Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
smlx0 wrote:eh ovako,do nedavno sve je bilo savrseno naravno svadali smo se ponekad,ali nista ozbiljno..sve je pocelo od nove godine kad smo imali vecu svadu za koju sam bila kriva ja,jer sam burno reagovala na njegovo ponasanje..nakon toga jednostavno sam osjetila da njegova ljubav/zagrijanost za mene pocinje da se smanjuje ali nikad mi nije nista rekao koliko god puta sam ga direktno pitala..onda mi se onda nije javio 3 dana(sto se nikad nije desilo prije toga),poslije me zovnuo na kafu i rekao da sam mu dosadila..mislila sam da smo time zavrsili ali onda je rekao da nije tako mislio da me voli itd... pomirili smo se,svadamo se vrlo cesto,ja i dalje vidim u njemu tu promjenu,prode i po 5-6 dana da se ne vidimo,kada ga pitam zasto on kaze da mu je mrsko i tako,ali ne smijem nista da mu kazem jer znam da ce pobjesniti.. eh sad,meni je dosta ovog natezanja izmedu nas dvoje,ali jos uvijek ga volim,a znam da i on mene voli makar malo jer inace nebi bio samnom.. isplati li se pokusati ponovo,i na koji nacin pokusati? ili jednostavno zavrsiti vezu
Pokusacu sto krace... Dosadna si mu, ima neka vesela, slatka mala koja mu se smijesi, nasmijava, koja mu uljepsava dan a ti si mu trenutno rezerva... Eto, krace ne moze jbg...
Nekad je zivot toliko okrutan prema nama da se rijecima i djelima ne moze iskazati unutrasnja tjeskoba koja covjeka pogodi u ovakvim situacijama..
Danima se place, želudat ti je okrenut naopako i konstantno ti stoji knedla u grlu!
Evo ti moja prica.. Prije par godina sam imao jednu djevojku za koju sam mislio da je to ta, bili smo spremni i za zenidbu.. Toliko sam je volio da to nije moguce opisati, nekoliko posljednjih dana veze smo samo pricali o nasoj buducnosti, djeci, braku, i zivotu.. Na moju veliku zalost, jedan dan je to puklo, upravo na nacin da smo jedno drugom omrzli (ja njoj) i onda smo se razisli bez po rijeci, bez svadje, bez ruznih rijeci!
Nekoliko puta poslije toga smo se sretali, odlazili na kafu, pricali na facebooku itd.. Prosle godine, nakon nekoliko godina, sve se to ucestilo i poceli smo ponovo da izlazimo.. Ja nisam zelio ponovo da budem sa njom u vezi jer me to proslo i to sam ostavio iza sebe, iako sam ju tesko prebolio ali eto.. Jedan dana kada smo dogovorili izlazak, koji je trajao cijeli dan, (kino, vrelo bosne, kafa, bla bla) osjecanja su pocela da se bude, jer se toliko puta toga dana ona vratila na neka divna vremena kada smo bili zajedno i ja sam osjetio da ona zeli ponovo..
Ja sam pokusao, pricao sam sa njom o tome da mi budemo ponovo zajedno, i dogovorili smo se, da cemo uzeti pred sebe neko vrijeme da razmislimo! No, razmisljanje se odvuklo toliko dugo da je ona polako pocela da ide svojim putem, a ja sam vec pripremao se da joj kazem da smo mi svoje zavrsili!
Prije par mjeseci, poceli smo se raspravljati oko gluposti (zato sto ju je njen bivsi decko sa kojim je bila poslije mene) pozvao na kafu, i ona je pristala! Ja sam osjetio da je to kraj, poceli smo se svadjati i prepirati i na kraju je zavrsilo sa tako teskim rijecima da se danas na ulici i ne poznajemo!
Bilo mi je mozda opet tesko ali ne toliko kao prvi put, jer sam se sada na kraju price osjecao PREVARENO!
Hele nejs, svega sam ti napisao u nadi da ces se mozda prepoznati u ovome.. Cesto sam se pri pokusaju pomirbe sjetio poslovice da: Kanapa koja se prekine, kako god se sveze, ostaje cvor! ali nisam se na to obazirao jer sam je volio..
Na kraju sam shvatio da je valjalo trajalo bi prvi put, i evo me danas, zdrav, prav i spreman za nove pobjede sa novom djevojkom!
Ja ti iskreno zelim sve najbolje, i da uradis onako kako mislis da ce ti biti najbolje, ali ako kuli od karata jednu kartu pomaknes i sve se pocnje ljuljati, tesko ces ponovo naci ravnotezu..
ma ovo je super, dva posta na temu, jedan kao otvaranje, a drugi eto usput, pa pusti da partija traje sa tisucu novih sahista i kombinacija...bas si u problemu, nije ti lako, a malo inventivnosti tokom smisljanja nick name nije na odmet.
Samir90 wrote:Nekad je zivot toliko okrutan prema nama da se rijecima i djelima ne moze iskazati unutrasnja tjeskoba koja covjeka pogodi u ovakvim situacijama..
Danima se place, želudat ti je okrenut naopako i konstantno ti stoji knedla u grlu!
Evo ti moja prica.. Prije par godina sam imao jednu djevojku za koju sam mislio da je to ta, bili smo spremni i za zenidbu.. Toliko sam je volio da to nije moguce opisati, nekoliko posljednjih dana veze smo samo pricali o nasoj buducnosti, djeci, braku, i zivotu.. Na moju veliku zalost, jedan dan je to puklo, upravo na nacin da smo jedno drugom omrzli (ja njoj) i onda smo se razisli bez po rijeci, bez svadje, bez ruznih rijeci!
