nokturno wrote:bojim se da ce nas sve velikosrbi ponovo uhvatiti naspavanju a isto tako i MZ-u
Koga ujede zmija dva puta iz iste rupe, sam je kriv...
situacija je veoma ozbiljna. napetosti su vrce nego 92. kao i mrznja. sve je moguce!!
samo nisam optimista, preveliki, u bosnjacku (ili ti BIH) pobjedu, uslovno receno. mislim da bi nam totalni poraz i unistenje bili sasvim izvjesni.
uprkos tome da je geocidstan u brckom presjecen, nema 5-strukog artiljerijskog
prstena oko sarajeva, nema ukopanih tenkova na majevici (a preko noci se nemogu ukopati!!), ozrenu, velezu, grmecu i
uprkos tome da je srbistan sa maticom povezan uglavnom sa tek nekoliko mostova (ogromni, nemjerljivi strateski nedostatak) 1.pavlovica most, 2. bajina basta, 3.zvornik, 4. ljubovija-bratunac i ne znam ima li jos neki do visegrada,
i uprkos tome da srbi nemaju (bar momentalno) bar 20-struko jaci odnos u teskom naoruzanju,
i uprkos tome sto mi znamo ko smo i sa kim imamo posla,
i kazem uprkos svemu tome sam pesimista oko ishoda novog, ne vise nevjerovatnog rata - iz razloga moralnog sunovrata bosnjaka, citaj, korupcija u politici, ali i IVZ, vojsci, ... opsta medjusobna mrznja, zavist (cesto opravdana), korupcija koja se najvise ogleda u NEBRIZI za demobilisane vojnike, ratnike, koji su danas politicarima i vecini uleme i reisu obicne KRPE i TERET. ljudi su razocarani do boli. nepravda boli do neba.
reis?? a ulema bar?? ma boli ih racku. bar su oni trebali biti korektiv lopovskoj alijevskoj i postalijevskoj oligarhiji. al kurac. ulema se lize sa vlascu. i usto bavi globalnim problemima. a sto se hodja zbog bijede ponovo vratio iz foce, ma jebe se reisa i onog imbecila spahica. spahicu, reise, i mftije, pa zer niste bar vi trebali bar jednom dnevno upzoravat nacionalisticko-kriminogenu grupu SDA da ovako ne moze??? jer jos uvijek smo na vjetrometini, ako ne i goroj. cetnici su ohrabreni da se klanje muslimana ne kaznjava. a vi gospodo jebena ulemo to ne kontate!!
i borci koji su "iznijeli" rat, sad bi vecinom (zajedno sa mnom)prvi dan novog rata iskoristili za ikvidacije pokvarenih politicara, njihovih poltrona, profitera u bmw-eima kojima askeri i njihove supruge rade za 200-300 KM, bez placenih obaveza, razumije se, pa bivsih jugo-oficira, koji su se u ratu svejedno krili, a poslije cinove dijelili za janjeci razanj,....
ja se u stvari bojim novog rata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!