Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
Moderator: _BataZiv_0809
-
balea
#1 Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
Prije svega....
Ne mislim korištenje TV prijemnika kao trpezarijskog stola, već na jedenje u TV emisijama.
Prebacim neki dan na kantonalnu, kad tamo ramazanski program. Za trpezom onaj antipatični kuhar što je nekad bio na HAyatu, Amela Hujber i gosti. Među gostima je bio i Tarik Helić i još gomila nekih... i iftare. I tako oni između zalogaja pričaju, a Tarik umače komad somuna u nešto što je bilo u tanjiru i trpa puna usta da jedva može sažvakati zatvorenih usta...
Ovaj drugi priča i u isto vrijeme umače somun. Sve je to izgledalo tako groteskno...
U posljednjih par godina, postalo je uobičajeno da se u TV emisijama jede i priča. Moram priznati da m je to baš gadno. Kuharske emisije su mi ok, ali kada počnu jesti nakon toga i šupljirati, baš mi ide na živce.
Jel' to do mene ili ima još neko da mu je to bezveze?
Ne mislim korištenje TV prijemnika kao trpezarijskog stola, već na jedenje u TV emisijama.
Prebacim neki dan na kantonalnu, kad tamo ramazanski program. Za trpezom onaj antipatični kuhar što je nekad bio na HAyatu, Amela Hujber i gosti. Među gostima je bio i Tarik Helić i još gomila nekih... i iftare. I tako oni između zalogaja pričaju, a Tarik umače komad somuna u nešto što je bilo u tanjiru i trpa puna usta da jedva može sažvakati zatvorenih usta...
Ovaj drugi priča i u isto vrijeme umače somun. Sve je to izgledalo tako groteskno...
U posljednjih par godina, postalo je uobičajeno da se u TV emisijama jede i priča. Moram priznati da m je to baš gadno. Kuharske emisije su mi ok, ali kada počnu jesti nakon toga i šupljirati, baš mi ide na živce.
Jel' to do mene ili ima još neko da mu je to bezveze?
- x0z0y0
#2 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
i meni straaaaasno idu na zivce
nase tv-stanice su u tolkoj mjeri nemastovite da im emisije ovakvog tipa taman dodju da popune par sati programa..JER NISTA BOLJE I NEMAJU ZA PRIKAZAT

nase tv-stanice su u tolkoj mjeri nemastovite da im emisije ovakvog tipa taman dodju da popune par sati programa..JER NISTA BOLJE I NEMAJU ZA PRIKAZAT
- roki
#3 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
od vremena kada se prikazivao "goli kuhar" na nasim stanicama,kojem je emisija bila takva da na kraju ugosti neke prijatelje i zajedno malo proćaskaju o tome sto je on skuhao,svi su poceli furati istu furku,od hayata,preko OBN-a(***********************************),pa eno gledam i na Novoj ona neka zena.
To za iftar nisam gledao a i bolje je izgleda sto nisam
To za iftar nisam gledao a i bolje je izgleda sto nisam
- madnessa
#4 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
ma kod nas ti vise niko nigdje ne ide, ako nece nesto dzaba pojest... tako i gosti u emisije...
sve sama glad...
zivJo national geographic! 
- neprilagodjena
#5 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
Mozda gladuju kuci pa koriste programe da se dobro najedu

- DaysleepeR
#6 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
a hoćete li još jednu pojedinost koja sve čini još grotesknijom?
kantonalni iftari su snimani prije ramazana, tako da gosti iftare mimo ramazana i bez da su postili taj dan

