ZBOG CEGA SMO LOSI?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Murat Sabanovic

#1 ZBOG CEGA SMO LOSI?

Post by Murat Sabanovic »

zbog cega smo losi????
mislim da nije kvalitet igraca u pitanju
vec organizacija i moral
iko ko se bavio aktivno sportom(mislim trening svaki dan) bilo to fudbal kosarka rukomet zna koliko je moral i organizacija u timu veoma vazna
ako te dvije stvari nema, ekipa gubi utakmicu od puno slabijeg protivnika

zbog cega treba traziti novog trenera?
mislim da sliskovic nije sposoban voditi bh reprezentaciju iz razloga
sto nije u stanju motivisati jednu ekipu ,a to je obaveza jednog selektora.
nije mi uopste jasno kako on moze reci prije utakmica protiv srbije i belgije da bi bio zadovoljan sa nerijsenim reultatom.
ovakim izjavama on ne daje nikakav moral ekipi vec je umanjuje pred protivnikom
zar on misli da ce srbija biti zadovoljna u beogradu s jednim bodom.
nazalost tuzno je slusati njegove izjave.
kad gledam utakmice bh reprezentacije i analiziram neke stvari dodjem do zakljucka da vezni red ekipe ne funkcinise .jenostavno nije oslonac napadu prebrzo se traze napadaci .
u reprezentaciji ima nekoliko igraca koji ignorisu svoje kolege iz bh-lige. smatraju se boljima
svako ce pomisliti na salihamidjica svi ga kritikuju doduse u vise navrata je to i sam zasluzio. ali mislim da on nemoze pruziti u reprezentaciji kao sto u bayernu jednostavno iz razloga zbog neuigranosti ekipe . baljic je sebican igrac(tipicni turski igrac) naucio je dosta u zivotu i fudbalu nakon rela ali nece daleko stici sa svojom igrom.barabarez ne igra u vezi gdje mu je mjesto
a bolic je jedini koji gol zna dati
naravno bh savez je glavni krivac ............ali neka pitanja treba postaviti sliskovicu
sliskovic treba da s konta neke stvari kao fudbalski eksperta ako misli
pomoci ovoj jadnoj reprezentaciji a uz to ce i sam vise nauciti
volio bi da poijedimo veceras makar i sa minimalnim rezultatom
ali bojim se da nece 3boda ostati na kosevu
pozdrav murat
winetou

Post by winetou »

:D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

rad rad rad i samo rad s mlađim igračima

specijalizacija rad red i mir i rezultati neće izostati
i bez orgija prije utakmica
rumenko

Post by rumenko »

Tako je sabane....
car-x

Post by car-x »

winetou wrote:
:D
fazon je sto mi nismo realni.. mi ocekujemo da igraci koji igraju u b ligama i ekipama sirom evrope, a i u ovom nasem domacem brlogu naprave nesto protiv reprezentacija spanije, danske, norveske, itd.. ciji igraci igraju tamo gdje igraju.. osim barbareza (kojem treba napraviti spomenik i za zivota), i hasana koji ionako sporadicno igra, koji to nas igrac razvaljuje ili barem igra u tekmama u kojima su protagonisti manchester, real, barcelona, milan, itd??

jel treba analizirati tim od subote?

barbarez - hsv, 7. mjesto u 1. njemackoj ligi.. odlican igrac.. ali i on ima pravo na los dan.. ljudina

bajramovic - freiburg, 18. mjesto u 1. njemackoj ligi.. dugo bio povrijedjen. pomalo se vraca..

bolic - malatyaspor, 10. mjesto u turskoj 1. ligi.. i njemu treba napraviti spomenik i zahvaliti se na nastupima..

baljic - konyaspor, 7. mjesto u turskoj 1. ligi, i tamo ne igra stalno.. trebo se drzati one svoje iznenadne izjave i mikrofona..

grlic - msv duisburg, 1. mjesto u njemackoj 2. ligi.. momak koji obecava.. ali pomalo i zalazi u godine.. (1975 godiste)

beslija - krc Genk, 4. mjesto u belgijskoj 1. ligi.. skroz dobar igrac.. krilo kakvo nam uvijek treba..

