Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Šta je pravi razlog? albanska tampon zona, "prava vera", ili nesto drugo. Jos jedan u nizu dokaza kako srpska ratna politika nije bila fokusirana na ocuvanje jugoslavije, nego na teritorijalna sirenja? U umovima "akademika" makedonija je oduvijek bila srpska. Treba dodati da se ovaj region dugo vremena nazivao juzna srbija.
računali su da će makedonci zbog ugroženosti od strane bugarske, grčke i albanije ipak odlučiti da ostanu u velikoj srbiji. poslije je bilo kasno za intervenciju jer je u BIH krenulo naopako po četnike
Eno po planu i Peljesac 100% srpski a otoci su mi nesto mutni, nit je crvena nit nije.
Makedonci su bili neutralni do momenta kad im se ukazala prilika za neovisnost, zatim blitzkrieg protiv Albanaca i to je to. Borice se za ime stoljecima.
Makedonija je postedjena rata iz razloga sto su stvari za SANU i SJNA krenuli naopako u Hrvatskoj i Bosni, uz to sve ako se pogleda BiH je teritorijalno i primamljivija za sanovce jer ima vise mineralnog i prirodnog bogatstva au to vrijeme i bolju i izgradjeniju infrastrukturu od makedonije,kosova ili crne gore ..mislim da je to Seselj jedne prilike izgovorio:Samo da mi zavrsio sa Bosnom , Makedoniju cemo lako!
Tamo nema Srba, dobro ima Vujadin Stanojkovic ali nece radi njega slati vojsku u Makedoniju
Inace dosta su stradali u ratu na osnovu sankcija prema Srbiji i grckih sankcija prema njima.
Po meni, raspad-disolucija bivše SFR Jugoslavije je išla od Triglava pa do Vardara. Kosovo je za mnoge trebala biti prva tačka sukoba, međutim pokazalo se da je, bar za sada zadnja, i to nakon što je Srbija iscrpljena ratovima i sankcijama , ostala i bez Crne Gore kao saveznika . Makedonija-Grčka, to je već drugi par ...opanaka.
problem je ovde slijedeći a to je da Bugarska i Grčka pa i Albanija nebi za strane tek tako sjedle igledale šta srbi rade jer su ovi uvijek imale predennzije prema makedoniji a albanci čine veliki postotak tako bi se i oni uključili čak oko 30% albanaca ima na zapadu Makeodnije. tako da bi sukob otišao mnogo šire i dalje
Konjanik wrote:Makedonija je postedjena rata iz razloga sto su stvari za SANU i SJNA krenuli naopako u Hrvatskoj i Bosni, uz to sve ako se pogleda BiH je teritorijalno i primamljivija za sanovce jer ima vise mineralnog i prirodnog bogatstva au to vrijeme i bolju i izgradjeniju infrastrukturu od makedonije,kosova ili crne gore ..mislim da je to Seselj jedne prilike izgovorio:Samo da mi zavrsio sa Bosnom , Makedoniju cemo lako!
ne samo makedonija nego i sandžak oba dijela i srbijanski i crnogorski kojima je bio namijenjen isti scenarij kao u bosni
Makedonija je istorijski uvijek bila u sastavu Srbije, medjutim posto su oni imali drugi jezik, kulturu imali su pravo da se odvoje i da sebe nazovu ne srpskom nacijom.
DarkoKwon wrote:Makedonija je istorijski uvijek bila u sastavu Srbije, medjutim posto su oni imali drugi jezik, kulturu imali su pravo da se odvoje i da sebe nazovu ne srpskom nacijom.