kantonalni iftari su snimani prije ramazana, tako da gosti iftare mimo ramazana i bez da su postili taj dan
- dushmanka_sa
#7 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
S obzirom da kod nas pola države gladuje, očito se TV stanice trude da ih najedu. Zovu pojedince koji imaju i previše, umjesto da to što potroše na iftare sa kvazi-postačima, poklone onima kojima je to zaista potrebno.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#8 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
DaysleepeR wrote:a hoćete li još jednu pojedinost koja sve čini još grotesknijom?
- x0z0y0
#9 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
ma daaaaajDaysleepeR wrote:a hoćete li još jednu pojedinost koja sve čini još grotesknijom?
- sffovac
#10 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
ovo se dalo skontat, ali nisam imao povratnu informacijuDaysleepeR wrote:a hoćete li još jednu pojedinost koja sve čini još grotesknijom?
misljenja sam da ovakve emisije treba zadrzati, jer 90% penzionera, za vrijeme istih, umace hljeb u ekran ...
-
Leonid Breznjev
#11 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
eh to me napokon smiri, vec sam se zabrinuo da su dosli tobe..DaysleepeR wrote:a hoćete li još jednu pojedinost koja sve čini još grotesknijom?
-
Nancy Drew
#12 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 10:30, edited 1 time in total.
- Vaso
#13 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
zamisljam taj horror...dabogda se najeo jednombalea wrote:i Tarik Helić i još gomila nekih... i iftare. I tako oni između zalogaja pričaju, a Tarik umače komad somuna u nešto što je bilo u tanjiru i trpa puna usta da jedva može sažvakati zatvorenih usta...
Sve je to izgledalo tako groteskno...
koja pometina od "covjeka"
- ljubav_aha
#14 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
uzassffovac wrote:ovo se dalo skontat, ali nisam imao povratnu informacijuDaysleepeR wrote:a hoćete li još jednu pojedinost koja sve čini još grotesknijom?
misljenja sam da ovakve emisije treba zadrzati, jer 90% penzionera, za vrijeme istih, umace hljeb u ekran ...
- Neelix
#15 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
mIRCerka wrote:DaysleepeR wrote:a hoćete li još jednu pojedinost koja sve čini još grotesknijom?
![]()
![]()
To ce nam najbolje potvrdit nasa forumasica sa nickom "Tisina", eno je upravo na TVSA
- sheilak
#16 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
I meni je to tako iritantno - ne shvatam cemu to? Ko posti, iftari sa porodicom i prijateljima,n egelda TV! Ko ne posti, nece to ni gledati, te izvjestacene malogradjane. I onda dolazi Bajramski program - uvijek isti, uvijek sve do besvijesti isto, dosadno, amaterski, sramotno - pa ko to uopste gleda?
- chuchumbamayumbe
#17 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
Joj, mogu zamisliti Tarika za sofrom, mete li mete...!Vaso wrote:zamisljam taj horror...dabogda se najeo jednombalea wrote:i Tarik Helić i još gomila nekih... i iftare. I tako oni između zalogaja pričaju, a Tarik umače komad somuna u nešto što je bilo u tanjiru i trpa puna usta da jedva može sažvakati zatvorenih usta...
Sve je to izgledalo tako groteskno...
koja pometina od "covjeka"
Nije dzaba 'n'liki
- travar
#18 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
Nagradno pitanje:
"Kakvi su bili ramazani u vaše vrijeme"
Pa bih onaj daljinski i preko usta...
A onda famozni Nihad i priča o tôpi i šta se stavlja u nju po ko zna koji put!
Cjelokupna ideja ovakvih emisija je odron, a još dodajte i to žderanje i eto jedinstvenog mixa nepodnošljivog i iritantnog!
"Kakvi su bili ramazani u vaše vrijeme"
Cjelokupna ideja ovakvih emisija je odron, a još dodajte i to žderanje i eto jedinstvenog mixa nepodnošljivog i iritantnog!
- Topla voda
#19 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
a sega je kad iftaris s nekim ko upravo na kantonalnoj ceka iftar 
- sffovac
#20 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
mene hayatko vise nervira nego kantonalac, jer kantonalca, haman pa i ne gledamtravar wrote:Nagradno pitanje:
"Kakvi su bili ramazani u vaše vrijeme"![]()
al haytko, jos kad se ona arduana navije, karamba, mijenjam kanal odmah poslije "topa"
- stonehange
#21 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
Nikada više gladnih,a toliko emisija o kulinarstvu na TV....Mislim da nema nijedne bosanske TV stanice danas a da nema neki svoj kuharski šou.Al hajde,kada je to sastavljeno od kuhara i njegovog stola pa on priča,kuha i objašnjava,to i mogu podnijeti,nekada me i zainteresuje...
Ali ovo sa jedenjem u programima,e to je prevazišlo svaku mjeru....Gledam neku noć na kantonalnoj iftar,jedu voditeljice,među gostima Kada Hotić iz udruženja Srebreničanki,i dok oni jedu počeše je ispitivati o njenoj ratnoj golgoti
,hej,bolan,i žena kaže ponešto,voditeljica se trudi da izgleda da je to zanima,ali kako će kada joj je escajg u ustima? Jede,klima glavom i zvjera naokolo...Ono je bilo STRAŠNO!
Ili Hayat,neposredno nakon onih demonstracija požurili da pozovu Samira Silajdžića,da se njegova ćela prikaže kraj onih lonaca i tanjira,valjda da ga učine narodskijim,ljudskijim,uh...Ili Branković i njegova hanuma!E ono je trebalo snimiti i jednoga dana,kada budemo živjeli u boljem vaktu prikazati unucima da vide u kakvom vremenu i s kakvim primitivcima i primitivušama smo mi živjeli.
Ali ovo sa jedenjem u programima,e to je prevazišlo svaku mjeru....Gledam neku noć na kantonalnoj iftar,jedu voditeljice,među gostima Kada Hotić iz udruženja Srebreničanki,i dok oni jedu počeše je ispitivati o njenoj ratnoj golgoti
Ili Hayat,neposredno nakon onih demonstracija požurili da pozovu Samira Silajdžića,da se njegova ćela prikaže kraj onih lonaca i tanjira,valjda da ga učine narodskijim,ljudskijim,uh...Ili Branković i njegova hanuma!E ono je trebalo snimiti i jednoga dana,kada budemo živjeli u boljem vaktu prikazati unucima da vide u kakvom vremenu i s kakvim primitivcima i primitivušama smo mi živjeli.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#22 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
Ibrahim Jukan na dva iftara istovremeno
,na hayatu i kantonalnoj
,mogli su se barem dogovoriti kada ce pustati snimak da ne bude u isto vrijeme

- Neelix
- sheilak
#24 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
To je kao zagonetka : Koji je iftar pravi? Hmm...
Il je Jukan Supermen il nas opet lazu!
- x0z0y0
#25 Re: Žderanje na TV-u. Valjal' to tako?
a mozda kao i sve slavne licnosti ima dvojnika