zavrsetak studija po starom nastavnom planu i programu....

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ajdi

#1 zavrsetak studija po starom nastavnom planu i programu....

Post by ajdi »

rok za zavrsetak, znal ko sta vise o tome
S@din

#3 Re: zavrsetak studija po starom nastavnom planu i programu..

Post by S@din »

Molim odgovor ako neko zna, da li je ukinut uslov, tj. jeli jos stoji da se prvo moraju poloziti nepolozeni ispiti iz prve godine, za polaganje ispita na dvogodisnjem studiju na ekonomiji po NP 01/02, hvala

iskreno prije dosta vremena sam cula da su ukinuli za cetverogodisnji studij, ali ne za poslovnu, mozda su sad i za poslovnu, ne znam :D , ali jako mi vazno
Lounge Act

#4 Re: zavrsetak studija po starom nastavnom planu i programu..

Post by Lounge Act »

i mene zanima ovo oko roka, ja sam zavrsila dvije godine, zaposlila se i onda u neka doba omogucen nastavak studija i ja upisem nastavak, zavrsim trecu i pola cetvrte i od tad nisam nikako isla, ono godisnje oko apsolventskog staza i to, ali imala nekih zdrav. problema, poslije toga mi bilo mrsko i eto sad je sve na cekanju. prosle godine nam rekli da moramo potpisati neke papire i dali nam rok sada do oktobra da to polozimo, ja jos nisam stigla otici, radila sam i duple smjene pa nisam mogla uzimati zamjenu. sad sta ce biti ako do oktobra ne stignem rijesiti par ispita koji su mi ostali, a necu stici sigurno, ne znam da li nas u tom slucaju vracaju na prvu godinu kao sto su stalno nesto govorili i kako to misle uopce izvest?
alenali

#5 Re: zavrsetak studija po starom nastavnom planu i programu..

Post by alenali »

Član 79.
(Retroaktivna primjena)
(2) Student ima pravo da završi studij po nastavnom planu i
programu koji je važio prilikom upisa tog studenta, odnosno
prije stupanja na snagu ovog Zakona, uz obavezu da
zapoćeti studij završi najkasnije do 30.09. 2015. godine.

http://unsa.ba/s/images/stories/pdf/zakoni/IZMJENE.pdf (Zakon o visokom obrazovanju). Mislim da ovdje lijepo piše
Post Reply