Znaci neces prestati gledati nogomet? Onda nemas sta da se zalis.Tmujo1 wrote:Prvo bi trebali pocistit u svojoj drzavi a onda dalje,sto je nemoguca misija.
Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
salvatore paradise
#76 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
-
salvatore paradise
#77 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
To je zaostavstina socijalistickog mentaliteta. Samo nek se zavrsi fakultet pa cemo lako. Isto kao da je fakultet garancija uspjeha. U biti za osobu koja zna sta hoce fakultet je u vecini slucajeva gubljenje vremena.BadCopy wrote:Cuj fakultet.
Ebo te fakultet,pare se pikaju.
A fakultete mozes radi sebe zavrsiti ne radi drugog.
-
astra17
#78 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Nije fudbal najplaćeniji posao!
Bolje su plaćeni naši policajci jer primaju platu od države, od kriminalaca, od reketa, od mandatnih kazni bez priznanica, itd. itd.
Bolje su plaćeni naši policajci jer primaju platu od države, od kriminalaca, od reketa, od mandatnih kazni bez priznanica, itd. itd.
-
Tmujo1
#79 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Ne zalim se samo pokusavam sa normalnim ljudima doci do normalnog odgovora,zakljucka, sa nenormalnim je to veoma tesko jer zele ispast pametni a ne shvataju da su ograniceni kao balkon.salvatore paradise wrote:Znaci neces prestati gledati nogomet? Onda nemas sta da se zalis.Tmujo1 wrote:Prvo bi trebali pocistit u svojoj drzavi a onda dalje,sto je nemoguca misija.
-
salvatore paradise
#80 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Ne zeli niko ispasti pametan, zelim ti ukazati na neke sasvim ocite stvari.Tmujo1 wrote:Ne zalim se samo pokusavam sa normalnim ljudima doci do normalnog odgovora,zakljucka, sa nenormalnim je to veoma tesko jer zele ispast pametni a ne shvataju da su ograniceni kao balkon.salvatore paradise wrote:Znaci neces prestati gledati nogomet? Onda nemas sta da se zalis.Tmujo1 wrote:Prvo bi trebali pocistit u svojoj drzavi a onda dalje,sto je nemoguca misija.
- Stoner
#81 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Zato što su fudbalski klubovi firme.
Radnici u firmama su kosači trave, liječnici, terapeti, marketari itd.
Top menadžment su fudbaleri. Trener ekipe je CEO.
Oni prodaju svoju uslugu gledanja kako nabijaju okruglu kožnu loptu i trče.
Cijena usluge, odnosno karte je ona koju je odredio klub.
1000 ljudi je doslo na stadion kapaciteta 1000 i platilo toliko i toliko.
Klub želi da još više ljudi dođe na stadion, odnosno želi veću potražnju, dakle fokusirat će se na marketing.
Prave se navijačke pjesme, osnivaju se sportski mediji, prave se skandali, stvara se fudbalska kultura.
Kada se stvori fudbalska kultura sve navedeno nastaje samo od sebe, nestaju im ti troškovi.
Potražnja za fudbalom je porasla, više ljudi želi doći na stadion.
Pravi se veći od 30.000 kapaciteta jer tržište na kojem je lociran ima cca.milion stanovnika.
U ekonomiji postoji zakon o oskudnosti.
Fudbaleri su oskudni. Nisu svi ali su podijeljeni u kategorije. Amateri, Loši, Ok, Odlični, Svjetska klasa.
Fudbalera svjetske klase je malo, oni to znaju, imaju pregovaračku moć, mogu postavljati uslove.
Jedan klub će nabaviti amatere a drugi svjetsku klasu.
Amateri su loši, klub ispada i gubi navijače, niko neće da ih gleda pa bankrotiraju.
Drugi klub igra spektakularan fudbal i nudi bolju uslugu.
I drugi klubovi sad žele te fudbalere, cijena(plata) im raste jer su traženi na tržištu a nemaju supstituta.
Nije svim fudbalerima plata velika, fudbalera je desetine miliona na svijetu.
Zato neki fudbaleri igraju za Travnik i imaju mjesečnu platu od 1000 KM.
Neki igraju za Real Madrid i platu mjesečnu od lupam 3 miliona.
Radnici u firmama su kosači trave, liječnici, terapeti, marketari itd.
Top menadžment su fudbaleri. Trener ekipe je CEO.
Oni prodaju svoju uslugu gledanja kako nabijaju okruglu kožnu loptu i trče.
Cijena usluge, odnosno karte je ona koju je odredio klub.
1000 ljudi je doslo na stadion kapaciteta 1000 i platilo toliko i toliko.
Klub želi da još više ljudi dođe na stadion, odnosno želi veću potražnju, dakle fokusirat će se na marketing.
