Interesuju me Koncerti, zurke i tako ostala zbivanja... Dobro upoznat sam sa Dininim koncertom.
Imal neko novo mjesto da je ono IN ove godine?
Zna li ko svira li onaj Sevdah Acoustic Band (ja mislim da se tako zovu) jos uvijek u Clubu?
Meni je neizbjezno da posjetim Bascarsijske noci.. Prije par godina je Balasevic rasturio ..adisio wrote:Nisam bio u Sarajevu od proslog ljeta, a dolazim opet sad u Julu na jedno mjesec dana. Htjeo sam samo da zamolim ove lokalceako mogu da me informisu o zbivanjima, desavanjima itd ono eto da mi pomognete da napravim planove.
Interesuju me Koncerti, zurke i tako ostala zbivanja... Dobro upoznat sam sa Dininim koncertom.
Zna li ko svira li onaj Sevdah Acoustic Band (ja mislim da se tako zovu) jos uvijek u Clubu?
Imas Ilidzanski festivaladisio wrote:Nisam bio u Sarajevu od proslog ljeta, a dolazim opet sad u Julu na jedno mjesec dana. Htjeo sam samo da zamolim ove lokalceako mogu da me informisu o zbivanjima, desavanjima itd ono eto da mi pomognete da napravim planove.
Ne, ne... upravo sam i mislio na takva desavanja i koncerte ali i druge stvari.mojgrad wrote:Meni je neizbjezno da posjetim Bascarsijske noci.. Prije par godina je Balasevic rasturio ..adisio wrote:Nisam bio u Sarajevu od proslog ljeta, a dolazim opet sad u Julu na jedno mjesec dana. Htjeo sam samo da zamolim ove lokalceako mogu da me informisu o zbivanjima, desavanjima itd ono eto da mi pomognete da napravim planove.
Koji je repertoar ove godine ne znam, ima li ko da zna mozda?
Ali tebe vjerovatno interesuju izlasci druge vrste
zgembo_sa wrote:Imas u Centralu, Internetu, Bicakcicu, Boemima i sl. svaku noc izbor dijasporca sa najbolje iskoristenim dugorocnim kreditom
Santos wrote:Jebo te saban jeste ufurani,pa fino vas covjek pita,fakat ste smjesni.
Vazi.BujrumLongplay wrote:@ Aida05
Da li pozivnica vazi i za ostale "dijasporce";-)
Slucajno i ja uskoro dolazim u SA pa bilo bi lijepo da znam da li da ponesem rodjendanski poklon;-)
poz iz Njemacke
Pa i moj je rodjendan u Julu. Mogli bi zajedno obiljezit te sretne, po ovu planetu, dane.aida05 wrote:U julu ima i moj rodjendan.Najbolje zbivanjePa eto ako ti se da naleti da vidis sta se zbiva
COCKBLOCKER!Crvena Tifoza wrote:Pa i moj je rodjendan u Julu. Mogli bi zajedno obiljezit te sretne, po ovu planetu, dane.aida05 wrote:U julu ima i moj rodjendan.Najbolje zbivanjePa eto ako ti se da naleti da vidis sta se zbiva
biljezim se štovanjemadisio wrote:COCKBLOCKER!Crvena Tifoza wrote:Pa i moj je rodjendan u Julu. Mogli bi zajedno obiljezit te sretne, po ovu planetu, dane.aida05 wrote:U julu ima i moj rodjendan.Najbolje zbivanjePa eto ako ti se da naleti da vidis sta se zbiva
rodila maaaaaaaajkaaaaaaaakiki-miki wrote:program za baščaršijske noći nije još objavljen u cjelosti
bila je najava za neki koncert koji otvara noći čini mi se nešto klasično je u pitanju
a 19.4. je koncert merlina na koševu
http://www.infobar.ba/kategorije/BARome ... /14_01.phpOvogodišnji Festival “Baščaršijske noći 2008.”, koji se tradicionalno održava od 1. do 31. jula, osim svečane ceremonije biće otvoren posebnim muzičkim programom.
S obzirom da Francuska upravo 1. jula preuzima predsjedavanje Evropskom unijom, Festival će biti otvoren koncertom “Veče francuske muzike”. Koncert počinje premijerom opere “ Lyssi” Erica Bretona, velikog prijatelja i čestog gosta Sarajeva, koji je ovu operu posebno komponovao za njenu scensku praizvedbu u Sarajevu.
U drugom dijelu koncerta, naši i strani umjetnici i vokalni solisti, predstaviće se izborom popularnih opernih arija i kompozicija velikih francuskih autora i naravno. Naravno na Festivalu učestvuje i oko 1000 domaćih izvođača: slikari, pjesnici, muzičari, pjevači, glumci, plesači, folklorci itd.
Već su u toku orkestarske pripreme i probe Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati sam gosp. Eric Breton. Među gostima je nekoliko izvrsnih francuskih solista..
Na Festivalu će biti izvedeno oko četrdeset programa iz gotovo svih oblasti kulture (klasična i duhovna muzika, pop i rock koncerti, sevdalinka, opera, likovni i književni programi, folklor, programi za djecu…), odnosno veliki broj vrhunskih kulturno-umjetničkih programa od kojih je posebno značajan dolazak poznate umjetnice i kantautora Džoan Baez (Joan Baez). Njen koncert će se održati 16. jula na Centralnoj pozornici kod Vijećnice. Ovo će biti prvi dolazak ove velike umjetnice i osvjedočenog prijatelja Sarajeva, poslije aprila 1993. godine, kada je boravila i nastupala u opkoljenom Sarajevu.
Tokom jula na Festivalu će gostovati Goran Karan, Divlje jagode (30 godina rada), Sar e Roma (20 godina rada), Zabranjeno pušenje i «Arabeske», kao i mnogi umjetnici i ansambli iz dvadesetak zemalja (od Malezije do SAD).
Moze.Bice to lud mjesec.Prvog plata bicu puna para za rodjendanCrvena Tifoza wrote:Pa i moj je rodjendan u Julu. Mogli bi zajedno obiljezit te sretne, po ovu planetu, dane.aida05 wrote:U julu ima i moj rodjendan.Najbolje zbivanjePa eto ako ti se da naleti da vidis sta se zbiva