papac - austria wien, 2. mjesto u austrijskoj 1. ligi.. dugo nismo imali sporijeg beka.. po brzini, vjerovatno u rangu konjica i hibica.. ali su ovi barem razmisljali glavom.. nepravedno u reprezentaciji.. valjda zbog nacionalnog kljuca..

milenkovic - lierse sk, 12. mjesto u belgijskoj 1. ligi.. iako se u tekmi protiv belgije nije bas pokazo, cini mi se da ima potencijala..

bajic - (ako moja baza ne laze) deportivo xerez, 9. mjesto u spanskoj drugoj ligi.. ima povremeno poneki blackout (scg, belgija), ali boljeg nemamo.. u svakom slucaju bolji cojk od hasana.. igrac jok..

spahic - shinnik jaroslawl, 11. mjesto u 1. ruskoj ligi.. odradjuje svoj poso.. i on ko i bajic ponekad zaluta, ali sve u svemu, boljeg nemamo nakon sto su konjic i hibic otisli..

hasagic - gaziantepspor, 8. mjesto u turskoj 1. ligi.. osim gola protiv francuske, dugo mu se nema sta zamjeriti.. standardan i najbolji golman kojeg smo do sada imali..

salihamidzic - bayern, 1. mjesto u njemackoj 1. ligi.. da je upola cojk kakav je igrac, imali bi dugo vremena rijeseno pitanje po desnoj strani.. on i beslija odlicno igraju zajedno..

music - modena, 13. mjesto u 2. italijanskoj ligi.. cile legenda.. na poseban nacin ostvario bosanski americki san.. od seoskog igraca do legende bez koje reprezentacija ne izgleda isto.. mpenza ga garant ne bi prolazio ko papca.. steta sto je povrijedjen.. a i pomalo u godinama..

misimovic - bochum, 16. mjesto u 1. njemackoj ligi.. trenutno od baljica bolji za svjetlosnu godinu..

halilovic - varteks varazdin, 5. mjesto u ovoj nekoj ligi za prvaka u hrvatskoj.. kao i za misimovica, i za njega vazi, sigurno bolji od bolica u ovom trenutku..

biscevic, blatnjak - hajduk (liga za prvaka, hrvatska)
vidic - zrinjski (premier liga, bih)
tolja - bregenz (1. austrijska liga, 10. mjesto - zadnje)

sve u svemu, osim ove trojice koji igraju u 1. njemackoj ligi, ostalo je sve ili 2. liga ili neke drugorazredne zemlje.. ekipa sastavljena od drugorazrednih igraca, ne moze biti prvorazredna.. nikako.. ili barem tesko.. (ako je slovenci vode i u njoj igraju, mozda)..

fazon je u navijacima i cijeloj javnosti.. svi ocekuju nesto subrealno.. treba se spustiti na zemlju i radovati se bodovima protiv litvanije..
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

kao prvo, moramo shvatiti da su prosla vremena kada je za dobrog igraca bio dovoljan samo talenat...a kao drugo, veliki, mozda i najveci problem je u nasem "lahko cemo"-mentalitetu...

...pogledajte malo fudbalere iz sjevernih zemalja...njima se rijetko "zalome" talentovani igraci, fudbalski virtuozi...ali su to, sa druge strane, maksimalno istrenirani monstrumi koji od prve do poslednje minute utakmice trce kao navijeni...a to se postize dugogodisnjim radom i rigoroznom disciplinom, koja pocinje vec od predskolskog uzrasta...treba biti u stanju dugi niz godina svaki, bas svaki dan dolaziti na trening i krv propisavati da bi se taj standard dostigao...a, ruku na srce, malo je igraca sa ovih prostora koji se ne zale na takav ubitacni tempo...treba vec jednom da se oslobodimo nase balkanske taktike-"iskupi se raja iz mahale pa opalimo lopte, i pobijedicemo svakog"...na zapadu se vec godinama treniraju profesionalni, hibridni igraci koji jos od djetinjstva nista drugo u zivotu ne rade osim sto trce i sutaju loptu-i takvima, SAMO sa talentom, ne mozes ni prismrditi...prosle subote su belgijanci od pocetka do kraja djelovali fizicki jaci, o samopouzdanju ne treba ni govoriti...