Nekoliko puta poslije toga smo se sretali, odlazili na kafu, pricali na facebooku itd.. Prosle godine, nakon nekoliko godina, sve se to ucestilo i poceli smo ponovo da izlazimo.. Ja nisam zelio ponovo da budem sa njom u vezi jer me to proslo i to sam ostavio iza sebe, iako sam ju tesko prebolio ali eto.. Jedan dana kada smo dogovorili izlazak, koji je trajao cijeli dan, (kino, vrelo bosne, kafa, bla bla) osjecanja su pocela da se bude, jer se toliko puta toga dana ona vratila na neka divna vremena kada smo bili zajedno i ja sam osjetio da ona zeli ponovo..
Ja sam pokusao, pricao sam sa njom o tome da mi budemo ponovo zajedno, i dogovorili smo se, da cemo uzeti pred sebe neko vrijeme da razmislimo! No, razmisljanje se odvuklo toliko dugo da je ona polako pocela da ide svojim putem, a ja sam vec pripremao se da joj kazem da smo mi svoje zavrsili!
Prije par mjeseci, poceli smo se raspravljati oko gluposti (zato sto ju je njen bivsi decko sa kojim je bila poslije mene) pozvao na kafu, i ona je pristala! Ja sam osjetio da je to kraj, poceli smo se svadjati i prepirati i na kraju je zavrsilo sa tako teskim rijecima da se danas na ulici i ne poznajemo!
Bilo mi je mozda opet tesko ali ne toliko kao prvi put, jer sam se sada na kraju price osjecao PREVARENO!
Hele nejs, svega sam ti napisao u nadi da ces se mozda prepoznati u ovome.. Cesto sam se pri pokusaju pomirbe sjetio poslovice da: Kanapa koja se prekine, kako god se sveze, ostaje cvor! ali nisam se na to obazirao jer sam je volio..
Na kraju sam shvatio da je valjalo trajalo bi prvi put, i evo me danas, zdrav, prav i spreman za nove pobjede sa novom djevojkom!
Ja ti iskreno zelim sve najbolje, i da uradis onako kako mislis da ce ti biti najbolje, ali ako kuli od karata jednu kartu pomaknes i sve se pocnje ljuljati, tesko ces ponovo naci ravnotezu..
Benn there . ...done that -----na kraju samo pjevam ZAR DA VJERUJEM U MIR , TAMO GDJE JE BIO RAT , LJUBAV POSLE LJUBAVI .....
Danima vas citam , pa da kazem tek par redaka.....
Ako ste se nasli u situaciji da vam je sve teže ostati u vezi, možda je bolje prestati trošiti vrijeme na nešto što jednostavno ne funkcionira i krenuti dalje....
fa84 wrote:ajde kada nas oni nisu obavijestili sto je na kraju bilo da ja pitam nesto )
koliko ljudi vama treba da prebolite nekoga )
ja se evo patim 2 godine i ne moze i ne moze (
Ne patis ti za bivsom, nego prosle 2 godine, a jednostavno nije naletila nijedna od koje ce ti koljena klecnuti. A ni to nije do bivse, nego ne da ti se..kriza . A covjek proklet, svi mi volimo da imamo o kome dumati, pa u nedostatku nekog novog..dumas o bivsima. A kad ti skoci u stomaku, sutra, prekosutra, a mozda za jos 2 godine..nece tebi bivsa biti ni u peti, kamoli na pameti .
1) Uzmi nesto vremena da razmislis - 'Imam posla nemoj da se vidimo ni zovemo 7 dana'. To sto se ne vidjate, a stalno ocekujes poziv se ne moze iskoristiti za normalno razmisljanje.
2) Izlazi napolje maksimalno, vidjaj se s rajom. Provodi se sto mozes bolje. Nemoj stediti. Nema ti niko preci na svijetu od tebe. Skontaj jel' ti uopste potreban za srecu. Ako uvidis da nije - ne citaj dalje.
3) Definisi 2-3 parametra koji ti najvise smetaju u vezi.
4) Pitaj da se vidite i trazi da se ti parametri odstrane iz vase veze.
5) Gledaj reakciju i ponasaj se shodno tome. Bilo kakvo opravdanje ne dolazi u obzir ('mrsko mi'... mislim stvarno).
harisl wrote:1) Uzmi nesto vremena da razmislis - 'Imam posla nemoj da se vidimo ni zovemo 7 dana'. To sto se ne vidjate, a stalno ocekujes poziv se ne moze iskoristiti za normalno razmisljanje.
2) Izlazi napolje maksimalno, vidjaj se s rajom. Provodi se sto mozes bolje. Nemoj stediti. Nema ti niko preci na svijetu od tebe. Skontaj jel' ti uopste potreban za srecu. Ako uvidis da nije - ne citaj dalje.
3) Definisi 2-3 parametra koji ti najvise smetaju u vezi.
4) Pitaj da se vidite i trazi da se ti parametri odstrane iz vase veze.
5) Gledaj reakciju i ponasaj se shodno tome. Bilo kakvo opravdanje ne dolazi u obzir ('mrsko mi'... mislim stvarno).
Čim ti nas ovdje pitaš, znači da više ni ne razgovarate ni da ta veza 99% nem svijetlu budućnost. Lako je sad meni reći da ti savjetujem da ostaviš tu vezu iza sebe, ipak ćeš to ti najbolje odlučiti, ali nemoj nikada dozvoliti da se neko prema tebi ponaša kao da ga nisi vrijedna. Čuj dosadila si mu... pa da te voli to se ne bi desilo. Dobro razmisli šta ćeš, nemoj samo sebi produžavati patnju! "Bolje bolan kraj nego bol bez kraja."