Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ovo su nazalost jedina dva spota naseg voljenog benda. zna li neko razlog sto ih nije bilo vise u to vrijeme? ne bi se reklo da su imali problema sa snimanjem i emitovanjem s obzirom na nadrealiste...
p.s. ako sam dobro skont'o, ovo je snimano iza kina prvi maj, tj u ljetnoj "sali"?
Jesi li siguran?
Meni nešto ko da je ostalo u glavi da sam nekad i negdje vidio spot za pjesmu "Manijak".
Emir Kusturica radi spot za pjesmu "Manijak", a u januaru 1988. na koncertu u Sarajevu izdavač "Diskoton" svečano uručuje zlatnu ploču za album "Pozdrav iz zemlje Safari" koji je do tada prodan u 100.000 primjeraka.
ovo su nazalost jedina dva spota naseg voljenog benda. zna li neko razlog sto ih nije bilo vise u to vrijeme? ne bi se reklo da su imali problema sa snimanjem i emitovanjem s obzirom na nadrealiste...
p.s. ako sam dobro skont'o, ovo je snimano iza kina prvi maj, tj u ljetnoj "sali"?
Nije iza kina 1. maj. Ovo su ti ostaci ljetnog kina Kolobara, inače danas je to ljetna bašta Kolobara, a sve je počelo nekad davno kao Kolobara han ako se ja dobro sjećam onog što sam pročitao nekad davno o lokaciji koju zovemo Kolobara.
[quote="[b]dr.Gonzo"]Sta ce kasetas u skoli za gluhonijemu djecu? [/b] [/quote]
Ma to se sigurno "Kralj humora" (Nele) htio malo nasaliti u svom stilu. )) Mozda su medicinske sestre voljele muziku slusat
[b]dr.Gonzo wrote:Sta ce kasetas u skoli za gluhonijemu djecu? [/b]
Ma to se sigurno "Kralj humora" (Nele) htio malo nasaliti u svom stilu. )) Mozda su medicinske sestre voljele muziku slusat
Tu nisu samo gluhonijema djeca, ima stotine raznih poremecaja sluha i govora:
"Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo je složena rehabilitacijska i odgojno – obrazovna ustanova od šireg interesa za Bosnu i Hercegovinu.
Centar (ranije Zavod za rehabilitaciju sluha i govora djece i omladine «Nemanja Vlatković») osnovan je odlukom Vlade Narodne Republike Bosne i Hercegovine daleke 1946. godine. Zadatak Zavoda je bio zbrinjavanje i školovanje djece oštećenog sluha i govora."
Kasetofoni i slicni reproduktori zvuka su neophodno nastavno sredstvo.
Šta će se on šaliti? Pa nije on pisao pjesme, on ih je samo pjevao.[/quote] Vratio se iz Banovića i ponovo pokušava da navuče raju na "polemiku" o njegovom idolu Neletu.[/quote]
Nije pisao pjesme,??!! to neka provokacija ili?? Malo pogledas i videces da i Nele ima dosta svojerucno napisanih pjesama. Većinu je pisao Sejo ali i Nele je imao sigurno dosta upliva U SVIM TIM sejinim pjesmama...
Ali Sejo kao tekstopisac Nele kao vokal DREAM TEAM ovako nije to to ko misli suprotno stvara iluzije samo.. pozzz
Nele kao pjevac i humorista je idol svih nas koji se volimo zaje**vati sa stilom...........
Selena- procitao sam negdje ( moguce na forumu ZP ) da je ona bila Ravaku iz naselja.
Murga jeste bio Drot iz naselja.
Karabaja- to sto sam procitao na ovoj temi je novost.U nekom intervju s Sejom sam procitao da je pjesma namjenjena svim "palim" bajkerima.Ima i teorija da je posvecena pjesma liku iz Visokog Kari ( ima kafic s njegovim motorom).Naravno to nije istina,jer je taj isti Karo poginuo godinu dana nakon sto je pjesma napisana.
Mufa,Kiki i ja - moje misljenje je da su to ustvari Nele,Sejo i Mladen Mitić ( lik je u Americi ili Kanadi ).Bio je clan Zabranjenog pusenja.Nele otisao na istok u Srbiju, Mladen u Ameriku,a Sejo je ostao.
1402 wrote:
Mufa,Kiki i ja - moje misljenje je da su to ustvari Nele,Sejo i Mladen Mitić ( lik je u Americi ili Kanadi ).Bio je clan Zabranjenog pusenja.Nele otisao na istok u Srbiju, Mladen u Ameriku,a Sejo je ostao.
Naravno da imaju.Al kanjon drine je prica o necemu drugom.Moze se reci da ta pjesma naslucuje polahko policijski sat i rat...."Svi cemo mi imati izlaz samo do 9 .... "
Iako je više vezano za Nadrealiste, saznao sam da je zezancija o Šahbazu navodno krenula nakon što je Nele odglumio Muhameda Čengića a onda je SDA kadar putem Šahbaza Džihanovića telefonom zaprijetio Neletu, kao to nije u redu, nije pametno takve stvari praviti. Nele je rekao: "Ko si ba ti majke ti, s kim pričam?" a ovaj iznervirano: "Kako s kim? Pa sa Šahbazom!"
Eborg wrote:Iako je više vezano za Nadrealiste, saznao sam da je zezancija o Šahbazu navodno krenula nakon što je Nele odglumio Muhameda Čengića a onda je SDA kadar putem Šahbaza Džihanovića telefonom zaprijetio Neletu, kao to nije u redu, nije pametno takve stvari praviti. Nele je rekao: "Ko si ba ti majke ti, s kim pričam?" a ovaj iznervirano: "Kako s kim? Pa sa Šahbazom!"
Moguće... mada sam ja za tog Džihanovića čuo tek poslije rata.