Zavrtanje vode?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bull21

#1 Zavrtanje vode?

Post by bull21 »

Dokada oni planiraju ovo raditi? Pa bile su kiše i sve i dalje imamo isti problem. Zar ne postoji NIKO u ovom jebenom gradu da može da nešto uradi protiv ovakvog ponašanja? Jbt k'o da smo u srednjem vijeku! Fuj! Grada i go...na! :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Zavrtanje vode?

Post by Truba »

pare od plata regresa reprezentacija seminara usmjeriti na teren
LieToMe

#3 Re: Zavrtanje vode?

Post by LieToMe »

Ja ne vidim svrhu zavrtanja vode (zivim u Novom Sarajevu) koje je pocelo tek prije jedno 2-3 sedmice a citavo ljeto nisu nista radili po tom pitanju. I to nam zavrnu od 1 do 5. Niti se ujutru mozes istusirati kako treba, niti se stigne voda ugrijati... Samo cekam da vidim sljedeci racun za vodu jer kad ujutru otvorimo slavine prvo nam dobre 2 minute izlazi zrak i sve zivo klokoce a to naravno ide na vodomjeru. Majke mi mile fenomeni su :-)
ja1977

#4 Re: Zavrtanje vode?

Post by ja1977 »

LieToMe wrote:Ja ne vidim svrhu zavrtanja vode (zivim u Novom Sarajevu) koje je pocelo tek prije jedno 2-3 sedmice a citavo ljeto nisu nista radili po tom pitanju. I to nam zavrnu od 1 do 5. Niti se ujutru mozes istusirati kako treba, niti se stigne voda ugrijati... Samo cekam da vidim sljedeci racun za vodu jer kad ujutru otvorimo slavine prvo nam dobre 2 minute izlazi zrak i sve zivo klokoce a to naravno ide na vodomjeru. Majke mi mile fenomeni su :-)
Ne trebas n ista da cekas, nego se pripremi da ce racun biti 2-3 puta veci.
Ljudima na Sedreniku, privatne kuce, koji su dobijali racune po 15-tak KM za zadnji mjesec je dolso 45 :-)
TRŠ

#5 Re: Zavrtanje vode?

Post by TRŠ »

nemojte tako ljudi, Bosna i Hercegovina je zemlja kojoj svi zavide na njenim vodenim bogatstvima, vi nemate pojma sta pricate, naravno da ima vode... :roll:
rookfash

#6 Re: Zavrtanje vode?

Post by rookfash »

Neka zavrcu!!! Dabogda ni kapi ne bilo!!! Bas mi je godra sto zavrcu i ostatku grada, pa da i ostale pocne zuljati. Kod mene je tako vec par godina. Jbt zivis u centru glavnog grada zemlje koja je ime dobila po vodi i navecer ne mozes oprati zube, napiti se il ujutro istusirati. I opet, dabogda kapi ne bilo u cijelom gradu! Jer kad sam ja zvonio na sva zvona, zalio se, psovao, zvao vodovod, kritikovao lokalne vlasti mahom su me svi ismijavali i zajebavali i pobrojani i "raja", e sad nek cijeli grad ostane bez vode, to svim srcem prizeljkujem!!! Mozda se učmala žabokrečina ove kasabe konacno zapita!!! :x
Last edited by rookfash on 20/09/2012 11:42, edited 1 time in total.
quarterback

#7 Re: Zavrtanje vode?

Post by quarterback »

LieToMe wrote:Ja ne vidim svrhu zavrtanja vode (zivim u Novom Sarajevu) koje je pocelo tek prije jedno 2-3 sedmice a citavo ljeto nisu nista radili po tom pitanju. I to nam zavrnu od 1 do 5. Niti se ujutru mozes istusirati kako treba, niti se stigne voda ugrijati... Samo cekam da vidim sljedeci racun za vodu jer kad ujutru otvorimo slavine prvo nam dobre 2 minute izlazi zrak i sve zivo klokoce a to naravno ide na vodomjeru. Majke mi mile fenomeni su :-)
zavrtanje vode je pocelo prije vise od pola godine
TRŠ

#8 Re: Zavrtanje vode?

Post by TRŠ »

rookfash wrote:Neka zavrcu!!! Dabogda ni kapi ne bilo!!! Bas mi je godra sto zavrcu i ostatku grada, pa da i ostale pocne zuljati. Kod mene je tako vec par godina. Jbt zivis u centru glavnog grada zemlje koja je ime dobila po vodi i navecer ne mozes oprati zube, napiti se il ujutro istusirati. I opet, dabogda kapi ne bilo u cijelom gradu! Jer kad sam ja zvonio na sva zvona, zalio se, psovao, zvao vodovod, kritikovao lokalne vlasti mahom su me svi ismijavali i zajebavali i pobrojani i "raja", e sad nek cijeli grad ostane bez vode, to svim srcem prizeljkujem!!! Mozda se učmala žabokrečina ove kasabe konacno zapita!!! :x
:thumbup:
LieToMe

#9 Re: Zavrtanje vode?