jos nesto...postoje dobri igraci, stari igraci, zasluzni, oni kojima se vjeruje, oni u koje se vjeruje...ali, kada nesto lose krene, onda je trener glavni krivac, ako stvari krenu niz vodu, prvi koji leti napolje je trener...i zato TRENEROVA MORA BITI POSLEDNJA!!!!!...drugacije ne funkcionise...nazalost, kod nas je svako uvijek najpametniji, i proteci ce jos mnogo vode drinom dok ne shvatimo da ponekad treba poslusati starijeg (godinama ili rangom) ili pametnijeg....
jazzer

Post by jazzer »

Siguran sam da bi odlaskom one dvojice debila
(usanovic, pasalic) ova reprezentacija mogla racunati
i na jednog Osima, Hadzibegica, Rahimica..
Ali nece ljudi koji imalo drze do sebe da se uhvate
posla kada znaju da njih dvojica vedre i oblace.
Rahimic je u jednom CSKA-u godinama standardan igrac
ali je opet ( Dani od proslog petka ) izjavio da nece igrati
dok je pasalic direktor reprezentacije.
Organozovali su dva carter leta za Brisel, drugi je bio
za rodbinu, prijatelje (citaj:kurve, ''poslovne partnere'' i sl.).
Krajnji bezobrazluk. Mislim da bi se mogla graditi neka bolja
reprezentacija ali bez ovih ljudi u rukovodstvu.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

kao sto sam i ocekivao
losa igra bh igraca
zbog cega ,to treba sliskovica pitati nije uspio organizovati i motivisati ekipu .cini mi se da u ekipi nije niko zadovljan ovakvom taktikom

nismo imali prave sanse za gol ...onaj gol bolica je slucajnost
cak moramo i zadovoljni biti nerjesenim rezultatom
litvanija je bolje takticki djelovala i zasluzili su da odu neporazeni s koseva.
dokle ce baljic igrati za bh tim????
mrmot

Post by mrmot »

Treba promijeniti igrače, uzet brazilce, argnetince, kongoance... kineze, (pogledat po pijaci - možda je neki nekada igrao lopte) Uzeti dobrog prevodioca, i to je to..
mrmot

Post by mrmot »

Image
Edin H.

Post by Edin H. »

Zasto niko ne spominje gol koji nam je po mom misljenju neopravdano ponisten? Ko je igrao rukom?

Nemojmo zaboraviti da je Litvanija i sa Spanijom igrala nerijeseno!

Vjerovatno biste drugacije komentarisali da se to nije desilo jer bi jos uvijek bili u igri za Njemacku!

Medjutim tacno je da je vrijeme za radikalne promjene!
baja_honolulu

Post by baja_honolulu »

nista drugo od frankenstajna se i ne moze ocekivati.
kakva drzava takva i reprezentacija.
Frutek

Post by Frutek »

Edin H. wrote:Zasto niko ne spominje gol koji nam je po mom misljenju neopravdano ponisten? Ko je igrao rukom?

Nemojmo zaboraviti da je Litvanija i sa Spanijom igrala nerijeseno!

Vjerovatno biste drugacije komentarisali da se to nije desilo jer bi jos uvijek bili u igri za Njemacku!

Medjutim tacno je da je vrijeme za radikalne promjene!
Edine care ti si nepopravljivi optimista :-D
Al nekad lave se mora znat kad je prelilo casu. Od ove reprezentacije nema nista. Kad su oni dosli do tog nivoa da im Kosevo bude prazno, jebi ga onda ... Mozda za nekih 10-ak, 20-ak godina ili dok najurimo bagru iz saveza ...
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Čuj neopravdano poništen... Diego Armando Bajramović :D
sanjanin

Post by sanjanin »

NeKi_LiK wrote:Čuj neopravdano poništen... Diego Armando Bajramović :D
:lol: :D
mostarac

Post by mostarac »