Prave se navijačke pjesme, osnivaju se sportski mediji, prave se skandali, stvara se fudbalska kultura.
Kada se stvori fudbalska kultura sve navedeno nastaje samo od sebe, nestaju im ti troškovi.
Potražnja za fudbalom je porasla, više ljudi želi doći na stadion.
Pravi se veći od 30.000 kapaciteta jer tržište na kojem je lociran ima cca.milion stanovnika.
U ekonomiji postoji zakon o oskudnosti.
Fudbaleri su oskudni. Nisu svi ali su podijeljeni u kategorije. Amateri, Loši, Ok, Odlični, Svjetska klasa.
Fudbalera svjetske klase je malo, oni to znaju, imaju pregovaračku moć, mogu postavljati uslove.
Jedan klub će nabaviti amatere a drugi svjetsku klasu.
Amateri su loši, klub ispada i gubi navijače, niko neće da ih gleda pa bankrotiraju.
Drugi klub igra spektakularan fudbal i nudi bolju uslugu.
I drugi klubovi sad žele te fudbalere, cijena(plata) im raste jer su traženi na tržištu a nemaju supstituta.
Nije svim fudbalerima plata velika, fudbalera je desetine miliona na svijetu.
Zato neki fudbaleri igraju za Travnik i imaju mjesečnu platu od 1000 KM.
Neki igraju za Real Madrid i platu mjesečnu od lupam 3 miliona.
- Šveđanin
#82 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Stoner lijepo si to objasnio ko da slusam svog poznanika kad je bio brucos na Harvardu.. pun entuzijazma i energije.. on isto voli ove teme. 
Jel to nauceno na ekonomiji u Sarajevu.
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Jel to nauceno na ekonomiji u Sarajevu.
- mayab
#83 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Ima tu puno pranja novca i gotovo
- Jack Be Nimble
#84 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Dok su drugi bacali iza garaza njihov prijatelj je trcao 10 krugova da bi sada mogao te pare zaraditi. Nema velike razlike izmedju doktora i sportiste. Obe osobe su ulozili svoj trud da todju do tog naslova.
I naravno globalizacija. Prije su stanovnici grada placali plate igracima koji igraju za njihov tim sada to radi raja na par kontinenata.
+ sve ostalo sto je svako drugi napisao na ovoj temi.
I naravno globalizacija. Prije su stanovnici grada placali plate igracima koji igraju za njihov tim sada to radi raja na par kontinenata.
+ sve ostalo sto je svako drugi napisao na ovoj temi.
-
RtrnOfSalisbury
#85 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
vec u samo pitanje je greska i kako onda ispravno odgovorit na pogresno pitanje. zasto je recemo dino merlin nas najbolji muzikant?
glede uvodne besjede, jebga, fakultet more svako zavrsit, dosta naroda i po 2-3, a ucerat (procerat) loptu izmedju dva direka i nije bas tako lako, pogotovo kad ti drugije 11 protivnika smeta, nekad ti i vlastiti igraci smetaju al to je drugo
men je mnogo nepravicnije sto igraci golfa tolko zaradjuju. jebote satima hodaju po livadi, nabijaju onu lopticu nekad iz sve snage a nekad ko leptir da je udara i nit mu ko smeta, nit ga ko gura i jos nosaju najskuplje majice i pare u padje. ubace loptu u rupu i hajmo dalje. a tek manekenstvo, pih, odas po nekim daskama pet minuta, nakezis se malo nako, okrenes na kraju daske, ove zenske malo mrdnu kukovima kobojagi, nit guze nit sika i svi se otimaju o njiha. a tek sah, pa to je apsurditet. nekad se igra u vecim salama i masa naroda sjedi i gleda kako druga dvojica sjede i ponekad miknu neku figuru i na kraju uzmu milionske iznose, ja uzbudjenja u pm. te fudbalere makar mores gledat 90 min i psovat him sve zivo, a dje ces na golfu ic za tajgerom i psovat mu zenu il nedajboze trcat za nekom manekenkom i vikat joj nepristojne stvari. il bacis na partiji saha upaljac na tablu, ne ide nikako i mogo bi i krivicno odgovarat.
glede uvodne besjede, jebga, fakultet more svako zavrsit, dosta naroda i po 2-3, a ucerat (procerat) loptu izmedju dva direka i nije bas tako lako, pogotovo kad ti drugije 11 protivnika smeta, nekad ti i vlastiti igraci smetaju al to je drugo
- fortaleza
#86 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
RtrnOfSalisbury wrote:a tek sah, pa to je apsurditet. nekad se igra u vecim salama i masa naroda sjedi i gleda kako druga dvojica sjede i ponekad miknu neku figuru i na kraju uzmu milionske iznose, ja uzbudjenja u pm.