Post by LieToMe »

ja1977 wrote:
Ne trebas n ista da cekas, nego se pripremi da ce racun biti 2-3 puta veci.
Ljudima na Sedreniku, privatne kuce, koji su dobijali racune po 15-tak KM za zadnji mjesec je dolso 45 :-)
Ma dodje li nam veci racun od 5 KM (5 navodim kao granicu tolerancije) odoh lijepo da se zalim i onako smo vec jednom pisali zahtjeve i zalili se, vec imamo iskustva s tim :D A kradu nam i ovako na vodomjeru (doveli su nas dotle da upisujemo brojke sa vodomjera) mogu misliti kako je ljudima kojima obracunavaju pausalno. Meni nije belaj platiti ono sto potrosim ali tudji javasluk necu da placam.
LieToMe

#10 Re: Zavrtanje vode?

Post by LieToMe »

quarterback wrote:
Ako malo bolje procitas vidjeces da sam napisala ne vidim svrhu zavrtanja vode koje je pocelo prije 2-3 sedmice u MOJOJ zgradi. Navela sam svoju zgradu kao primjer a znam za redukcije jos i od ranije, nije mi nepoznato (mojoj prijateljici u Ahatovicima svako ljeto unazad 5-6 godina ako ne i vise, zavrcu i po 3 puta dnevno ali ljeti jer oni imaju svoj izvor).
Aqua_S

#11 Re: Zavrtanje vode?

Post by Aqua_S »

nemojte tako, pa to je novi proizvod kjkp vik sarajevo, brandirana voda obogaćena zrakom :lol: :lol: :lol: :lol:
LieToMe

#12 Re: Zavrtanje vode?

Post by LieToMe »

Aqua_S wrote:
nemojte tako, pa to je novi proizvod kjkp vik sarajevo, brandirana voda obogaćena zrakom :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: do duse, kako se samo toga nisam sjetila :D treba jeodmah flasirati i prodavati, taman da namaknem za razliku u racunu :D
quarterback

#13 Re: Zavrtanje vode?

Post by quarterback »

LieToMe wrote:
quarterback wrote:
Ako malo bolje procitas vidjeces da sam napisala ne vidim svrhu zavrtanja vode koje je pocelo prije 2-3 sedmice u MOJOJ zgradi. Navela sam svoju zgradu kao primjer a znam za redukcije jos i od ranije, nije mi nepoznato (mojoj prijateljici u Ahatovicima svako ljeto unazad 5-6 godina ako ne i vise, zavrcu i po 3 puta dnevno ali ljeti jer oni imaju svoj izvor).
ne vidim nigdje tvoju zgradu, vidim novo sarajevo u kojem i sam zivim
LieToMe

#14 Re: Zavrtanje vode?

Post by LieToMe »

quarterback wrote:ne vidim nigdje tvoju zgradu, vidim novo sarajevo u kojem i sam zivim
Nebitno, ne mislim se raspravljat. Napisao si kao da prvi put cujem za redukciju, rekla sam ne vidim smisao u onom sto je pocelo tek prije 2 sedmice a citavo ljeto nije, kad je bilo i potrebnije, ako nista zbog solidarnosti sa onima na kojima su se izivljavali. U mojoj zgradi su dakle, poceli prije par sedmica, tako da sto se tice njihove jedinstvenosti po opcinama i tu fulaju :-D
The 51st State

#15 Re: Zavrtanje vode?

Post by The 51st State »

rookfash wrote:Neka zavrcu!!! Dabogda ni kapi ne bilo!!! Bas mi je godra sto zavrcu i ostatku grada, pa da i ostale pocne zuljati. Kod mene je tako vec par godina. Jbt zivis u centru glavnog grada zemlje koja je ime dobila po vodi i navecer ne mozes oprati zube, napiti se il ujutro istusirati. I opet, dabogda kapi ne bilo u cijelom gradu! Jer kad sam ja zvonio na sva zvona, zalio se, psovao, zvao vodovod, kritikovao lokalne vlasti mahom su me svi ismijavali i zajebavali i pobrojani i "raja", e sad nek cijeli grad ostane bez vode, to svim srcem prizeljkujem!!! Mozda se učmala žabokrečina ove kasabe konacno zapita!!! :x
:thumbup:
sith

#16 Re: Zavrtanje vode?

Post by sith »

U centru zavrcu od 00:00 do 5 ujutru. S obzirom da su 70% gubici u mrezi (znaci stare cijevi) dobro i imamo vodu tokom dana.

