Zbog cega cete glasati na sljedecim izborima?

Post Reply
Qler

#1 Zbog cega cete glasati na sljedecim izborima?

Post by Qler »

evo sad gledam onu temu, "Za koga cete glasati..."

Vidim ili je SDP ili je SDA, pa nesto kontam, ako je vecina na forumu za SDP, a ima znacajan postotak za SDA, i druge nacionalne stranke, sta mislite koliko ih ima u BiH koji ce glasati za te nacionalne stranke?

Smijem se kladiti da vise d 50% populacije koja glasa za SDA/SDS/HDZ je polunepismena, tj i ne zna sta je komp. i slijepo vjeruje ovim glavasima na vlasti!

S obzirom da je u BiH vise od 50% populacije koja odgovara ovom opisu, ne gine nam OPET isto sranje sa ove tri stranke!

:-) e sad nisam ni sebi jasan sta sam htio reci, al valjda ce neko skontati :) :roll: :-)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Prvo se zapitajmo koliko će ih uopšte izaći na izbore? Nazi stranke na to i računaju. Samim neizlaskom na izbore dajemo i glas trojnoj koaliciji i njihovim satelitima.
Vodenjak

#3 Re: Zbog cega cete glasati na sljedecim izborima?

Post by Vodenjak »

Qler wrote:evo sad gledam onu temu, "Za koga cete glasati..."

Vidim ili je SDP ili je SDA, pa nesto kontam, ako je vecina na forumu za SDP, a ima znacajan postotak za SDA, i druge nacionalne stranke, sta mislite koliko ih ima u BiH koji ce glasati za te nacionalne stranke?

Smijem se kladiti da vise d 50% populacije koja glasa za SDA/SDS/HDZ je polunepismena, tj i ne zna sta je komp. i slijepo vjeruje ovim glavasima na vlasti!

S obzirom da je u BiH vise od 50% populacije koja odgovara ovom opisu, ne gine nam OPET isto sranje sa ove tri stranke!
:-) e sad nisam ni sebi jasan sta sam htio reci, al valjda ce neko skontati :) :roll: :-)
Pa kad su nas vec braca vratila stotinama godina nazad, ja sam za to da nastavimo u istom trendu i vratimo nas za koju deceniju pa da uvedemo cenzus pri glasanju!

:D :D
pontia

#4 Re: Zbog cega cete glasati na sljedecim izborima?

Post by pontia »

Qler wrote:

:D

neka, neka, samo vjezbaj
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Glasacu zato sto je to moja gradjanska duznost :lol: :lol:

Shala mala, glasacu zato sto jos uvijek mislim da moj glas vrijedi...

pa cemo da vidimo ko ce da pobijedi...
a za koga cu glasati...pa to i pticice znaju :D
pitt

Post by pitt »

Glasat cu radi Joze :D:D:D
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

Nesto se dvoumim il bi za SDA il bih za Mirnesa Ajanovica!?

Nekako mi Mirnes Ajanovic simpa u zadnje vrijeme... razmisljam, najbolje bi bilo da on pobjedi. Cini mi se da je jedino on dovoljno lud da BiH izvede iz tranzicijske u visokorazvijenu zemlju. :roll:

SDP ne dolazi u obzir, pogotovo kad sam licno uvidio (privatno), licemjerstvo Zlatke Lagumdzije i nekih ljudi iz njegove stranke pogotovo na lokalnom a pomalo i kantonalnom nivou.

Stoga, 60% da bih sad glasao za Mirnesa a 40% za SDA... nekako mi i Terzic pozitivan u zadnje vrijeme al ne znam. Uostalom, kad budem glasao, necu vam reci za koga sam glasao. jer, kako rece jedan poznati komunista, Fidel Kastro: "svi vi znate za koga sam ja glasao, al ja vam necu reci za koga sam glasao jer su izbori tajni".
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

prvi put razmišljam da ne glasam za nepismene konobare VK radnike vječite studente i apsolvente u strankama :(
savjest

Post by savjest »

Svak ima pravao da glasa ili ne.

Svak ima pravo da glasa za koga hoce. Svak glasa po svom ukusu to jeste jer misli da su oni za koje glasa najbolje rijesenje. Hvala Bogu pa vecina odlucuje. Demokratski.

A onako iskreno. Samo ovi boljsevici i debili mogu nazvati one koji ne glasaju kao oni nepismenima i idiotima.