Al "ponekad miknu neku figuru", znači umirem.

- The One and Only
#87 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Zato što je život nepravedan. 
-
pOZz
#88 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Mnogi nisu svjesni čega se sve moraš odreći da postaneš vrhunski fudbaler.
- CoCoLoCo
#89 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
A cega to majke ti, daj nemoj da se lazemo. To me podsjeca na ono kad glumci podju kukat kako je njihov hljeb krvav, tezak, tesko im na probe par puta hefticno, valja stajat na daskama koje zivot znace po dva sahata pred publikom, kme kme. Il kad mi podju pjevaci kenjat kako im je tesko, kako se ne moze zivit od njihovog posla bla bla, zajebi jaranepOZz wrote:Mnogi nisu svjesni čega se sve moraš odreći da postaneš vrhunski fudbaler.
-
salvatore paradise
#90 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Potpuno nebitno. Dok ljudi placaju ulaznice za kino, ulaznice za utakmice, prenose utakmica i slicno nemaju se sta zaliti. Oni zaradjuju samo koliko im mi priustimo. Sve ostalo je socijalisticka kenjaza.CoCoLoCo wrote:A cega to majke ti, daj nemoj da se lazemo. To me podsjeca na ono kad glumci podju kukat kako je njihov hljeb krvav, tezak, tesko im na probe par puta hefticno, valja stajat na daskama koje zivot znace po dva sahata pred publikom, kme kme. Il kad mi podju pjevaci kenjat kako im je tesko, kako se ne moze zivit od njihovog posla bla bla, zajebi jaranepOZz wrote:Mnogi nisu svjesni čega se sve moraš odreći da postaneš vrhunski fudbaler.
- CoCoLoCo
#91 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
I btw, danas klince prave vrhunskim fudbalerima od malena, i to su vecinom burzujska djeca, rodjena sa zlatnom kasikom od rodjenja. Posalje babo, vecinom kakav politicar iz beljulji zemlje bez plaho regulativa, u fudbalsku akademiju i mali zivi ko bubreg u loju. Toj djeci se i skole povinuju naustrb fudbala, jebo te to odricanje. Ti da vidis par tih akademija reko bi de da ostanem do kraja zivota, ne cherajte me ovda
ja odricanja i kurca u pm 
-
groove
#92 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
koliko gluposti u jednom komentaruCoCoLoCo wrote:I btw, danas klince prave vrhunskim fudbalerima od malena, i to su vecinom burzujska djeca, rodjena sa zlatnom kasikom od rodjenja. Posalje babo, vecinom kakav politicar iz beljulji zemlje bez plaho regulativa, u fudbalsku akademiju i mali zivi ko bubreg u loju. Toj djeci se i skole povinuju naustrb fudbala, jebo te to odricanje. Ti da vidis par tih akademija reko bi de da ostanem do kraja zivota, ne cherajte me ovdaja odricanja i kurca u pm
boze sacuvaj.
-
Objektivni navijac
#93 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Gay is OKCoCoLoCo wrote:Pa to malo da ih utjeshe, jerbo najveci dziberi i kockoglavci se bave sa tim sportom, pogotovo na ovim prostorimaPa svih mi prije bi gledao sinkronizovano plivanje po ledu neg 20 debilcina koji naganjaju jbenu loptu 90 minuta
I ja jos nesta navijat, dernjat se, udarat poslije tekme, zbog cega kralju. Motosport rules ba, prezivi Pariz Dakar pa se kurci, a ne u njakim baletankama sa kramponima trckarat i glumit frajera izvodeci nekakve piruete, fuck that
- Stoner
#94 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Jeste.Šveđanin wrote:Stoner lijepo si to objasnio ko da slusam svog poznanika kad je bio brucos na Harvardu.. pun entuzijazma i energije.. on isto voli ove teme.
Jel to nauceno na ekonomiji u Sarajevu.![]()
-
Avetinho
#95 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Svakome ko misli da je fudbal "najplaceniji" posao, predlazem da odmah promijeni karijeru i baci se na posao, tj. fudbal. Ako dodjes dalje od MZ Lopare, i to kao dodavac lopti, javi se da proslavimo.Tmujo1 wrote:Kada ovo kazem mislim na strane klubove ne ove nase filđan lige.Pitam se kako je moguce da jedan fudbaler sa zavrsenom srednjom a neki ni to nemaju gura loptu i uzima za to milione,dok se drugi polomise,zavrsavaju fakultete i nikad tolike pare nece vidjeti.Shvatam ja da danas svako i nema talenta za fudbal ali isti taj fudbal se igrao i ranije pa odlicni fudbaleri u to vrijeme nisu imali ni upola para kao ovi danas.