Jedino me zna iznervirati kad ukine frajko u 23:45 vodu, ko ustedice nesto za 15 minuta. Inace su me istrenirali da do 12 ima vode, i tako godinama.

Ogromni su gubici, stvarno mislim da nece zavrsiti na dobro ako se ne naprave nove vodovodne cijevi. Pijemo otrovnu vodu, koja bukvalno smrdi na cijevi.
quarterback

#17 Re: Zavrtanje vode?

Post by quarterback »

LieToMe wrote:
quarterback wrote:ne vidim nigdje tvoju zgradu, vidim novo sarajevo u kojem i sam zivim
Nebitno, ne mislim se raspravljat. Napisao si kao da prvi put cujem za redukciju, rekla sam ne vidim smisao u onom sto je pocelo tek prije 2 sedmice a citavo ljeto nije, kad je bilo i potrebnije, ako nista zbog solidarnosti sa onima na kojima su se izivljavali. U mojoj zgradi su dakle, poceli prije par sedmica, tako da sto se tice njihove jedinstvenosti po opcinama i tu fulaju :-D
upravo mi se tako i ucinilo

ps
mogu li doci kod tebe da se tusiram, kod mene nestaje u 12 ? :lol:
nermin.padez

#18 Re: Zavrtanje vode?

Post by nermin.padez »

Kod mene u I. Sarajevu vazda ima i extra hladna voda :D Bazeni su negdje prema Trebevicu ( jahorinska vrela) i u Tilavi. Ne bih mogao bez vode toliko jbt, najgore vrijeme :)

Sent from my GT-I9000 using Jelly Bean
LieToMe

#19 Re: Zavrtanje vode?

Post by LieToMe »

quarterback wrote:
LieToMe wrote:
upravo mi se tako i ucinilo

ps
mogu li doci kod tebe da se tusiram, kod mene nestaje u 12 ? :lol:
:lol: znaci kod tebe jos ranije zavrnu :lol: cirkus majke mi :-) mozes, slobodno, ako vako nastavi mogla bih rentati tus :D za ove kojima nestaje prije nego nama :D
bull21

#20 Re: Zavrtanje vode?

Post by bull21 »

Zavrču i meni već sigurno 2-3 godine. Ali to nije razlog da se tako ponašam kao dijete i želim i drugima isto. ;)
Tipično naše, znamo šta je, znamo kako i popraviti al' nećemo. Mater li im prljavu.
quarterback

#21 Re: Zavrtanje vode?

Post by quarterback »

LieToMe wrote: :lol: znaci kod tebe jos ranije zavrnu :lol: cirkus majke mi :-) mozes, slobodno, ako vako nastavi mogla bih rentati tus :D za ove kojima nestaje prije nego nama :D
pa ja ti kazem - sta se zalis :)
eto me sutra sa peskiricem i sapunom :)
nermin.padez

#22 Re: Zavrtanje vode?

Post by nermin.padez »

Vodovodne cijevi jos iz Austrougarske. Sve je suplje ko sir i gubi se dosta vode. NIje to slucaj samo u Sarajevu nego i sire. U ovom gradu sve sto valja ostalo je od njih. ALi en moze dovijeka :D
Meščin da od Paljana nabavljate vodu :skoljka: :mrgreen: :dance: :run:
LieToMe

#23 Re: Zavrtanje vode?

Post by LieToMe »

quarterback wrote:
LieToMe wrote: :lol: znaci kod tebe jos ranije zavrnu :lol: cirkus majke mi :-) mozes, slobodno, ako vako nastavi mogla bih rentati tus :D za ove kojima nestaje prije nego nama :D
pa ja ti kazem - sta se zalis :)
eto me sutra sa peskiricem i sapunom :)
:lol: ponesi i kanistercic da ti naspemo da imas za ujutru :lol:
bombašica

#24 Re: Zavrtanje vode?

Post by bombašica »

Ovo je problem koji traje nekoliko godina i ne javlja se samo u ljetnim mjesecima. Tokom zimskih mjeseci ove godine (do kraja februara i topljenja velikog snijega) vode nije bilo na slavinama iza 12h (opština Centar). Tada su nam dali objašnjenje da nije bilo dovoljno padavina pa su navodno, zbog toga morali pribjeći redukciji. Voljela bih da je i u ovom slučaju to razlog, a ne stvaranje uslova za nova poskupljenja vode. No, vidjet ćemo...
nermin.padez

#25 Re: Zavrtanje vode?

Post by nermin.padez »

Pa gdje vi zivite jbt :shock: jos 21 vijek, i nemas vode u sred zime :-) Natjerajte ih na rekonstrukciju vodovodne mreze umjesto nekih nepotrebnijih projekata. Nije ovo podrucje toliko siromasno vodom :-D
Post Reply