Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Phia wrote:
Eto nek se on nije petljao da bi dobio svoj dragocjeni snimak.I ko fol da se ne petlja u prirodu a vamo ¾ivotinje izrabljujemo kako nam volja..Nek prestane jesti kad je tako po¹ten svako ke neæe da se petlja u prirodu..Koje licemjerje.
Nisu snimatelji problem Phia. Ti ljudi vole prirodu vi¹e nego æemo mi ikad moæi i shvatiti... Neæe niko provesti u blatu i pra¹ini 30 godina ako ne voli to ¹to radi... Èovjek je u pravu... Nema smisla ni potrebe mije¹ati se u tok i selekciju u prirodi...
Za mene neko ko voli prirodu a zna da je ostao jedan delfin ¾iv od cijele vrste neæe snimiti tog jednog delfina i ispaliti se nakon toga (dok mu opet ne zatreba snimak) e da se ne bi mije¹ao u prirodu - prirodu iz bajke u kojoj èovjek nije upetljao svoje prljave prste..
Pa ovdje govorimo o milionima gnua i lavovima i krokodilima, jelenima i sl... Ne o vrstama koje su trebale biti spa¹ene godinama ranije niti o le¹inaru i djetetu... niti o Palestini i Bosni...
ztluhcs wrote:
Nisu snimatelji problem Phia. Ti ljudi vole prirodu više nego ćemo mi ikad moći i shvatiti... Neće niko provesti u blatu i prašini 30 godina ako ne voli to što radi... Čovjek je u pravu... Nema smisla ni potrebe miješati se u tok i selekciju u prirodi...
Za mene neko ko voli prirodu a zna da je ostao jedan delfin živ od cijele vrste neće snimiti tog jednog delfina i ispaliti se nakon toga (dok mu opet ne zatreba snimak) e da se ne bi miješao u prirodu - prirodu iz bajke u kojoj čovjek nije upetljao svoje prljave prste..
Pa ovdje govorimo o milionima gnua i lavovima i krokodilima, jelenima i sl... Ne o vrstama koje su trebale biti spašene godinama ranije niti o lešinaru i djetetu... niti o Palestini i Bosni...
Na stranu sve... Šta on može napraviti sam? Jedino što ima je kamera i snimak koji može pokazati nekome... Ako su bili zaštićena vrsta i ranije ne smije ga dotaći prstom na svoju ličnu inicijativu...
I delfini su nekad bili u velikom broju i sve je počelo od tog jednog kojeg neko nije htio spasiti da se ne bi miješao u prirodu..
Iza jednog kamermana sa profesionalnom opremom koji je dobio dozvolu da snima zaštićenu vrstu sigurno stoji jaka mašinerija novinske kuće koja je itekako mogla djelovati na očuvanju vrste.Ali koga briga za delfine negdje tamo u nekakvoj zabiti..
I dosta mi je zagovaranja tog lažnog samarićanstva.Ne bi voljela da budem s tobom na ulici sama i da me napadne neki manijak.Sigurno bi rekao/rekla da nećeš da se miješaš u prirodu..
Phia wrote:
Za mene neko ko voli prirodu a zna da je ostao jedan delfin živ od cijele vrste neće snimiti tog jednog delfina i ispaliti se nakon toga (dok mu opet ne zatreba snimak) e da se ne bi miješao u prirodu - prirodu iz bajke u kojoj čovjek nije upetljao svoje prljave prste..
Pa ovdje govorimo o milionima gnua i lavovima i krokodilima, jelenima i sl... Ne o vrstama koje su trebale biti spašene godinama ranije niti o lešinaru i djetetu... niti o Palestini i Bosni...
Na stranu sve... Šta on može napraviti sam? Jedino što ima je kamera i snimak koji može pokazati nekome... Ako su bili zaštićena vrsta i ranije ne smije ga dotaći prstom na svoju ličnu inicijativu...
I delfini su nekad bili u velikom broju i sve je počelo od tog jednog kojeg neko nije htio spasiti da se ne bi miješao u prirodu..
