kamo li da pjevaju :lol:

dezurni_ucenik

#16 Re: Zdravko Čolić

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:18, edited 1 time in total.
azurna_obala

#17 Re: Zdravko Čolić

Post by azurna_obala »

Hoću da budem kao Zdravko Čolić!
Volim Čolu, bila sam u prvom redu do same bine na njegovom koncertu 2008. godine u Zetri, došla u 4 sata, pa do 9 ili pola 10 čekala da se pojavi, a kad je počeo da pjevuši oooooohhh, pa kad se nasmije, pa počne onom svojom glavom da izvodi one pokrete, a kosa tamo vamo....
Koncert 2010. na Koševu bio je dobar, al nekako previše formalan, nema neke komunikacije velike sa publikom, previše je sam za sebe, došo' otpjevo, i razguli.
Jedna od najomiljenijih Ti možeš sve al' jedno ne
http://www.youtube.com/watch?v=zu1o-Jmu ... ed[youtube][/youtube]
Jeff Bingham

#18 Re: Zdravko Čolić

Post by Jeff Bingham »

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji, vokal sa exyu prostora :) ima brdo odlicnih, ali isto tako i brdo katastrofalnih pjesama. Mislim, ne znam sto mu trebaju one egzibicije tipa "suva drva odozgo a sirova odozdo" i sl...da ne spominjem turbo folk u vidu "Ao nono bijela" :-?
azurna_obala

#19 Re: Zdravko Čolić

Post by azurna_obala »

Post Reply