Vaha nema angazman sljedece tri godine, ali bojim se da jedan prsutar dominkovic, ili hurdas usanovic, ili coban jelic ili jos gore jedan virtuoz finansijskih mahinacija Pasalic nisu u stanju dovesti vahu na vrucu klupu bosnaskog selektora. Posteno da vam kazem ne bi ni mene bili u stanju dovest, a ne covjeka koji je stekao ugled u fudbalskom svijetu. Nije lud da ga jedan pasalic zajebava i da mu govori, e Slusaj vaha majke ti dobar je ovaj mali, znam mu ja i starog, fin cojek, a mali ima talenta pa de ga malo ubaci protiv engleza da ga svijet vidi ne bi li se prodao. A ovamo Pasalic primio pinku. pa niko nije lud da to prihvati i dok nam je tako bicemo donji. Nije do igraca i do liga u kojima igraju, jer Grci su najbnolji demant za to. Slozna braca kucu grade, pa tako da ima jedinstva u savezu bilo bi i nas na mundijalu. ovako svoju zemlju i ponos smo dali seoskim varalicama da je prodaju po svijetu kako im padne na pamet.
Pospanko

Post by Pospanko »

Volio bih da pobjedujemo, da smo prvaci Evrope, da smo prvaci Svijeta, ali na zalost realnost je drugacija, niti nasi igraci imaju taj kvalitet niti mi kao narod zasluzujemo nesto vise od ovoga sto sada imamo. Sinoc smo vidjeli koliko je nas narod sposoban da razumije sta je to patriotizam, pogotovo se to odnosi na ljude koji zive u "metropoli" zvanoj Sarajevo, kazu da je bilo vise gledalaca u Centralu i ostalim kafanama naseg grada nego sto ih je bilo na Kosevu. Da smo se u ratu povlacili nakon izgubljene bitke, pa nebi nas danas bilo ni na Novom Zelandu.
Bilo je tuzno vidjeti sinoc sliku Koseva, par hiljada ljudi onih istinskih patriota se okupilo i navijalo cijelu utakmicu, zamislite da ste Vi igrac, kako bi se osjecali sinoc da ste vidjeli prazne tribine.
Reprezentacija je nesto za sto se navija iz patriotizma a ne zbog rezultata, mi nemamo u svojim redovima Zidana, Raula, Figa, Ronaldinja, Totija... da bi ocekivali neki veci rezultat. Nas narod na sve gleda nerealno pa tako smo se ufurali da smo mi najjaci i najbolji, ali je realnost 77 mjesto na FIFI-oj rang listi.
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Sinoc smo vidjeli koliko je nas narod sposoban da razumije sta je to patriotizam, pogotovo se to odnosi na ljude koji zive u "metropoli" zvanoj Sarajevo, kazu da je bilo vise gledalaca u Centralu i ostalim kafanama naseg grada nego sto ih je bilo na Kosevu. Da smo se u ratu povlacili nakon izgubljene bitke, pa danas nas nebi bilo ni na Novom Zelandu.
Bilo je tuzno vidjeti sinoc sliku Koseva, par hiljada ljudi onih istinskih patriota se okupilo i navijalo cijelu utakmicu, zamislite da ste Vi igrac, kako bi se osjecali sinoc da ste vidjeli prazne tribine.
Reprezentacija je nesto za sto se navija iz patriotizma a ne zbog rezultata, mi nemamo u
Napravimo stadion da valja u Bihaću i no probl .Uvijek će biti dupke pun kad reprezentacija igra 8) .
Ai u zenici nije loše amo oni šibicari uvijek zajebavaju vazda nekog pogode flašom ,upaljačem ,tenom ,kamenom ,Borići ili vrapčići tamo napraviti terene i riješen probl .[/quote]
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

I još nešto mi bi trebali napraviti promjene pa onda pozvati i platiti ove naše OSIMA ,VAHU ,SUŠIĆA , MEŠU ,HADŽIBEGIĆA .
Ako napravimo promjene sami onda pozovimo i platimo njemačke i holandske trenere.
Ne može se samo biti po strani i promatrati šta se dešava i čekat da drugi riješi probleme.
Post Reply