Iza jednog kamermana sa profesionalnom opremom koji je dobio dozvolu da snima zaštićenu vrstu sigurno stoji jaka mašinerija novinske kuće koja je itekako mogla djelovati na očuvanju vrste.Ali koga briga za delfine negdje tamo u nekakvoj zabiti..
I dosta mi je zagovaranja tog lažnog samarićanstva.Ne bi voljela da budem s tobom na ulici sama i da me napadne neki manijak.Sigurno bi rekao/rekla da nećeš da se miješaš u prirodu..
Phia wrote:
I delfini su nekad bili u velikom broju i sve je poèelo od tog jednog kojeg neko nije htio spasiti da se ne bi mije¹ao u prirodu..
Iza jednog kamermana sa profesionalnom opremom koji je dobio dozvolu da snima za¹tiæenu vrstu sigurno stoji jaka ma¹inerija novinske kuæe koja je itekako mogla djelovati na oèuvanju vrste.Ali koga briga za delfine negdje tamo u nekakvoj zabiti..
I dosta mi je zagovaranja tog la¾nog samariæanstva.Ne bi voljela da budem s tobom na ulici sama i da me napadne neki manijak.Sigurno bi rekao/rekla da neæe¹ da se mije¹a¹ u prirodu..
I ¹ta kamerman mo¾e uraditi osim donijeti snimak na osnovu kojeg æe neko drugi odluèiti ili uzeti u obzir ¹ta dalje...
To isto ko da ka¾e¹ da vozaè Bila Klintona ima velik uticaj u vanjskoj politici USA...
Ti isti glupani koji su SAD konstatovali da je delfin krepo su trebali ne¹to uraditi kad ih je bilo 13... Zadatak novinskih i televizijskih kuæa nije OÈUVANJE prirode veæ indirektno UKAZIVANJE na probleme... Ne njihovo rje¹avanje...
Ne bih ni ja volio da budem s tobom kad èita¹ uputstva za kori¹tenje opasnih materijala i donosi¹ logiènu odluku na osnovu proèitanih uputstava...
Phia wrote:
I šta kamerman može uraditi osim donijeti snimak na osnovu kojeg će neko drugi odlučiti ili uzeti u obzir šta dalje...
To isto ko da kažeš da vozač Bila Klintona ima velik uticaj u vanjskoj politici USA...
Ti isti glupani koji su SAD konstatovali da je delfin krepo su trebali nešto uraditi kad ih je bilo 13... Zadatak novinskih i televizijskih kuća nije OČUVANJE prirode već indirektno UKAZIVANJE na probleme... Ne njihovo rješavanje...
Ne bih ni ja volio da budem s tobom kad čitaš uputstva za korištenje opasnih materijala i donosiš logičnu odluku na osnovu pročitanih uputstava...
Gdje sam sastavila riječ kamerman i to da nije pomogao delfinima u jednoj rečenici?Hoće li mi odgovoriti ta tvoja genijalna logika?Je li ovo zbunilo tvoje moždane ćelije?
Phia wrote:Za mene neko ko voli prirodu a zna da je ostao jedan delfin živ od cijele vrste neće snimiti tog jednog delfina i ispaliti se nakon toga (dok mu opet ne zatreba snimak) e da se ne bi miješao u prirodu - prirodu iz bajke u kojoj čovjek nije upetljao svoje prljave prste..
Odmah si zaključio da sam mislila na kamermana jer ti se još uvijek u sjećanju vrtio kamerman iz dokumentarca?Kad bi kažnjavanje smrću od strane neke vlasti opisala kao:'Neko ko kazni nedužnog čovjeka griješi' ti bi odmah zaključio da sam mislila na one što su pritisli dugme na električnoj stolici?
Novinske kuće učestvuju u humanitarnim akcijama.U kom svijetu ti živiš?!
Stvarno mi je muka više voditi ove rasprave gdje neko samo liječi svoje frustracije..
ps. tvoji pokušaji da omalovažiš moj stav su smiješni baš kao tvoj način zaključivanja.Nadam se da si uživao.Doswidanja.