Mislim da je tu i glavni problem SDP-a. Cijeli njihov program se zasniva na par rijeci, a to su: "oni drugi ne valjaju". I sad misle da ce narod glasati za njih jer su se rekli da su oni drugi losi? Malo je to komplikovanije od toga.
wanderer

Post by wanderer »

Cazinjanin wrote: Nekako mi Mirnes Ajanovic simpa u zadnje vrijeme... razmisljam, najbolje bi bilo da on pobjedi. Cini mi se da je jedino on dovoljno lud da BiH izvede iz tranzicijske u visokorazvijenu zemlju. :roll:
Eh, da je BiH bogdo FAP, ko bi bio bolji od Mirnesa...
Last edited by wanderer on 24/04/2005 22:01, edited 2 times in total.
wanderer

Post by wanderer »

savjest wrote: A onako iskreno. Samo ovi boljsevici i debili mogu nazvati one koji ne glasaju kao oni nepismenima i idiotima.
Hm, a ja bih rekao da nakon ovih 15 divnih godina, jedino slijepci, profiteri i nepismeni ne vide koliko je sati. 2+2 je uvijek, bar u dekadnom sistemu, 4. Reci da je 5 ili 3 nije "demokratija" ili "umjetnicka sloboda" nego odraz ovog gore.
savjest wrote: Mislim da je tu i glavni problem SDP-a. Cijeli njihov program se zasniva na par rijeci, a to su: "oni drugi ne valjaju". I sad misle da ce narod glasati za njih jer su se rekli da su oni drugi losi? Malo je to komplikovanije od toga.
Tu se fakat u potpunosti slazem.
bosnjastvo.com

#12 Re: Zbog cega cete glasati na sljedecim izborima?

Post by bosnjastvo.com »

Qler wrote:evo sad gledam onu temu, "Za koga cete glasati..."

Ja licno nisam nikada glasao na izborima,
od poslije rata na ovamo,
licno mislim,
da najefikasniji nacin unistenja Dejtona,
i tre pijano zagrljene stranke,

JE BOJKOT IZBORA !!!!!

Bojkotom izbora se rusi Dejton !!!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Cazinjanin wrote:Nesto se dvoumim il bi za SDA il bih za Mirnesa Ajanovica!?

Nekako mi Mirnes Ajanovic simpa u zadnje vrijeme... razmisljam, najbolje bi bilo da on pobjedi. Cini mi se da je jedino on dovoljno lud da BiH izvede iz tranzicijske u visokorazvijenu zemlju. :roll:
Ja se Dvoumim izmedžu Beni Hila i Mister Bina. beni Hil mi izgleda normalniji jer, ima više kila a Mister bin je zdepast pa mi on nekako nije na naj prvom mjestu ali su mi rekli. Da je Beni hil englez pa možda on nebi mogo. Medžutim nekoje pričo i da je beni umro. Pa sad neznam moguli glasat za njega ako je umro. Može limi neko reč hoče li on bit na listi akoje umro ili neče? Trebamo svi izač na izbore jersu dosta papci glasali namjesto nas!!!
Last edited by kub lajkan on 25/04/2005 00:48, edited 1 time in total.
morti

Post by morti »

Zbog čega ću glasati...
Jer,kako je već poznato,ne glasanjem bih opet na neki način "glasao"...za propast...
A to neću!

:D
Fair Life

Post by Fair Life »

savjest wrote:(...)
A onako iskreno. Samo ovi boljsevici i debili mogu nazvati one koji ne glasaju kao oni nepismenima i idiotima.
(...)
Oni koji ne glasaju mislim da su pismeni, a na izborima su redovni oni kojima pred izbore drugi "navijaju satove" po svom nacionalistickom vremenu.
morti

Post by morti »

-Đeeeću da pritisneeeem prstom?
-Ovdje nano,ovdje...
-Aha,nego aj mi tiii zaooookruuuužiiiiiii naše,ne znaaam ti ja slova siiiinko mooooj...

:(

Znate ono iz nadrealista:JEL RAAAAAVNO OVO,JEL RAAAAVNO???

:D :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

morti wrote:-Đeeeću da pritisneeeem prstom?
-Ovdje nano,ovdje...
(...)
Image
glasnost

Post by glasnost »

ja cu glasat protiv SDA :x

a za koga cu... to josh ne znam 8)
Anw

Post by Anw »

glasnost wrote:ja cu glasat protiv SDA :x

Bogam` cemo za tebe novi listic izmislit` :D
kekec

Post by kekec »

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

kekec wrote:
Image
Ne moze bez barjaka...

Image
Post Reply